derr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, βρίσκομαι σε σκέψη για νέο pc (αυτή τη στιγμή έχω το laptop dell g15 5520, το οποίο θα πωληθεί) και θα ήθελα κάποιες προτάσεις Ποσό που διαθέτουμε : 800-900 € Χρήση υπολογιστή : κυρίως development και σπάνια παιχνίδια ή video editing Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: intellij, davinci resolve Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει οθόνη αυτή τη στιγμή, στο μέλλον κάποια στιγμή θα αγοράσω καινούρια, όχι άμεσα όμως Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν έχει σημασία Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το στήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . χωρίς λειτουργικό Θα ήθελα επίσης 64gb DDR5 ram, δύο ssd (για να περάσω windows/linux) τουλάχιστον 512gb ο καθένας, ιδανικά τουλάχιστον 1tb ο καθένας. Προτιμώ το βάρος να πέσει στον επεξεργαστή αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα σε αυτό το μπάτζετ θα ήθελα και μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Ευχαριστώ
sattack Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κουτί οποίο σου αρέσει, πάρε ένα πολύ φτηνό γιατί έχεις πολύ μικρο budget και θες και ddr5 πλατφόρμα και 64GB και gpu... -Mμνήμες DDR5 64GB 6000 c30: πχ Patriot 209E. Aυτες έχω εγώ. Παίζουν 6000 c30. Εναλλακτικά: Kingston 209E - Μητρική Β650 πχ ανάμεσα στα 120Ε - 150Ε - 170Ε - Tροφοδοτικο Seasonic G12 Gold δυστυχώς οι μόνες επιλογές που έχουν οικονομικό νόημα είναι 550W με 65Ε ή 850W με 90Ε, γιατί το 650W κανει 84Ε και το 750W κάνει επίσης 90Ε! - Cpu AM5 7600 με ψύκτρα 200Ε - 2 δίσκους M2 NVMe 1TB pcie 4.0 Kingston 112E(σύνολο) (δεν ξερω αν κάποιος μπορεί να προτεινει κάτι καλύτερο, αλλά το budget πιέζει πολύ). Αυτά βγαίνουν το λιγότερο 710Ε + ότι δώσεις για κουτί, δεν σου αφήνει και πολλά για καρτα γραφικων. Καλό θα ήταν να έδινες κάτι παραπάνω για να πάρεις τουλάχιστον μια 6600. Αλλά θα σου πάει τουλάχιστον 950Ε το σύνολο. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από sattack
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα