Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο το 2007 ειμαι σε mac osx, αλλα πλεον με κουρασε να εχει τοσους περιορισμους σε σχεση με τα windows, σκεφτομαι οποτε να γυρισω παλι πισω σε windows και θελω να χτισω ενα tower μεχρι 800 ευρω, (γιατι με 739ευρω θα αγοραζα το νεο mac mini), υπαρχει περιπτωση σε αυτα τα χρηματα να φτιαχτει κατι αξιολογο? πλεον δεν εχω ιδεα τι γινεται με τιμες και γενικα με φτιαξιμο απο το μηδεν, θελω εναν ssd 500gb, καρτα γραφικων να παιζει 4κ αναλυση, να ειναι σχετικα αθορυβο, 16gb ram, να εχει 3 usb-c θυρες, 1 hdmi, καρτα ηχου δεν θελω γιατι εχω εξωτερικη, να εχει και τα windows τα καινουργια (δεν ξερω καν τι εκδοση υπαρχει) και ενα antivirus, παιχνιδια δεν παιζω γενικα, αλλα κανα pro evolution soccer παλιοτερο θα το βαλω ετσι για την ιστορια, γενικα να ειναι σαν το mac mini το καινουργιο στα specs, να μου το φτιαξουν σε εναν καταστημα να παω να το παρω ετοιμο να τελειωνω...

δηλαδη μετα απο τοσα χρονια επιστρεφω σε windows που ομως πλεον δεν ξερω τιποτα, ειμαι σαν αρχαριος στο θεμα χτισιμο και συμβατοτητας εξοπλισμου, εχω μεινει σε εποχες nvidia geforce 4 και firewire 1394 και internet ote conn-x...

Δημοσ.
Στις 30/12/2024 στις 3:11 ΜΜ, Nokia3210 είπε

απο το 2007 ειμαι σε mac osx, αλλα πλεον με κουρασε να εχει τοσους περιορισμους σε σχεση με τα windows, σκεφτομαι οποτε να γυρισω παλι πισω σε windows και θελω να χτισω ενα tower μεχρι 800 ευρω, (γιατι με 739ευρω θα αγοραζα το νεο mac mini), υπαρχει περιπτωση σε αυτα τα χρηματα να φτιαχτει κατι αξιολογο? πλεον δεν εχω ιδεα τι γινεται με τιμες και γενικα με φτιαξιμο απο το μηδεν, θελω εναν ssd 500gb, καρτα γραφικων να παιζει 4κ αναλυση, να ειναι σχετικα αθορυβο, 16gb ram, να εχει 3 usb-c θυρες, 1 hdmi, καρτα ηχου δεν θελω γιατι εχω εξωτερικη, να εχει και τα windows τα καινουργια (δεν ξερω καν τι εκδοση υπαρχει) και ενα antivirus, παιχνιδια δεν παιζω γενικα, αλλα κανα pro evolution soccer παλιοτερο θα το βαλω ετσι για την ιστορια, γενικα να ειναι σαν το mac mini το καινουργιο στα specs, να μου το φτιαξουν σε εναν καταστημα να παω να το παρω ετοιμο να τελειωνω...

δηλαδη μετα απο τοσα χρονια επιστρεφω σε windows που ομως πλεον δεν ξερω τιποτα, ειμαι σαν αρχαριος στο θεμα χτισιμο και συμβατοτητας εξοπλισμου, εχω μεινει σε εποχες nvidia geforce 4 και firewire 1394 και internet ote conn-x...

Απαντάω εδώ μιας και δεν βρήκα το θέμα σου στην άλλη κατηγορία.
 Έτσι όπως τα λες για mac mini m4 είσαι με έναν εξωτερικό σσδ και απλά dual boot η VM για windows. 
Επίσης έχω απορία για τους περιορισμούς που λες μιας και εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι ή εάν έχω αντιμετοπίσει κάτι δεν ήταν δύσκολο το workaround.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"καρτα γραφικων να παιζει 4κ αναλυση / παιχνιδια δεν παιζω γενικα, αλλα κανα pro evolution soccer παλιοτερο θα το βαλω ετσι για την ιστορια" ---> Αυτο θελει διευκρινηση. Τι εννοεις "να παιζει 4k αναλυση"? Ειναι αλλο πραγμα να παιζεις παιχνιδια 3D σε αυτην την αναλυση και αλλο πραγμα απλως να σου δειχνει εικονα windows σε αυτην την αναλυση.

Εικονα windows σε μονιτορ, και η πιο ελαχιστη σε ισχυ καρτα θα μπορει να δειξει 4k. Παιχνιδια 3D σε 4k ομως, χρειαζεσαι μερικες απο τις πιο ισχυρες και πανακριβες καρτες για να παιζεις. Τωρα αν απλως θελεις να παιζεις το pro evolution soccer και μειωνεις την αναλυση για να το παιξεις, οκ, τοτε δεν χρειαζεσαι καμμια εξτρα καρτα, θα παιζει και με απλες ή ακομα καλυτερα ενσωματωμενη στον επεξεργαστη igpu για λιγοτερο θορυβο.

"να ειναι σχετικα αθορυβο" ---> σε συνεχεια των παραπανω , μαλλον καλυτερα ενα cpu με ενσωματωμενη στον επεξεργαστη igpu, και ενα αθορυβο cooler, θα ειναι καλη επιλογη για σενα. 

"16gb ram" ----> η RAΜ ειναι φτηνη τωρα, οτι μοντελο και να παρεις θα παρεις 32GB (2x16)

"να εχει 3 usb-c θυρες"  --->  οι περισσοτερες μητρικες δινουν USB-C στο backplate και υποδοχες για καλωδιο που δινει στο front panel του κουτιου εξτρα USB. Απλως θα κοιταξουμε να σου προτεινουμε μητρικη και κουτι με τουλαχιστον 3 τετοιες.

"1 hdmi" ----> ολες οι μητρικες σχεδον δινουν 1 HDMI + 1 Display Port, δεν θα εχεις προβλημα.

να εχει και τα windows τα καινουργια (δεν ξερω καν τι εκδοση υπαρχει)" ----> θα εγκαταστησεις μονος σου win11 pro και Office 365 (ή απλως θα πεις στο καταστημα που θα το παραγγειλεις να σου τα εγκαταστησουν αυτοι χωρις κωδικους, γιατι και καλα εχεις δικους σου κωδικους που θα τους βαλεις μετα μονος σου) και θα σου πω με PM πως να τα ενεργοποιησεις δωρεαν.

"και ενα antivirus" ----> εχει πολλα, αυτο το βρισκεις εκ των υστερων. Θα ανοιξεις ενα ξεχωριστο θεμα εδω και θα σου πουν τι ειναι καλυτερο να βαλεις.

"θελω εναν ssd 500gb"  ----> 1TB Μ2 MVMe θα παρεις, ειναι το πιο VFM , τα 500 κοστιζουν ελαχιστα λιγοτερα χρηματα οποτε δεν αξιζει

"θελω να χτισω ενα tower  / γενικα να ειναι σαν το mac mini το καινουργιο στα specs" ----> σε specs θα ειναι απειρως πιο ισχυρο απο το mac mini. Αρκει να εισαι οκ με τα windows.

Και τελος το μεγεθος. Ειπες "tower/πυργο". Οτι θα φτιαξεις δηλαδη ενα κανονικο midi tower κουτι με full ATX μητρικη. ΑΝ θες μικροτερο ή παρα πολυ μικρο κουτι για να μοιαζει με το mac mini, πρεπει να το πεις, γιατι αλλαζει πολυ το πραγμα. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

"θελω να χτισω ενα tower  / γενικα να ειναι σαν το mac mini το καινουργιο στα specs" ----> σε specs θα ειναι απειρως πιο ισχυρο απο το mac mini. Αρκει να εισαι οκ με τα windows.

Βασικά αν εξαιρέσουμε την κάρτα γραφικών δεν νομίζω ότι παίζει μηχάνημα που να βγαίνει πιο ισχυρό / αθόρυβο / με μικρή κατανάλωση απο το Mac mini M4 στα 800Ε

Δημοσ.

Δεν υπάρχει μηχάνημα στα 800 ευρώ που να χτυπάει στα ίσια τα Mac mini με m4 και να έχει μικρό form factor.

To πιο κοντινό που μπορείς να κανεις πιθανοτα ειναι καποια mini itx(και αντίστοιχο μικρό κουτι) am5 μητρική με κάποιον 8600g/8700g (αυτοι έχουν -σχετικα δυνατα- ενσωματωμένα γραφικα).

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις "έτοιμο" mini pc(είτε barebone, είτε με ram+nvme) με κανένα amd cpu (για φορητούς υπολογιστές) π.χ 7735hs (μια χαρά cpu είναι και αυτός απλά όχι τόσο γρήγορος όσο τον m4 του Mac mini.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Δεν υπάρχει μηχάνημα στα 800 ευρώ που να χτυπάει στα ίσια τα Mac mini με m4 και να έχει μικρό form factor.

To πιο κοντινό που μπορείς να κανεις πιθανοτα ειναι καποια mini itx(και αντίστοιχο μικρό κουτι) am5 μητρική με κάποιον 8600g/8700g (αυτοι έχουν -σχετικα δυνατα- ενσωματωμένα γραφικα).

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις "έτοιμο" mini pc(είτε barebone, είτε με ram+nvme) με κανένα amd cpu (για φορητούς υπολογιστές) π.χ 7735hs (μια χαρά cpu είναι και αυτός απλά όχι τόσο γρήγορος όσο τον m4 του Mac mini.

Έβλεπα συγκριτικό εχθές τα πατάει όλα τα mini pc σίγουρα τον 8700g γιατί πατάει μέχρι και το Beelink SER9 AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 των 1000ευρώ

Αν ενδιαφέρει τον ts

Δημοσ.

Αν δεν σε νοιαζει να ειναι τόσο μικρό σε μέγεθος μπορείς να πάρεις ένα απλό μικρό κουτι με ΑΜ5 8600G/8700G 32gb ram και 1TB nvme και θα σου μείνουν και ρέστα. Θα είσαι αρκετα κοντα σε επιδόσεις αλλά πολύ μπροστα σε δυνατότητες επέκτασης, διασυνδεσης και αναβάθμισης. Αν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης μπορείς να πάρεις ακόμα και ΑΜ4 σύστημα με 32gb ram και 1TB nvme χάνοντας λίγο σε επιδόσεις αλλά θα είσαι στο 50% του κόστους ενός mac mini.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...