Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 hours ago, tvagge said:

Η μανα που αναφερεσαι προφανως και δεν εχει που να αφησει τα παιδια, για να τα εχει στην εργασια της. Και επειδη ειναι στην εργασια θα πρεπει να δουλεψει κιολας. Το προβλημα το βλεπει καποιος απο την δικη του οπτικη.

Όχι φίλε μου. Αρκετές φορές χρειάστηκε να το κάνω με την 7χρονη κόρη μου. 

Τί χρειαζόμαστε? Τετράδια και παρελκόμενα ζωγραφικής, κουκλάκια και παιχνιδάκια, παιδικά βιβλία. Και ναι και το Ταμπλετ, αλλά απίστευτο πράγμα, η δικιά μου το βαριέται. 

Γιατί το βαριέται? Γιατί πολύ απλά από μωρό της δίνω άπειρα πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει και φουλ δραστηριότητες. 

Το παιδί έμαθε να περνάει καλά χωρίς κινητά και τάμπλετ. 

Αυτά από έναν μονογονιό. 

• Like 3
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

τι κατάλαβαν ρε αδερφέ; την έννοια του εθισμού; το μηχανισμό του ή τη νευροφυσιολογία του; για τα σόσιαλ που έγινε γνωστό ότι είναι εθιστικά προχθές και ακόμα και οι ενήλικες δεν ξεκολλάνε;

ή απλά σε εμπιστεύτηκαν/υπάκουσαν προσωρινά;

Οτι είναι κάτι το οποίο για την ώρα δεν μπορεί να το χειριστεί. Όπως δεν μπορείς απο την πρώτη δημοτικού να πας στην έκτη έτσι είναι κι αυτό. Την έννοια του εθισμού έχει και άλλους τρόπους να την καταλάβουν και σε πληροφορώ μια χαρά την κατάλαβαν. Ο ενήλικας έχει πλήρη επίγνωση του τι κάνει. Και αν όλη την ημέρα κρέμεται απ τα κοινωνικά δίκτυα δικό του πρόβλημα και κανενός άλλου. Οτι θα έρθει η ώρα που θα εμπλακούν στα κοινωνικά δίκτυα το ξέρουν και το ξέρω. Ήδη στο γυμνάσιο οι περισσότεροι συμμαθητές έχουν τικ τοκ facebook instagram κ.ο.κ.

... και τώρα  βλέπουν αυτά που συζητούσαμε...

Δημοσ.
22 ώρες πριν, nikosp11 είπε

Τι μιζερια ειναι αυτη που εχουμε ως λαος απορω. 

Απαθεια σε ο,τι νεο και επικριτικοτητα σε ο,τι δε μας βολευει.

Ενα μπραβο απο εμενα λοιπον σε αυτην την πρωτοβουλια, και μακαρι να βοηθησει εστω και λιγο τη νεα γενια.

Οταν έσπερναν ανέμους "θυμάσε η Ελλάδα που είχε (μπαστακόσει) μέσα όλα τα παιδάκια με τα επιδοτούμενα τάμπλετ και κινητά να κάνουν μάθημα από το σπίτι για να τα προστατέψει από τον COVID και μετά όλα κόλησαν." τώρα θερίζουν θύελλες "γιατί πέρα από τα μαθήματα έμαθαν και την άλλη πλευρά του ιντερνετ και τώρα αυτοί που έβαλαν την φωτιά τοτε και έκαψαν τα πάντα προσπαθούν με ένα ποτήρι νερό να σβήσουν τα αποκαιδια τώρα. Δεν είναι μιζέρια αυτό είναι ανασφάλεια και αγανάκτηση. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bazzil είπε

Την έννοια του εθισμού έχει και άλλους τρόπους να την καταλάβουν και σε πληροφορώ μια χαρά την κατάλαβαν. Ο ενήλικας έχει πλήρη επίγνωση του τι κάνει.

καλή χρονιά φίλε μου και μακάρι να μην ξαναπείς ποτέ στη ζωή σου τη φράση "πλήρη επίγνωση" γιατί αυτό είναι προνόμιο μόνο των ταξιτζήδων

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lucifer είπε

καλή χρονιά φίλε μου και μακάρι να μην ξαναπείς ποτέ στη ζωή σου τη φράση "πλήρη επίγνωση" γιατί αυτό είναι προνόμιο μόνο των ταξιτζήδων

Καλή χρονιά και σε 'σενα φίλε μου. Όντως! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. :-)

Ίσως αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την έννοια. Σε ένα παιδί το καταλαβαίνω και για αυτό και είσαι δίπλα του πάντα.

Προσωπικά πάντα σκέφτομαι τις συνέπιες των πράξεων μου πριν κάνω κάτι και βάση αυτών ενεργώ. Ίσως να είμαι λάθος εγώ. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, AristidisZ said:

Σε μια χώρα με τεράστια υπογεννητικότητα, ποια είναι η βοήθεια που παρέχει το κράτος

Χώρες και όπου έδινε κάργα χρήμα και άνεση, βοήθειες και υποστήριξη ο μπαμπάς Κυβέρνηση πάλι δεν δείχνουν ότι λύνεται πραγματικά και εις βάθος χρόνου το θέμα της υπογεννητικότητας. Σε άλλο σημείο εντοπίζεται το πρόβλημα. Όμως απαιτείται συλλογισμός. Ελάχιστοι διαθέτουν τα απαιτούμενα 'εργαλεία σκέψης' γι αυτόν όμως. Οπότε εθελοτυφλούν στοχεύοντας σε λάθος σημεία.

Ακόμη, πολλές έφηβες πλέον εκδηλώνουν ακραία κοινωνιοπαθεια, - μη εμφανής σε πολλά μάτια, τα οποία επιλέγουν να μην τα εξετάζουν σε κοινωνικό βαθμό, κανείς δε τολμάει να μιλήσει γι αυτό μη τον στείλουν στη γκιλοτίνα -.

Απλά σκέψου αυτές τις γενιές σε 10 και 20 χρόνια πώς θα ειναι! Όχι μόνο απλά θα υπαρχει υπογεννητικότητα, θα υπαρχει συνέχεια social unrest.

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...