Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 1.400 - 1.500 €

Χρήση υπολογιστή : Μέτριο gaming. Παιχνίδια του στυλ Far Cry, Αssassins Creed κτλ

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Βασικά προγράμματα γραφείου, άντε και κάνα Photoshop αραιά και που

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Έχω οθόνη και περιφερειακά

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? έχω

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Aθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με νοιάζει ας είναι από διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μόνος μου θα την κάνω

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχω

Χρόνια πολλά σε όλους

Έχω υπολογιστή με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

CoolerMaster Mastercase H500P

Intel i7 7700k

ROG Strix Z270F Gaming

32gb ddr4

Nvidia RTX 2070

coolermaster masterliquid ml360 v2 rgb

Corsair RMx Series RM850x

Αυτό είναι πάνω κάτω το σύστημα μου. Θα αλλάξω τον επεξεργαστή, την μητρική, της μνήμες και την κάρτα γραφικών. Αν με παίρνει θα πάρω και άλλον ένα εσωτερικό δίσκο.

έχω καμιά τριετία να δω από υπολογιστές και περιφεριακά οπότε δεν έχω άποψη τη υπάρχει πια

Mια σκεψη μιας και το έψαξα λίγο στα πεταχτα τώρα είναι:

AMD Ryzen 7 7700X - 325 €
Asus ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI 300 €  ή Gigabyte X870E AORUS ELITE 350€

Gigabyte Radeon RX 7800 XT 16GB - 550 €

Corsair Vengeance RGB 64GB DDR5 - 230 €
Samsung 990 PRO SSD 1TB - 110 €

βγαίνει κοντά στα 1.500 - 1.550

Επεξ/σία από typhoon_titan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά τη γνώμη μου πετάς λεφτα σε πράγματα που δεν θα σου προσφέρουν τίποτα: 

- Για gaming τα 64GB όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά είναι και χειρότερα. Αυτό γιατί βαζουν περισσοτερο στρες στα κυκλώματα της μνήμης και δυσκολεύεται να πιασει τα timmings που θα πιάσεις με 32GB, ή μπορει να έχεις κολλήματα, κρασαρισματα κλπ. Πάρε ένα πολύ καλό σετ 32GB. 

- Μητρικη, οκ, να πάρεις πιο ακριβή αν δεν σου κόβει χρηματα από αλλου, αλλα εχε υπόψιν ότι σε επιδοσεις gaming δεν πρόκειται να δεις καμμια διαφορά. Πχ αν εχει pcie 16x 5.0 αντι για 4.0, καμμια διαφορά δεν θα δεις ούτε τώρα ούτε στο μελλον. Αν πάρεις χειρότερη cpu ή gpu όμως επειδή πέταξες 100-150-200E παραπάνω στη μητρική, θα δεις μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο. 

- το ίδιο και στον M2 ΝVMe, καμμια διαφορά δεν θα δεις αν δώσεις 110 E αντι για 60-70 το πολύ για έναν καλό 4.0

Mε βάση τα παραπάνω, καλύτερα να δωσεις τα έξτρα χρήματα για cpu X3D ή κάρτα ακομα καλύτερη από την 7800 ΧΤ (πχ 7900XT ή GRE, όσο καλύτερη σε παίρνει). 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τώρα το θεμα με τους X3D είναι οτι απο οτι ειδα διαθεσιμα υπαρχουν 2 μοντελα. η AMD Ryzen 7 5700X3D και η AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz. Η πρωτη είναι αρκετά low από ότι είδα και η δεύτερη ειναι στα 600€ σχεδόν διπλάσια τιμή απο αυτό που υπολόγιζα.

Την AMD Ryzen 7 5800X3D που βλεπω κοντα σε αυτα που θελω και χρηματικα δεν υπαρχει πουθενα. Δεν ξέρω μήπως πρεπει να περιμενω να ξαναβγει αποθεμα.

Για μητρικη Gigabyte B650 Aorus Elite AX V2 Wi-Fi -  200 € ή Asus Rog Strix B650-A Gaming WIFI - 235€
Κάρτα γραφικών Gigabyte Radeon RX 7800 XT 16GB - 550 € βλέπω να μενω μιας και δεν ξερω τι θα γινει με τον επεξεργαστη

Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR5 6000MHz CL30 - 150 €
Western Digital SN770 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 - 75 €

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν

Δημοσ.

5700/5800X3D είναι για AM4/DDR4, δεν σου κάνουν. 

Οπότε αυτά που έχεις επιλέξει τώρα είναι πολύ καλά, και ταιριάζουν και σαν κατηγορία μεταξύ τους, δεν έχεις πετάξει αχρείαστα λεφτά κάπου. Κατά τη γνώμη μου είσαι πολύ καλά. 

Κάποιοι λένε ότι οι κάρτες Gigabyte έχουν coil whine. Μόνο αυτό δεν ξέρω αν θες να ερευνήσεις. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, sattack είπε

Κάποιοι λένε ότι οι κάρτες Gigabyte έχουν coil whine.

Εγω εχω gigabyte, και καρτα γραφικων και μητρικη. Δεν εχω διαπιστοσει κατι τετοιο, εδω και ενα χρονο. Νομιζω οτι αυτο συμβαινει μονο σε συνδιασμο με καποια τροφοδοτικα. Και σε PC φιλου που βαλαμε gigabyte, δεν παρατητησαμε κατι τετοιο

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Εγω εχω gigabyte, και καρτα γραφικων και μητρικη. Δεν εχω διαπιστοσει κατι τετοιο, εδω και ενα χρονο. Νομιζω οτι αυτο συμβαινει μονο σε συνδιασμο με καποια τροφοδοτικα. Και σε PC φιλου που βαλαμε gigabyte, δεν παρατητησαμε κατι τετοιο

Εγώ έχω πάντως με 2 μητρικές και μία κάρτα γραφικών. Και σε σχόλια στο σκρουτζ διαβάζεις αντίστοιχα κόσμο με coil wine σε gigabyte

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...