ParafronGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Έχω στο πατρικό μου τον εξής υπολογιστή i3 3220, RX 460 4gb, 8gb RAM DDR3 & 500άρι SSD HP (αγορασμένο πέρσι). Ο υπολογιστής ανοίγει κυριολεκτικά κάθε χριστούγεννα και πάσχα. Του πέρασα tiny WINDOWS 11 για να μην έχει blotware στις 15/3 και από τότε, άνοιξε χθες (για να δώσω μια ιδέα της χρήσης του). Το πρόβλημα, λοιπόν, τώρα είναι ότι σέρνεται στα πάντα. Ανοίγω τον Chrome, γράφω ένα url και πατάω ENTER κι αυτό ακόμα φορτώνει πάνω δεξιά με αποτέλεσμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα να πρέπει να το ξαναγράψω γιατί το έχει "ξεχάσει". Πάω τώρα να κάνω αντιγραφή κάποια σημαντικά αρχεία (60gb) και ενώ ξεκινάει γρήγορα, όταν κάνω κάτι πχ ανοίξω τον Chrome, πέφτει η ταχύτητα στο 0 ενώ ακόμα και ο Chrome ενώ δείχνει ότι πάει να φορτίσει μια σελίδα, δεν την ανοίγει ποτέ - εκτός κι αν πατήσω pause στην αντιγραφή ,οπού εκεί πετάει. Τώρα που γράφω αυτό πχ κάνει εγκατάσταση το STEAM (extracting package) και στην αρχή που ξεκίνησε, δεν μου έβγαζε ούτε το πλαίσιο μηνύματος στο INSOMNIA και έδειχνε να φορτώνει τη σελίδα. Εννοείται ότι θέμα ίντερνετ δεν τίθεται, είναι κομπωμένος με LAN με ταχύτητα 90mbps. Καμμια ιδέα??? Για φορμάτ δεν το σκέφτομαι γιατί εκτός του CHROME, ο υπολογιστής είναι άδειος
benign Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, ParafronGR said: Έχω στο πατρικό μου τον εξής υπολογιστή i3 3220, RX 460 4gb, 8gb RAM DDR3 & 500άρι SSD HP (αγορασμένο πέρσι). Ο υπολογιστής ανοίγει κυριολεκτικά κάθε χριστούγεννα και πάσχα. Του πέρασα tiny WINDOWS 11 για να μην έχει blotware στις 15/3 και από τότε, άνοιξε χθες (για να δώσω μια ιδέα της χρήσης του). Το πρόβλημα, λοιπόν, τώρα είναι ότι σέρνεται στα πάντα. Ανοίγω τον Chrome, γράφω ένα url και πατάω ENTER κι αυτό ακόμα φορτώνει πάνω δεξιά με αποτέλεσμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα να πρέπει να το ξαναγράψω γιατί το έχει "ξεχάσει". Πάω τώρα να κάνω αντιγραφή κάποια σημαντικά αρχεία (60gb) και ενώ ξεκινάει γρήγορα, όταν κάνω κάτι πχ ανοίξω τον Chrome, πέφτει η ταχύτητα στο 0 ενώ ακόμα και ο Chrome ενώ δείχνει ότι πάει να φορτίσει μια σελίδα, δεν την ανοίγει ποτέ - εκτός κι αν πατήσω pause στην αντιγραφή ,οπού εκεί πετάει. Τώρα που γράφω αυτό πχ κάνει εγκατάσταση το STEAM (extracting package) και στην αρχή που ξεκίνησε, δεν μου έβγαζε ούτε το πλαίσιο μηνύματος στο INSOMNIA και έδειχνε να φορτώνει τη σελίδα. Εννοείται ότι θέμα ίντερνετ δεν τίθεται, είναι κομπωμένος με LAN με ταχύτητα 90mbps. Καμμια ιδέα??? Για φορμάτ δεν το σκέφτομαι γιατί εκτός του CHROME, ο υπολογιστής είναι άδειος Ποιο τροφοδοτικο εχει? 1
ParafronGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, benign είπε Ποιο τροφοδοτικο εχει? σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση. έχει το μαμίσιο - είναι όλος ο υπολογιστής HP (μοντέλο HP PRO 3500 Series). Απλά επειδή είναι αγορασμένος από κατάστημα με refurbished, του έχουν βάλει αυτοί την κάρτα γραφικών και γι'αυτό δεν έχει την onboard.
benign Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Αρα χαμηλης ποιοτητας. Απο αυτα που εγραψες ειτε τροφοδοτικο,ειτε μητρικη θα ελεγα οτι φταιει. Τριτη περιπτωση θα ηταν ο δισκος,αλλα αφου το διαγνωστικο προγραμμα στον βγαζει ενταξει,το αφηνουμε απεξω.
Xristaras12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 πέρνα μια το hard disk sentinel μήπως και γράφει κάτι άλλο. επίσης, το σύστημα αυτό δεν ειναι για windows 11 ούτε τις πειραγμένες εκδόσεις αυτών. Αν ο δισκος είναι οκ, ξεκινάς με memtest για τις ram και κοιτάζεις θερμοκρασίες με το hwmonitor,hwinfo
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Αν το ανοίγεις κάθε 8 μήνες μπας και σου κατεβάζει ενημερώσεις και σέρνεται; 1
TopCLR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μια σημείωση (όπου μπορεί να κάνω και λάθος). Επειδή το σύστημα είχε πολύ καιρό να λειτουργήσει, μήπως παράλληλα με την χρήση του (Chrome, αντιγραφές, εγκατάσταση Steam κλπ.) τρέχουν στο παρασκήνιο και ενημερώσεις (Windows update και άλλα); Λόγω του ότι ο G3220 είναι απλός διπύρηνος (2cores/2threads) 3ης γενιάς, μήπως "γονατίζει";
Teddy77 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Από θερμοκρασίες πως είναι? Ο σκληρός μήπως είναι σχεδόν γεμάτος ή/και είναι disabled η virtual memory (κάποια πακέτα tinywindows είναι έτσι). Τα 11άρια πάντως μπορεί ούτως ή άλλως να μην παίζουν καλά σ'αυτό...εγώ θα έμενα στα 10άρια. Όπως είπε και ο @TopCLR& @Ukforthemoment , αν τον ανοίγεις τόσο απάνια, μπορεί να κάνει updates σε πράγματα που έχει πάνω του, οπότε όταν τον ανοίξεις ρίξε μια ματιά στο background τι τρέχει από processes κλπ.
kostas_anes Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Το CPU επειδη το εχω, τραβαει απεριγραπτες σχιζες με συγχρονα λειτουργικα. Τα 8GB RAM δεν βοηθανε... 2
duffyduck Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 2 cores (4 threads - κλάϊν το hyperthreading, αντε να πω το πολυ 2,5 πραγματικά threads ) και 8 GB RAM ? Ελεος. Και απορείτε γιατι σέρνεται? Αλλαγή επεξεργαστή (i5 ή i7 - μπορείς να βρεις 3770 σε πολύ καλή τιμή - αν βεβαια σηκώνει η μητρική και αν σηκώνει η ψυκτρα). Αν έχεις 1 RAM stick 8GB, πάρε ένα ακομη με παρόμοια χαρακτηριστικά. Διαφορετικά βάλε Xubuntu ή Lubuntu.
nickol-us Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Το τι φταίει το ανάφεραν. Τα tiny windows και γενικά πειραγμένα windows από 3ους καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Κάνε καθαρή εγκατάσταση των windows (κατέβασε απο ms). Ίσως τα 11ρια να είναι υπερβολή. Τα 10ρια ίσως είναι ελάχιστα πιο ελαφριά. Αφού κάνεις clean install, φρόντισε να απενεργοποιήσεις όλα τα visual effect(εκτός του smooth font edges) που τραβούν άσκοπα πόρους από τον υπολογιστή σου. Ωραία τα γραφικά αλλά δεν είναι για το δικό σου μηχάνημα καθώς προέχει η λειτουργικότητα. advanced system settings → performance → visual effects Εννοείται αποφεύγεις όλα τα άσκοπα προγράμματα, χρησιμοποιείς το defender των windows και γενικά απενεργοποιείς όλα τα άχρηστα για σένα background apps. settings → privacy → backround apps Το μηχάνημα θα είναι σε θέση να κάνει τουλάχιστον τα βασικά, με σχετική ευκολία, αρκεί οι απαιτήσεις σου να μην είναι υψηλές. Διατηρώ με τον παραπάνω τρόπο laptop qosmio με i5-450m και 8gb που είναι σαφώς χειρότερος cpu. 1
dsi44 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 κι εγω εχω το cpu και φιλε πια δεν τραβαει ουτε για σερφαρισμα,τα 4 ραμ δεν παιζουν ρολο παλι δεν τραβαει.Βρες βαλε εναν 2500κ/2600κ οπως εκανα εγω να παρει αερα το συστημα.
manolis940 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Για να μην κάνουμε υποθέσεις γιατί δεν ανοίγεις ένα task manager και να δεις τι βαράει κόφτες την ώρα που κολλάει το PC σου; 3
StamTheMan Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Στις 28/12/2024 στις 1:29 ΜΜ, ParafronGR είπε Καμμια ιδέα??? Δε μας δειχνεις μια και τις διεργασιες; Τετοιο μηχανημα και εβαλες πειραγμενα windows και μαλιστα 11ρια για να μην εχει και καλα blotware? Νομιζω πηδηξες τα βασικα και πηγες στα advanced πολυ γρηγορα. 1
giorgosZMG Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κατά την ταπεινή μου άποψη. Χρειάζεσαι κάτι πιο σύγχρονο για να τρέξεις τα 11. Ίσως windows 7 και πάλι πολύ είναι για το hardware σου. Ram 16αρα σίγουρα CPU σίγουρα Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από giorgosZMG
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα