oldnew Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Μονο apple fan, δε με λες, αλλα να πούμε και του στραβού το δικιο, εφοσο αυτά που λεει η apple ισχύουν, δε βλέπω καποιο πρόβλημα. Χρειάζεται καποια στοιχεία για να κανει την εμπειρία χρησης ποιο ευκολη. Δεν ανεβαζει ολόκληρες φωτο, και οτι ανεβάζει είναι κρυπτογραφημενο. Αν πχ θες να κανεις μια αναζήτηση και να βρεις ποιες φωτος σου εχουν βουνα, το βρίσκεις ευκολα. Αν δεν γίνουν upload κάποια στοιχεία φωτογραφιών, τοτε αυτη η διαδικασία θα πρέπει να γινει τοπικα εξολοκλήρου πανω στο κινητό και θα σου γονατίσει την μπαταρία κυριως ,και τον επεξ δευτερεύωντος. Χρειάζεται μια χρυσή τομη προστασίας προσωπικών δεδομένων προκειμένου να υπάρχουν καποιες ευκολίες. Και δεν βλέπω εδω να παραβιάζεται κατι. Οι μυστικές υπηρεσίες κλπ που αναφέρθηκε εχουν ετσι και αλλιώς πρόσβαση σε ολα τα δεδομένα μας εδω και 10ετιες, και όποιος διαφωνεί, απλα είναι άσχετος. 4
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 11 hours ago, Tlykog said: Εκτός αυτού μιλάμε για μία beta έκδοση. Όλοι ξέρουμε ότι όταν διαγράφεις δεδομένα από ένα σκληρό δίσκο δεν διαγράφονται ποτέ πραγματικά αν δε γράψεις άλλα δεδομένα πάνω από αυτά ή κάνει ειδική διαδικασία format (Low level format) και αυτό δε μπορεί να γίνει πλέον στους SSD. Τα δεδομένα παραμένουν μέχρι να αντικατασταθούν απο άλλα στις ίδιες θέσεις μνήμης. Για όσους θέλουν να διαγράψουν δεδομένα με ασφάλεια, υπάρχουν μέθοδοι όπως το Secure Erase (όχι σε iOS) ή εξειδικευμένα εργαλεία λογισμικού που προσφέρουν πραγματική οριστική διαγραφή, ειδικά για SSDs. Λίγο εκτός θέματος, αλλά θέλω να τονίσω το πόσο δύσκολο είναι να διαγράψεις πραγματικά δεδομένα από έναν SSD. trim . αρα η επαναφορα απο ssd ειναι πιο δυσκολη πλεον απο οτι σε μηχανικους 12 hours ago, billdanos said: Ανάθεμα κι αν καταλάβατε τη συγκεκριμένη λειτουργία. Προφανώς έχετε «καεί» με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων στο android και τα θεωρείτε όλα ίδια. 😛 “Enhanced Visual Search in Photos allows you to search for photos using landmarks or points of interest. Your device privately matches places in your photos to a global index Apple maintains on our servers. We apply homomorphic encryption and differential privacy, and use an OHTTP relay that hides IP address. This prevents Apple from learning about the information in your photos.” μετα απο αυτο το ποστ η μετοχη πηγε ξανα στην κανονικη της τιμη 😛 well done 10 out of 10. 3
Volga Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, billdanos είπε Ανάθεμα κι αν καταλάβατε τη συγκεκριμένη λειτουργία. Προφανώς έχετε «καεί» με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων στο android και τα θεωρείτε όλα ίδια. 😛 “Enhanced Visual Search in Photos allows you to search for photos using landmarks or points of interest. Your device privately matches places in your photos to a global index Apple maintains on our servers. We apply homomorphic encryption and differential privacy, and use an OHTTP relay that hides IP address. This prevents Apple from learning about the information in your photos.” Η αμήχανη στιγμή οταν καταλαβαίνεις οτι η Apple δεν εχει δικούς τις Server αλλά βασίζεται ανα διαστήματα σε Microsoft Azure, Amazon AWS, ή Google Cloud... Διάλεξε σε ποιον θεωρείς οτι οι φωτογραφίες σου είναι ασφαλής... Στην Amazon που ζητάει δεδομένα για την κατανόηση των αγοραστών πάνω στα προϊόντα του eshop της, στην Google ή στην Microsoft που πουλά τα δεδομένα σε διαφημιστές; Σημείωση: Cloud και ιδιωτικότητα είναι μεγαλύτερο ανέκδοτο από σκετσάκια του Αρκά.
kabamaru80 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, billdanos είπε Ανάθεμα κι αν καταλάβατε τη συγκεκριμένη λειτουργία. Προφανώς έχετε «καεί» με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων στο android και τα θεωρείτε όλα ίδια. 😛 “Enhanced Visual Search in Photos allows you to search for photos using landmarks or points of interest. Your device privately matches places in your photos to a global index Apple maintains on our servers. We apply homomorphic encryption and differential privacy, and use an OHTTP relay that hides IP address. This prevents Apple from learning about the information in your photos.” Η είδηση φταίει που είναι τελείως clickbait και παραπλανητική... 1 ώρα πριν, Volga είπε Η αμήχανη στιγμή οταν καταλαβαίνεις οτι η Apple δεν εχει δικούς τις Server αλλά βασίζεται ανα διαστήματα σε Microsoft Azure, Amazon AWS, ή Google Cloud... Διάλεξε σε ποιον θεωρείς οτι οι φωτογραφίες σου είναι ασφαλής... Στην Amazon που ζητάει δεδομένα για την κατανόηση των αγοραστών πάνω στα προϊόντα του eshop της, στην Google ή στην Microsoft που πουλά τα δεδομένα σε διαφημιστές; Σημείωση: Cloud και ιδιωτικότητα είναι μεγαλύτερο ανέκδοτο από σκετσάκια του Αρκά. Να σου δώσω το bucket μου στο Hetzner storage box που βάζω τα προσωπικά μου αρχεία να δούμε πότε θα μπορέσεις να το "ανοίξεις". Δεν έχει σημασία το data center αλλά το software και φυσικά η κρυπτογράφηση. 4
Tlykog Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, lost2 είπε Να σε ρωτήσω κάτι, λίγο άσχετος εγώ, πως γίνεται να μοιράζεται κρυπτογραφημένα στοιχεία από την στιγμή που είναι κρυπτογραφημένα άρα δεν ξέρει και τι περιέχουν αφού δεν μπορεί να τα διαβάσει ή μπορεί; Φυσικά φίλε μου. Ούτε εγώ είμαι ειδικός, αλλά γνωρίζω τα βασικά από ένα μεταπτυχιακό που κάνω στην Πληροφορική. Η Apple, εδώ, δεν βλέπει τα δεδομένα των χρηστών όταν αυτά είναι κρυπτογραφημένα. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως η ομομορφική κρυπτογράφηση ή αναλύει τα embeddings χωρίς να τα αποκρυπτογραφήσει. Έτσι, τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα, αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν για λειτουργίες που βελτιώνουν τις υπηρεσίες. Λίγο πιο αναλυτικά: Όταν μιλάμε για "vector embeddings", αυτά είναι αριθμητικές αναπαραστάσεις που δημιουργούνται από μια εικόνα μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης. Αυτές οι αναπαραστάσεις είναι συμπιεσμένες πληροφορίες που περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά της εικόνας (όπως σχήματα, χρώματα, υφές κτλ), χωρίς όμως να περιέχουν την ίδια την εικόνα. Τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να γίνει αποκρυπτογράφηση. Υπάρχουν τέτοιες μορφές κρυπτογράφησης, όπως πχ η ομομορφική κρυπτογράφηση η οποία επιτρέπει κάποια επεξεργασία χωρίς αποκρυπτογράφηση. Σύμφωνα με το άρθρο, η Apple δεν αποκρυπτογραφεί ούτε βλέπει την πλήρη εικόνα. Απλώς χρησιμοποιεί τα κρυπτογραφημένα vector embeddings, τα οποία είναι ανώνυμα και περιορισμένα, για να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη (π.χ., για την αναγνώριση προσώπων στις φωτογραφίες ή για προτάσεις). Πηγή: https://www.ibm.com/think/topics/vector-embedding 56 λεπτά πριν, poulinos είπε trim . αρα η επαναφορα απο ssd ειναι πιο δυσκολη πλεον απο οτι σε μηχανικους Δεν ήθελα να κάνω ανάλυση, αλλά περισσότερο να τονίσω ότι γίνεται. Η ουσία δεν αλλάζει, οπότε δεν υπήρχε και λόγος να το αναφέρω. Αν δεν γραφτούν από πάνω δεδομένα, τότε τα παλιότερα δεδομένα είναι ανακτήσιμα. Εύκολα ή δύσκολα. 3 ώρες πριν, cpc464 είπε Μπορούν όμως όλες να μπουν σε μία ερώτηση, (Επιθυμείτε να μοιράζεστε δεδομένα με την apple;). Τώρα για όλα τα άλλα που έγραψες θα πω ότι δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο και πως είναι γκρίζα περιοχή, άσε που δέν ξέρεις τι ακριβώς παιρνουν απο το τηλεφωνό σου, και δεν το λέω μόνο για την apple αλλά για όλο αυτό το πραγμα που προσπαθουν να μας ταϊσουν, (recall,copilot κτλ). Αυτό που γράφεις είναι λίγο πιο περίπλοκο. Πχ στην ερώτηση: Επιθυμείτε να μοιράζεστε δεδομένα με την apple; Ποια δεδομένα; Λειτουργικά δεδομένα: Αναφορές σφαλμάτων, χρήσης εφαρμογών κ.λπ.; Προσωπικά δεδομένα, δηλαδή διευθύνσεις, φωτογραφίες, επαφές.; Συλλογική ανάλυση, δηλαδή ανώνυμα δεδομένα για βελτίωση υπηρεσιών; Προφανώς, αν μια τέτοια ερώτηση συνοδευόταν από αναλυτική περιγραφή των δεδομένων, τότε θα γινόταν υπερβολικά χρονοβόρα για τον χρήστη. Από την άλλη, αν ήταν γενική, δεν θα βοηθούσε στη λήψη σωστής απόφασης από το χρήστη. Κάποιοι χρηστές δε θέλουν να μοιράζονται καθόλου δεδομένα, κάποιοι άλλοι θέλουν να μοιράζονται κάποια δεδομένα και άλλοι όλα τα δεδομένα τους. Για όλους πρέπει να υπάρχει επιλογή. Η Apple παρέχει ήδη επιλογές (π.χ., "Analytics & Improvements"), αλλά μια γενική ερώτηση δεν μπορεί να καλύψει το εύρος αυτών των επιλογών χωρίς να προκαλεί σύγχυση. Παρόλο που η ιδέα για μια συγκεντρωτική επιλογή είναι καλή, αλλά το πρόβλημα έγκειται στην κατανόηση. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς μοιράζονται και γιατί. Η Apple προσφέρει εργαλεία όπως το App Tracking Transparency και την τοπική επεξεργασία δεδομένων, που μειώνουν την ανάγκη να αποστέλλονται δεδομένα στους διακομιστές της. Ακόμα και αυτή η προσπάθεια, παρόλο που ήταν καινοτόμα αντιμετωπίστηκε με δισπιστία... Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά στο να παρουσιάζονται αυτές οι επιλογές πιο συγκεντρωμένα. Ίσως μια κεντρική οθόνη ιδιωτικότητας να βοηθούσε, αλλά θα ήταν μία δύσκολη υλοποίηση, μιας και οι επιλογές είναι πολλές και το τί είναι σημαντικό και τί όχι, στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, είναι ένα προσωπικό και εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα. Ακόμα και τότε πολλοί θα διαμαρτύρονταν από το "αυτό που είναι για εμένα σημαντικό δεν το έχει, άρα μας το κρύβει", μέχρι το "είναι πα΄ρα πολλές οι επιλογές, κουράστηκα και στο τέλος πάτησα σε όλα ναι και ησύχασα". Αυτοί που ενδιαφέρονται σοβαρά για την ιδιωτικότητα είναι συνήθως πιο συνειδητοποιημένοι και ψάχνουν τις επιλογές. Από την άλλη, όσοι δεν το κάνουν, πιθανότατα θα παρακάμψουν ακόμα και μια κεντρική οθόνη ρυθμίσεων πατώντας 'Ναι σε όλα', μόνο και μόνο για να συνεχίσουν τη χρήση. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Tlykog 4
Volga Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kabamaru80 είπε Η είδηση φταίει που είναι τελείως clickbait και παραπλανητική... Να σου δώσω το bucket μου στο Hetzner storage box που βάζω τα προσωπικά μου αρχεία να δούμε πότε θα μπορέσεις να το "ανοίξεις". Δεν έχει σημασία το data center αλλά το software και φυσικά η κρυπτογράφηση. Δεν είπα οτι εγω θα στο ανοίξω, απλώς να ξέρεις οτι το τμήμα IT στη Hetzner βλέπει τα δεδομένα σου. Και πίστευε εσύ σε οτι ασφάλεια θες. Αν δεν με πιστεύεις. βρες 2-3 φωτογραφίες από Dark Web που να δείχνουν κάτι παράνομο, ανέβασέ τες και μέτρα αντίστροφα για το πότε θα φας ban και κατάργηση λογαριασμού. 2
AtiX Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Πάντως μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι κατεβάζουν ολόκληρο γάιδαρο αμάσητο και την λένε στους άλλους που ούτε τρίχα από την ουρά του δεν έχουν αναγκαστεί να καταπιούν… 1 1
kinitos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 13 hours ago, seithan said: Ψάχνω σύννεφο ☁️ να βρω να πέσω! ICloud.com Αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις και μας κοροϊδεύεις 🤪 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 54 minutes ago, Volga said: Η αμήχανη στιγμή οταν καταλαβαίνεις οτι η Apple δεν εχει δικούς τις Server αλλά βασίζεται ανα διαστήματα σε Microsoft Azure, Amazon AWS, ή Google Cloud... Διάλεξε σε ποιον θεωρείς οτι οι φωτογραφίες σου είναι ασφαλής... Στην Amazon που ζητάει δεδομένα για την κατανόηση των αγοραστών πάνω στα προϊόντα του eshop της, στην Google ή στην Microsoft που πουλά τα δεδομένα σε διαφημιστές; Σημείωση: Cloud και ιδιωτικότητα είναι μεγαλύτερο ανέκδοτο από σκετσάκια του Αρκά. Διαλέγω την Apple. Δεν βασίζεται στα δεδομένα μου για να βγάλει κέρδος, μας αρμέγει με πιο παραδοσιακούς και άμεσους τρόπους. Εσείς με την Google έχετε υπογράψει αβαδιστα. Και ταυτόχρονα μου αρέσει που την κατηγορείτε την Apple πως καθυστερεί στα θέματα AI, θαυμάζοντας ταυτόχρονα την πρόοδο του ανταγωνισμού που έχουν πρόσβαση σε όλα σας τα δεδομένα. 5
kabamaru80 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Volga είπε Δεν είπα οτι εγω θα στο ανοίξω, απλώς να ξέρεις οτι το τμήμα IT στη Hetzner βλέπει τα δεδομένα σου. Και πίστευε εσύ σε οτι ασφάλεια θες. Αν δεν με πιστεύεις. βρες 2-3 φωτογραφίες από Dark Web που να δείχνουν κάτι παράνομο, ανέβασέ τες και μέτρα αντίστροφα για το πότε θα φας ban και κατάργηση λογαριασμού. Δεν μπορούν φίλε μου. Γίνονται κρυπτογράφηση απο εμένα με AES 512. Είναι πολύ χρονοβόρο για να προσπαθήσουν. Αν τώρα εσύ τα στέλνεις χωρίς κρυπτογράφηση ναι ΘΑ μπορούσαν να τα δουν. 1
Volga Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, kabamaru80 είπε Δεν μπορούν φίλε μου. Γίνονται κρυπτογράφηση απο εμένα με AES 512. Είναι πολύ χρονοβόρο για να προσπαθήσουν. Αν τώρα εσύ τα στέλνεις χωρίς κρυπτογράφηση ναι ΘΑ μπορούσαν να τα δουν. Στο iCloud οι κατηγορίες δεδομένων που είναι encrypted είναι οι παρακάτω Health data Passwords in iCloud Keychain Home data Payment information Apple Card transactions Messages in iCloud Safari history and bookmarks Screen Time Siri information Wi-Fi passwords Memoji Maps Favorites Maps Collections Maps Search History Οι φωτογραφίες δεν είναι μεσα σε αυτά. Άρα αν δεν έχεις ενεργοποιήσει Advanced Data Protection for iCloud και δεν έχεις κλείσει τη ρύθμιση αυτή της εφαρμογής του iOS Photo, Οι φωτογραφίες σου / μου / του είναι ξέφραγο αμπέλι σε κάποιο AWS ή Google Cloud storage αυτή τη στιγμή. Το 80% των χρηστών δεν ξέρει κάν τι είναι το Advanced Data Protection δυστυχώς. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Volga
Tlykog Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, Volga είπε Στο iCloud οι κατηγορίες δεδομένων που είναι encrypted είναι οι παρακάτω Health data Passwords in iCloud Keychain Home data Payment information Apple Card transactions Messages in iCloud Safari history and bookmarks Screen Time Siri information Wi-Fi passwords Memoji Maps Favorites Maps Collections Maps Search History Οι φωτογραφίες δεν είναι μεσα σε αυτά. Άρα αν δεν έχεις ενεργοποιήσει Advanced Data Protection for iCloud και δεν έχεις κλείσει τη ρύθμιση αυτή της εφαρμογής του iOS Photo, Οι φωτογραφίες σου / μου / του είναι ξέφραγο αμπέλι σε κάποιο AWS ή Google Cloud storage αυτή τη στιγμή. Το 80% των χρηστών δεν ξέρει κάνει τι είναι το Advanced Data Protection δυστυχώς. Αυτοί οι χρήστες που ενδιαφέρονται το ξέρουν. Δηλαδή, στο κείμενό σου, το άλλο 20%. Η ιδιωτικότητα είναι σημαντική, αλλά απαιτεί και την ενεργή συμμετοχή του χρήστη. Όσοι ενδιαφέρονται, έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες και εργαλεία. Οι υπόλοιποι και να τους το πεις θα σου απαντήσουν: "έτσι είναι η τεχνολογία. Αν δε σου αρέσει να πας να μείνεις σε σπηλιά με τον Νταβέλη και να κάνεις επανάσταση με κεριά και λαμπάδες". Κάποιες εταιρείες φρόντισαν να μας περάσουν ότι η συλλογή δεδομένων είναι συνώνυμη της τεχνολογικής εξέλιξης... Η Apple δεν είναι μέσα σε αυτές, που πρωτοστάτισαν σε αυτή την καμπάνια... Η Apple προσέφερε λύσεις για όσους θέλουν περισσότερη ασφάλεια, ενώ άλλες εταιρείες πρωτοστάτησαν στο να περάσουν τη συλλογή δεδομένων ως αναγκαία... Δεν το παώ σε vs και ούτε θεωρώ ότι το έκανε από καλοσύνη. Είναι βάσει επιχειρησιακής στρατηγικής: θέλει να χρεώνει και να συλλέγει δεδομένα κυρίως για να βελτιώνει τις υπηρεσίες της. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κοινό που το εκτιμά και δείχνει, ταυτόχρονα, και πως το καταναλωτικό κοινό διαμορφώνει στην προσφορά στην αγορά. Η Apple διαφέρει από άλλες εταιρείες που έχουν συνδέσει τη συλλογή δεδομένων με την τεχνολογική πρόοδο. Παρότι η προσέγγισή της βασίζεται στην επιχειρησιακή στρατηγική, προσφέρει λύσεις για όσους θέλουν περισσότερη ασφάλεια, όπως το Advanced Data Protection και το App Tracking Transparency. Το θέμα είναι να υπάρχουν επιλογές για την πραγματική προστασία και η διαδικασία να είναι διαφανής. Σε αυτό το πλαίσιο, η Apple κάνει περισσότερα από πολλές άλλες εταιρείες.
Volga Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Tlykog είπε Αυτοί οι χρήστες που ενδιαφέρονται το ξέρουν. Δηλαδή, στο κείμενό σου, το άλλο 20%. Η ιδιωτικότητα είναι σημαντική, αλλά απαιτεί και την ενεργή συμμετοχή του χρήστη. Όσοι ενδιαφέρονται, έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες και εργαλεία. Οι υπόλοιποι και να τους το πεις θα σου απαντήσουν: "έτσι είναι η τεχνολογία. Αν δε σου αρέσει να πας να μείνεις σε σπηλιά με τον Νταβέλη και να κάνεις επανάσταση με κεριά και λαμπάδες". Κάποιες εταιρείες φρόντισαν να μας περάσουν ότι η συλλογή δεδομένων είναι συνώνυμη της τεχνολογικής εξέλιξης... Η Apple δεν είναι μέσα σε αυτές, που πρωτοστάτισαν σε αυτή την καμπάνια... Η Apple προσέφερε λύσεις για όσους θέλουν περισσότερη ασφάλεια, ενώ άλλες εταιρείες πρωτοστάτησαν στο να περάσουν τη συλλογή δεδομένων ως αναγκαία... Δεν το παώ σε vs και ούτε θεωρώ ότι το έκανε από καλοσύνη. Είναι βάσει επιχειρησιακής στρατηγικής: θέλει να χρεώνει και να συλλέγει δεδομένα κυρίως για να βελτιώνει τις υπηρεσίες της. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κοινό που το εκτιμά και δείχνει, ταυτόχρονα, και πως το καταναλωτικό κοινό διαμορφώνει στην προσφορά στην αγορά. Η Apple διαφέρει από άλλες εταιρείες που έχουν συνδέσει τη συλλογή δεδομένων με την τεχνολογική πρόοδο. Παρότι η προσέγγισή της βασίζεται στην επιχειρησιακή στρατηγική, προσφέρει λύσεις για όσους θέλουν περισσότερη ασφάλεια, όπως το Advanced Data Protection και το App Tracking Transparency. Το θέμα είναι να υπάρχουν επιλογές για την πραγματική προστασία και η διαδικασία να είναι διαφανής. Σε αυτό το πλαίσιο, η Apple κάνει περισσότερα από πολλές άλλες εταιρείες. Μαζί σου σε όλα αυτά που γράφεις. Απλώς όπως είπα. Οι φωτογραφίες του περισσότερου κόσμου αυτή τη στιγμή είναι "ελεύθερες". Θεωρώ δε, πως λόγω ηλεκτρονικό αναλφαβητισμού είναι αδύνατον να τα ρίχνουμε στο χρήστη για την ασφάλειά του. ΟΦΕΙΛΕΙ η κάθε εταιρία να εξηγεί τα συν και τα πλην μιας λειτουργίας. Αν εσύ θεωρείς οτι το να έχει active by default μια τετοια λειτουργία και να πρέπει να μάθουμε από το Insomnia μέρες μετά οτι οι φωτογραφίες μας επεξεργάζονται ελευθερα από ένα AI Software καλώς οκ. Εγω απλως δεν το βρίσκω ΟΚ. ΥΓ. Αυριο μεθαύριο πχ μπορεί να δεις ετσι και μια άλλη επιλογή που να λέει οτι τα μηνύματά σου στέλνονται στο cloud by default για εκπαίδευση... Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Volga 2
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, Tlykog said: Δεν ήθελα να κάνω ανάλυση, αλλά περισσότερο να τονίσω ότι γίνεται. Η ουσία δεν αλλάζει, οπότε δεν υπήρχε και λόγος να το αναφέρω. Αν δεν γραφτούν από πάνω δεδομένα, τότε τα παλιότερα δεδομένα είναι ανακτήσιμα. Εύκολα ή δύσκολα. εννοειται οτι αν για καποιο λογο δεν γραφτουν απο πανω δεδομενα τοτε ναι τα επαναφερεις αρκετα ευκολα. παντως λογω trim ειχα κανει δοκιμη επαναφορας δεδομενων σε ssdκαι γενικα τζιφος 1
SeaLion Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, cpc464 είπε Μπορούν όμως όλες να μπουν σε μία ερώτηση, (Επιθυμείτε να μοιράζεστε δεδομένα με την apple;). Το θέμα είναι πως δεν φαίνεται να μοιράζεσαι δεδομένα με την Apple.Το να κάνω match ένα vector σε μια βάση δεδομένων δεν σημαίνει τίποτα για την ιδιωτικότητά μου. Δεν ανεβαίνουν φωτογραφίες, δεν ανεβαίνουν καν metadata φωτογραφιών, και ό,τι γίνεται γίνεται όσο πιο ανώνυμα μπορεί να γίνει. Από την επεξήγηση κάτω από τον διακόπτη: Αναφορά σε κείμενο Η Apple δεν έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας και δεν τα χρησιμοποιεί για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης. Έτσι μας λένε. Αν αποδείξει κάποιος το αντίθετο, να τον ακούσουμε. Το ακούσαμε όταν έγινε με τις ηχογραφήσεις της Siri! Aν κάποιος έξυπνος θέλει να κάνει συγκρίσεις με άλλους που έχουν τα δεδομένα μας ως currency, ας τις κάνει, τόσα καταλαβαίνει. Η Apple πουλάει αυτό: on device machine learning και το πλασάρει ως privacy feature. Από πράγματα στις συσκευές μου, iCloud etc δεν έχω ποτέ ούτε την παραμικρή υποψία πως με παρακολουθεί η Apple, ενώ άλλοι καταγράφουν και που κοντοστέκομαι κάνοντας scrolling. Εσύ έχεις κάποια τέτοια υποψία; Να το ακούσουμε. 12 ώρες πριν, Tony_Ts είπε My two cents και δεν θα επεκταθώ άλλο. Τι να επεκταθείς, αφού δεν καταλαβαίνεις. Νομίζεις πως η φάτσα σου είναι ιστορικό τοπόσημο. 32 λεπτά πριν, Volga είπε Μαζί σου σε όλα αυτά που γράφεις. Απλώς όπως είπα. Οι φωτογραφίες του περισσότερου κόσμου αυτή τη στιγμή είναι "ελεύθερες". Θεωρώ δε, πως λόγω ηλεκτρονικό αναλφαβητισμού είναι αδύνατον να τα ρίχνουμε στο χρήστη για την ασφάλειά του. ΟΦΕΙΛΕΙ η κάθε εταιρία να εξηγεί τα συν και τα πλην μιας λειτουργίας. Αν εσύ θεωρείς οτι το να έχει active by default μια τετοια λειτουργία και να πρέπει να μάθουμε από το Insomnia μέρες μετά οτι οι φωτογραφίες μας επεξεργάζονται ελευθερα από ένα AI Software καλώς οκ. Εγω απλως δεν το βρίσκω ΟΚ. ΥΓ. Αυριο μεθαύριο πχ μπορεί να δεις ετσι και μια άλλη επιλογή που να λέει οτι τα μηνύματά σου στέλνονται στο cloud by default για εκπαίδευση... Ρε φίλε, υπάρχει η επιλογή που τα κάνεις όλα encrypt. Εσύ θες τώρα να έχει tutorial το iPhone όταν ξεκινά ή μετά από κάθε update που να εξηγεί τα όσα, την στιγμή που κόσμος δεν καταλαβαίνει τι είναι password, ή δεν έχει το concept πως ένα τηλέφωνο χωρά πεπερασμένο αριθμό φωτογραφιών (ω, ναι, έχω ακούσει και τέτοια) Και 'σύ να ήσουν υπεύθυνος για μια τέτοια απόφαση, και με δείγμα μόνο τους δικούς σου γνωστούς (ευρύτερο κύκλο, όχι geek buddies) θα αποφάσιζες να γλιτώσεις ενέργεια και χώρο επιλέγοντας μη-κρυπτογράφηση των 5000 φωτογραφιών του μωρού μου ή της γάτας μου. Και όποιος θέλει και του κόβει, ας κάνει encrypt. Το παρουσιάζεις εν τω μεταξύ σα να μπορώ να μπω τάχα μου σε μια διεύθυνση icloud.com/Volga και να δω τις φωτό σου! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα