giannispet19 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά, Λόγω της τεράστιας αύξησης σε ανάγκες απο επιχειρματίες και λογιστές λόγω mydata. Έχω την σκέψη να χτίσω μια ομάδα όπου θα κατασκευάσουμε ένα λογισμικό erp το οποιό θα είναι full user friendly σε μια λογική τιμή. Απο πλευράς μου υπάρχουν γνώσεις λογιστής και οικονομικών. Για το κομμάτι της πληροφορικής τι ειδικότητα θα μου χρειατεί ή εάν υπάρχει κάποιος στο forum που ενδιαφέρεται να το κάνουμε μαζί? 1
geomagas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 49 λεπτά πριν, giannispet19 είπε Για το κομμάτι της πληροφορικής τι ειδικότητα θα μου χρειατεί Προγραμματιστές. Πληθυντικός. 1
tsofras Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 53 λεπτά πριν, giannispet19 είπε Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά, Λόγω της τεράστιας αύξησης σε ανάγκες απο επιχειρματίες και λογιστές λόγω mydata. Έχω την σκέψη να χτίσω μια ομάδα όπου θα κατασκευάσουμε ένα λογισμικό erp το οποιό θα είναι full user friendly σε μια λογική τιμή. Απο πλευράς μου υπάρχουν γνώσεις λογιστής και οικονομικών. Για το κομμάτι της πληροφορικής τι ειδικότητα θα μου χρειατεί ή εάν υπάρχει κάποιος στο forum που ενδιαφέρεται να το κάνουμε μαζί? Χωρίς να έχω επαφή με το συγκεκριμένο , απλά ως προγραμματιστής θεώρησα παράξενο να μην έχει φτιάξει κάποιος κάτι αντίστοιχο . π.χ. στην πρώτη αναζήτηση βρήκα αυτό https://www.pelatologio.gr/pricing.php?id=96&sub1=5&lang=1 Με 7.5 ε τον μήνα , φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα . Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν καλύψει άλλοι ήδη αυτή την ανάγκη ? 1
giannispet19 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, tsofras είπε Χωρίς να έχω επαφή με το συγκεκριμένο , απλά ως προγραμματιστής θεώρησα παράξενο να μην έχει φτιάξει κάποιος κάτι αντίστοιχο . π.χ. στην πρώτη αναζήτηση βρήκα αυτό https://www.pelatologio.gr/pricing.php?id=96&sub1=5&lang=1 Με 7.5 ε τον μήνα , φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα . Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν καλύψει άλλοι ήδη αυτή την ανάγκη ? Το συγκεκριμένο στοχεύει σε ελεύθερους επαγγελματίες και είναι κυριώς για τιμολόγηση αλλά, βέβαια και υπάρχει. Αλλά όπως προανάφερα το πλεονέκτημα που θα έχει θα είναι οτι ειναι full user friendly για το προσωπικό που εργάζεται στις εταιρίες (λογιστές, IT και επιχειρματίες). Να μιλήσουμε σε pm να σου εξηγήσω πως το έχω σκεφτεί?
tsofras Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, giannispet19 είπε Το συγκεκριμένο στοχεύει σε ελεύθερους επαγγελματίες και είναι κυριώς για τιμολόγηση αλλά, βέβαια και υπάρχει. Αλλά όπως προανάφερα το πλεονέκτημα που θα έχει θα είναι οτι ειναι full user friendly για το προσωπικό που εργάζεται στις εταιρίες (λογιστές, IT και επιχειρματίες). Να μιλήσουμε σε pm να σου εξηγήσω πως το έχω σκεφτεί? Ευχαριστώ φίλε μου δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ σοβαρά ώστε να βοηθήσω . Καλή τύχη σου εύχομαι , πρέπει να βρεις όλα όσα υπάρχουν στην αγορά ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα σχεδιάσεις κάτι καλύτερο 1
filip123go Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) TS, υπάρχουν 2 τρόποι να ξεκινήσεις. Η θα βρεις 4-5 άτομα , φοιτητές που έχουν άπειρο χρόνο και να εύχεσαι μην βαρεθουν στο 3μηνο, η κάνεις σοβαρό business plan και το παρουσιάζεις η σε investors η σε κάποιον senior-senior dev που θα μπορέσει να τα κάνει όλα μόνος του 1 hour ago, geomagas said: Προγραμματιστές. Πληθυντικός. Όχι απαραίτητα, τουλάχιστον για αρχή. Αν βρει έναν με 15-20 χρόνια προϋπηρεσία, μια χαρά τα στήνει. Βέβαια, αυτοί παίρνουν και 200€ την ώρα... Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από filip123go
geomagas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Όχι απαραίτητα, τουλάχιστον για αρχή. Αν βρει έναν με 15-20 χρόνια προϋπηρεσία, μια χαρά τα στήνει. Αν είναι κάτι απλό, ίσως. Αν όμως το πάει για SaaS, modular, με πρόσβαση σε πολλούς χρήστες (=ρόλους) ανά πελάτη, και σύνδεση myData και ίσως REST API, αμφιβάλλω αν την παλέψει ένας μόνος του... 1
filip123go Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 15 minutes ago, geomagas said: Αν είναι κάτι απλό, ίσως. Αν όμως το πάει για SaaS, modular, με πρόσβαση σε πολλούς χρήστες (=ρόλους) ανά πελάτη, και σύνδεση myData και ίσως REST API, αμφιβάλλω αν την παλέψει ένας μόνος του... Spoiler Υπάρχουν μωρέ. Και εγώ φτιάχνω κάτι αντίστοιχο (όχι για λογιστές, για άλλο κλάδο). 7 micro-services σε java 17 με spring boot, Κέρβερο με spring security και ιστίο για security, keyCloak για rbac, traefik για load balancer και gateway και react στο front. Και όλο αυτό το ωραίο πράγμα σηκώνεται σε unmanaged k8s. Και ξέρω και άλλους που μπορούν να το κάνουν (μην φανταστείς, έναν ακόμα) . Αλλά είπαμε 200€ την ώρα. 1
giannispet19 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, filip123go είπε TS, υπάρχουν 2 τρόποι να ξεκινήσεις. Η θα βρεις 4-5 άτομα , φοιτητές που έχουν άπειρο χρόνο και να εύχεσαι μην βαρεθουν στο 3μηνο, η κάνεις σοβαρό business plan και το παρουσιάζεις η σε investors η σε κάποιον senior-senior dev που θα μπορέσει να τα κάνει όλα μόνος του Όχι απαραίτητα, τουλάχιστον για αρχή. Αν βρει έναν με 15-20 χρόνια προϋπηρεσία, μια χαρά τα στήνει. Βέβαια, αυτοί παίρνουν και 200€ την ώρα... Όποιος προσπαθεί καταφέρνει ανεξάρτητα απο που ξεκινάει. Εξάλλου σε αυτην την διαδρομη θα συναντήσουμε αρκετα problem solving που θα ειναι δυσκολα. Μεγάλη δυσκολια= μεγλαη ανταμοιβη. Μεχρι στιγμης οι καλυτεροι στην Ελλαδα εχουν καταφερει να φτιαξουν προγραμματα οπου μονο τιμολογουν εσοδα. Ηρθα η ωρα να μεινουν πισω...
tsofras Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, geomagas είπε Αν είναι κάτι απλό, ίσως. Αν όμως το πάει για SaaS, modular, με πρόσβαση σε πολλούς χρήστες (=ρόλους) ανά πελάτη, και σύνδεση myData και ίσως REST API, αμφιβάλλω αν την παλέψει ένας μόνος του... Το ένας μόνο του πάντα έχει σχέση με τον χρόνο παράδοσης (εφόσον μιλάμε για senior άνθρωπο) Οπότε αν το θέλει π.χ. σε 1 χρόνο ή σε 2 ή σε 6 μήνες διαφέρει Και για να δώσει κάποιος χρονοδιάγραμμα θα πρέπει ο TS να έχει κάνει πολύ καλή ανάλυση για το τι ακριβώς χρειάζεται αλλιώς μιλάμε για κουβά χωρίς πάτο ( εδώ το βλέπουμε το έργο σε enterprise οργανισμούς) 1 1
geomagas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, tsofras είπε Το ένας μόνο του πάντα έχει σχέση με τον χρόνο παράδοσης (εφόσον μιλάμε για senior άνθρωπο) Οπότε αν το θέλει π.χ. σε 1 χρόνο ή σε 2 ή σε 6 μήνες διαφέρει Όντως ο χρόνος είναι σημαντική παράμετρος. Εννοείται. Όμως, αν έχω καταλάβει σωστά, είναι μεγάλο πρότζεκτ, και δεν το κόβω να το θέλει σε πάνω από 6μηνο... Εικάζω. 7 λεπτά πριν, tsofras είπε Και για να δώσει κάποιος χρονοδιάγραμμα θα πρέπει ο TS να έχει κάνει πολύ καλή ανάλυση για το τι ακριβώς χρειάζεται αλλιώς μιλάμε για κουβά χωρίς πάτο ( εδώ το βλέπουμε το έργο σε enterprise οργανισμούς) Αυτό ξαναπέστο. Και μετά ξαναπέστο άλλη μία. Άχτι το 'χω να δω κάποιον να έχει κάνει μια σοβαρή ανάλυση πριν καν μιλήσει με προγραμματιστή... οι περισσότεροι είναι "πάμε-και-βλέπουμε". 2
archer100 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 On 27/12/2024 at 19:27, giannispet19 said: Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά, Λόγω της τεράστιας αύξησης σε ανάγκες απο επιχειρματίες και λογιστές λόγω mydata. Έχω την σκέψη να χτίσω μια ομάδα όπου θα κατασκευάσουμε ένα λογισμικό erp το οποιό θα είναι full user friendly σε μια λογική τιμή. Απο πλευράς μου υπάρχουν γνώσεις λογιστής και οικονομικών. Για το κομμάτι της πληροφορικής τι ειδικότητα θα μου χρειατεί ή εάν υπάρχει κάποιος στο forum που ενδιαφέρεται να το κάνουμε μαζί? Τι διαφορετικό θα έχει από τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες της αγοράς, όπως το EPSILON NET, ELORUS, κλπ; 1
atypicalcoder Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, archer100 είπε Τι διαφορετικό θα έχει από τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες της αγοράς, όπως το EPSILON NET, ELORUS, κλπ; Γιατί πρέπει να είναι διαφορετικό? αν κάτι είναι niche απλά μπαίνεις και εσύ στο παιχνίδι και βασίζεσαι σε διαφορετικές τιμές. Εκτός κι αν θες να φτιάξεις κάτι πολύ σοβαρό που εκεί συμφωνώ μαζί σου. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από atypicalcoder 1
giannispet19 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, archer100 είπε Τι διαφορετικό θα έχει από τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες της αγοράς, όπως το EPSILON NET, ELORUS, κλπ; Το πρόγραμμα αυτό θα μπορεί να πουληθεί και στο εξωτερικό και τώρα αρχικά. Έχω στήσει ένα διαφορετικό πλάνο αμοιβών το προσωπικό όταν μεγαλώσει η εταιρεία όπου θα ρίξει τα κόστη σημαντικά. Το σημαντικότερο όλων είναι οτι θα συνδέεται με τις τράπεζες και θα είναι πρώτη επιλογή για όλα τα eshop της Ελλάδας σαν το quickbooks που έχουν στην Αμερική. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα μύνημα να μιλήσουμε.
archer100 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, giannispet19 said: Το πρόγραμμα αυτό θα μπορεί να πουληθεί και στο εξωτερικό και τώρα αρχικά. Έχω στήσει ένα διαφορετικό πλάνο αμοιβών το προσωπικό όταν μεγαλώσει η εταιρεία όπου θα ρίξει τα κόστη σημαντικά. Το σημαντικότερο όλων είναι οτι θα συνδέεται με τις τράπεζες και θα είναι πρώτη επιλογή για όλα τα eshop της Ελλάδας σαν το quickbooks που έχουν στην Αμερική. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα μύνημα να μιλήσουμε. Το αγγλικό FreeAgent (κορύφαιο) συνδέεται πάντως με τραπεζικό λογαριασμό. Με μία γρήγορη αναζήτηση βλέπω πως έχει 200 εργαζομένους και είναι θυγατρική τράπεζας. Άρα έχεις να ανταγωνιστείς τέτοιους "αντιπάλους", Και τα 200 άτομα είναι για συντήρηση πλέον και για αναβαθμίσεις και όχι για χτίσιμο εκ του μηδενός που είναι πιο δύσκολο. Θα έλεγα πως θα χρειαστείς μεγάλη ομάδα προγραμματιστών, μάλλον Java αν είναι desktop η/και backend+frontend (Javascript οπως React, Angular, κλπ), σίγουρα Database Administrator και σίγουρα κάποιους να αναλάβουν τον σχεδιασμό και το deployment. Μιλάμε για μεγάλο έργο με πολλούς παραμέτρους. Και σίγουρα θα χρεαστεί γερή χρηματοδότηση. Ουσιαστικά πας να πάρεις κομμάτι πίτας από ήδη ανεπτυγμένη αγορά. Καλή επιτυχία αν το προχωρήσεις. Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το Freeagent ως οδηγό, είναι απλά τέλειο σε δυνατότητες και χαρακτηριστικά. https://www.freeagent.com/en/ Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από archer100 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα