mariosnik_ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, pontez2 είπε Πάντως απ οτι διάβαζα υπάρχουν εκατοντάδες πολύ δυσκολες περιπτώσεις που η λυση ειναι σχεδον αδυνατη. Σε άλλη πολυκατοικία πχ έτυχε απο τη κατασκευή ο μηχανισμος του ανελκυστηρα να ειναι στον ίδιο χωρο με το λεβιτοστάσιο. Τη δεκαετία του 80 δεν απαγορευοταν αν υπήρχε χωρισμα, πλέον απαγορευετε. Ε αυτο τωρα για να φτιαχτει θέλει να φυγει απο εκει ο μηχανισμος, να φτιαχτεί άλλος χωρος και να μπει εκει. Μιλάμε για λεφτά οχι χαζομάρες. Και στη δική μου, έχει βγει ένα τάληρο για ένα σκασμό πράγματα. Εντομεταξυ δεν έχει 5 χρονια που αλλάξαμε τα συρματοσχινα και απο το συνεργειο δε μας ειχαν πει τιποτε τοτε. Το μάθαμε φέτος απο τα ΜΜΕ 😛 Θα τα σκάσουμε βέβαια, αλλά σε άλλους τα πράγματα ειναι πολυ δυσκολότερα. Τοτε γιατί ζητάνε και στη δικη μου περιπτωση πχ να πάμε βάσει της τωρινης οδηγίας? Δεν ειναι οτι το ανσανσέρ έχει προβλημα. Εξαιρετικά λειτουργει. Πουθενα δεν έχω δει λεβητοστάσιο και μηχανοστασιο ασανσέρ στο ίδιο δωμάτιο, ούτε σε κτίρια του 50. Τι να πεις ρε φίλε, ότι να ναι μερικοί εργολάβοι. Είναι και επικίνδυνο να υπάρξει κανένα ατύχημα πχ με τεχνικούς του καυστηρα άμα βρίσκονται κοντά σε άλλες άσχετες εγκαταστάσεις που δεν ξέρουν. Στο μηχανοστασιο των ανελκυστηρων κανονικά εισέρχεται μόνο ο τεχνικός του συνεργείου, κανένας άλλος.
CaMp3on Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Γενικά η φάση είναι να μην σου έρθει το χαρτί από τον δήμο . Αν σου έρθει 2 επιλογές υπάρχουν . Είτε πληρώνεις είτε αν δεν έχει η πολυκατοικία ταμειο, το κλειδώνει ο μάστορας .
topmar Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Πρόσφατα μας κόλλησε μια ανακοίνωση στο ασανσέρ, το συνεργείο συντήρησής του, για την υποχρέωση πιστοποίησης εκ νέου του ασανσέρ της οικοδομής μας (έτους 2007). Από ότι κατάλαβα, είναι περισσότερο εισπρακτικός ο χαρακτήρας του μέτρου (για σχετικά νέες οικοδομές όπως η δική μας), μιας και το συνεργείο το συντηρεί κανονικά και δεν έχει αναφερθεί ποτέ πρόβλημα. Το κόστος που μας έδωσαν είναι 250€ + ΦΠΑ και σχεδόν οι τιμές είναι πανομοιότυπες σε όλους όσους μας έδωσαν ως επιλογή πιστοποίησης (Μηχανολόγους Μηχανικούς) στην πόλη μας (καρτέλ;). Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει έρθει έγγραφο από τον Δήμο της πόλης, οπότε τι κάνουμε; Προχωράμε τώρα ή περιμένουμε έγγραφο από το Δήμο και μετά;
gogkroj Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου τι γίνεται στην περιπτωση που δεν συμφωνει ενας ενοικος πολυκατοικίας στην αναβαθμιση του ανελκυστήρα?Κλειδωνει το ασανσερ, θα υπάρξει καποιο πρόστιμο,υπαρχει καποια λυση μιας και οο υπόλοιποι συμφωνούν στην ανανέωση?
teot Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2024 στις 10:37 ΜΜ, Inuyasha είπε Τα στάνταρ δε είναι του 80 αλλά σημερινά, η μόνη διαφορά ανάλογα το έτος κατασκευής είναι οι εσωτερικές πόρτες - αλλά σε αυτό παίζει ρόλο και το μέγεθος του θαλάμου (σε μεγάλο θάλαμο τι Θεό μπάρμπα να έχεις δεν γλυτώνεις της πόρτες) όλα τα άλλα υπάρχουν σημερινά στάνταρ ασφαλείας που πρέπει να πληρεί ο ανελκυστήρας Επειδη βλέπω οτι έχεις ασχοληθεί/γνωρίζεις... Σε ανελκυστήρα με άδεια του 89 ο ελεγχος μας εβγαλε οτι πρέπει να τοποθετηθουν εσωτερικές πόρτες. Το πρόβλημα είναι οτι αν τοποθετηθούν εσωτερικές πόρτες οριακά μπορεί να μην χωράει το αμαξίδιο της συζύγου αλλα και θα υπάρχει πρόβλημα να κλείσουν (το θεωρώ αδύνατο) οταν το αμαξίδιο ειναι μέσα στον θαλαμίσκο. Ειχα ενημερώσει αυτόν που έκανε τον έλεγχο οτι αν μπουνε πόρτες θα ειναι αδύνατον να χωρεσει το αμαξιδιο και να να κινηθεί η συζυγός μου αλλά στο δελτίο ελέγχου αναφέρει και τις πόρτες . Γνωρίζεις αν προβλέπει κατι η νομοθεσία οταν υπάρχει πιστοποιημένα ατομο με κινητικό προβλημα και ποια υπηρεσία είναι αρμόδια να απευθυνθούμε, όπως και τι λύσεις μπορεί να υπάρχουν Επεξ/σία 31 Μαρτίου από teot
xsterg Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 4 ώρες πριν, gogkroj είπε τι γίνεται στην περιπτωση που δεν συμφωνει ενας ενοικος πολυκατοικίας στην αναβαθμιση του ανελκυστήρα?Κλειδωνει το ασανσερ, θα υπάρξει καποιο πρόστιμο,υπαρχει καποια λυση μιας και οο υπόλοιποι συμφωνούν στην ανανέωση? δεν υπαρχει δεν συμφωνω. η πιστοποιηση ειναι το κτεο των ανελκυστηρων. και με το κτεο των αυτοκινητων μπορει να μην συμφωνεις. για βγες χωρις να εχεις περασει κτεο και σταματα σε μπλοκο και πες τους εγω δεν συμφωνω να δουμε μετα... Στις 30/12/2024 στις 6:25 ΜΜ, mariosnik_ είπε Πουθενα δεν έχω δει λεβητοστάσιο και μηχανοστασιο ασανσέρ στο ίδιο δωμάτιο, ούτε σε κτίρια του 50. Τι να πεις ρε φίλε, ότι να ναι μερικοί εργολάβοι. Είναι και επικίνδυνο να υπάρξει κανένα ατύχημα πχ με τεχνικούς του καυστηρα άμα βρίσκονται κοντά σε άλλες άσχετες εγκαταστάσεις που δεν ξέρουν. Στο μηχανοστασιο των ανελκυστηρων κανονικά εισέρχεται μόνο ο τεχνικός του συνεργείου, κανένας άλλος. εγω εχω δει το αλλο. σε μεγαλο κρατικο νοσοκοκομειο μερος του πινακα ανελκυστηρων ειναι στο ιδιο δωματιο με το τηλεφωνικο κεντρο του νοσοκομειου. ουτε χωρισμα υπαρχει ουτε τιποτα. μαζι. 14 ασανσερ συνολο. τοτε που εφτιαξαν το νοσοκομειο τελη του 70 αρχες του 80 δεν υπηρχαν οι προδιαγραφες και ο καθε ενας εβαζε οτι τον βολευε οπου τον βολευε. τους ρωτησα τι θα κανουν τωρα που θελουν πιστοποιηση και στα ασανσερ αλλα και στις υποδομες του τηλ κεντρου που θα κοπουνε και τα δυο και δεν ξερουν! ναι ειναι λαθος μου ειπαν αλλα απο την αλλη δεν μπορουν να διακοψουν 14 ασανσερ πολλα απο τα οποια ειναι και για μεταφορες ασθενων απο χειρουργεια κλπ. 1 1
alexander098 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Είναι λογικό για τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας στον ανελκυστήρα και την αλλαγή του πίνακα με νέο( με κουμπιά με μνήμη) να ζητούν όλοι 10.000€; Γίνεται να κοστίζει τόσο πολύ; (Ανελκυστήρας σε οικοδομή του 1980 περίπου)
xsterg Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, teot είπε Επειδη βλέπω οτι έχεις ασχοληθεί/γνωρίζεις... Σε ανελκυστήρα με άδεια του 89 ο ελεγχος μας εβγαλε οτι πρέπει να τοποθετηθουν εσωτερικές πόρτες. Το πρόβλημα είναι οτι αν τοποθετηθούν εσωτερικές πόρτες οριακά μπορεί να μην χωράει το αμαξίδιο της συζύγου αλλα και θα υπάρχει πρόβλημα να κλείσουν (το θεωρώ αδύνατο) οταν το αμαξίδιο ειναι μέσα στον θαλαμίσκο. Ειχα ενημερώσει αυτόν που έκανε τον έλεγχο οτι αν μπουνε πόρτες θα ειναι αδύνατον να χωρεσει το αμαξιδιο και να να κινηθεί η συζυγός μου αλλά στο δελτίο ελέγχου αναφέρει και τις πόρτες . Γνωρίζεις αν προβλέπει κατι η νομοθεσία οταν υπάρχει πιστοποιημένα ατομο με κινητικό προβλημα και ποια υπηρεσία είναι αρμόδια να απευθυνθούμε, όπως και τι λύσεις μπορεί να υπάρχουν και εμενα αυτο ειναι ενα απο τα ερωτηματα μου. οταν μπαινει ανοιγομενη πορτα εστω και ελαχιστα θα μειωθει ο ωφελιμος χωρος της εισοδου. εαν ενα καροτσακι χωραει οριακα πριν, μετα δεν θα μπαινει καθολου. ειπα στους εγκαταστατες να βαλουμε αντι για πορτες φωτοκυταρο κουρτινα αλλα λενε οτι δεν το δεχεται ο κανονισμος. ετσι ειπαν. δεν ξερω εαν ειναι αληθεις η εαν το ειπαν για να βγαλουν περισσοτερα. 1 λεπτό πριν, alexander098 είπε Είναι λογικό για τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας στον ανελκυστήρα και την αλλαγή του πίνακα με νέο( με κουμπιά με μνήμη) να ζητούν όλοι 10.000€; Γίνεται να κοστίζει τόσο πολύ; (Ανελκυστήρας σε οικοδομή του 1980 περίπου) ναι, ειναι λογικο γιατι ειναι καρτελ. εχουν συννενοηθει και δινουν παρομοιες τιμες για να μην χασει κανεις τους πελατες. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από xsterg 1
alexander098 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 35 λεπτά πριν, xsterg είπε και εμενα αυτο ειναι ενα απο τα ερωτηματα μου. οταν μπαινει ανοιγομενη πορτα εστω και ελαχιστα θα μειωθει ο ωφελιμος χωρος της εισοδου. εαν ενα καροτσακι χωραει οριακα πριν, μετα δεν θα μπαινει καθολου. ειπα στους εγκαταστατες να βαλουμε αντι για πορτες φωτοκυταρο κουρτινα αλλα λενε οτι δεν το δεχεται ο κανονισμος. ετσι ειπαν. δεν ξερω εαν ειναι αληθεις η εαν το ειπαν για να βγαλουν περισσοτερα. ναι, ειναι λογικο γιατι ειναι καρτελ. εχουν συννενοηθει και δινουν παρομοιες τιμες για να μην χασει κανεις τους πελατες. Όπως το λες, καρτέλ. Με τις ευλογίες του κράτους μας ληστεύουν. 10.000€ για δουλειά που ζήτημα πιστεύω να αξίζει 3.500€ 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 31 Μαρτίου 8 ώρες πριν, topmar είπε Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Πρόσφατα μας κόλλησε μια ανακοίνωση στο ασανσέρ, το συνεργείο συντήρησής του, για την υποχρέωση πιστοποίησης εκ νέου του ασανσέρ της οικοδομής μας (έτους 2007). Από ότι κατάλαβα, είναι περισσότερο εισπρακτικός ο χαρακτήρας του μέτρου (για σχετικά νέες οικοδομές όπως η δική μας), μιας και το συνεργείο το συντηρεί κανονικά και δεν έχει αναφερθεί ποτέ πρόβλημα. Το κόστος που μας έδωσαν είναι 250€ + ΦΠΑ και σχεδόν οι τιμές είναι πανομοιότυπες σε όλους όσους μας έδωσαν ως επιλογή πιστοποίησης (Μηχανολόγους Μηχανικούς) στην πόλη μας (καρτέλ;). Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει έρθει έγγραφο από τον Δήμο της πόλης, οπότε τι κάνουμε; Προχωράμε τώρα ή περιμένουμε έγγραφο από το Δήμο και μετά; Η πιστοποίηση είναι σαν το κτεο στα αυτοκίνητα κάθε κάποια χρόνια περνάς (5η6 αν θυμάμαι καλά στις οικοδομές) Και ναι είναι ψιλό καρτέλ αλλά το μεγαλύτερο μέρος από τα λεφτά είναι τα παράβολα που πληρώνουν για τη; το καταχωρίσεις Αν περιμένεις έγγραφο από Δήμο είναι μαζί με το ραβασάκι για το πρόστιμο 5 ώρες πριν, teot είπε Επειδη βλέπω οτι έχεις ασχοληθεί/γνωρίζεις... Σε ανελκυστήρα με άδεια του 89 ο ελεγχος μας εβγαλε οτι πρέπει να τοποθετηθουν εσωτερικές πόρτες. Το πρόβλημα είναι οτι αν τοποθετηθούν εσωτερικές πόρτες οριακά μπορεί να μην χωράει το αμαξίδιο της συζύγου αλλα και θα υπάρχει πρόβλημα να κλείσουν (το θεωρώ αδύνατο) οταν το αμαξίδιο ειναι μέσα στον θαλαμίσκο. Ειχα ενημερώσει αυτόν που έκανε τον έλεγχο οτι αν μπουνε πόρτες θα ειναι αδύνατον να χωρεσει το αμαξιδιο και να να κινηθεί η συζυγός μου αλλά στο δελτίο ελέγχου αναφέρει και τις πόρτες . Γνωρίζεις αν προβλέπει κατι η νομοθεσία οταν υπάρχει πιστοποιημένα ατομο με κινητικό προβλημα και ποια υπηρεσία είναι αρμόδια να απευθυνθούμε, όπως και τι λύσεις μπορεί να υπάρχουν Αν υπάρχει θέμα με καροτσάκι Πας είτε σε τύπου Bus, είτε αν και πάλι δεν χωράει μπαίνει εσωτερική αυτόματη πόρτα (σαν συρόμενη) 1 ώρα πριν, xsterg είπε και εμενα αυτο ειναι ενα απο τα ερωτηματα μου. οταν μπαινει ανοιγομενη πορτα εστω και ελαχιστα θα μειωθει ο ωφελιμος χωρος της εισοδου. εαν ενα καροτσακι χωραει οριακα πριν, μετα δεν θα μπαινει καθολου. ειπα στους εγκαταστατες να βαλουμε αντι για πορτες φωτοκυταρο κουρτινα αλλα λενε οτι δεν το δεχεται ο κανονισμος. ετσι ειπαν. δεν ξερω εαν ειναι αληθεις η εαν το ειπαν για να βγαλουν περισσοτερα. ναι, ειναι λογικο γιατι ειναι καρτελ. εχουν συννενοηθει και δινουν παρομοιες τιμες για να μην χασει κανεις τους πελατες. Φωτοκυταρα/φώτο κουρτίνες είναι για σπάνιες περιπτώσεις κάτι θαλάμων που είναι σαν φέρετρα (και πάλι είναι τεράστιος μπελάς γιατί κόβουν με τα πάντα και χαλάνε πολύ εύκολα ειδικά αν υπάρχει κάνας απρόσεκτος στην οικοδομή) 1
xsterg Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Φωτοκυταρα/φώτο κουρτίνες είναι για σπάνιες περιπτώσεις κάτι θαλάμων που είναι σαν φέρετρα (και πάλι είναι τεράστιος μπελάς γιατί κόβουν με τα πάντα και χαλάνε πολύ εύκολα ειδικά αν υπάρχει κάνας απρόσεκτος στην οικοδομή) αφου δεν το δεχονται λενε. εαν γινει σωστα η εγκατασταση γιατι να χαλανε? και οι πορτες χαλανε και μαλιστα πιο ευκολα εαν ο αλλος ειναι τσαπατσουλης.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 31 Μαρτίου 1 ώρα πριν, alexander098 είπε Είναι λογικό για τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας στον ανελκυστήρα και την αλλαγή του πίνακα με νέο( με κουμπιά με μνήμη) να ζητούν όλοι 10.000€; Γίνεται να κοστίζει τόσο πολύ; (Ανελκυστήρας σε οικοδομή του 1980 περίπου) Εξήγησε λίγο τι εννοείς πινακα με κουμπιά με μνήμη Εννοείς το πίνακα χειρισμού που βρίσκεται στο μηχανοστασιο είτε τα κουμπιά μέσα στο θάλαμο /ορόφους? Ένας πίνακας χειρισμού έχει κόστος αγοράς από 1500(αγορά για το συντηρητή) για απλούς ηλεκτρονικους μέχρι και 2500 - 3000 (πάλι αγορά ο συντηρητής) για inverter Σε αυτά βάλε εργασία, καλωδιώσεις (χοντρικά για την καλωδίωση σε μια οικοδομή 5 στάσεων (ΙΣ +4) μιλάμε για 300-500 ευρώ μόνο στα καλώδια Τώρα για κουμπιά θαλάμου ξεκινάνε από καμιά 250-300 του θαλάμου και μέγιστο πάει όσο θες και κάνα 70 αρι του ορόφου βάλε και το κόστος για νέες καλωδιώσεις (η τιμές αυτές μπορεί να έχουν ανέβει μιας και έχω να ασχοληθώ καμία 5-6 χρόνια) 1 λεπτό πριν, xsterg είπε αφου δεν το δεχονται λενε. εαν γινει σωστα η εγκατασταση γιατι να χαλανε? και οι πορτες χαλανε και μαλιστα πιο ευκολα εαν ο αλλος ειναι τσαπατσουλης. Γιατί είναι ευαίσθητα (είναι από τα λίγα πράγματα που ακόμα και οι εταιρίες που τα φέρνουν δεν δίνουν καμία εγγύηση) Τα ποτρακια τα χειροκίνητα ναι είναι για τα ανάθεμα, μια χαλάνε τα κλιπς που τα κρατάνε κλειστά, μια τα διακοπτακια τους (ειδικά αν δεν τα προσέχεις), αλλά πάλι τα κρατάς Στις τύπου Bus /συρόμενες μόνο αν έχεις τίποτα αουγκανους που βιάζονται και 1 όροφο πριν σταματήσει ο ανελκυστήρας προσπαθούν να τα ανοίξουν έχεις θέμα ή αν ο εγκαταστατης(για λόγους οικονομίας βάλει κάνα κινέζικο - αλλά αυτό θα έχει και συνήθως πιο φτηνή τιμή)
alexander098 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Εξήγησε λίγο τι εννοείς πινακα με κουμπιά με μνήμη Εννοείς το πίνακα χειρισμού που βρίσκεται στο μηχανοστασιο είτε τα κουμπιά μέσα στο θάλαμο /ορόφους? Ένας πίνακας χειρισμού έχει κόστος αγοράς από 1500(αγορά για το συντηρητή) για απλούς ηλεκτρονικους μέχρι και 2500 - 3000 (πάλι αγορά ο συντηρητής) για inverter Σε αυτά βάλε εργασία, καλωδιώσεις (χοντρικά για την καλωδίωση σε μια οικοδομή 5 στάσεων (ΙΣ +4) μιλάμε για 300-500 ευρώ μόνο στα καλώδια Τώρα για κουμπιά θαλάμου ξεκινάνε από καμιά 250-300 του θαλάμου και μέγιστο πάει όσο θες και κάνα 70 αρι του ορόφου βάλε και το κόστος για νέες καλωδιώσεις (η τιμές αυτές μπορεί να έχουν ανέβει μιας και έχω να ασχοληθώ καμία 5-6 χρόνια) Γιατί είναι ευαίσθητα (είναι από τα λίγα πράγματα που ακόμα και οι εταιρίες που τα φέρνουν δεν δίνουν καμία εγγύηση) Τα ποτρακια τα χειροκίνητα ναι είναι για τα ανάθεμα, μια χαλάνε τα κλιπς που τα κρατάνε κλειστά, μια τα διακοπτακια τους (ειδικά αν δεν τα προσέχεις), αλλά πάλι τα κρατάς Στις τύπου Bus /συρόμενες μόνο αν έχεις τίποτα αουγκανους που βιάζονται και 1 όροφο πριν σταματήσει ο ανελκυστήρας προσπαθούν να τα ανοίξουν έχεις θέμα ή αν ο εγκαταστατης(για λόγους οικονομίας βάλει κάνα κινέζικο - αλλά αυτό θα έχει και συνήθως πιο φτηνή τιμή) Μέσα στο θάλαμο και ορόφους
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 31 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, alexander098 είπε Μέσα στο θάλαμο και ορόφους Εγώ τουλάχιστον όταν ακούω με μνήμη κλήσεων καταλαβαίνω ότι θα αλλακτει και ο πίνακας χειρισμού, στο μηχανοστασιο, οπότε μάλλον μιλάμε για συνδιασμο τον 2 Επίσης τα παραπάνω είναι για την πιστοποίηση η απλά μια επισκευή γιατί έχετε προβλήματα? Αν είναι για πιστοποίηση το πολύ πιθανό να περιλαμβάνει και αρκετά παραπάνω από αυτά τα 2 Αν έχεις τη προσφορά που σας έδωσαν και θες στείλε μου μυνημα να ρίξω μια ματιά να δω τι ακριβώς αλλάζουν
alexander098 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Εγώ τουλάχιστον όταν ακούω με μνήμη κλήσεων καταλαβαίνω ότι θα αλλακτει και ο πίνακας χειρισμού, στο μηχανοστασιο, οπότε μάλλον μιλάμε για συνδιασμο τον 2 Επίσης τα παραπάνω είναι για την πιστοποίηση η απλά μια επισκευή γιατί έχετε προβλήματα? Αν είναι για πιστοποίηση το πολύ πιθανό να περιλαμβάνει και αρκετά παραπάνω από αυτά τα 2 Αν έχεις τη προσφορά που σας έδωσαν και θες στείλε μου μυνημα να ρίξω μια ματιά να δω τι ακριβώς αλλάζουν Για τη πιστοποίηση έγιναν όλες οι εργασίες, δυστυχώς ο διαχειριστής απλά μας ανακοίνωσε ένα ποσό με καμία παραπάνω εξήγηση. Σε ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα