Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τωρινή γενιά των ηλεκτρικών αν και αρκετά ώριμη δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθημερινή χρήση σε όλα τα σενάρια που είχαμε μάθει να δουλεύουμε τα θερμικά.

Αυτό θα λυθεί είτε με τον χρόνο που σε επόμενες γενιές θα τελειοποιηθούν τα ηλεκτρικά είτε με πολύ εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης. Μέχρι τότε τα ηλεκτρικά είναι ιδανικά για πολύ συγκεκριμένα σενάρια χρήσης. Πχ αυτοκίνητο πόλης.

• Like 4
Δημοσ.

Εντωμεταξύ για να καταλάβουμε πόσο χάλια πάνε οι πωλήσεις των ηλεκτρικών φανταστείτε ότι εταιρίες όπως η BMW ζητούν μηδενικό επιτόκιο για να πάρεις ένα αυτοκίνητο ηλεκτρικό με δόσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

φανταστείτε ότι εταιρίες όπως η BMW ζητούν μηδενικό επιτόκιο για να πάρεις ένα αυτοκίνητο ηλεκτρικό με δόσεις

Δεν ισχύει αυτό

image.png.ab6e025b883700312d1ceed76dabc21b.png

Δημοσ.

Μάγκες για να το τελειώνουμε απλά και κατανοητά:

Τα ηλεκτρικά που μείναν (ένα ήταν μόνο το TESLA και τα άλλα άλλης μάρκας) ήταν απο μπαταρία. Το ίδιο σαν να λέμε ότι σου έμεινε απο βενζίνη και όχι απο κάποια βλάβη και άλλες παλαβομάρες που διαβάζουμε.

Φυσικά πουλάει πάρα πολύ να μιλήσουμε για αυτά τα 3 ηλεκτρικά και όχι για τους δεκαπλάσιους παλαβούς που μείναν επειδή δεν είχαν αλυσίδες. Εξού και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για τον ανύπαρκτο έλεγχο αλυσίδων που έκανε.

Όσο για τα ηλεκτρικά που μείναν απο μπαταρία, ένα έχω να πω για τους ιδιοκτήτες τους:

ABRP λέγεται. Συνέλθετε λίγο και καταλάβετε τι έχετε πάρει. Χρειάζεται προγραμματισμός σωστός όταν υπάρχει ανύπαρκτο δίκτυο φόρτισης. Πάντα αφήνουμε μαξιλάρι ασφαλείας για τα απρόοπτα. Γελάνε και τα μικρά παιδιά μαζί σας.

Παρεπιπτόντως έχω το model 3 και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα σε οποιαδήποτε συνθήκη και με μισό μέτρο χιόνι, έτσι απλά για να χαμε να λέγαμε.

• Like 9
Δημοσ.

η χώρα που δεν παράγει τίποτα, και είναι 99 χρόνια επίσημα ξεπουλημένη, τσακώνετε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τις πουλάνε οι άλλοι, και έχει κλείσει τις υδροηλεκτρικές, και λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος....

και μην μου πείτε ότι είμαι εκτός θέματος...

• Like 5
  • Thanks 4
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, doflamingo13 είπε

Παρεπιπτόντως έχω το model 3 και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα σε οποιαδήποτε συνθήκη και με μισό μέτρο χιόνι, έτσι απλά για να χαμε να λέγαμε.

Μισό μέτρο χιόνι; κόψε κάτι, βγήκαμε

Επεξ/σία από telis
  • Haha 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Lucifer είπε

με ένα γρήγορο search σε ένα τυχαίο χιονοδρομικό, βρήκα να έχουν οχτώ φορτιστές

https://www.skistar.com/no/vare-skisteder/hemsedal/vinter-i-hemsedal/

αυτο ειναι το 'τυχαιο' χιονοδρομικο κεντρο.Ξενοδοχεια εχει Skarsnuten HotelFyri Resort 

Παρνασσό εχω χρόνια να παω,ενα σαλέ ξυλινο ειχε.Εγινε καποια ανοικοδομηση στην περιοχη?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vasilllis είπε

https://www.skistar.com/no/vare-skisteder/hemsedal/vinter-i-hemsedal/

αυτο ειναι το 'τυχαιο' χιονοδρομικο κεντρο.Ξενοδοχεια εχει Skarsnuten HotelFyri Resort 

Παρνασσό εχω χρόνια να παω,ενα σαλέ ξυλινο ειχε.Εγινε καποια ανοικοδομηση στην περιοχη?

σόρρυ αν δε σε βόλεψε, αλλά με ένα τυχαίο search αυτό μου έβγαλε

hemsdada.png

Δημοσ.

μου αρεσει που λετε οτι δεν εχουμε τις σωστες υποδομες και οταν βαλουν φωρτιστες παντου και ερθει η αναπτυξη θα ειμαστε σουπερ.

Ποιες υποδομοες και ποιος θα σηκωσει το δίκτυο οταν καθε καλοκαιρι κοβουν εναλαξ το ρευμα σε περιοχες για να αντεξουν τοφορτιο, οταν σου βγαινουν και το ακουμε χωρις να ξεσηκωνετε κανεις και να λεει οτι να μαγυρευετε με σπαστα ωραρια για να μην εχει φωρτο το δίκτυο, που καθε καλοκαιρι το 98% τις φωτιες της βαζει η ΔΕΔΔΗΕ με το απαρχαιωμενο δικτυο. Φανταζεστε να σκασουν και 1.000.000 ηλεκτρικα αληθεια τωρα νομιζετε οτι ετσι οπως ειμαστε ή θα ειμαστε σε 50 χρονια μπορουμε να το αντέξουμε ? επισης δειτε λιγο τις χωρες που αναφερετε με τα κρυα και τα χιονια και τα ΕV μήπως εχουν και κανα πυρινικο εργοστασιο για να δινει ρευμα ? 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vsterg είπε

Ελληνική πραγματικότητα.

Με μισοφορτισμενες μπαταρίες σε πολύ κρύο και τον κλιματισμό στο φουλ απο την μια.
Χωρίς αλυσίδες στο βουνό από την άλλη.
Με λίγη βενζίνη στο ρεζερβουάρ και καλοριφέρ τέρμα στην αναμονή ορών στο μποτιλιάρισμα.
δεν αργεί να γίνει το κακό.

Ελέγχουμε τις συνθήκες πάντα συνάδελφοι και προετοιμαζόμαστε ανάλογα.
Δεν φταίνε τα ηλεκτρικά.
Το κεφάλι μας φταίει που δεν έχει τίποτα μέσα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις τα μοτέρ εσωτερικής καύσεως δεν καταναλώνουν ενέργεια για την θέρμανση, στην πραγματικότητα αντλούν την θερμότητα από την τον κινητήρα, θερμική ενέργεια που ο κινητήρας παράγει λόγο λειτουργίας. Άρα όχι, η λίγη βενζίνη δεν θα επηρεάσει το βενζινοκινητήρα τραγικά, θα ανεβάσει λιγάκι την κατανάλωση μέχρι ο κινητήρας να φτάσει τους 90 βαθμούς Κελσίου, από εκεί και μετά η κατανάλωση θα είναι σχεδόν η ίδια με μικροδιαφορές που οφείλονται στην ποσότητα οξυγόνου που αλλάζει με το υψόμετρο αλλά θα είναι κυριολεκτικά αμελητέα. Αντιθέτως, οι μπαταρίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και όταν είναι καινούργιες. Η απόδοση τους πέφτει (όχι δραματικά αλλά πέφτει) και σε χρήση μερικών ετών θα υπάρχουν βυθίσματα της μπαταρίας σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Η ηλεκτροκίνηση έχει προβλήματα, προβλήματα που δεν θα λυθούν με ψεύδη και ρίχνοντας το μπαλάκι στον οδηγό, δεν μπορεί ο μέσος οδηγός να γνωρίζει για τις "ευπάθειες" που έχει η τεχνολογία. 

Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα είναι γενικότερα ένα αστείο, ένα αστείο που δεν έχει τέλος. Σε ένα λαό που επίσημα το 40+% δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο και ρεύμα, παίρνουμε χρήμα από τους φόρους των ανθρώπων για να πριμοδοτήσουμε με 20% αυτοκίνητα αξίας 30 και 40 χιλιάδων ευρώ και το βαφτίζουμε οικολογικό μέτρο την ίδια στιγμή που δεν εξετάζουμε καν αν ο πριμοδοτημένος αγοραστής διαθέτει και άλλα ΙΧ εσωτερικής καύσης. Οι πριμοδοτήσεις σε ηλεκτρικά άνω τον 15 χιλιάδων ευρώ πρέπει να σταματήσουν. Πριμοδότηση ΜΟΝΟ σε αυτοκίνητο ηλεκτρικό πόλης (μιας και εκεί εστιάζεται η μόλυνση και το πρόβλημα) και μόνο σε ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να πάνε αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνηση και τέλος μόνο όταν η φορολογική τους δήλωση δεν ξεπερνά τα 30 χιλιάρικα τον χρόνο.

Στο παρακάτω παράδειγμα, ο υποψήφιος αγοραστής που μπορει να διαθέσει σήμερα 40κ για αγορά αυτοκηνίτου θα πάρει και 9κ πριμοδότηση από φόρους που αρπάχτηκαν από τύπους που δεν έχουν καν Ι.Χ. 

image.png.ebb133095ef1df8f2c4ee411c62a2a1e.png

• Like 13
  • Thanks 7
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...