Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Aristidis_Halkidis είπε

Εν τω μεταξύ διάβαζα ότι στη Νορβηγία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι στο 90% των πωλήσεων και λες Νορβηγία με τόσο κρύο και δεν έχουν θέμα και έχουμε εδώ στην Αράχωβα που είναι Σαχάρα σε σχέση με εκεί. Κάτι δεν κολλάει.

Κολλάει.  Πρόκειται για έναν λαό που αποτελείται σε μεγαλύτερο ποσοστό δυστυχώς από πολλούς οπισθοδρομικούς ανθρώπους που φοβούνται την εξέλιξη και με την πρώτη ευκαιρία χλευάζουν και την κατηγορούν.   

Όσο για το παρόν θέμα πρόκειται για άλλο ένα κλικ μπειτ που με την κατάλληλη σάλτσα προσθέτει μερικά ευρώ από τις διαφημίσεις.  

Η ηλεκτροκίνηση όρος το παρόν είναι στα σπάργανα και είναι γνωστό ότι το σύστημα χάνει σε χαμηλές θερμοκρασίες.  Μελλοντικά (πολύ σύντομα) θα λυθούν και αυτές οι αρχικές παιδικές ασθένειες.  Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Αράχωβα (έχω συγγενή εκεί που έκανε Χριστούγεννα) δεν οφείλονταν στα ηλεκτρικά αλλά στους χαμηλού iq ιδιοκτήτες του και μιλάμε για 2-3 αυτοκίνητα όπου μπήκαν στο στόχο αυτών που μισούν την ηλεκτροκίνηση γιατί απλά δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι.  Από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα το αναμασημα της "είδησης" για τα λίγα επιπλέον ευρώ που είπα παραπάνω καταλήγει σε αυτήν την κατάσταση. 

Καμία σχέση.  Το πρόβλημα ήταν καθαρά στο γεγονός των αλυσίδων στα περισσότερα οχήματα και όχι στα ηλεκτροκίνητα.  Ο τίτλος τουλάχιστον γελοίος.  Κρίμα.  

Οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα μας αξίζει στα μέγιστα.   

Καλές γιορτές αν και κανείς δεν πιστεύει πλέον στις ευχές.  

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 hours ago, great said:

oχι, εχεις κατι να παραθεσεις της προκοπης που να λεει το αντιθετο για την καλη μας ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ??

17 hours ago, Ntinaras said:

Φαινεται.

Έχεις να απαντήσεις κάτι ή απλά ειρωνεία;

13 hours ago, gg i carry said:

Βυθιζεται ο κοσμος στην φτωχια

φάνηκε ξεκαθαρα τα χριστουγγενα που ολοι πειναγαν στα κέντρα και προορισμους, με το ντουφεκι κυνήγαγαν τους πελάτες και τα ξενοδοχεία άδεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, doflamingo13 είπε

Μάγκες για να το τελειώνουμε απλά και κατανοητά:

Τα ηλεκτρικά που μείναν (ένα ήταν μόνο το TESLA και τα άλλα άλλης μάρκας) ήταν απο μπαταρία. Το ίδιο σαν να λέμε ότι σου έμεινε απο βενζίνη και όχι απο κάποια βλάβη και άλλες παλαβομάρες που διαβάζουμε.

Φυσικά πουλάει πάρα πολύ να μιλήσουμε για αυτά τα 3 ηλεκτρικά και όχι για τους δεκαπλάσιους παλαβούς που μείναν επειδή δεν είχαν αλυσίδες. Εξού και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για τον ανύπαρκτο έλεγχο αλυσίδων που έκανε.

Όσο για τα ηλεκτρικά που μείναν απο μπαταρία, ένα έχω να πω για τους ιδιοκτήτες τους:

ABRP λέγεται. Συνέλθετε λίγο και καταλάβετε τι έχετε πάρει. Χρειάζεται προγραμματισμός σωστός όταν υπάρχει ανύπαρκτο δίκτυο φόρτισης. Πάντα αφήνουμε μαξιλάρι ασφαλείας για τα απρόοπτα. Γελάνε και τα μικρά παιδιά μαζί σας.

Παρεπιπτόντως έχω το model 3 και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα σε οποιαδήποτε συνθήκη και με μισό μέτρο χιόνι, έτσι απλά για να χαμε να λέγαμε.

Εσύ φίλε μου, μελέτησες και το πήρες συνειδητοποιημένα. 

Κάποιοι μπουρτζόβλαχοι όμως που βλέπουν χιόνι μία φορά το χρόνο, όχι.

Καλή η τεχνολογία, αλλά να διαβάζουμε και καμιά συμβουλή πότε πότε.

Επεξ/σία από stregas1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Δεν φταίνε οι οδηγοί, ούτε τα αυτοκίνητα.Κάποια ενεργοβόρα εφαρμογή "έτρεχε" στο backround και σε συνδυασμό με το bloatware του λογισμικού, ξεζούμιζε τις μπαταρίες. Οπότε μειώθηκε το mot (move on time), όπως το sot στο android.

ωχ,δλδ. εκανα και επαθα για να  μαθω απο το καρμπυρατερ τωρα στους εγκεφαλους ολη την τεχνολογια και μηχανικη ορολογια και να παρω πτυχιο μηχανικου,τωρα με τα ηλεκτρικα θα πρεπει να παρω και πτυχιο πληροφορικης και δικτυων-ηλεκτρονικων? να μου λειπει.😃

4 ώρες πριν, Paladin-}LoA{- είπε

Ζω Νορβηγία 13 χρόνια και οδηγάω ηλεκτρικό αυτοκίνητο πάνω από πέντε. Φορτιστές παντού, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα και προς τα χιονοδρομικά. Δρόμοι δεν κλείνουν ποτέ παρά μόνο αν πχ έχει γίνει κάποια κατολίσθηση λόγω κακοκαιρίας καθότι δεν τους αρέσει να κάνουν παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον οπότε σε δρόμους που υπάρχει κίνδυνος για να πέσουν βράχια τους κλείνουν χειμερινούς μήνες. Αλλά.λογω χιονόπτωσης η πάγου όχι. Στο χιονοδρομικό που πάω έχει ανά μερικές ώρες εκχιονιστικο και καθαρίζει τους δρόμους παντού ρίχνοντας και.το σχετικό υλικό για αποφυγή πάγου στο δρόμο. Έχω οδηγήσει σε χιονοθύελλα στο γυρισμό νπου δεν έβλεπες που είναι τα όρια του δρόμου στις άκρες. Επειδή ακριβώς καθαρίζουν συνέχεια, είναι εξαιρετικά σπάνιο να κλείσει δρόμος. Περνάς από σημείο που δεξιά αριστερά στο δρόμο το χιόνι έχει πάνω από τρία μέτρα ύψος. Εσύ οδηγάς και περνάς κανονικά. Παρεμπιπτόντως τα χειμερινά ελαστικά που φοράω δεν έχουν καρφιά και πότε δεν έχω χρειαστεί αλυσίδες.

Στα του θέματος είναι απλό. Ο Έλληνας δεν έχει συνηθίσει να οδηγάει ηλεκτρικό σε τέτοιες συνθήκες και δεν έχει ενημερωθεί. Έτσι λόγω παραπάνω κατανάλωσης δεν υπολογίζει σωστά, δεν υπάρχουν σημεία φόρτισης και ξεμένει. Τόσο απλά. Καιυλ υποθέτω δεν είναι οοοι. Κάποιοι δεν είναι ενημερωμένοι και την πατάνε. 

Μερικές συμβουλές. Όπου πάτε σε χιονοδρομικό, φροντίσετε να παρκάρετε κάπου κλειστά. Αν δεν είναι εφικτό, αφήστε το ανοιχτά, απλά κλείστε συστήματα τύπου sentry mode κλπ έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να "κοιμηθεί". Επίσης μην ανοίγετε συνεχώς την εφαρμογή γιατί το "ξυπνάει" και τρώει άσκοπα μπαταρία. Αν έχετε και άλλες εφαρμογές τρίτων (πχ εφαρμογή για έξυπνο φορτιστή)  που να χρησιμοποιεί σύνδεση API για να τραβάει πληροφορίες για το αυτοκίνητο, κλείστε τη και αυτή. 

Σε model 3 του 2019 σε 5ημερο που το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο έξω με -20, χάνω από 15 έως 20 % μπαταρία αφού τη χρησιμοποιεί για να κρατήσει τις μπαταρίες στην κατώτατη επιτρεπτή θερμοκρασία.

Σε -10 με -5 βαθμούς χάνει 5-10%.

Γενικώς φουσκώνουμε ένα θέμα χωρίς λόγο. Μια χαρά είναι τα ηλεκτρικά σε συνθήκες ψύχους αρκεί να ξέρεις δύο τρία βασικά πράγματα.

ε καλα δεν ειναι και 2-3 , ο μεσος ελληνας θελει μανιουαλ εκμαθησης μαθηματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, great είπε

Έχεις να απαντήσεις κάτι ή απλά ειρωνεία;

φάνηκε ξεκαθαρα τα χριστουγγενα που ολοι πειναγαν στα κέντρα και προορισμους, με το ντουφεκι κυνήγαγαν τους πελάτες και τα ξενοδοχεία άδεια

Απο τη στιγμη που δεν εχεις ιδεα απο ηλεκτρολογια τι να σου απαντησω? Δεν εχει νοημα.

ειναι σα να σε ρωταω εγω τι θα γινει αν ολα τα αυτοκινητα πανε να βαλουν βενζινη ταυτοχρονα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, Ntinaras said:

ειναι σα να σε ρωταω εγω τι θα γινει αν ολα τα αυτοκινητα πανε να βαλουν βενζινη ταυτοχρονα.

χαχαχαχαχα δεν μπορώ! ναι ακριβως το ιδιο ειναι!!! ολοι βλεπουμε και διαβαζουμε τις ανακοινωσεις απο τα βενζιναδικα και το κρατος να λεει μην πηγαινετε 2 με 3 να βαζετε βενζινι γιατι εχει καυσωνα και δεν τραβανε οι αντλιες, ειναι κλασσικο φαινομενο.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι διαβασες τι γραφω στο πρωτο μου ποστ και ξεκινησες τα δικα σου.

Επεξ/σία από great
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ηλεκτρικο αυτοκινητο, το πιο συντομο ανεκδοτο.

https://www.pronews.gr/auto-moto/tehnologia/neo-xaos-sto-pertouli-logo-ton-ilektrikon-aytokiniton-giati-ksepsyxoun-oi-mpataries-pos/

Μπα το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι τα θερμικά που δεν μπορούν να ανέβουν μια ανηφόρα …..😉

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ηλεκτρικο αυτοκινητο, το πιο συντομο ανεκδοτο.

https://www.pronews.gr/auto-moto/tehnologia/neo-xaos-sto-pertouli-logo-ton-ilektrikon-aytokiniton-giati-ksepsyxoun-oi-mpataries-pos/

Που ακριβως στο βιντεο φαινεται καποιο ηλεκτρικο που εχει μεινει?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, redbullboy είπε

Ειναι κάποιος υπεύθυνος για αυτό το "άρθρο" μέλος της ΕΣΗΕΑ;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ

27 Δεκεμβρίου 2024 12:51

Το διαβασες και δεν το ειδες?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ

27 Δεκεμβρίου 2024 12:51

Το διαβασες και δεν το ειδες?

Απέτυχα... Ήθελα να κραξω το pronews, αλλά τελικά ουτε για κράξιμο δεν είναι, το κοινό τους έχει συγκεκρνη ατζέντα και θέλει να επιβεβαιώσει αυτά που ήδη πιστεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι κάθε φορά που γίνεται κάτι συγκρίνουμε την Ελλάδα με χώρες όπως η Νορβηγία, Ολλανδία, Ελβετία αντί για Βουλγαρία και Αλβανία από μόνο του λέει πολλά.

Επεξ/σία από stavpup
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...