Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, gairf είπε

Και με μοναδικό μισθό μόνο τον δικό του προσπαθεί να τα φέρει βόλτα...

πο ρε μ#λ#κ$ συγκινήθηκα.

• Haha 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλοι εσείς που λέτε να πάει στο διοικητή του, πόσο εύκολο νομίζετε πως είναι αυτό; δηλαδή θα πάει έξω από τη μονάδα και θα πει ανοίξτε θέλω να πω δυο κουβέντες με το διοικητή του υπαξιωματικου τάδε;; τόσο απλά δλδ; 

Δημοσ.

Δεν ειμαι "ειδικός" και δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για το πως μπορεις να πάρεις τα χρήματά σου αλλά αυτό που φοβουνται οι αξιωματικοί του ΕΣ είναι να μην γίνει καμία αναφορά στο όνομα τους από πολίτη πόσο μάλλον όταν υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις γιατί θα έχουν πειθαρχικές κυρώσεις.

Όταν ήμουν έφεδρος αξιωματικός πριν 20 χρόνια αυτό που φοβόμασταν ήταν ο μέραρχος, για να προστατευτούν οι ντόπιοι από τους αξιωματικούς οταν είχανε παραβατική συμπεριφορά κάνανε αναφορά στην μεραρχία και εαν η καταγγελία ήταν σοβαρή σε καλούσε ο μέραρχος να δώσεις εξηγήσεις για την συμπεριφορά σου. Ενας αξιωματικός δεν μπορει να εχει παραβατική συμπεριφορά και με τις πράξεις του να προκαλεί την τοπική κοινωνία διοτι υπονομεύει την εικόνα των ενόπλων δυνάμεων.

Δημοσ.

Παλικάρι μου έχεις τελεσίδικη απόφαση και δικηγόρο και μπαίνεις στο Insomnia για απάντηση στο τι να κάνεις?

Όσον αφορά διοικητές, μεράρχους κλπ "ανωτέρους" το πιο πιθανό είναι να είναι και αυτοί τις ίδιας μπαχτατσίδικης νοοτροπίας. Και αν τον καλέσει ο διοικητής του το μόνο που θα τον ρωτήσει είναι "Πως τα κατάφερες και τον φέσωσες ρε λοχία χωρίς να σου διώξει το γιο στη μέση της χρονιάς? Πόσο μάγκας είσαι? Για λέγε που έχει το φροντιστήριο να στείλω και εγώ την κόρη μου?"

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Πως τον κόβεις τον συγκεκριμένο? Να φοβάται?

Δεν είναι τόσο θέμα φόβου αλλά ότι οι θρασύδειλοι σε όσους θεωρούν "υπό" είναι μαγκιά κλανιά ενώ στους προϊσταμένους τους (από το αφεντικό στη δουλειά μέχρι τη μάνα τους με την παντόφλα) είναι σούζα. Κλασικός τραμπούκος δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, geo9419 είπε

Δεν ειμαι "ειδικός" και δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για το πως μπορεις να πάρεις τα χρήματά σου αλλά αυτό που φοβουνται οι αξιωματικοί του ΕΣ είναι να μην γίνει καμία αναφορά στο όνομα τους από πολίτη πόσο μάλλον όταν υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις γιατί θα έχουν πειθαρχικές κυρώσεις.

είναι δυνατόν να έχει καταδικαστικές αποφάσεις και να μην είναι ενήμερη η υπηρεσία του? μόνο αυτό σκεφτείτε.

ΣΑΦΩΣ και είναι ενήμερη. Οπότε σταματείστε τα σχόλια περί φόβου και διοικητή.

6 ώρες πριν, Kastriot είπε

Δεν είναι τόσο θέμα φόβου αλλά ότι οι θρασύδειλοι σε όσους θεωρούν "υπό" είναι μαγκιά κλανιά ενώ στους προϊσταμένους τους (από το αφεντικό στη δουλειά μέχρι τη μάνα τους με την παντόφλα) είναι σούζα. Κλασικός τραμπούκος δηλαδή.

Στην περίπτωσή μας αυτό που λες δεν ισχύει βέβαια. Αν ήταν κότα στην πρώτη απειλή για δικαστήριο θα είχε δώσει τα λεφτά. 

Δημοσ.

Ίσως να μην αφήνεις οφειλές να φτάνουν σε τέτοια ποσά, απ' τη στιγμή που είναι φανερό ότι σε δυσκολεύει η διαχείριση τους.

Δεν νομίζω να μπορείς να του κάνεις κάτι, και στο διοικητή του να πας υπάρχει περίπτωση να μπλέξεις περισσότερο με προσωπικά δεδομένα. Ίσως να βάλεις το κλητήρα να αφήσει στο στρατόπεδο την έγκληση για να τον πάρουν χαμπάρι όλοι. Αλλά θα μου πεις, γτ δε ξέρουν τι λαμόγιο είναι; 😁💀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, geo9419 είπε

Όταν ήμουν έφεδρος αξιωματικός πριν 20 χρόνια αυτό που φοβόμασταν ήταν ο μέραρχος, για να προστατευτούν οι ντόπιοι από τους αξιωματικούς οταν είχανε παραβατική συμπεριφορά κάνανε αναφορά στην μεραρχία και εαν η καταγγελία ήταν σοβαρή σε καλούσε ο μέραρχος να δώσεις εξηγήσεις για την συμπεριφορά σου. Ενας αξιωματικός δεν μπορει να εχει παραβατική συμπεριφορά και με τις πράξεις του να προκαλεί την τοπική κοινωνία διοτι υπονομεύει την εικόνα των ενόπλων δυνάμεων.

Εμείς φίλε φοβομασταν που είμασταν ψαρακες έφεδροι. Και αυτά πριν από 25 χρόνια. Όχι Τώρα. Ο στρατός πλέον λειτουργεί στα πρότυπα εταιρίας με HR . Σε έμας για κάθε τι μας απειλούσαν με στρατοδικείο και πειθαρχικό. Και ας σας πω μια ιστορία του 2000.   "Τζογαδόρος Αρχιλοχίας είχε δαγκώσει το μισό στρατόπεδο. Ο διοικητής του  έκανε σύσταση να επιστρέψει τα δανεικά στους κληρωτούς και αυτό σαν άνθρωπος,όχι ως συνταγματάρχης. Στην συγκέντρωση στελεχών συνέχεια τόνιζε να μην γίνονται συναλλαγές μεταξύ στελεχών και ειδικά στρατιωτών."  Το πρώτο γραφείο λάμβανε συνέχεια αναφορές οι οποίες έμπαιναν στο αρχείο, αναρμοδιοτητα . 

8 ώρες πριν, geo9419 είπε

Ναι συμφωνώ ισχύει και τώρα αλλά για ποινικά και αυτό με επιφύλαξη και ενέργειες τις στρατονομίας μέσω της αστυνομίας-εισαγγελεα  ,όχι από πολίτη  και  όχι για αστικές διάφορες. Για ένα διαζύγιο , για μοιχεία , για χρέος (όχι υπεξαίρεση) δεν μπορεί ούτε καν να συζητηθεί. 

Επεξ/σία από iorant
Δημοσ.

Αν ήταν κανένας αξιωματικός καριέρας που έχει βλέψεις για ανώτατους βαθμούς ίσως και να ίδρωνε το αφτί του αν θα ενημερωθεί ο διοικητής του. Αυτός προφανώς είναι ένας λιγούρης καραβανάς υπαξιωματικός που θα φτάσει στην καλύτερη μέχρι λοχαγός και σίγουρα κλέβει κωλοχαρτα, χλωρίνες και λάμπες  απ' το στρατόπεδο. 

• Like 1
Δημοσ.
23 hours ago, Ukforthemoment said:

τότε έχει αποδείξεις και ο ΤΣ είναι τρελός που τα ζητάει.

Οτι ναναι λες φιλε... ετσι απλα να πεις κατι..

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Αυτό που λες δεν ισχύει βέβαια. Αν ήταν κότα στην πρώτη απειλή για δικαστήριο θα είχε δώσει τα λεφτά. 

Γιατί τι να φοβηθεί από το δικαστήριο; Να τον κάνει ντα; Και ο πιο χαζός ξέρει ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ποντιακό ανέκδοτο και το θύμα, αν δεν έχει μεγάλη ζημιά, καταλήγει να ζημιώνεται παραπάνω.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Kastriot είπε

Γιατί τι να φοβηθεί από το δικαστήριο; Να τον κάνει ντα; Και ο πιο χαζός ξέρει ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ποντιακό ανέκδοτο και το θύμα, αν δεν έχει μεγάλη ζημιά, καταλήγει να ζημιώνεται παραπάνω.

Ενώ νομίζετε ότι ο διοικητής του θα τον κάνει τι; Που ζείτε; Στο 1967;

Δημοσ.

Στρατιωτικός εδώ και όχι δεν χρωστάω εγώ στον Ts. Φίλε μου, το τελευταίο πράγμα που θα σε συμβούλευα να κάνεις, είναι να ενημερώσεις τον Διοικητή του ή την μονάδα του. Σε ίδια και χειρότερη περίπτωση με 15κ χρέος ιδιωτικό, αυτός που το έκανε βρήκε και τον μπελά του. Βάλε τον δικηγόρο σου να βρεί την όποια νόμιμη οδό για να μην βγεις χαμένος. Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...