liakinen Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 πμ 5 ώρες πριν, stark είπε Ο φορτιστής του Realme 7 pro έχει τα παρακάτω specs: 65W SuperDart Charge 10V/6.5A Charging Adaptor Ο αντίστοιχος του Realme GT6 τα παρακάτω: 120W SUPERVOOC Charge 11V/11A Charging Adaptor Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά θα φορτίζει μέχρι maximum 65W. https://www.ultraprolink.com/blogs/news/understanding-different-charging-protocols? Επειδή μπερδεύτηκα (όχι με το μήνυμα σου) το GT6 θα το φορτίζω με το δικό του καλώδιο και το 7 pro αντίστοιχα με το δικό του; στην ουσία θα έχω δηλαδή αυτό το βγάλε βάλε καλώδιο στον φορτιστή ανάλογα με το ποιο θα φορτίζει;
stark Δημοσ. Σάββατο στις 07:37 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:37 πμ 3 hours ago, liakinen said: Επειδή μπερδεύτηκα (όχι με το μήνυμα σου) το GT6 θα το φορτίζω με το δικό του καλώδιο και το 7 pro αντίστοιχα με το δικό του; στην ουσία θα έχω δηλαδή αυτό το βγάλε βάλε καλώδιο στον φορτιστή ανάλογα με το ποιο θα φορτίζει; Θεωρώ ότι έχοντας πλαγκαρισμένο τον φορτιστή του R7Pro και βάζοντας εκεί οποιοδήποτε από τα δύο καλώδια δεν θα έχεις θέμα, ούτε και διαφορές στην ταχύτητα. Και τα δύο τηλέφωνα θα τραβάνε το max που μπορούν με αυτόν τον φορτιστή, δηλαδή 65W. Καλό θα ήταν να ζητήσουμε και την άποψη του @Xristaras12 σε αυτό, καθότι το κατέχει καλά το θέμα. 1
Xristaras12 Δημοσ. Σάββατο στις 10:05 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:05 πμ 6 ώρες πριν, liakinen είπε Επειδή μπερδεύτηκα (όχι με το μήνυμα σου) το GT6 θα το φορτίζω με το δικό του καλώδιο και το 7 pro αντίστοιχα με το δικό του; στην ουσία θα έχω δηλαδή αυτό το βγάλε βάλε καλώδιο στον φορτιστή ανάλογα με το ποιο θα φορτίζει; 2 ώρες πριν, stark είπε Θεωρώ ότι έχοντας πλαγκαρισμένο τον φορτιστή του R7Pro και βάζοντας εκεί οποιοδήποτε από τα δύο καλώδια δεν θα έχεις θέμα, ούτε και διαφορές στην ταχύτητα. Και τα δύο τηλέφωνα θα τραβάνε το max που μπορούν με αυτόν τον φορτιστή, δηλαδή 65W. Καλό θα ήταν να ζητήσουμε και την άποψη του @Xristaras12 σε αυτό, καθότι το κατέχει καλά το θέμα. εφόσον θα χρησιμοποιείς το setup (φορτ+καλ) του 7 (κοινώς τον 65άρι) μείνε με το καλώδιο του έτσι κ αλλιώς δεν θα μπορέσει να περάσει τα παραπάνω βατ που μπορεί η συσκευη. το superdart είναι άλλη ονομασία του supervooc και των συναφών, χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο "πρότυπο" - "pin layout" για την φόρτιση. Απλά στην οθονη του κινητού αν βάλεις ενα realme θα σου δειξει το dart αν βαλεις opp/1+ θα γραψει vooc. Θα το ειχα δει νωρίτερα αλλά σετάρω το oneplus 13 που τσίμπησα την τετάρτη. 1 1
raul7 Δημοσ. Σάββατο στις 11:15 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:15 πμ Έχω το realme gt 6t, το παρέλαβα κι εγώ χωρίς φορτιστή. Επειδή είχα τον 65w φορτιστή του realme gt master και έχω πάρει και έναν άσχετο blitzwolf, βλέπω τα εξής: Με τον realme 65w φορτιστή και το παλιό realme καλώδιο βγάζει "εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση superdart", άρα λογικά πιάνει τα 65w που έπιανε και το master. Με τον άλλον φορτιστή BlitzWolf BW-S25 75W που δεν χρησιμοποιεί το πρότυπο αυτό , και με καλώδιο BlitzWolf BW-TC23 rated για 100w που δείχνει και πόσο τραβάει, στο καλώδιο δείχνει ότι φορτίζει με 25-30w, και στο κινητό βγάζει ένδειξη "γρήγορη φόρτιση". Οπότε ακόμα και με τους φορτιστές που δεν έχουν το πρότυπο αυτό, πάλι μάλλον υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ταχύτητα.
stark Δημοσ. Σάββατο στις 11:21 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:21 πμ 2 minutes ago, raul7 said: Έχω το realme gt 6t, το παρέλαβα κι εγώ χωρίς φορτιστή. Επειδή είχα τον 65w φορτιστή του realme gt master και έχω πάρει και έναν άσχετο blitzwolf, βλέπω τα εξής: Με τον άλλον φορτιστή BlitzWolf BW-S25 75W που δεν χρησιμοποιεί το πρότυπο αυτό , και με καλώδιο BlitzWolf BW-TC23 rated για 100w που δείχνει και πόσο τραβάει, στο καλώδιο δείχνει ότι φορτίζει με 25-30w, και στο κινητό βγάζει ένδειξη "γρήγορη φόρτιση". Οπότε ακόμα και με τους φορτιστές που δεν έχουν το πρότυπο αυτό, πάλι μάλλον υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ταχύτητα. Λογικά τα 25-30W είναι επειδή μάλλον τόσο το κινητό όσο και ο BlitzWolf φορτιστής υποστηρίζουν και κάποιο από τα πρωτόκολλα PD/ QC / PPS οπότε σου δίνουν απλό fast charge με βάση αυτά τα πρωτόκολλα. 1
liakinen Δημοσ. Σάββατο στις 01:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:32 μμ @raul7 Θεωρώ (χωρίς να είμαι γνώστης όπως φάνηκε παραπάνω) ότι καλύτερα να το φορτίζεις με τον Realme φορτιστή - καλώδιο μιας και υποστηρίζουν τα ίδια πρωτόκολλα. Στην ουσία κάνει ότι και ο 120 Watt φορτιστής της Realme απλά το φορτίζει λίγο αργότερα (Κλάιν). Βάλε max φόρτιση 80%, προσπάθησε να είσαι 20% - 80% και δεν νομίζω μέχρι να σου έρθει να αλλάξεις κινητό να χρειαστεί νέα μπαταρία. Έχω στα χέρια μου σήμερα το GT6 (το στήνω σιγά σιγά) και επειδή προέρχομαι από Realme κινητά μου φαίνεται παιχνίδι.
raul7 Δημοσ. Σάββατο στις 01:51 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:51 μμ 7 λεπτά πριν, liakinen είπε Θεωρώ (χωρίς να είμαι γνώστης όπως φάνηκε παραπάνω) ότι καλύτερα να το φορτίζεις με τον Realme φορτιστή - καλώδιο μιας και υποστηρίζουν τα ίδια πρωτόκολλα. Στην ουσία κάνει ότι και ο 120 Watt φορτιστής της Realme απλά το φορτίζει λίγο αργότερα (Κλάιν). Βάλε max φόρτιση 80%, προσπάθησε να είσαι 20% - 80% και δεν νομίζω μέχρι να σου έρθει να αλλάξεις κινητό να χρειαστεί νέα μπαταρία. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την φόρτιση του bw, για να βγάζει γρήγορη φόρτιση στα 25-30w σημαίνει ότι υποστηρίζει κοινά πρωτόκολλα ο bw φορτιστής με το κινητό όπως είπε και ο stark, απλά όχι το φουλ γρήγορο superdart της realme. Προς το παρόν προτιμώ την πιο αργή φορτιση του bw (η οποία πάλι θεωρείται γρήγορη φόρτιση και με καλύπτει φουλ), τον μανίσιο τον κρατάω μόνο για περίπτωση που να βιάζομαι πολύ. Αυτό για το επίπεδο της μπαταρίας πάντα λέω να το κάνω αλλά στην τελική δεν μπλέκω και το αφήνω όπως είναι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα