Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, odys03 είπε

Καλημέρα φίλοι να προδημοσιεύσω εδώ το άρθρο μου  πριν το ποστάρω στο  blog μου, για αυτό το θέμα με τους φορτιστές,  να δούμε όμως ότι αυτά ειναι μισές δουλειες της Ε.Ε. δυστυχώς που έρχεται πάντα πίσω απο τις εξελίξεις μετά απο πολλά χρόνια,  και δυστυχώς όπως φαίνεται οι βουλευτές εκεί αντί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μας ως καταναλωτές, εξυπηρετούν τις εταιρίες:

Οι μισές δουλείες της Ε.Ε. με τα βύσματα

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καθιερώσει τον Type-C ως τον κοινό τύπο φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από το 2025 αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι ελλιπές, καθώς αγνοεί ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα: την αδυναμία αντικατάστασης των μπαταριών στις περισσότερες σύγχρονες συσκευές.

Οι ενσωματωμένες μπαταρίες που κυριαρχούν εδώ και χρόνια στα smartphones καθιστούν τις επισκευές αναγκαίες ακόμα και για απλά ζητήματα, όπως η φθορά της μπαταρίας. Αυτό οδηγεί σε αυξημένο κόστος για τους χρήστες και δημιουργεί περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα, καθώς πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αντικαταστήσουν ολόκληρη τη συσκευή αντί να την επισκευάσουν.

https://www.europarl.europa.eu/topics/el/article/20220228STO24218/ek-neoi-kanones-gia-pio-viosimes-kai-ithikes-mpataries

Απλούστευση της αφαίρεσης και αντικατάστασης των μπαταριών 

Οι νέοι κανόνες διασφαλίζουν την ευκολότερη αφαίρεση και αντικατάσταση μπαταριών και την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών. Οι φορητές μπαταρίες συσκευών πρέπει να σχεδιάζονται με τρόπο που να διευκολύνει την αφαίρεση και αντικατάστασή τους. Η απαίτηση αυτή θα γίνει υποχρεωτική τρεισήμισι χρόνια αφού τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες. 

• Like 3
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, solution1 said:

Ευχαριστούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση που ασχολείται με τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την γενιά μας

Δεν είναι 1 άτομο για μην μπορεί να κάνει multi-tasking.

• Like 1
Δημοσ.

Oι φορτιστές που έχω είναι usb A με αφαιρούμενο καλώδιο.Καθώς τα κινητά που χρησιμοποιούμε πλέον είναι με  usb c θα αποσύρω τα καλώδια usb A-> usb c και με https://www.amazon.co.uk/dp/B0CY1Y3TSQ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title θα βάλω τα δικά τους καλώδια usb c--> usb c.Tα laptop είναι ούτως ή άλλως με usb c οπότε και εκεί υπάρχει η ευχέρεια φόρτισης.

Δημοσ.

Ανυπομονώ να τα πετάξω όλα τα άλλα καλώδια βισματα ανταπτορακια σκατουλακια που έχω μαζέψει τόσα χρόνια ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΟΎΝ.... 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

Καιρός ήταν έχουμε πήξει στα καλώδια, έχω καλώδια με φορτιστές που ούτε που θυμάμαι τι συσκευή φόρτιζα τα κρατάω μπας και τα χρειαστώ κάποια στιγμή.. :mellow:

δεν ξέρω πόσο λύνει το θέμα . Αγόρασα ένα Nintendo switch και δεν φόρτιζε με το καλώδιο του iPhone και ας ήταν και τα δύο usb c . Πήρα ένα φωτόσπαθο που ήταν και αυτό usb c και δούλευε μόνο με το δικό του καλώδιο . Το ίδιο και με το ένα drone .ελπιζω αυτό να ξεπεραστεί 

Δημοσ.
4 hours ago, Ukforthemoment said:

https://www.europarl.europa.eu/topics/el/article/20220228STO24218/ek-neoi-kanones-gia-pio-viosimes-kai-ithikes-mpataries

Απλούστευση της αφαίρεσης και αντικατάστασης των μπαταριών 

Οι νέοι κανόνες διασφαλίζουν την ευκολότερη αφαίρεση και αντικατάσταση μπαταριών και την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών. Οι φορητές μπαταρίες συσκευών πρέπει να σχεδιάζονται με τρόπο που να διευκολύνει την αφαίρεση και αντικατάστασή τους. Η απαίτηση αυτή θα γίνει υποχρεωτική τρεισήμισι χρόνια αφού τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες. 

Σημαντικό, πλέον το υλικό μπορεί εύκολα να βγάλει 5ετία με αλλαγή μπαταρίας.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε

δεν ξέρω πόσο λύνει το θέμα . Αγόρασα ένα Nintendo switch και δεν φόρτιζε με το καλώδιο του iPhone και ας ήταν και τα δύο usb c . Πήρα ένα φωτόσπαθο που ήταν και αυτό usb c και δούλευε μόνο με το δικό του καλώδιο . Το ίδιο και με το ένα drone .ελπιζω αυτό να ξεπεραστεί 

To ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με δύο φακούς απο το lidl.Με καλώδιο usb a -> usb c φορτίζουν.Με καλώδιο usbc->usb c δεν φορτίζουν.

Δημοσ.

10 κινησεις σκ....@ απο την ΕΕ, και μια καλή.

Αυτή ήταν η καλή. Για να τα λεμε ολα και να ειμαστε δικαιοι.

17 minutes ago, JcD said:

Σημαντικό, πλέον το υλικό μπορεί εύκολα να βγάλει 5ετία με αλλαγή μπαταρίας.

Προχωρησε αυτο το θεμα, με τους εξαναγκασουν σε αφαιρουμενη μπαταρια;

Εγω επιλεγω απο τα ελαχιστα κινητα που εχουν μεινει ακομη με αυτη τη δυνατοτητα. Κρανιωνομαι που πειθουν τον κοσμο με τα αθλια και καλα επιχειρηματα, οτι ειναι 1 mm λεπτοτερο το κινητο.

Αγοραζω κινητο και εφεδρικες μπαταριες και βγαζω πολλα χρονια....

Θα αλλαξω κινητο,  οταν θελω εγω! Οχι στειλτο στο service, πληρωσε και ενα καρο λεφτα, για μια @@@@νη μπαταρια!

• Like 1
Δημοσ.

Από τα πιο σημαντικά νέα του 2024-2025. Αυτό μαζί με την πρότερη νομοθεσία για τα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια, είναι ο προπομπός για την εκτόξευση του βιωτικού επιπέδου σε όλους τους τομείς της ζωής των Ευρωπαίων. 

Σχεδόν λυπάμαι τις άλλες χώρες ανά την υφήλιο. Τόσο λίγοι, τόσο μικροί είναι οι ηγέτες τους σε σχέση με τους δικούς μας. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, fmarkos είπε

Ο μόνος κερδισμένος από αυτό σίγουρα δεν θα είναι ο καταναλωτης. Κατά πάσα πιθανότητα οι εταιρίες θα πουλάνε τις συσκευές τους χωρίς φορτιστή (όπως γίνεται ήδη για "περιβαντολογικούς λόγους" σε ναυαρχίδες της Apple και της Samsung) και θα έχει καθένας όποιο φορτιστή θέλει. 

Και η XIAOMI ξεκίνησε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...