cpc464 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Περιμένουμε απο αυτούς που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα να μας διδάξουν πώς να κάνουμε parental lock στα κινητά των παιδιών μας, εδώ πάιζουν τα παιδιά τους παιχνίδια pegi 12 απο τα 8 και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν κάνει,αλλά δεν βαριέσαι άστο 7-8 ώρες στην κονσόλα και το κινητό να έχω εγώ την ησυχία μου και όταν μου βγεί προβληματικό θα φταίει η κοινωνία και όχι εγώ,ας του πάρω και κινητό ναυαρχίδα μη μου το πούν οι φίλοι του φτωχό και νοιώσει μειωνεκτικά. Το πρόβλημα είναι στο κύτταρο της κοινωνίας που λέγεται οικογένεια, και για να ληθεί πρέπει οι γονείς να είναι υπεύθυνοι, καμία εφαρμογή σε καμία πλατφόρμα δεν θα το αλλάξει αυτό. 2 1
JcD Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Η Ελλάδα έχει ηγετικό ρόλο σε θανάτους από τροχαία, εκεί πρέπει να πέσει το βάρος των υπηρεσιών και κατόπιν όταν σταματήσουν να ξεκληριζωντε οικογένειες στους δρόμους πιάνουμε και τα υπόλοιπα. 4 2
magicnumbers Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Σοσιαλ κομμένα για τα πιτσιρίκια όπως έκαναν άλλες χώρες. Όλη μέρα με τους φίλους τους είναι στο σχολείο κ στα αγγλικά δεν χρειάζεται να αλληλεπιδρούν με το διαδίκτυο γιατί 9 στις 10 φορές είναι ακατάλληλο περιεχόμενο που δεν μπορούν να αφομοιώσουν. Μόνο καταστροφή έχει επιφέρει στις εύπλαστος ηλικίες κ έχει αναλάβει ρόλο παιδαγωγου.Από τα 16 κ μετά ίσως. Τώρα θασχολιασουν "Με ένα VPN όλα καλά" κλπ αλλά το μέσο παιδί δεν είναι χάκερ. Βάλε το νόμο κ μαζί με γονικό έλεγχο θα μπει μια ταξη στην ασυδοσία αυτή. 1
megapaixtaras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, nikosp11 είπε Τι μιζερια ειναι αυτη που εχουμε ως λαος απορω. Απαθεια σε ο,τι νεο και επικριτικοτητα σε ο,τι δε μας βολευει. Ενα μπραβο απο εμενα λοιπον σε αυτην την πρωτοβουλια, και μακαρι να βοηθησει εστω και λιγο τη νεα γενια. ετσι.καπως πρεπει να αρχισουμε.εφοσον μαζι θα υπαρξει και ψηφιακη επιμορφωση ειναι σε καλο δρομο,αυτο ειναι το σημαντικο να μαθουν να το χρησιμοποιουν και το ιντερνετ και τα κινητα σαν εργαλεια για θετικο σκοπο . στα ιντερνετ καφε τι θα γινει ομως? 1
Tilemaxx Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, cpc464 είπε Περιμένουμε απο αυτούς που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα να μας διδάξουν πώς να κάνουμε parental lock στα κινητά των παιδιών μας, εδώ πάιζουν τα παιδιά τους παιχνίδια pegi 12 απο τα 8 και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν κάνει,αλλά δεν βαριέσαι άστο 7-8 ώρες στην κονσόλα και το κινητό να έχω εγώ την ησυχία μου και όταν μου βγεί προβληματικό θα φταίει η κοινωνία και όχι εγώ,ας του πάρω και κινητό ναυαρχίδα μη μου το πούν οι φίλοι του φτωχό και νοιώσει μειωνεκτικά. Το πρόβλημα είναι στο κύτταρο της κοινωνίας που λέγεται οικογένεια, και για να ληθεί πρέπει οι γονείς να είναι υπεύθυνοι, καμία εφαρμογή σε καμία πλατφόρμα δεν θα το αλλάξει αυτό. Γατάκια είναι τα σημερινά. Εμείς παίζαμε PEGI18 απο τα 8. Εγκληματίες δεν γίναμε πάντως. 1 2
mindreader Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δηλαδη θα γινεται, 'της παρακολουθησης'.
Kaboomzer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Ωσ εκπαιδευτικός να πω και γω τον πόνο μου. Ξεκινώ λεγοντας πως η προσωπικότητα ενος παιδιού διαμορφώνεται συνειδητά μόνο κατά 15 με 20% από αυτά που ακούει και του λέμε ως συμβουλές και κανόνες συμπεριφοράς. Το υπόλοιπο 80 με 85 διαμορφώνεται υποσυνείδητα από αυτά που βλέπει και τα παραδείγματα που του δίνουμε με τις πράξεις μας. Και φυσικά σε συντριπτική πλειοψηφία αυτά τα παίρνει μέχρι την ηλικία των 12 με 13 ετών απο την αμεση οικογένεια. Μετά τα πρότυπα αλλαζουν σε αυτά που φανταζόμαστε. Κοινώς πολύ δύσκολα απο κει και πέρα να συμβάλλεις στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, ειδικα με τα λόγια. Δεν το λέω αυτό για να αποποιηθώ τις ευθύνες μου και το ρόλο μου ως εκπαιδευτικός. Εγω θα προσπαθώ όσο δύσκολο κι αν είναι. Οταν όμως (πραγματικό φετινό παράδειγμα) εχω αφιερώσει 16 διδακτικές ώρες με πολλες δραστηριότητες, διαδραστικά παιχνίδια και πολλά φυλλα εργασίας για να μάθουν να τα παιδιά οδική ασφάλεια και κωδικα οδικής κυκλοφορίας και έρχεται στο σχολασμα ο πανίβλακας πατερας να παραλάβει 2 πιτσιρίκια με το σκούτερ και φορτώνει 3καβαλο μαζι με τις τσάντες και χωρις κράνος, ε κάπου καταλαβαίνουμε που ειναι το πρόβλημα και γιατί δεν θα λυθεί ούτε στο σχολείο, ούτε με ενημέρωση των παιδιών. Στο τσακ ημουν να κάνω καταγγελία στην αστυνομία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Όταν βλέπει τον πατέρα να βρίζει όλη μέρα κάποιο κόμμα, ή κάποια κοινωνική ή επαγγελματική ή αθλητική ομάδα, τότε ποια συμβουλή ή προτροπή για ενσυναίσθηση θα πιάσει τόπο; Αυτά και σόρρυ για το σεντόνι. 15 1
somt Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πολυ θετικό νέο που η πολιτεία δίνει εργαλεία στους γονείς Δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί η καθοδήγηση ενός υπεύθυνου γονέα προς το παιδί του. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από somt
cpc464 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 18 minutes ago, Tilemaxx said: Γατάκια είναι τα σημερινά. Εμείς παίζαμε PEGI18 απο τα 8. Εγκληματίες δεν γίναμε πάντως. Δεν σημαίνει οτι ήταν σωστό πάντως, είχα γειτονόπουλο που μόλις το αρχίζανε στις καρπαζιές στο fortnite εβγαινε οχετός απο το στόμα του, πατέρας και μάνα ανύπαρκτοι και μιά γιαγιά που τον αφήνει να κάνει ότι θέλει για να μήν ουρλιάζει, στην δικιά μου γενιά υπήρχε σεβασμός, εγώ αν έκανε έτσι το παιδί μου θα την είχα πετάξει την κοσόλα απο την ταράτσα και όχι κινητό αλλά ούτε τηλεκάρτα δεν θα το άφηνα να είχε. 1 2
Black Demis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 πρωτο και το ποιο συμαντικο το παιδι παντα θα βρει τροπο να το κανει ακομη και αν χρειαστει να βρει(κλεψει η οτι αλλο) αλλο κινιτο οσο το αναγορεύεις τοσο χειροτερο θα γινει και δευτερο ααρκετοι γωνεις μην πω 9 στους 10 δεν θα το κανουν αυτο καθος ετσι τα παιδια δεν τους πριζουν και κανουν οτι θελουν 2 hours ago, Tenshi said: Χαζοστόρυ να περνά η ώρα: Μάνα (ο Θεός να την κάνει),φέρνει τα παιδιά της 7+9ετών σε χώρο εργασίας... για να τα "επιβλέπει". Τα αφήνει παρκάρει στο καθιστικό με ένα κινητό έκαστο, 8 ώρες χωρίς να σηκώσουν κεφάλι. Σε κάθε δυσλειτουργία του Wi-fi, τα παιδιά ξυπνάνε απο την limbo τους, σηκώνουν το χέρι 45 μοίρες και κυριολεκτικά χτενίζουν κάθε τετραγωνικό μέτρο μήπως βρουν σήμα. Η delulu μάνα νομίζει πως μεγαλώνει δύο καλοζυγισμένα σε χαρακτήρα παιδιά. Γενικότερα όταν δέν βλέπεις το πρόβλημα, είσαι μέρος του. παρα πολλα ατομα ειναι ετσι δεν εχουν που να αφυσουν παιδια...... δεν εχουν λεφτα να τα πηγαίνουν καπου και καπως ετσι τα παρκαρουν..... γενικος αρκετοι πρεπει 50 φορες να σκεφτουν πριν κανουν τα παιδια αν το χρημα δεν περρισευει η δεν ειναι σε θεση να δουλευει ο ενας και η μανα να κοιταει τα παιδια η το αναποδο.... απλα δεν κανεις παιδια καθος καταντανε ετσι 1
hariskap Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, nikosp11 said: Τι μιζερια ειναι αυτη που εχουμε ως λαος απορω. Απαθεια σε ο,τι νεο και επικριτικοτητα σε ο,τι δε μας βολευει. Ενα μπραβο απο εμενα λοιπον σε αυτην την πρωτοβουλια, και μακαρι να βοηθησει εστω και λιγο τη νεα γενια. Δεν είναι μιζέρια είναι ρεαλισμός. Θα είχα ενθουσιασμό εάν δεν υπήρχε το predator και το σκάνδαλο υποκλoπών και εάν δεν ζούσα 10+ χρόνια στην αγγλία και έβλεπα πόσο προχειροδουλειά υπάρχει σε οτιδήποτε online στην Ελλάδα. Συγνώμη αλλά τα standard μου είναι παραπάνω από το να φτιάξουν κάτι πρόχειρο και να λένε έχουμε κάνει αυτό. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Για μένα το θέμα δεν είναι άσπρο μαύρο. Κάθε γενιά βγάζει τα αδιέξοδα της σε βλακείες. Τα ίδια τα παιδιά είναι περισσότερο τα θύμα παρά οι θύτες. Crap in crap out. Καλύτερα να κοιτάξουμε τον καθρέφτη μας ο καθένας να δούμε που φταίξαμε και πως μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα λίγο καλύτερα. Οι ευθύνες είναι παντού. Από τον γονιό, το σχολείο, το παιδί, το κράτος μέχρι και την κοινωνία και το οικονομικό σύστημα . Όπως και να το πιάσεις θα βρεις στο τέλος την δικαιολογία του καθενός. Μην παραξενευτείτε ή αγανακτείτε την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχουμε την κυβέρνηση να τα ρίχνει στον δήμο , τον δήμαρχο να τα ρίχνει στον νομάρχη , τον νομάρχη στην χ δημόσια επιχείρηση και την χ δημόσια επιχείρηση στον πολίτη και τούμπαλιν. Ο τρόπος λειτουργίας μας είναι ο ίδιος πάντου. 2 1
Tony_Ts Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Οι γονείς που ΟΙ ΙΔΙΟΙ δίνουν στο παιδί την πιπίλα…ε… το κινητό ήθελα να πω, για να πάψουν να τους απασχολούν, είναι αυτοί που θέλουν αυστηρότερα μέτρα προστασίας; Δηλαδή τί; Αυτό που δεν θέλουν να κάνουν οι ίδιοι, να το κάνει κάποιος άλλος για εκείνους;!; Μην παρεξηγηθώ… Συμφωνώ ότι τα παιδία θα πρέπει να κάνουν unplug και λίγο και να μην είναι όλα φόρα παρτίδα μπροστά τους. Όμως δεν αποτελεί λύση κανενός προβλήματος, μια πρόταση που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Κρίνω πως το βασικό ζήτημα που «κανονίζεται» με τις προτάσεις για διάφορα wallet, είναι η πλήρης ταυτοποίηση όλων όσων χρησιμοποιούν Social Media. Κατά τα άλλα, πραγματικά ακούστε τη συνέντευξη που έβαλε ο @esykas 2
freegr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Σε μια χώρα που έχει χαθεί το παν μέτρον αριστον επιβάλλεται να μπει μια τάξη
bazzil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 καλή κίνηση. Κάπως πρέπει να αρχίσει κι αυτό. Όμως το κακό ξεκινάει απ το σπίτι. Αν ο ίδιος ο γονιός δεν καθίσει να μιλήσει με το παιδί και να του εξηγήσει γιατί όχι δεν θ αλλάξει η κατάσταση. Το να απαγορεύσεις κάτι έτσι χωρίς να εξηγήσεις στο παιδί τους λόγους δεν λύνεται το πρόβλημα. το παιδί θα το κάνει απο γινάτι και μόνο στα κρυφά. Ξέρετε πόσοι παππούδες έχουν λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα και δεν το ξέρουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα