Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Ψάχνω να βρω μία λύση για να ενισχύσω το σήμα του wifi στο σπίτι. Έχω φτιάξει και ένα πρόχειρο σχέδιο του σπιτιού για να με καταλάβετε καλύτερα. Το router βρίσκετε στον χώρο 1 και δίπλα ακριβώς είναι ο υπολογιστής συνδεδεμένος με ethernet. Στον χώρο 4 έχω μία τηλεόραση και το ps5 που συνδέονται ασύρματα. Η κάλυψη σε αυτούς τους χώρους είναι αρκετά καλή αν και δεν είναι ότι καλύτερο για το ps5. Στους χώρους 2, 3 και 5 η κάλυψη είναι χάλια. Ίσα που πιάνει το wifi. Τι είναι ιδανικότερο να κάνω; Να πήγαινα το router στον χώρο 4 δίπλα απο TV/PS που έχω πρίζα να το βάλω και να συνδέσω το pc με κάποιο καλό wifi adapter; Να βάλω ένα wifi extender με LAN port δίπλα απο TV/PS, για να ενισχύσει το σήμα και να συνδέσω το PS με ethernet; Ή γενικά κάτι άλλο που προτείνετε. Να αναφέρω πως δεν θέλω να περάσω καλώδιο για να έβαζα κάποιο access point και το ρεύμα είναι τριφασικό για να έβαζα powerline.Το σπίτι σύνολο είναι περίπου 85τμ.

Χωρίς τίτλο.png

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Σύστημα mesh με 3 δορυφόρους.  Ένας στο 1, ένας στο 4 και ένας στο 3. Budget;

Σκεφτόμουν κάτι σε 60 με 80 ευρώ αλλά αν είναι να λύσω μόνιμα το πρόβλημα μου να δώσω κάτι παραπάνω

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Αυτά, συνδέω το ένα με το router με καλώδιο και συνδέονται μεταξύ τους ασύρματα ενώ ταυτόχρονα δίνουν wifi;

Δημοσ.
1 minute ago, skim045 said:

Αυτά, συνδέω το ένα με το router με καλώδιο και συνδέονται μεταξύ τους ασύρματα ενώ ταυτόχρονα δίνουν wifi;

υπάρχουν πολλές επιλογές.

όρεξη να έχεις να δεις τι σε βολεύει.

με 2 καλύπτεις άνετα και 120-150 τετραγωνικά. στα 85 δε θα μείνει γωνιά χωρίς καλό wifi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, greekfragma είπε

υπάρχουν πολλές επιλογές.

όρεξη να έχεις να δεις τι σε βολεύει.

με 2 καλύπτεις άνετα και 120-150 τετραγωνικά. στα 85 δε θα μείνει γωνιά χωρίς καλό wifi.

Το ρωτάω επειδή δεν θέλω να βάλω μακρύ καλώδιο μέσα στο σπίτι να τα δουλέψω σαν κλασσικό access point

EDIT: Τα είδα λίγο και μπορώ να τα συνδέσω όπως ακριβώς ανέφερα. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από skim045
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, skim045 είπε

Σκεφτόμουν κάτι σε 60 με 80 ευρώ αλλά αν είναι να λύσω μόνιμα το πρόβλημα μου να δώσω κάτι παραπάνω

https://www.skroutz.gr/s/39794535/Mercusys-Halo-H80X-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Triplo-Kit.html

Άλλες λύσεις είναι πιο εξεζητημένες πχ tri-band mesh αλλά ξεφεύγει το κόστος (εκεί πας για το μέγιστο της απόδοσης)

Δημοσ.
4 minutes ago, skim045 said:

Το ρωτάω επειδή δεν θέλω να βάλω μακρύ καλώδιο μέσα στο σπίτι να τα δουλέψω σαν κλασσικό access point

σου δίνει επιλογές. μπορείς.

θα τα βάλεις όσο πιο κοντά σε πόρτες μπορείς

δοκιμάζεις είτε τις 2 κόκκινες θέσεις είτε τις 2 πράσινες. ανάλογα που θα πιάσεις καλύτερα τις γωνίες της περιοχής 5.

mesh.jpg

Δημοσ.
12 ώρες πριν, skim045 είπε

EDIT: Τα είδα λίγο και μπορώ να τα συνδέσω όπως ακριβώς ανέφερα. Ευχαριστώ!

οπως είπαν και οι φίλοι με 2 νομίζω καλύπτεσαι ανετα, το πολύ πολύ να τσιμπίσεις μετά ένα μονο

το πρώτο στο # 1 θα το συνδέσεις με καλώδιο στο ρούτερ, προσπάθησε να το βαλεις απέναντι από την πόρτα, οπότε το ζευγάρι του στο#4 να εχει οπτική επάφή, απο το δευτερο μπορείς να βγεις με καλώδιο LAN και μέσα από switch να συνδέσεις TV και PS με καλώδιο.

βάλτα έτσι στην αρχή, αστα να δουλέψουν λίγο να στησουν την επικοινωία τους και μετά μπορείς να τα μετακινήσεις και εκτός οπτικής επαφής, ίσως κοντα στο χωλάκι μεταξύ  #2 και #3, κάνε δοκιμές ταχύτητας και βλέπεις, είναι ελβετικοί σουγιάδες αυτά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, pp6210 είπε

οπως είπαν και οι φίλοι με 2 νομίζω καλύπτεσαι ανετα, το πολύ πολύ να τσιμπίσεις μετά ένα μονο

το πρώτο στο # 1 θα το συνδέσεις με καλώδιο στο ρούτερ, προσπάθησε να το βαλεις απέναντι από την πόρτα, οπότε το ζευγάρι του στο#4 να εχει οπτική επάφή, απο το δευτερο μπορείς να βγεις με καλώδιο LAN και μέσα από switch να συνδέσεις TV και PS με καλώδιο.

βάλτα έτσι στην αρχή, αστα να δουλέψουν λίγο να στησουν την επικοινωία τους και μετά μπορείς να τα μετακινήσεις και εκτός οπτικής επαφής, ίσως κοντα στο χωλάκι μεταξύ  #2 και #3, κάνε δοκιμές ταχύτητας και βλέπεις, είναι ελβετικοί σουγιάδες αυτά!

Το Mercusys που μου πρότειναν πιο πάνω είδα βγάζει 3 LAN. Οπότε μάλλον θα μπεί το δεύτερο δίπλα απο TV/PS για να δώσω με LAN και να έχει οπτική επαφή για καλύτερη μετάδοση σήματος στο υπόλοιπο σπίτι. Αν δω ότι δεν καλύπτει, θα το μεταφέρω προς τους χώρους 2-3. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από skim045
Δημοσ.

Καλή χρονιά παιδιά!

Να κάνω μια ερώτηση που είναι σχετική...

Κ εγώ δεν έχω καλό σήμα σε όλο το σπίτι.Το σπίτι είναι σχεδόν ίδιο με το πάνω σχέδιο αλλά το 4 σε εμένα είναι 2 χωροι(μπάνια).

Το ρουτερ ακριβώς όπως και του φίλου στο 1.εμενα είναι μέσα σε ντουλάπι κλειστό, έχω πρίζες εθερνετ σε κάθε δωμάτιο.τι μπορώ να κάνω για να ενισχύσω το wifi ?κάποιες συσκευές δεν συνδέονται με καλώδιο και στα δωμάτια όπως το 3π.χ είναι χάλια...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2024 στις 11:07 ΜΜ, greekfragma είπε

σου δίνει επιλογές. μπορείς.

θα τα βάλεις όσο πιο κοντά σε πόρτες μπορείς

δοκιμάζεις είτε τις 2 κόκκινες θέσεις είτε τις 2 πράσινες. ανάλογα που θα πιάσεις καλύτερα τις γωνίες της περιοχής 5.

mesh.jpg

Καλημέρα και χρόνια πολλά. :) 

Λύσε μου μια απορία αν θες.
Στο παραπάνω σχήμα αναφέρεσαι σε MESH με μόνο 2 συσκευές όπου η πρώτη θα τοποθετηθεί «απέναντι» από το router στη πράσινη ή κόκκινη θέση στοn τοίχο ανάμεσα στα δωμάτια 4+5 όπου θα συνδεθεί ασύρματα με αυτό και μετά θα στέλνει στην δεύτερη συσκευή στο δωμάτιο 3 σωστά;;;
Έτσι όμως έχουμε σε λειτουργία 2 ασύρματα δίκτυα, ένα του ρούτερ και το mesh, είναι καλή πρακτική αυτή;
Να βασιστούμε δηλαδή στο wifi του ρούτερ;;

Δεν θα ήταν καλύτερα να κλείσουμε εντελώς το wifi στο ρούτερ, να συνδέσουμε με καλώδιο σε αυτό την πρώτη συσκευή MESH, μέσα στο δωμάτιο 1 δηλαδή και να αναλάβει αυτή μετά τα υπόλοιπα ;;;

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Καλημέρα Δημήτρη, χρόνια πολλά.

Οι θέσεις είναι ενδεικτικές για το που είναι το βέλτιστο να μπουν τα mesh λόγω ανακλάσεων στους τοίχους. Αν υπάρχει περιορισμός της καλωδίωσης από το router στο 1ο mesh device προφανώς και η λύση είναι να μπει εντός του δωματίου 1 δίπλα στη πόρτα και το δεύτερο  στον απέναντι τοίχο μεταξύ 4-5 που έχω το κόκκινο σημάδι.

Όλα πάντως στήνονται έπειτα από δοκιμές με ένα wifi scanner παρέα και ένα laptop ή κινητό που θα τρέχει τεστ μέτρησης, σε όλες τις γωνίες. αναλόγως αποτελέσματος μετρήσεων γίνεται και η τοποθέτηση.

Με βάση ένα απλοϊκό σχέδιο, δίνω και απλοϊκές απαντήσεις για το μέσο χρήστη που ρωτάει.

Το οτι θα κλείσει το wifi του modem-router εξυπακούεται.

82τ.μ. ανέφερε. Καμιά φορά και 1 αρκεί. Τα 2 είναι σίγουρο οτι θα δουλέψουν αρκετά καλά.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...