Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, toyo73 είπε

Στην Νορβηγια η πλειοψηφια τα χρησιμοποιει για κοντινες αποστασεις 15-20-30 χιλιομετρα.Σπιτι-δουλεια, δουλεια-σπιτι.Οπου και στην δουλεια παλι μπριζονονται.Δεν ξεκιναει να κανει 300+ χιλομετρα, να αφησει το αυτοκινητο εξω απο την ταβερνα για ωρες στο μειον μεχρι να χορτασει το μπυροκοιλη  ζωικα λυπη.Καποια μπορει να ηταν και 1-2 ημερες αφορτιστα.

Στην Ελλάδα, πάλι, έχουμε ένα σωρό "χωριά" στα οποία απαγορεύεται να μπεις με αυτοκίνητο, το αφήνεις υποχρεωτικά από έξω και κινείσαι με τα πόδια. Στα "χωριά" αυτά, ίσως βάλεις βενζίνη στο ένα πρατήριο στην περιοχή, ίσως αφού κατέβεις χαμηλότερα, προς "εθνική".

Στις ταβέρνες, αντίστοιχα, εκεί στα Γρεβενά ή στην Πίνδο (κί όπου αλλού) γενικότερα, θα κάτσω 3-4 ώρες με φίλους και οικογένεια, μετά την ολοήμερη βόλτα που ζήτημα αν έκανα 100χλμ.

Αν στις παραπάνω (όχι καθημερινές, αλλά όχι και αδιανόητες) συνθήκες το ev θέλει προσευχές, απλά υπάρχει θέμα.

Θέμα υποδομών.

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, vasilllis said:

https://www.skistar.com/no/vare-skisteder/hemsedal/vinter-i-hemsedal/

αυτο ειναι το 'τυχαιο' χιονοδρομικο κεντρο.Ξενοδοχεια εχει Skarsnuten HotelFyri Resort 

Παρνασσό εχω χρόνια να παω,ενα σαλέ ξυλινο ειχε.Εγινε καποια ανοικοδομηση στην περιοχη?

Δημοσ.

Νομίζω ένα 10% των εγκεφαλικών μου κυττάρων κάηκαν διαβάζοντας τις απαντήσεις.

Απαραιτήτως ύπνο για αναπλήρωση.  

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ βρέχει λίγο και τρομάζουμε να περάσουμε έναν δρόμο που έχει γίνει λίμνη γιατί είμαστε ρδελο και εσείς αναλύετε την ηλεκτροκίνηση στην επαρχία του τρομερού κράτους που κατοικούμε;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σύνηθες φαινόμενο να ξεμένουν ηλεκτροκίνητα στο Παρνασσό.

Αναμενόμενο όταν ο οδηγός τους υπολογίζει οτι με 200km αυτονομία θα πάει από την Αθήνα στο χιονοδρομικό και μετά θα κατέβει να φορτίσει στην Αράχωβα χωρίς να υπολογίζει το πόσο επηρεάζεται από την ανωφέρεια, το ψύχος, τη θέρμανση, το βάρος του υπεροφορτωμένου οχήματος κλπ.

Γι αυτό δεν φταίει το ίδιο το όχημα του οποίου η δυνατότητες είναι συγκεκριμένες.

Επίσης δεν φταίει το όχημα που ο οδηγός του δεν το έχει εξοπλίσει με χειμερινά ελαστικά, χιονοκουβέρτες ή αλυσίδες επειδή «είναι SUV και δεν κολλάει πουθενά» (όπως έλεγε και γνωστός πρωταγωνιστής δημοφιλούς σειράς των 90s) ή δεν ξέρει να τα τοποθετεί με αποτέλεσμα να ακινητοποιείται σε σημεία που ενοχλεί τους υπόλοιπους ή συνεχίζει να κινείται επικίνδυνα.

Ακόμα δεν φταίει το όχημα αν η τοπική τροχαία που υποτίθεται οτι έχει ρόλο να ελέγχει τους οδηγούς για αντιολισθητικά μέσα κάνει τα στραβά μάτια για να μη δυσαρεστήσει τους επισκέπτες.

Τέλος δεν φταίει το όχημα αν η οδική βοήθεια κινείται χωρίς τα απαραίτητα αντιολισθητικά μέσα που απαιτούν οι συνθήκες με την ανοχή των αρχών δημιουργόντας μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα έπρεπε να λύσει.

ΥΓ. Η σύγκριση Νορβηγίας και Ελλάδας μόνο για γέλια είναι από κάθε άποψη.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
14 minutes ago, d4mage said:

Εδώ που τα λέμε παίζει να είσαι και εσύ ένας από αυτούς που όχι απλά δεν κουβαλάνε αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες άλλα δεν ξέρουν και να τις περνάνε.

Για την ώρα ρίξε τοποθέτηση περί ηλεκτρικών και άσε τις εξυπνάδες της κυβέρνηση απ`έξω γιατί παραμονή Χριστουγέννων περιμέναμε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο ένα και μοναδικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ με ουρά άνω των 500 συνταγών, σειρά για να πάρουμε φάρμακα για τον καρκίνο. Δεν εξυπηρέτησαν, δεν προλαβαίνανε. Την ίδια στιγμή φλεξάρουν τα λαμπάκια της Αριστοτέλους.

Όχι απλά δεν είμαστε έτοιμοι για ηλεκτροκίνηση, η Ελλάδα είναι τόσο βαθιά στο χάος. Βέβαια, περισσότερο τραγικό είναι τα όσα διαβάζεις από αυτούς που τα αγοράζουν, που φανατίζονται λες και τους το δίνουν τζάμπα το ηλεκτρικό. Ζουν με ένα μόνιμο άγχος μήπως και πέσουν κάπου έξω στο ηλεκτρικό τους και πως θα το αντέξουν. Αν θα χαλάσει και πόσο κοστίσει, να θα τα φορολογήσουν και πόσο θα τα φορολογήσουν, που θα το κάνουν σέρβις όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, πότε θα το πουλήσουν και πόσο θα πιάσει.

Αλήθεια τα φορτίζουν όταν κοιμούνται ή τα βγάζουν από την πρίζα όπως με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τα βράδια για να μη πάρουν φωτιά;

Έχουν μια απάντηση για όλα, γελάω τόσο πολύ με όλους αυτούς, δεν καταλαβαίνουν ούτε το ελάχιστο της όλης κατάστασης των ηλεκτρικών με τα ερωτηματικά να είναι πολλά στα πάντα.

ηλεκτρικό δεν έχω ......τι τοποθέτηση να κάνω όταν με οτιδήποτε αυτοκίνητο πας ξεβράκωτος(αλυσιδες,κουβερτες)

τα αμέτρητα πάνω κάτω στο Παρνασσό από το 1984 τα έχω κάνει συνήθως με τα χιονολαστιχα μου και σε ακραίες περιπτώσεις αλυσίδες......έχω παραστάσεις 

τώρα στο φαρμακείο στο Κούρκουλος έχω κάτσει με βροχή και υπομονή και είμαι από επαρχία ....δεν ξέρω το λόγο που έχουν τόσο λίγα φαρμακεία για τα συγκεκριμένα......τώρα τα στέλνουν στο τοπικό ΕΟΠΠΥ.....δεν έχω λύση στο πρόβλημα ...καλές γιορτές

Δημοσ.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ένα όχημα οδικής βοήθειας χωρίς αλυσίδες έκλεισε τον δρόμο και ξεκίνησε το μποτιλιάρισμα, τα ev έμειναν αργότερα, ίσως επειδή υπήρχε μποτιλιάρισμα. Αλλά αυτό δεν γράφει τίτλους....

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτοκίνητο παντός χρήσης, πετρέλαιο. Για την πόλη και μόνο τύπου Σμαρτ δλδ, το συζητάμε για ηλεκτρικό 

Δημοσ.
1 hour ago, Ntinaras said:

Ηλεκτρολογος μηχανικος απο μετσοβιο υποθετω ε?

oχι, εχεις κατι να παραθεσεις της προκοπης που να λεει το αντιθετο για την καλη μας ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ??

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Ntinaras said:

Εδω πληρωνω εγω φορους για να παρεις εσυ voucher FTTH για να μπεις στο ινσομνια και να γραψεις τις σαχλαμαρες σου. 

Ηλεκτρολογος μηχανικος απο μετσοβιο υποθετω ε?

Το εκκαθαριστικό μου δεν επιτρέπει κανένα voucher και κανένα pass κλπ! Δόξα το θεό και ηλεκτρικό μπορώ να αγοράσω χωρίς επιδότηση! Αλλά γιατί να το κάνω όταν έχω τα 2λιτρα diesel εταιρικό; Μπορεί να με σκίζει η εφορία κάθε χρόνο αλλά τι να κάνουμε; Να κλαιγόμαστε για την επιδότηση του ηλεκτρικού και πότε θα μπει στην τράπεζα; 

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο με το ηλεκτρικό δεν το υπολόγισε σωστά και έμεινε από μπαταρία, λόγω υπερβολικής κατανάλωησης.

Αυτός που πήγε στα χιόνια χωρίς αλυσίδες, δεν το σκέφτηκε;

Προφανώς και ο Ελληνάρας που τα ξέρει όλα είναι σαν τον Τσακ Νόρις, που τα κάνει όλα και συμφέρει. Σκεφτείτε λοιπόν μια ατάκα του Τσακ και γι' αυτό.

Δημοσ.
13 minutes ago, fuxman76 said:

Αυτο με το ηλεκτρικό δεν το υπολόγισε σωστά και έμεινε από μπαταρία, λόγω υπερβολικής κατανάλωησης.

Αυτός που πήγε στα χιόνια χωρίς αλυσίδες, δεν το σκέφτηκε;

Προφανώς και ο Ελληνάρας που τα ξέρει όλα είναι σαν τον Τσακ Νόρις, που τα κάνει όλα και συμφέρει. Σκεφτείτε λοιπόν μια ατάκα του Τσακ και γι' αυτό.

Ο Τσακ θα έπαιρνε το αυτοκίνητο στα χέρια και θα έφευγε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μέσα στην γειτονιά, το ηλεκτρικό είναι οτι πρέπει - ειδικά αν πηγαίνεις και σουπερμάρκετ. Για την δίπλα γειτονιά παίρνεις το παπάκι - αλλά δεν είναι για ψώνια...

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...