Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MariosX είπε

Από πότε η Apple έχει κάτι πραγματικά δικό της; Παραγωγός των τσιπ είναι η TSMC, αυτοί τα παράγει αλλά αν κάτσεις και κοιτάξεις προσεκτικά το λέει η ίδια αρχιτεκτονική ARM, παραγωγός ημι αγωγών TMSC, τι ακριβώς λοιπόν είναι δικό της; Το  Brand: MX όπου X το νούμερο μοντέλου.

Ούτε οι οθόνες "Retina" δεν είναι δικές της. Ένα Rebrand είναι. 

Επικό σχόλιο.

Τι τσακάλι της τεχνολογίας είσαι εσύ βρε….

• Thanks 1
  • Haha 8
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έξυπνο αυτό. Θέλει επεξεργαστές για τους server της και κάνει τον M5 server grade επεξεργαστή ωστε να χρησιμοποιηθεί με NPU units (της AMD μάλλον ).Και ότι περισσέψει το δίνει στους καταναλωτές με μια μικρή gpu-npu. Δεν θα κάτσει να φτιάξει 3 διαφορετικούς επξεργαστες.Είναι πιο ευέλικτο για αυτήν να παιξει έτσι.

Δεν το κανει για να έχει ο απλός χρήστης περισσότερες επίλογες σε gpu κτλ. Το κάνει περισσότερο για οικονομία κλίμακας.Βέβαια δεν πρόκειται να αντιληφθεί ο απλός χρήστης καμία διαφορά στην χρήση με τις προηγούμενες γενιές μιας και ήδη οι Μx είναι ότι πιο αποδοτικό σε κατανάλωση υπάρχει σε commercial use. 

Επίσης ετοιμάζεται και για τον ανταγωνισμό με την Qualcomm και Mediatek , ωστε να μπορέσει να προσφέρει υλοποιήσεις που θα έχουν πιο επαγγελματικό προσανατολισμό με components από άλλους κατασκευαστές . Καθόλου απίθανο να δούμε Mac με arc ή amd gpu στο μέλλον.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MariosX είπε

Από πότε η Apple έχει κάτι πραγματικά δικό της; Παραγωγός των τσιπ είναι η TSMC, αυτοί τα παράγει αλλά αν κάτσεις και κοιτάξεις προσεκτικά το λέει η ίδια αρχιτεκτονική ARM, παραγωγός ημι αγωγών TMSC, τι ακριβώς λοιπόν είναι δικό της; Το  Brand: MX όπου X το νούμερο μοντέλου.

"Δικός της" είναι ο σχεδιασμός των M και A chips(καθώς και πολλών υποσυστημάτων) και δίνει τα blueprints στην TSMC για την υλοποίηση.

Τί είναι αυτό πάλι τώρα ότι δεν έχει τπτ πραγματικά δικό της.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, speechless είπε

Η ιστορία έχει δείξει ότι αν μείνεις στάσιμο στο θέμα εξέλιξης.. πάει ... χάθηκες.. τόσες εταιρίες μας το έχουν διδάξει αυτό... Οπότε ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ και το ψάχνει το θέμα εξέλιξη...

Εγώ πιστεύω ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία SoC κάπως πάει να πιάσει ταβάνι και δεν μπορεί να διατηρήσει το "gap" που εχει με τους ανταγωνιστες οποτε ψαχνει τροπους να κανει την διαφορα.

Επίσης εσύ η εγώ μπορεί να μην θελουμε παραπάνω απόδοση οπότε μένουμε με ότι έχουμε.. αλλά υπάρχουν εταιρίες και καταναλωτές που θέλουν σαν τρελοί λίγο παραπάνω απόδοση για την δουλειά τους... Έχω ακόμα Mac με Μ1 που με υπερκαλύπτει.... ας βγάλουν και Μ14...

Τέλος, το άρμεγμα είναι αποκλειστικά ευθύνη του καταναλωτή.. από την στιγμή που πάμε και παίρνουμε ότι μας βγάζουν , καλά να πάθουμε... δεν μας φταίει σε τίποτα η κάθε Apple..

Η αρχιτεκτονική και όλα δλδ δεν είναι Apple ?? οι άλλοι είναι απλά παραγωγοί/κατασκευαστές των οσως ζητάει η κάθε Apple...

η αρχιτεκτονικη ειναι ΑRM. Η apple και οσες αλλες εταιρειες (πχ samsung, google, snapdragon και οσοι αλλοι εχουν δικους τους επεξεργαστε arm-based) χρησιμοποιουν την τεχνολογια της ARM, πληρωνουν loyalties για να μπορουν να χρησιμοποιουν τις πατεντες κλπ κλπ. σχεδιαζει λοιπον η apple και η καθε apple τον επεξεργαστη, κ ειτε τον κατασκευαζει μονη της αν εχει δικα της εργοστασια (βλεπε ιντελ και σαμσουνγκ) είτε παει σε αλλους για να τους κατασκευασουν (βλεπε TSMC, που ειναι κορυφη και κατασκευαζει σχεδον για ολους). τα ανεφερα γενικως χωρις λεπτομερειες για να παρεις μια ιδεα.

Δημοσ.
2 hours ago, MariosX said:

αδερφε σε καταλαβαινω εχεις φαει μαλλον πολυ bullying στη δουλεια επειδη σαρεσουν τα Android.. 

• Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι. Οι επεξεργαστές M δεν είναι της Apple 100% ? δηλαδή έφυγε από την Ιντελ για τα δικά της. Τώρα αυτό τι σημαίνει? ότι πάει πάλι σε μια "άλλη" Ιντελ? οκ υπάρχει διαφορά μεταξύ ιντελ και tsmc αλλά δεν ξέρω...

https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_silicon

Δημοσ.
2 hours ago, stivaks72 said:

"Δικός της" είναι ο σχεδιασμός των M και A chips(καθώς και πολλών υποσυστημάτων) και δίνει τα blueprints στην TSMC για την υλοποίηση.

Τί είναι αυτό πάλι τώρα ότι δεν έχει τπτ πραγματικά δικό της.

Ok πασο. 

Δικός της ο σχεδιασμός και το blueprint. Αλλά η ίδια δεν κατασκευάζει τίποτα. 

1 hour ago, spykapo21 said:

αδερφε σε καταλαβαινω εχεις φαει μαλλον πολυ bullying στη δουλεια επειδη σαρεσουν τα Android.. 

Ε ναι για αυτό γράφω από iPhone 15 και κάνω την δουλειά μου με MacBook γιατί μου κάνουν bullying στην δουλειά άτομα που έχουν Android

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, MariosX said:

Πέρα από την πλάκα, είναι σαν να λες ότι ένα σπίτι είναι των χτιστών και όχι του αρχιτέκτονα και του πολίτικου μηχανικού

6tu740f116ld1.jpeg

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
2 minutes ago, Hacker?pcs said:

Πέρα από την πλάκα, είναι σαν να λες ότι ένα σπίτι είναι των χτιστών και όχι του αρχιτέκτονα και του πολίτικου μηχανικού

6tu740f116ld1.jpeg

Είναι αυτουνου που πληρώνει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

6tu740f116ld1.jpeg

Πες τα ρε φίλε!! Θα τρελαθούμε εδώ μέσα... 🤣

1 ώρα πριν, MariosX είπε

Είναι αυτουνου που πληρώνει. 

Η TSMC δεν πληρώνει τίποτα...  Πληρώνεται από την Apple για να φτιαξει οτι ακριβως θελει και με οποια αρχιτεκτονικη το θελει η Apple...

Δημοσ.

Σχετικά με την arm και Apple που γράφτηκε προηγουμένως 

https://www.cnbc.com/2023/09/06/apple-and-arm-sign-deal-for-chip-technology-that-goes-beyond-2040.html

Επίσης ο λόγος που η Apple έχει την δυνατότητα να κάνει τέτοιες συμφωνίες είναι αυτος:

Arm was officially founded as a company in November 1990 as Advanced RISC Machines Ltd, which was a joint venture between Acorn Computers, Apple Computer (now Apple Inc.), and VLSI Technology (now NXP Semiconductors N.V). 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, laxanoulis είπε

Δηλαδή, εγώ που σκέφτομαι να πάρω ένα Mini M4 να περιμένω ή δεν υπάρχει λόγος?

Βέβαια θα μου πει κάποιος, κάθε χρόνο έχει νέες τεχνολογίες, άρα αργά ή γρήγορα και ο Μ5 θα αντικατασταθεί με τον Μ6 κ.ο.κ.

Δεν εχει νοημα να περιμένεις σχεδόν ποτέ. Εκτός να μιλάμε για κάτι που θα φέρει κάποια μείωση τιμής.

Γενικά κάθε 6μηνο αλλάζουν δραματικά πολλά πράγματα. Πάρε οτι είναι να πάρεις να το χαρείς φίλε.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, MariosX είπε

Αν πληρώνει η apple τότε είναι της apple

Τα χεις κάνει κουλουβάχατα. Αν πάρει δάνειο για να πληρώσει, είναι της τράπεζας; 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...