Προς το περιεχόμενο

Backup για αποθήκευση ταινιών

TheNetPoet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

έχοντας πάρει εδώ και ένα χρόνο περίπου μία mini DV camera, έχω μαζέψει πολλά GB από ταινίες στους δίσκους μου. Βέβαια τις κάνω dvd όμως θα ήθελα να κρατάω και το original αρχείο το οποίο για 1ώρα διάρκεια είναι κοντά στα 13GB.

Έχετε να προτείνετε κάποιο σύστημα backup, πχ DAT, cartridge ή κάτι αντίστοιχο? Δεν με ενδιαφέρει η άμεση πρόσβαση στα αρχεία, απλά να μπορώ να τα περάσω στον δίσκο όποτε τα χρειαστώ.

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

H καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου πάντα είναι να πάρεις έναν μεγάλο σκληρό δίσκο γύρω στα 250 gb και μία 3,5" case κατα προτίμηση να υποστηρίζει και usb2 αλλά και firewire. Dat είναι λίγο δύσκολο να βρείς αλλά και αν βρείς θα είναι ποιο ακριβό από την λύση που σου προτείνω εγώ.

Αν έχεις dvd recoreder μπορείς να τεμαχίσεις την ταινία σε τρία κομμάτια και να την κάνεις backup σε κάποιο δισκάκι.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Δημοσ.

Και 250g hd να πάρεις 250/13~19 ταινείες της 1ας ώρας.

Προσωπικά δεν βλέπω cost effective & λειτουργικό τρόπο να τα κρατάς με τα σημερινά αποθηκευτικά μέσα.

/sc

Δημοσ.

Το μόνο που με κρατάει και δεν αγοράζω δίσκους είναι η αξιοπιστία. Θα προτιμούσα το tape αλλά το κόστος είναι αρκετά τσιμπημένο δυστυχώς.. Μάλλον θα πάρω δίσκο και θα κρατάω επιλεκτικά μερικές εγγραφές πιό σημαντικές, εκτός κι αν βρεθεί τίποτα καλύτερο...

PS......Madsc, είμαστε γείτονες ?

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι το DVD-R είναι καλή λύση. Και τα DVD είναι φτηνά πλέον. Μπορείς να τα περνάς σε μορφή DV. Απλά ελπίζω τα video σου να είναι χωρισμένα σε σκηνές και όχι μονοκόματες/ μονόπλανες ταινίες της μιας ώρας :D (και να έχεις χώρο για dvd σπίτι σου :P )

Δημοσ.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι το DVD-R είναι καλή λύση. Και τα DVD είναι φτηνά πλέον. Μπορείς να τα περνάς σε μορφή DV. Απλά ελπίζω τα video σου να είναι χωρισμένα σε σκηνές και όχι μονοκόματες/ μονόπλανες ταινίες της μιας ώρας :D (και να έχεις χώρο για dvd σπίτι σου :P )

Κι αυτο είναι μια καλή λύση. Ειδικά με τα 9αρια DVD ίσως να λύσω πιό σωστά το πρόβλημά μου..

Δημοσ.

Ή απλώς κρατάς τις κασέτες ;-)

Το κακό με τα DVD είναι πως δεν ξέρεις αν θα διατηρηθούν σε βάθος χρόνου. Το ίδιο και οι κασέτες.

Γενικά για ν χρόνια όπου ν>10 υπάρχει πρόβλημα για οποιοδήποτε μέσο :-( Αυτό είναι καθαρά φιλοσοφικό πρόβλημα πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...