Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχής έργο θα ήταν να ίσχυε το ίδιο και για τα γ@μωκαλώδια φόρτισης των laptops...

Επεξ/σία από thanos75x
  • Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

To ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με δύο φακούς απο το lidl.Με καλώδιο usb a -> usb c φορτίζουν.Με καλώδιο usbc->usb c δεν φορτίζουν.

ελπίζω να φταίξει και να μπορούμε να έχουμε ένα φορτιστή για όλα αν και δεν αλλάζει και πολλά , θέλω να πω δεν πρέπει να είμαι ο μόνος που ταξιδεύει με πολλά καλώδια για να μπορεί να φορτίζει όλες τισ συσκευές , οπότε είτε είναι όλα usb c είτε ένα δεν αλλάζει και πολύ η κατάσταση 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε

ελπίζω να φταίξει και να μπορούμε να έχουμε ένα φορτιστή για όλα αν και δεν αλλάζει και πολλά , θέλω να πω δεν πρέπει να είμαι ο μόνος που ταξιδεύει με πολλά καλώδια για να μπορεί να φορτίζει όλες τισ συσκευές , οπότε είτε είναι όλα usb c είτε ένα δεν αλλάζει και πολύ η κατάσταση 

Mόλις δοκίμασα έναν φακό που είχα πρόβλημα,φορτιστής usb A,αντάπτορας που έχω βάλει λινκ πιο πάνω,καλώδιο usb c και απο τις δύο πλευρές  και ο φακός φορτίζει.

Δημοσ.

αντι να καταληξουν και να εχουμε μια ενιαια πριζα στα σπιτια καθονται και σκεφτονται τροπους για να ταλαιπωρουν τον κοσμο, γιατι οπως πολυ σωστα ειπε καποιος, θα βγαλουν τον φορτιστη απο την συσκευασια και θα πουν στον πελατη...κανε οτι θες !!!
Γιατι αυτοι που σκεφτονται τετοιους κανονες δεν μπορουν να λυσουν απλα προβληματα και το μονο που κανουν ειναι να δημιουργουν αλλα στη θεση τους? Ε, γιατι?

image.jpeg.e48e5ab2f8df307c89127956250114ad.jpeg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, thanos75x είπε

Ευχής έργο θα ήταν να ίσχυε το ίδιο και για τα γ@μωκαλώδια φόρτισης των laptops...

Υπάρχει αυτή η λύση και δουλεύει πολύ καλά....

Παίρνεις τον κατάλληλο adaptor usbc, ενδεικτικά .... https://www.aliexpress.com/item/1005003017387435.html

και στην συνέχεια έναν καλό φορτιστή usbc-pd, τουλάχιστον 65W  ή 100W με δυνατότητα εξόδου 20V, και ένα καλώδιο usbc-usbc

Συνήθως η λύση αυτή είναι πολύ μικρότερη και ελαφρύτερη από τους εργοστασιακούς φορτιστές + καλώδιο. Πλέον κουβαλάω μόνο έναν φορτιστή και φορτίζω τα πάντα από εκεί.

Επεξ/σία από evark
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαστε τόσο μπροστά που καθιερώσαμε να πωλούνται συσκευές με θύρα type C, αλλά επιτρέπουμε σε κατασκευαστές να βάζουν στις συσκευασίες τους power adaptor με USB Type A... Επανάσταση θα ήταν να καθιερώσουμε τα C (end to end) γιατί και πάλι υπάρχει κατακερματισμός σε καλώδια και μπριζάκια με διαφορετικές θύρες/βύσματα. 

4 ώρες πριν, verylife78 είπε

αντι να καταληξουν και να εχουμε μια ενιαια πριζα στα σπιτια καθονται και σκεφτονται τροπους για να ταλαιπωρουν τον κοσμο, γιατι οπως πολυ σωστα ειπε καποιος, θα βγαλουν τον φορτιστη απο την συσκευασια και θα πουν στον πελατη...κανε οτι θες !!!
Γιατι αυτοι που σκεφτονται τετοιους κανονες δεν μπορουν να λυσουν απλα προβληματα και το μονο που κανουν ειναι να δημιουργουν αλλα στη θεση τους? Ε, γιατι?

image.jpeg.e48e5ab2f8df307c89127956250114ad.jpeg

Η πιο σωστή παρατήρηση που διάβασα σήμερα. Φυσικά είναι ευκολότερο να επιβάλλεις κανόνες σε άλλους παρά στον εαυτό σου. Αυτή είναι η ΕΕ 😂

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, evark είπε

Υπάρχει αυτή η λύση και δουλεύει πολύ καλά....

Παίρνεις τον κατάλληλο adaptor usbc, ενδεικτικά .... https://www.aliexpress.com/item/1005003017387435.html

και στην συνέχεια έναν καλό φορτιστή usbc-pd, τουλάχιστον 65W  ή 100W με δυνατότητα εξόδου 20V, και ένα καλώδιο usbc-usbc

Συνήθως η λύση αυτή είναι πολύ μικρότερη και ελαφρύτερη από τους εργοστασιακούς φορτιστές + καλώδιο. Πλέον κουβαλάω μόνο έναν φορτιστή και φορτίζω τα πάντα από εκεί.

Για να μαι ειλικρινείς δεν είχα παρατηρήσει αυτούς τους adaptors στο aliexpress αν και μπαίνω κάθε μέρα και όλο και κάτι θα ψωνίσω... 🤣

Πρόσφατα αγόρασα έναν μετασχηματιστή 20V 6,5A και έναν μετατροπέα για το αλυσοπρίονο μπαταρίας parkside που έχω ώστε να μπορώ να το δουλεύω και με ρεύμα στο σπίτι δλδ ~130W. Και στο τέλος είχε τετράγωνο βύσμα για lenovo το οποίο θα το κόψω και θα βάλω 2 κροκοδειλάκια με πατέντα μία ασφάλεια ώστε να γαντζώνουν πάνω στο κόκκινο και μαύρο για το ρεύμα... Ένα τόσο δυνατό laptop πως θα μπορεί να το σηκώνει ένα τροφοδοτικό type-c 100W με τον τρόπο που προτείνεις; το έχω απορία 🤔 Αν δεν κάνω λάθος καλώδιο type-c έχει πάρει το μάτι μου μέχρι 120W...

Άκυρο τελικά έχει έτοιμα τροφοδοτικά 130W με type-c τώρα τα είδα... αλλά είναι κι αυτά γκουμούτσες 🤭

Επεξ/σία από thanos75x
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και τα ανταπτοράκια μέχρι 100W δίνουν.....  όμως τα περισσότερα laptop (οχι gaming) είναι είτε 45W είτε 65W, και η διαφορά στο μέγεθος του φορτιστή ειναι σημαντικό, ειδικά αν προσθέσεις και το καλώδιο τροφοδοσίας με το σουκο φίς. 

Επίσης απ' ότι βλέπω, ακόμα και φορτιστές πάνω από 100W, το ρεύμα στα 20V είναι max 5A γιατί έτσι ορίζει το πρότυπο PD,  για παραπάνω ισχύ προβλέπεται τάση στα 28V με max ρευμα πάλι 5Α (140W max). Με τις νεώτερες προδιαγραφές του PD προβλέπονται τάσεις 28V, 36V, 48V πάντα με όριο τα 5Α, για ισχύς 140W, 180W και 240W αντίστοιχα.

Επεξ/σία από evark
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, thanos75x είπε

Πρόσφατα αγόρασα έναν μετασχηματιστή 20V 6,5A και έναν μετατροπέα για το αλυσοπρίονο μπαταρίας parkside που έχω ώστε να μπορώ να το δουλεύω και με ρεύμα στο σπίτι δλδ ~130W. Και στο τέλος είχε τετράγωνο βύσμα για lenovo το οποίο θα το κόψω και θα βάλω 2 κροκοδειλάκια με πατέντα μία ασφάλεια ώστε να γαντζώνουν πάνω στο κόκκινο και μαύρο για το ρεύμα... Ένα τόσο δυνατό laptop πως θα μπορεί να το σηκώνει ένα τροφοδοτικό type-c 100W με τον τρόπο που προτείνεις; το έχω απορία 🤔 Αν δεν κάνω λάθος καλώδιο type-c έχει πάρει το μάτι μου μέχρι 120W...

Αφου ασχολείσαι με "ματσακονιές" δεν ξέρω αν έχεις πάρει είδηση αυτά τα μικρά ανταπτοράκια από το ali.... https://www.aliexpress.com/item/1005006585829730.html

Στην ουσία έχουν ένα τσιπάκι που ενεργοποιεί το PD του φορτιστή και ανάλογα τις θέσεις των διακοπτών βγάζει διάφορες τάσεις στις κλέμμες, 5V, 9V, 12V, 15V, 20V. Δεν πρόκειται για μετατροπέα, χρησιμοποιεί το PD για ενεργοποιήσει τα modes του φορτιστή. Πολύ χρήσιμο.... στην ουσία μετατρέπεις συσκευές που δουλεύουν με 9/12/15V και θέλουν το δικό τους πακάκι σε usbc και γλυτώνεις τα πολύμπριζα από το χάλι να έχεις 4 πακάκια να κρέμονται.....  Βέβαια δεν θα στοιχημάτιζα ότι μπορούν να δώσουν 5Α χωρίς να καούν, αλλά στο 99% των περιπτώσεων που θέλεις 1-1.5Α είναι ότι πρέπει. 

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν βλέπω τίποτα το αρνητικό, ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που έχει αυτό το συρτάρι με καλώδια το οποίο όποτε πέσεις στην ανάγκη του η δεν θα βρεις το καλώδιο που θες Ή θα είναι όλα μαζί μπλεγμένα.

Δημοσ.

Με ποιά λογική κάποια κινητά πωλούνται με καλώδιο usb C to usb C και δεν είναι απο την 1 μεριά usbA;

Δεν μπορείς να βάλεις το καλώδιο σε φορτιστή, ούτε σε PC η laptop χωρίς θύρα usb C female.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Με ποιά λογική κάποια κινητά πωλούνται με καλώδιο usb C to usb C και δεν είναι απο την 1 μεριά usbA;

Δεν μπορείς να βάλεις το καλώδιο σε φορτιστή, ούτε σε PC η laptop χωρίς θύρα usb C female.

Σε pc/laptop δεν έχεις usb c?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

To πρότυπο USBC-PD δεν μπορεί να περάσει όλα τα modes όταν λειτουργεί από usbA, προφανώς υπάρχουν ακροδέκτες στο usbc που επικοινωνούν με τον φορτιστή για την επιλογή των modes, αρα για τη σωστή λειτουργία απαιτείται καλώδιο usbc/usbc.  Από usbA περνούν μόνο 5V και υπο συνθήκη 9 και 12 αλλά σε χαμηλά W. 

Επεξ/σία από evark
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...