Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, runner1 said:

Εσύ ξέρεις δηλαδή ότι π.χ. ο  τάδε χρήστης του Insomnia είναι αυτής της κατηγορίας; Μήπως στο site έχουμε δώσει και το εκκαθαριστικό και το πόθεν έσχες;;; Εγώ βλέπω τα επίσημα στοιχεία που είναι και ωραιοποιημένα όπως και βλέπω και τους ανθρώπους γύρω...........όλα αυτά δεν είναι σίγουρα καλά και να είσαι σίγουρος ότι είναι η πλειοψηφία!

μιλησα γενικα.αλλα εχω βαρεθει να βλεπω 

α. καποιοι να ψαχνουν τροπους να μην πληρωνουν εις βαρος αλλων.

πχ 300000 αμαξια χωρις κτεο ή ανασφαλιστα.μετα πληρωνε εσυ και εγω.

β.ατομα που εχουν χρηματα αλλα δεν πληρωνουν εφοριες κτλ απλα επειδη μπορουν και επειδη το κρατος ειναι μπαχαλο.

γ.θεματα απειρα στο ινσομνια.

πως να μην πληρωσω κληση.

εφαγα κληση επειδη παρκαρα 2 λεπτα σε θεση αναπηρου. γιατι την εφαγα? 2 λεπτα μονο

πως να μην περασω κτεο

πως το ενα πως το αλλο και να ψαχνουν επιβεβαιωση οτι αυτο που κανουν ειναισωστο.

βριζουν ολοι το κρατος αλλα ποσοι ειναι σωστοι απεναντι στο συναθρωπο τους.χεσε το κρατος.

ολοι μα.ολοι δεν εχουν λεφτα αλλα μονιμα ολα τα hotel γεματα στις διακοπες. ολοι δεν εχουν λεφτα αλλα αμα δεις το θεμα προ παραγγελιες iphone 16 θα χασεις τα μαλλια σου.ο αλλος 2 μισθους για να παρει iphone. και μετα θα σου πει  γιατι να πληρωσω κτεο? οποτε γισ μενα προσωπικα η αληθεια ειναι καπου στην μεση.

το θεμα απο την αρχη ειναι λαθος.ναι και για δυο μερες πρεπει να πληρωθουν τελη.

39 minutes ago, runner1 said:

@poulinos

ΟΚ! Συνεχίζεις και λες ότι να'ναι χωρίς να απαντάς ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ απόσα έγραψα!

Θα στο κάνω πιο εύκολο για να το κατανοήσεις:

1.Έγραψα ότι δεν μιλάμε για αυτούς που ξόδευαν ΑΒΕΡΤΑ όπως έγραψες για τις PORCHE! Μίλησα για την μεγάλη πλειοψηφία μιας γενιάς που τρώει τεράστιο σκ@τό που φυσικά δεν τόλμησες καν να απαντήσεις σε όσα έγραψα περί αυτού (για την περίοδο 2010-2025)

2.ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ τα δεδομένα της ζωής του εδώ στο insomnia! Άρα καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς! Γιατί αν σκέφτομαι όπως εσύ τότε μπορώ να υποθέσω ότι είσαι ένας εισοδηματίας που βρήκες 4-5 σπιτάκια από γονείς και μιλάς εκ του ασφαλούς!!! Αυτό είναι ΕΝΑ παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ!

3.Ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο (τέλη,βενζίνη, διόδια, δρόμοι, πάρκινγκ κ.α.)  στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ είναι πέρα για πέρα τραγικό γιατί το  κράτος τα παίρνει από παντού και ταυτόχρονα τα εξισώνει με περιουσίες και επιδόματα ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ! Ξέρεις τι σημαίνει όλο αυτό που έγραψα;;;

και για να απαντησω στο 2 και αν θες πιστευεις βεβαια. λυκειο και δουλεια μαζι.

ιεκ και δουλεια μαζι.ηλικια 40+

• Like 3
  • Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

Από το κράτος έχω τις ίδιες παροχές με τον καθένα επιδοματία, άεργο, άνεργο, ρομά, (λαθρο)μετανάστη, μαυροεπαγγελματία που δεν ξέρει τι θα πει απόδειξη,  δεν ξέρει τι θα πει εισφορά σε ΤΕΒΕ/ΕΦΚΑ κτλ γενικά με όλους αυτούς που δεν έχουν πληρώσει μια δραχμή (για να καταλάβεις και την ηλικία μου). Αυτό είναι το πρόβλημα.. ότι κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν και παρασιτοζωούν εναντίων όλων των υπολοίπων και μόλις έρχεται το πρόβλημα των τελών, το πρόβλημα των διοδίων, το πρόβλημα της αύξησης της ΔΕΗ κτλ, απλά δεν πληρώνουν γιατί το θεωρούν άδικο ή γιατί δεν έχουν και πάντα τους φταίνε οι άλλοι, το κράτος κτλ

80715254_10157809544879111_7368081490812

Επεξ/σία από BLiTzER
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 minutes ago, Ntinaras said:

Φαντασου λοιπον ποσοι μετα το 2010 και ακομα και σημερα αδυνατουν να φτιαξουν τη ζωη τους, επειδη καποιοι ΠΡΙΝ το 2010 καναν ζωαρα με χρεωνοντας τους σημερινους. Και αυτοι καθονται και γκρινιαζουν επειδη το 3.2 Που πηραν εχει υψηλα τελη.

δυστυχως πολλα πραγματα που πληρωνουμε ολοι μας εχουν να κανουν με ατομα που δεν πληρωναν τιποτα.

ποσοι πηραν πιστωτικες και δεν τις πληρωσαν επειδη μπορουσαν.ποσοι ζουσαν ακομα και παλια πανω απο το οριο που μπορουσαν γιατι ηξεραν οτι δεν θα πληρωσουν.και μετα ξαφνικα στοπ ολα αυτα.και εσυ που δεν μπορεις να κρυψεις τιποτα επρεπε να τα υποστεις ολα.εσυ πληρωνες το δανειο για το σπιτι σου αλλα ο αλλος πηγε διακοπες και δεν το πληρωσε ποτε.ειχα γνωστο.σε πιστωτικες 80000 ευρω χρωστουσε.δεν τα πληρωσε ποτε.δεν γουσταρε να τα πληρωσει.χαλουσε τα λεφτα σε pc και διαφορα αλλα.δεν πληρωνε κτεο δεν πληρωνε ασφαλειες δεν πληρωνε σημα. αραγε ολα αυτα ποιος τα εφαγε στα μουτρα?

δεν διαφωνω οτι σε πολλους εκατσε στραβη που εχασαν την δουλεια τους αλλα υπαρχουν και πολλα ατομα που απλα ζουσαν για το σημερα.ο αλλος ηθελε πχ να παρει 300 τετραγωνικα μετρα σπιτι. κτλ κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

τι τσουβαλιασμα ειναι αυτο ρε παιδια? οποιος ειχε μισθο πριν την κριση και εκανε 4 παιδια να τα παει σε ιδρυμα τωρα επειδη καποιοι αποφασισαν οτι ενα αμαξι ειναι ειδος πολυτελειας? νταξει να γραφουμε καμια χοντραδα για αυτους που κανουν περιτα εξοδα αλλα για παιδια? ελατε στα συγκαλα σας τι ανοησιες ειναι αυτες...

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

51 minutes ago, runner1 said:

1.Δεν είναι η πλειοψηφία....ΟΚ.....Άρα ζεις μάλλον στην Ελλάδα 3.0!!!! Α που'σαι......το ότι υπάρχουν τόσα στατιστικά που λένε με νούμερα περί χαμηλότερου μισθού, φτώχειας κ.α......αυτά τα προσπερνάμε ε; Είναι πλασματικά και οι "άσχετοι Ευρωπαίοι και εταιρείες" γράφουν ότι να'ναι! Ή μήπως νομίζεις ότι τα "μαύρα" που λες ισοφαρίζουν τα πάντα;;; Ενημερωτικά.....παντού στον κόσμο υπάρχουν "μαύρα".....χωρίς αυτά η οικονομία δεν....!

2."Γενικά" ΔΕΝ υπάρχει όταν μιλάς με ανθρώπους και ζωές!

3.Εγώ δεν είπα να μην πληρώσουμε! Αλλά όχι να λέω σε κάποιον που γκρινιάζει ΔΙΚΑΙΩΣ.......ότι είναι π.χ. τραγικός κ.α.!

@filipprin

Αν ανοίξουμε την φάση "επιδότηση".....δεν θα σταματήσουμε ποτέ! Δεν μπήκα καν σε αυτό το τρυπάκι!

1.δεν αφιβαλλω οτι υπαρχει μεγαλο ποσοστο φτωχιας.απο την αλλη δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν και απειροι με πολλα λεφτα που απλα δεν θελουν να πληρωνουν.

2.υπαρχει γενικα.ανεφερα και τις 2 περιπτωσεις.δεν γινεται να θες να κανεις 4 παιδια οταν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα.σου φαινεται λογικο?

3.δεν γκρινιαξα οτι δεν ειναι ακριβα αυτα που πληρωνουμε.γκρινιαξα αν δεις το αρχικο ποστ για αυτους που πανε και κανουν 4-5 παιδια και τα μεγαλωνουν με αγαπη. εννοειται και μενα με χαλανε απειρα πραγματα.οτι ειμαι μισθωτος και με σκιζει η εφορια και ο αλλος πχ δηλωνει εισοδημα 10κ και εχει σπιτι στην εκαλη.

οπως ειπα δυστυχως ενα ποσοστο απλα γουσταρει να γκρινιαζει και δεν πληρωνει επειδη μπορει και ξερει οτι το συστημα ειναι λαθος.

και ανεφερα και παραδειγμα και θεματα που εχουν ανοιχτει κατακαιρους στο ινσομνια.

ο αλλος παρανομει και σου λεει γιατι να πληρωσω το προστιμο. ο αλλος θελει να κινησει το αμαξι και σου λεει τι θα γινει αμα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ.

εχει χαθει η λογικη .ΟΣΟ και λαθος να ειναι οι φοροι και να ειναι εισπρακτικα μερη αυτο δεν σημαινει οτι δεν πληρωνεις επειδη ειναι λαθος. γιατι αν δεν πληρωσουν οι μισοι τοτε οι αλλοι μισοι που ειναι νομιμοι ειναι οι μαλακες.

6 minutes ago, basilis_k6 said:

τι τσουβαλιασμα ειναι αυτο ρε παιδια? οποιος ειχε μισθο πριν την κριση και εκανε 4 παιδια να τα παει σε ιδρυμα τωρα επειδη καποιοι αποφασισαν οτι ενα αμαξι ειναι ειδος πολυτελειας? νταξει να γραφουμε καμια χοντραδα για αυτους που κανουν περιτα εξοδα αλλα για παιδια? ελατε στα συγκαλα σας τι ανοησιες ειναι αυτες...

κανεις δεν ειπε αυτο. αλλα για να φτασεις να κανεις 4 παιδια σημαινει οτι δεν πρεπει να εισαι με μισθο 750 ευρω και να λες η γυναικαμου πχ δεν δουλευει.και να πιστευεις οτι θα καταφερεις να μεγαλωσεις χωρις προβληματα 4 παιδια.

θα εφερνα και παραδειγμα απο εδω μεσα αλλα θα γινω κακος. οταν καποιοι γκρινιαζαν οτι δεν εχουν λεφτα για θερμανση και οτι το παιδι μεσα στο σπιτι αρρωστησε 2-3 φορες λογω υγρασιας αλλα μετα εβγαιναν και ελεγνα οτι πηγαν και πηραν νεα οθονη 300 ευρω και νεα καρτα γραφικων. δεν ειναι η πλειοψηφια εννοειται αλλα δεν μπορω να βλεπω κατι τετοια. και ολα αυτα με ενα ατομο να δουλευει στο σπιτι και να παιρνει βασικο.

το παιδι εχει καποια εξοδα που σαν γονιος θα πρεπει να τα καλυψεις.και δεν πας με βαση την ελπιδα. δεν ειπε κανεις να τα πας στο ιδρυμα αλλα δεν κανεις 100 παιδια επειδη απλα μπορεις χωρις να σκεφτεσαι πως θα τα ταισεις.εκτος αν γινουμε αφρικη . ουτε να βλεπω το παιδι να στερειται πραγματα αλλα ο γονιος να κανει ζωαρα.

επειδη ο αλλος  εχει κανει παιδια σημαινει οτι πρεπει να εχει το ακανομαστο και να δικαιολογουμε οτι λαθος εχει κανει. δηλαδη και εγω να κανω 3 παιδια και μετα να λεω  δεν εχω λεφτα να τα ταισω δεν εχω λεφτα να πληρωσω τελη και στα τετοιαμου το κοινωνικο συνολο.και διπλα να εχω το  τριλιτρο

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

.ώπα ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο (και συγνώμη για το Off στα τέλη).. Σου αντιγράφω από την μισθοδοσία μου:

Εργοδοτικές εισφορές 606,92€

Κρατήσεις από εμένα 661,71€ (έχω αφαιρέσει την παρακράτηση φόρου)

Άρα οι συνολικές κρατήσεις μου είναι 1268,63€ για σύνταξη και ιατρική περίθαλψη.

Από το κράτος έχω τις ίδιες παροχές με τον καθένα επιδοματία, άεργο, άνεργο, ρομά, (λαθρο)μετανάστη, μαυροεπαγγελματία που δεν ξέρει τι θα πει απόδειξη,  δεν ξέρει τι θα πει εισφορά σε ΤΕΒΕ/ΕΦΚΑ κτλ γενικά με όλους αυτούς που δεν έχουν πληρώσει μια δραχμή (για να καταλάβεις και την ηλικία μου). Αυτό είναι το πρόβλημα.. ότι κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν και παρασιτοζωούν εναντίων όλων των υπολοίπων και μόλις έρχεται το πρόβλημα των τελών, το πρόβλημα των διοδίων, το πρόβλημα της αύξησης της ΔΕΗ κτλ, απλά δεν πληρώνουν γιατί το θεωρούν άδικο ή γιατί δεν έχουν και πάντα τους φταίνε οι άλλοι, το κράτος κτλ

Ναι, αυτό είναι το πρόβλημα, ότι μας παίρνουν τα χρήματα και τα διοχετεύουν οπουδήποτε αλλού εκτός από την κοινωνική πρόνοια.

Βέβαια, αυτοί που δεν δουλεύουν και λες ότι έχουν ίσα δικαιώματα, όταν μεγαλώσουν δεν θα έχουν σύνταξη, την οποία εσύ έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, runner1 said:

1.Δεν είναι η πλειοψηφία....ΟΚ.....Άρα ζεις μάλλον στην Ελλάδα 3.0!!!! Α που'σαι......το ότι υπάρχουν τόσα στατιστικά που λένε με νούμερα περί χαμηλότερου μισθού, φτώχειας κ.α......αυτά τα προσπερνάμε ε; Είναι πλασματικά και οι "άσχετοι Ευρωπαίοι και εταιρείες" γράφουν ότι να'ναι! Ή μήπως νομίζεις ότι τα "μαύρα" που λες ισοφαρίζουν τα πάντα;;; Ενημερωτικά.....παντού στον κόσμο υπάρχουν "μαύρα".....χωρίς αυτά η οικονομία δεν....!

2."Γενικά" ΔΕΝ υπάρχει όταν μιλάς με ανθρώπους και ζωές!

3.Εγώ δεν είπα να μην πληρώσουμε! Αλλά όχι να λέω σε κάποιον που γκρινιάζει ΔΙΚΑΙΩΣ.......ότι είναι π.χ. τραγικός κ.α.!

@filipprin

Αν ανοίξουμε την φάση "επιδότηση".....δεν θα σταματήσουμε ποτέ! Δεν μπήκα καν σε αυτό το τρυπάκι!

3.δεν ειπα οτι ειναι τραγικος.αλλα ουτε με παραπονα στο ινσομνια θα λυθει ουτε το με το να μην πληρωνουμε οι μισοι.

1.δεν θα αμφισβητησω τα στατιστικα σου αλλα σκεψου και ΒΑΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ οτι 2 στα 3 ατομα εκαναν δηλωση κατω απο 10.000 ευρω και οι μισοι ελευθεροι επαγγελματιες. σωστα στατιστικα .αλλα η αληθεια διαφερει κα ιτο ξερουμε ολοι.

εννοειται το κρατος ειναι για κλαμματα. αλλα μεχρι να αλλαξει ή να παμε σε αλλη χωρα πρεπει να πηγαινουμε με βαση τα δεδομενα και οχι εις βαρος του συναθρωπου μας.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, OmeletaMAN είπε

Βέβαια, αυτοί που δεν δουλεύουν και λες ότι έχουν ίσα δικαιώματα, όταν μεγαλώσουν δεν θα έχουν σύνταξη, την οποία εσύ έχεις.

Δεν τα ξέρεις καλά. Είσαι παράσιτο 40 εργασιακά χρόνια, δεν κόβεις αποδείξεις, κάνεις ζωή χαρισάμενη, μπαίνεις στο insomnia  και διαμαρτύρεσαι για φόρους, για τέλη για το κωλοκράτος, για τροχαία, για το γείτονα για όλους τους άλλους, δεν έχεις δώσει μία στο κράτος και όλα τα χρόνια έχει ασφάλιση δωρεάν από το κράτος και μόλις συμπληρώσεις τα 67 θα πάρεις 360€ μηνιαίως (πρώην ΟΓΑ).

Πληρώνεις 1000€ για ασφάλεια/σύνταξη για 40 χρόνια, πληρώνεις φόρους, τέλη, πρόστιμα στην ώρα τους και στο τέλος έχεις την ίδια ασφάλιση με τον πάνω και μόλις συμπληρώσεις τα 67 θα πάρεις 1000€ σύνταξη και όχι 1500€ τουλάχιστον γιατί ταΐζεις και τον από πάνω.

ΥΓ το δεύτερο πρόσωπο δεν αναφέρεται σε εσένα.

Επεξ/σία από christos_uoa
  • Like 3
Δημοσ.

όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να πληρώνουν τέλη αλλά όχι με αυτό το τροπο που τα υπολογίζουν

απαλλαγή η μειωμένα μόνο σε αναπηρικά όλες οι άλλες απαλλαγές είναι  παπαριες

Αυστραλία π.χ τα τέλη πάνε ανάλογα με το  βάρος του αυτοκινήτου και πληρώνεις από 3 μήνες μέχρι όσο θέλεις απο οποία ημερομηνία θέλεις και είναι αναλογικά με τη διάρκεια...μη πληρωμένα τέλη σε σκίσανε 

μέχρι 975 κιλά μέχρι 1160 μέχρι 1500 και μέχρι 2500.....160 * 190 *230*340 ευρώ χοντρικά αντίστοιχα ...στα τέλη περιλαμβανεται και ασφάλεια έναντι τρίτων ...έτσι δεν υπάρχει ανασφάλιστο όχημα στο δρόμο ......ανάλογα με τι αυτοκίνητο έχεις κανείς επιπλέον ασφάλεια.....

• Like 3
Δημοσ.
7 minutes ago, kostasbm said:

όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να πληρώνουν τέλη αλλά όχι με αυτό το τροπο που τα υπολογίζουν

απαλλαγή η μειωμένα μόνο σε αναπηρικά όλες οι άλλες απαλλαγές είναι  παπαριες

Αυστραλία π.χ τα τέλη πάνε ανάλογα με το  βάρος του αυτοκινήτου και πληρώνεις από 3 μήνες μέχρι όσο θέλεις απο οποία ημερομηνία θέλεις και είναι αναλογικά με τη διάρκεια...μη πληρωμένα τέλη σε σκίσανε 

μέχρι 975 κιλά μέχρι 1160 μέχρι 1500 και μέχρι 2500.....160 * 190 *230*340 ευρώ χοντρικά αντίστοιχα ...στα τέλη περιλαμβανεται και ασφάλεια έναντι τρίτων ...έτσι δεν υπάρχει ανασφάλιστο όχημα στο δρόμο ......ανάλογα με τι αυτοκίνητο έχεις κανείς επιπλέον ασφάλεια.....

ειναι αυτο που ειπες.οτι αν σε πιασουν σε σκισανε.ενω εδω τα τελευταια χρονια παει να γινει κατι ωστε να περναει το προστιμο στην εφορια.  το προβλημα στην ελλαδα δεν ειναι οι νομοι αλλα η εφαρμογη των νομων.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

οι τιμες των αμαξιων των σπιτιων κτλ ειναι αυτες που ειναι.το αν ειναι σωστες ή οχι δεν αφορα το θεμα μας οποτε και το ποστ σου ειναι λαθος.

οποτε καλως ή ΚΑΚΩΣ ξερεις οτι αυτην την στιγμη  για αμαξι για 4 παιδια θες πχ 80.000 ευρω και για σπιτι 500.000 ευρω.  Οποτε πρεπει να πορευτεις με αυτα που βγαζεις και τις παρουσες τιμες.και εγω θα ηθελα 10 παιδια και 1000 τμ σπιτι και 10.000κ μισθο.αλλα προσαρμοζω την ζωη μου στις τρεχουσες καταστασεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ Η ΛΑΘΟΣ. οποτε το να κανεις 4 παιδια και να γκρινιαζεις ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν θα προσφερει τιποτα. το να κανεις 4 παιδια και μετα να ανοιγεις θεμα στο ινσομνια για να γκρινιαξεις για τα ακριβα τελη κυκλοφοριας ειναι απλα επαναστατης του  καναπε.

ουτε εγω θελω ενφια ουτε δεν ξερω τι.αλλα το τι θελω με το τι γινεται εχει διαφορα.πολλα δεν ειναι σωστα αλλλα ετσι ειναι στην παρουσα φαση.

σαν τα ατομα που παιρνουν μισθο 700 ευρω αλλα παιρνουν αμαξι 50κ σε 100 δοσεις και μετα λενε δεν εχω λεφτα για τελη κυκλοφοριας και ανοιγουν θεμα πως να μην πληρωσουν τα τελη .και προσπαθουν να ακουσουν απο καποιον χρηστη του ινσομνια οτι μην πληρωσεις τελη και ολα θα ειναι καλα

και οταν σκασει το προστιμο μετα θα ανοιξουν θεμα οτι πως να μην το πληρωσω και γιατι εφαγα προστιμο.

οποτε φτιαχνεις την ζωη σου με βαση τις δυνατοτητες σου και την τρεχουσα κατασταση και οχι με το τι μπορει να ηθελες. κανε εσυ 4 παιδια και μετα γκρινιαξε οτι σου φταιει το κρατος

Δεν ισχύει αυτό που λες, καθώς εάν αγοράσω πχ αυτοκίνητο ηλεκτρικό με 60.000€ και δεδομένο ότι δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και αύριο έρθει το κράτος και μου πει ότι πλέον δεν τιμολογουμε βάσει ρύπων αλλά βάσει όγκου και θα πρέπει να πληρώνεις 2.000€ τέλη τότε ναι μεν εγώ έχω υπολογισει τα έξοδα μου με βάση τα τωρινά δεδομένα αλλά αύριο μεθαύριο αν μεταβληθούν τα δεδομένα (που έχει συμβεί πάμπολλες φορές στο κράτος που ζούμε) θα αντιμετωπίσω πιθανά πρόβλημα που δεν άπτονται πλέον στον έλεγχο μου τα οποία να μην μπορώ να λύσω. 

Και να σε πάω στο ακόμα πιο πιθανό σενάριο όπου αγοράζω σήμερα πετρελαιοκινητο καινούργιο αυτοκίνητο και σε 5 χρόνια το κράτος απαγορεύσει την κυκλοφορία τους στην Αθήνα που ζω, τι θα κάνω εγώ σε αυτή την περίπτωση; Θα μετακομίσω; Θα πουλήσω σε 5 χρόνια το αυτοκίνητο μου και σε ποιόν; 

Βλέπεις λοιπόν ότι δεν έχει καμία λογική το πώς λειτουργεί το κράτος και πως φορολογεί και αυτό είναι το μοναδικο πρόβλημα για το οποίο συζητάμε εδώ και όχι αν μπορεί κάποιος να συντηρήσει μια 4μελη οικογένεια κλπ κλπ... Πιστεύω να έγινα κατανοητός πλέον.

• Like 2
Δημοσ.

Πήγε κανείς ξεχασμένος να πληρώσει σήμερα σε ΔΟΥ; Τα κατάφερε;
Ήθελε ραντεβού ή απευθείας ταμείο; 
Δυστυχώς δεν γίνεται να πληρωθούν τα τέλη + πρόστιμο online. 

• Sad 1
Δημοσ.

Άσχετο με την εξέλιξη του νήματος (αλλά απόλυτα σχετικό με τον τίτλο) να πω ότι έχω πραγματικά εκστασιαστεί με το ότι (για την ώρα) δεν έχει δοθεί η όποια παράταση (επίσημη ή σιωπηρή) για τα τέλη κυκλοφορίας.

Πραγματικά νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά, όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου (ουκ ολίγαις δεκαετίες). Αν καταφέρουν και το τηρήσουν (τους "φοβάμαι" ακόμα) θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση (κατά τη γνώμη μου πάντα, καθώς σίγουρα πολλοί θα διαφωνήσουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους) και για τα δύο μέρη (κράτος-πολίτη)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παραθέτω τον μάλλον ασυνήθιστο επίλογο από άλλο ένα τυπικό, Δεκεμβριάτικο, ενημερωτικό άρθρο για την πληρωμή των τελών του 2024. Το άρθρο είναι από το ΒΗΜΑ:

Σημειώνεται ότι καμία κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές γιατί πολύ απλά δεν θέλει να ρισκάρει, όπως λένε αρμοδίως, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Το ίδιο κάνει και η τωρινή, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το επόμενο έτος μπορεί να εξετάσει τη μείωση κατά 15-20% των τελών κυκλοφορίας των παλαιών οχημάτων και να αναπροσαρμόσει (αυξομειώσει) εκείνα που επιβάλλονται στα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και το οποία, εν συγκρίσει με οχήματα ίδιου κυβισμού αλλά παλαιά, είναι αισθητά χαμηλότερα. Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι «ο ρυπαίνων» πρέπει να εξακολουθήσει να πληρώνει πολύ περισσότερα από εκείνον που έχει αγοράσει όχημα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Το ζητούμενο όμως είναι στο τέλος τα έσοδα του κράτους να μην εμφανίσουν απώλειες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...