deesnider Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Φιλαράκια, γεια και χαρά! Ένα NOKIA 8000 Android T.V. Box πού πήρα πέρυσι τέτοιο καιρό, δυστυχώς, μετά από μια διακοπή ρεύματος λίγων δευτερολέπτων, δεν ξαναλειτούργησε (στην υποδοχή τού τροφοδοτικού, μυρίζει «καμένο»...), οπότε πάω για καινούργιο. Έχω μία, απολύτως συγκεκριμένη απαίτηση, όσο αφορά τις δυνατότητές του: Να υποστηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερους τύπους αρχείων video & audio, containers, κωδικοποιήσεις και ελληνικούς υπότιτλους σε κάθε μορφή, για υλικό που θα αναπαράγεται από εξωτερικό usb αποθηκευτικό μέσο. Με το Nokia δε συνάντησα κάποιο πρόβλημα όσο το είχα, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής: Βλέπω ότι κυκλοφορούν στην αγορά, εκτός από τα αμέτρητα Android, κάποια με λειτουργικό Linux. Με δεδομένο ότι με ενδιαφέρει αποκλειστικά η χρήση του ως player υλικού απ' τον εξωτερικό δίσκο (smart λειτουργίες, streaming κ.τ.λ. μού είναι παντελώς αδιάφορα), κάποιοι, ακόμα και από καταστήματα που, ούτως ή άλλως, εμπορεύονται και τις δύο εκδοχές, μού πρότειναν να προτιμήσω Linux ως λειτουργικό. Μάλιστα, ως ιδιαίτερα σωστή επιλογή για αυτό που το θέλω, μού προτάθηκε από αρκετούς αυτό (το κατάστημα είναι τυχαίο, υπάρχει σε πολλά) : https://www.e-shop.gr/dektis-infomir-mag544w3-wi-fi-p-PER.510972 Θεωρείτε ότι έχει κάποια βάση η πρόταση; Αρχικά ως επιλογή λειτουργικού αλλά και ως χαρακτηριστικά τού συγκεκριμένου. Σκοπεύω να κινηθώ σε budget ±€100,00. Σας ευχαριστώ πολύ!
nakata1954 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, deesnider είπε Φιλαράκια, γεια και χαρά! Ένα NOKIA 8000 Android T.V. Box πού πήρα πέρυσι τέτοιο καιρό, δυστυχώς, μετά από μια διακοπή ρεύματος λίγων δευτερολέπτων, δεν ξαναλειτούργησε (στην υποδοχή τού τροφοδοτικού, μυρίζει «καμένο»...), οπότε πάω για καινούργιο. Έχω μία, απολύτως συγκεκριμένη απαίτηση, όσο αφορά τις δυνατότητές του: Να υποστηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερους τύπους αρχείων video & audio, containers, κωδικοποιήσεις και ελληνικούς υπότιτλους σε κάθε μορφή, για υλικό που θα αναπαράγεται από εξωτερικό usb αποθηκευτικό μέσο. Με το Nokia δε συνάντησα κάποιο πρόβλημα όσο το είχα, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής: Βλέπω ότι κυκλοφορούν στην αγορά, εκτός από τα αμέτρητα Android, κάποια με λειτουργικό Linux. Με δεδομένο ότι με ενδιαφέρει αποκλειστικά η χρήση του ως player υλικού απ' τον εξωτερικό δίσκο (smart λειτουργίες, streaming κ.τ.λ. μού είναι παντελώς αδιάφορα), κάποιοι, ακόμα και από καταστήματα που, ούτως ή άλλως, εμπορεύονται και τις δύο εκδοχές, μού πρότειναν να προτιμήσω Linux ως λειτουργικό. Μάλιστα, ως ιδιαίτερα σωστή επιλογή για αυτό που το θέλω, μού προτάθηκε από αρκετούς αυτό (το κατάστημα είναι τυχαίο, υπάρχει σε πολλά) : https://www.e-shop.gr/dektis-infomir-mag544w3-wi-fi-p-PER.510972 Θεωρείτε ότι έχει κάποια βάση η πρόταση; Αρχικά ως επιλογή λειτουργικού αλλά και ως χαρακτηριστικά τού συγκεκριμένου. Σκοπεύω να κινηθώ σε budget ±€100,00. Σας ευχαριστώ πολύ! Δίνεις άλλα 35 ευρώ και πας καρφί στο παρακάτω. https://www.dune-hd.com/collections/frontpage/products/dune-hd-pro-vision-4k
deesnider Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, nakata1954 είπε Δίνεις άλλα 35 ευρώ και πας καρφί στο παρακάτω. https://www.dune-hd.com/collections/frontpage/products/dune-hd-pro-vision-4k Ευχαριστώ για την πρόταση. Φαίνεται αξιόλογο, αλλά βλέπω δυνατότητες, τις οποίες δεν πρόκειται να αξιοποιήσω ποτέ. Αυτό που ψάχνω, είναι κάτι που να μην έχει τους περιορισμούς υποστήριξης αρχείων, που έχουν τα ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις media players (π.χ. μία samsung 2 ετών που έχω στο υπνοδωμάτιο, δεν αναγνωρίζει μεταξύ άλλων, τα περισσότερα AVI και τέτοια έχω πάρα πολλά, κυρίως από παλιές σειρές). Με δεδομένο ότι, όπως ανέφερα, μ' ενδιαφέρει αποκλειστικά η αναπαραγωγή υλικού από εξωτερικά usb μέσα, τι παραπάνω θα μού προσέφερε αυτό, απ' το γνωστό box-άκι τής Xiaomi για παράδειγμα, με τιμή σχεδόν στο 1/3;
Λύση nakata1954 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Player με Linux Os φτηνό και αξιόλογο δικό του player λίγο δύσκολο να βρεις εκτός ίσως από το παρακάτω του οποίου οι δυνατότητες (εφόσον δεν χρειάζεσαι το Dolby TrueHD Atmos και DTS X passthrough και σου ειναι αρκετά τα 5.1 audio formats) μάλλον σε καλύπτουν αρκεί να μην το παραφορτώσεις με android εφαρμογές. https://www.dune-hd.com/collections/frontpage/products/dune-hd-av1-4k#specifications Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από nakata1954
atheatos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν παίζει κανένα κινητό να κανείς casting στις τηλεοράσεις από το να βάζεις usb κτλ.? Το μόνο που χρειάζεται για μένα το boxaki να κάνει, είναι ότι κάνει το chromecast. Από εκεί και πέρα ένα κινητό , ακόμα και παλιό μπορεί να δουλέψει με τις κατάλληλες εφαρμογές και να κανεί την δουλειά ενός tv box ή περισσότερα. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από atheatos
deesnider Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, atheatos είπε Δεν παίζει κανένα κινητό να κανείς casting στις τηλεοράσεις από το να βάζεις usb κτλ.? Το μόνο που χρειάζεται για μένα το boxaki να κάνει, είναι ότι κάνει το chromecast. Από εκεί και πέρα ένα κινητό , ακόμα και παλιό μπορεί να δουλέψει με τις κατάλληλες εφαρμογές και να κανεί την δουλειά ενός tv box ή περισσότερα. Κινητό υπάρχει, αλλά το υλικό που μ' ενδιαφέρει να παίζω, είναι αποθηκευμένο σε HD (ταινίες & σειρές σε mp4, mkv, avi με srt εξωτερικούς υπότιτλους. Πώς θα μπορούσε να γίνει;
atheatos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, deesnider είπε Κινητό υπάρχει, αλλά το υλικό που μ' ενδιαφέρει να παίζω, είναι αποθηκευμένο σε HD (ταινίες & σειρές σε mp4, mkv, avi με srt εξωτερικούς υπότιτλους. Πώς θα μπορούσε να γίνει; Αν έχει η τηλεόραση casting (Mira cast,κτλ) υπάρχουν εφαρμογές(vlc πχ.) που παίζουν από το κινητό όλα τα παραπάνω αρχεία προς την τηλεόραση ασυρματα. Αν δεν έχουν οι τηλεοράσεις WiFi ,Ethernet κτλ. κάποια κινητά υποστηρίζουν συνδέσει με hdmi adaptor. Βασικά ένα κινητό που μπορεί να κάνει mirror στην tv είναι ανώτερο από ένα low spec tv box.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα