Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηθελα να ζητησω συμβουλη για ενα θεμα που αντιμετωπιζω εδω και καιρο που αφορα χρηματικη οφειλη. Ειμαι ιδιοκτητης μικρου φροντιστηριου και κανουμε μαθηματα σχολείου σε παιδιά και προετοιμασια για πανελλήνιες εξετασεις. Εν ενεργεία στρατιωτικος υπαξιωματικος που εφερνε το παιδι του στο φροντιστηριο μου, μου χρωστουσε 900 ευρω. Δεν πληρωνε ενω τον παρακαλουσα και για 1 χρονο μετά αφου τελείωσε το παιδι του απο εμας και ολο μου εκανε υπεκφυγες κλπ. Εν τω μεταξυ αυτος ταξίδια σε ελλαδα και ευρωπη διακοπες, και απο οτι ξερω εχει χρηματα. πηγα δικαστικά, και απο τα 900 εφερε σιγα σιγα 500 ευρω. εμειναν 400. εκει ξανααρχισε τα ιδια και δεν πληρωνε τιποτα. ξαναπηγα δικαστικά, δικαιώθηκα απλα μετα απο καιρό γτ πηρε 1 χρονο να βγει αποφαση (έλεος!) με τη συνολικη οφειλή απο 400 ευρω με τοκους και δικαστικα εξοδα να πηγαινει στα 590 ευρω που επεβαλε το δικαστηριο. Πληρωσα κλητηρα του επεδωσε την αποφαση, αλλα παλι μας εχει γραψει στα παλια του τα παπουτσια. Μπορουμε να επιδωσουμε σε τραπεζες δικαστικη αποφαση και να γινεται παρακρατηση απο το μισθο του αν εχει τραπεζικο λογαριασμο σε καποια απο αυτες τις τραπεζες, αλλα αυτο κοστιζει 45 ευρω η επιδοση για καθε τραπεζα, μονο δηλαδη στις 4 μεγαλες τραπεζες να το κανεις αυτο θελεις 180 ευρω και φυσικα υπαρχει το ακατασχετο μεχρι τα 1200 ευρω και δεν ξερω τι μισθο εχει αυτος, ειναι απο τους παλιους ομως υπαξιωματικους, περιπου 50 χρονων. Φυσικα αυτος ως πονηρός και δόλιος άνθρωπος εκει αποσκοπουσε, δηλαδη να ξοδευομαι εγω και να μην συμφερει να παρω τα χρηματα που δικαιουμαι. Επειδη θεωρείται δημοσιος υπαλληλος ως στρατιωτικός, γνωριζει καποιος με ποιο αλλο τροπο μπορω να συνεχισω τη διεκδίκηση των χρηματων μου ;  Επίσης, μπορει να ειναι ανοητη ερωτηση, δεν γνωριζω, μπορω να κανω κοινοποιηση την αποφαση στον στρατό σε κάποιο αρμόδιο όργανο/αρμόδια υπηρεσία, έτσι ωστε να εχει πειθαρχικές κυρώσεις απο το στρατό, διοτι η συμπεριφορά του ειναι τελειως απαραδεκτη ;  εχω δικηγορο, και φυσικα τον συμβουλευομαι, αλλα λεω μηπως καποιος εχει  και καμια ακομα ιδεα ή εχει αντιμετωπισει κατι παρόμοιο και μπορει να δωσει καμια συμβουλη.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από George10001
  • Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, George10001 είπε

Ηθελα να ζητησω καμια συμβουλη για ενα θεμα που αντιμετωπιζω εδω και καιρο που αφορα χρηματικη οφειλη. Ειμαι ιδιοκτητης μικρου φροντιστηριου και κανουμε μαθηματα σχολείου σε παιδιά και προετοιμασια για πανελλήνιες εξετασεις. Εν ενεργεία στρατιωτικος υπαξιωματικος που εφερνε το παιδι του στο φροντιστηριο μου, μου χρωστουσε 900 ευρω. Δεν πληρωνε ενω τον παρακαλουσα και για 1 χρονο μετά αφου τελείωσε το παιδι του απο εμας και ολο μου εκανε υπεκφυγες κλπ. Εν τω μεταξυ αυτος ταξίδια σε ελλαδα και ευρωπη διακοπες, και απο οτι ξερω εχει χρηματα. πηγα δικαστικά, και απο τα 900 εφερε σιγα σιγα 500 ευρω. εμειναν 400. εκει ξανααρχισε τα ιδια και δεν πληρωνε τιποτα. ξαναπηγα δικαστικά, δικαιώθηκα απλα μετα απο καιρό γτ πηρε 1 χρονο να βγει αποφαση (έλεος!) με τη συνολικη οφειλή απο 400 ευρω με τοκους και δικαστικα εξοδα να πηγαινει στα 590 ευρω που επεβαλε το δικαστηριο. Πληρωσα κλητηρα του επεδωσε την αποφαση, αλλα παλι μας εχει γραψει στα παλια του τα παπουτσια. Μπορουμε να επιδοσουμε σε τραπεζες δικαστικη αποφαση και να γινεται παρακρατηση απο το μισθο του, αλλα αυτο κοστιζει 45 ευρω η επιδοση για καθε τραπεζα, μονο δηλαδη στις 4 μεγαλες τραπεζες να το κανεις αυτο θελεις 180 ευρω και φυσικα υπαρχει το ακατασχετο μεχρι τα 1200 ευρω και δεν ξερω τι μισθο εχει αυτος, ειναι απο τους παλιους ομως υπαξιωματικους, περιπου 50 χρονων. Φυσικα αυτος ως πονηρός και δόλιος άνθρωπος εκει αποσκοπουσε, δηλαδη να ξοδευομαι εγω και να μην συμφερει να παρω τα χρηματα που δικαιουμαι. Επειδη θεωρείται δημοσιος υπαλληλος ως στρατιωτικός, γνωριζει καποιος με ποιο αλλο τροπο μπορω να συνεχισω τη διεκδίκηση των χρηματων μου ;  Επίσης, μπορει να ειναι ανοητη ερωτηση, δεν γνωριζω, μπορω να κανω κοινοποιηση την αποφαση στον στρατό σε κάποιο αρμόδιο όργανο/αρμόδια υπηρεσία, έτσι ωστε να εχει πειθαρχικές κυρώσεις απο το στρατό, διοτι η συμπεριφορά του ειναι τελειως απαραδεκτη ;  εχω δικηγορο, και φυσικα τον συμβουλευομαι, αλλα λεω μηπως καποιος εχει  και καμια ακομα ιδεα ή εχει αντιμετωπισει κατι παρόμοιο και μπορει να δωσει καμια συμβουλη.

Ευχαριστώ.

Αν είναι εν ενεργεία, μπορείς να πηγαίνει στην υπηρεσία του και να ενοχλείς συνέχεια.

Θα μου πεις ότι 'στοιχίζει' σε χρόνο.

Ναι αλλα αυτό που κάνεις στοιχίζει σε χρήμα 

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δεν χάνεις και κάτι να στείλεις ένα email ή να τηλεφωνήσεις στην υπηρεσία του και να ενημερώσεις για τις οφειλές του και κυρίως (το να χρωστάμε μπορεί να συμβεί σε όλους, το να μην τα δίνουμε σημαίνει κάτι για εμάς ως ανθρώπους) τον διοικητή του. Αναλυτικά, όμορφα και τα λοιπά. Αν έχει κάποιο ακίνητο, ίσως θα μπορούσες να προβείς σε κατάσχεση(οχι για να πάρεις χρήματα, απλα όταν χρειαστεί το ακίνητο θα βρεθεί σε τοίχο. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι οικονομικά εφικτό το τελευταίο, θα μπορέσει να πει κανένας δικηγόρος του φορουμ. Όμως ίσως με το πρώτο βγάλεις άκρη, γιατί έχεις και χαρτιά-αποφάσεις κτλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 minutes ago, GREGORYMO said:

Αν είναι εν ενεργεία, μπορείς να πηγαίνει στην υπηρεσία του και να ενοχλείς συνέχεια.

Θα μου πεις ότι 'στοιχίζει' σε χρόνο.

Ναι αλλα αυτό που κάνεις στοιχίζει σε χρήμα 

Εκει ειναι στρατιωτικη μονάδα που υπηρετει, στρατόπεδο, οποτε και δεν θα μπορουσα να μπω μέσα. Οποτε, τι θα μπορουσα να κανω ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, George10001 είπε

Εκει ειναι στρατιωτικη μονάδα που υπηρετει, στρατόπεδο, οποτε και δεν θα μπορουσα να μπω μέσα. Οποτε, τι θα μπορουσα να κανω ;

Δεν νομίζω ότι δεν μπορείς να ζητήσεις να δεις τον διοικητή του .

Μιλάμε για 4' σώμα στρατού η κάποια 'ψευτομοναδα' ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, George10001 είπε

Nα ενημερώσεις τον διοικητή του.

• Haha 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, George10001 είπε

'Εκθέτει' το στράτευμα.

Συνήθως πιάνει αυτό.

Δοκίμασε το 

• Thanks 2
Δημοσ.

εκτος και εαν ειναι στον κοσμο του τελειως πηγαινε και βρες τον διοικητη του. εχεις δικαιωμα σαν πολιτης να ζητησεις ραντεβου. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Ότι και να κάνεις να είναι μέσω της νομικής οδού. Το ακατάσχετο του λογαριασμού δεν λέει απολύτως τίποτα και αφορά οφειλές προς το δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να του βγάλεις οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο σε πλειστηριασμό και εννοείται πως όλα τα έξοδα που θα κάνεις για την διαδικασία θα επιβαρύνουν τον τύπο. Οποιαδήποτε κίνηση σου εκτός νομικής οδού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον τύπο ως απόπειρα εκβιασμού ή εκφοβισμού και να βρεθείς σε κατάσταση εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδυ.  

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ακατάσχετο ισχύει έναντι δημοσίου. Μπορείς να κάνεις κατάσχεση σε λογαριασμούς του, λίγο δύσκολο σε ακίνητο (δε συμφέρει για τόσο μικρή οφειλή).

Στη θέση σου θα απέφευγα το να τον εκθέσεις στη μονάδα του (αν και μπορεί να έχει τα πιο άμεσα αποτελέσματα) γιατί εκθέτεις προσωπικά του δεδομένα και ενδεχομένως να σου γυρίσει "μπούμερανγκ" η φάση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panostza είπε

Ακατάσχετο ισχύει έναντι δημοσίου. Μπορείς να κάνεις κατάσχεση σε λογαριασμούς του, λίγο δύσκολο σε ακίνητο (δε συμφέρει για τόσο μικρή οφειλή).

Στη θέση σου θα απέφευγα το να τον εκθέσεις στη μονάδα του (αν και μπορεί να έχει τα πιο άμεσα αποτελέσματα) γιατί εκθέτεις προσωπικά του δεδομένα και ενδεχομένως να σου γυρίσει "μπούμερανγκ" η φάση.

Έχει δικαστική απόφαση.

Δεν είναι ο λόγος του, αντίλογος.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι χαζομάρες λέτε;

Ο Διοικητής μιας Μονάδας δεν είναι η νταντά ενός στρατιωτικού στην πολιτική του ζωή.

Εάν ένας Στρατιωτικός έχει καταδικαστεί αμετάκλητα θα έχει μια πειθαρχική ποινή και τίποτα άλλο…

Άντε και να του ρίξει η Υπηρεσία 4Κ… Θα τον κάνει να πάει να πληρώσει;

Αφού είναι Λαμογιο ο συγκεκριμένος…

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreas1gr είπε

Ρε παιδιά τι χαζομάρες λέτε;

Ο Διοικητής μιας Μονάδας δεν είναι η νταντά ενός στρατιωτικού στην πολιτική του ζωή.

Εάν ένας Στρατιωτικός έχει καταδικαστεί αμετάκλητα θα έχει μια πειθαρχική ποινή και τίποτα άλλο…

Άντε και να του ρίξει η Υπηρεσία 4Κ… Θα τον κάνει να πάει να πληρώσει;

Αφού είναι Λαμογιο ο συγκεκριμένος…

Σε αστυνομικούς πιάνει πάντως.Απο το να γίνουν ρεζίλι στην μονάδα....

Δημοσ.
1 minute ago, GREGORYMO said:

Έχει δικαστική απόφαση.

Δεν είναι ο λόγος του, αντίλογος.

Η οποία δικαστική απόφαση δεν απευθύνεται στη μονάδα του και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το μάθει ο διοικητής του. Από εκεί και πέρα το τι δίνει ή δεν δίνει έναντι της απόφασης αυτής πιθανόν εμπίπτει στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Είμαι τράπεζα και σου βγάζω διαταγή πληρωμής (αυτό έβγαλε και ο OP) . Θεωρείς ότι δικαιούμαι να ενημερώσω το αφεντικό σου, τη μάνα σου και τον κοινωνικό σου περίγυρο ότι χρωστάς και δεν τηρείς τη δικαστική απόφαση; Όσο έχω αυτό το δικαίωμα εγώ ως τράπεζα, τόσο έχει και ο OP να το κάνει στο διοικητή του.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...