Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/12/2024 at 00:17, zoranb said:

Η MX-4 θεωρείται υποδεέστερη από την MX-6?

Ετσι λένε, αλλα δεν θα δεις πρακτικά διαφορά. MX-4 χρησιμοποιώ. Θα πάρω και MX-6 οταν χρειαστεί, σε καμια προσφορά.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ.

Eαν έχετε τον χρόνο να περιμένετε πάρτε το tpm 7950.

Μπορεί να είναι πιο ακριβό από ένα μια πάστα, αλλά από την στιγμή που δεν θέλει αλλαγή και είναι κατατι καλύτερο σε θερμοκρασίες σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, @topos είπε

Μπορεί να είναι πιο ακριβό από ένα μια πάστα, αλλά από την στιγμή που δεν θέλει αλλαγή και είναι κατατι καλύτερο σε θερμοκρασίες σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Αυτό το tpm είναι δηλαδή, λεπτό φύλλο και το κόβουμε; Μπαίνει και σε cpu και σε gpu?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, είναι σαν "στερεη" πάστα και την κόβεις στο μέγεθος που θέλεις.

Περισσότερα εδω

Μπαίνει πάνω από το die/heatspreader(όχι όμως στις μνήμες των GPU, εκεί θέλει κανονικά thermal pads η thermal putty-και αυτό καινούργιο, δεν το έχω χρησιμοποιησει-

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, @topos said:

Γιατί λες πως εάν έχουμε το χρόνο, είναι κάτι που αργεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, @topos said:

Μπαίνει πάνω από το die/heatspreader (όχι όμως στις μνήμες των GPU, εκεί θέλει κανονικά thermal pads η thermal putty-

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς υπολογίζει κάνεις το πάχος των pads που θα μπαίνουν πάνω απο τις μνήμες της GPU κάρτας ώστε να εφαρμόζουν καλά!

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, @topos είπε

Ναι, είναι σαν "στερεη" πάστα και την κόβεις στο μέγεθος που θέλεις.

Περισσότερα εδω

Μπαίνει πάνω από το die/heatspreader(όχι όμως στις μνήμες των GPU, εκεί θέλει κανονικά thermal pads η thermal putty-και αυτό καινούργιο, δεν το έχω χρησιμοποιησει-

Ρωτάω, επειδή στη δουλειά μου έχουμε ένα γκρί θερμοαγώγιμο, το οποίο το κόβουμε και το βάζουμε σε τρανζίστορς ισχύος. Αλλά είναι λίγο παχύ. Δε νομίζω να κάνει. 

Θα είναι άλλο υλικό. Είναι λίγο ελαστικό.

Αυτό ακριβώς είναι .

https://el.times-industry.com/thermal-conductive-insulating-silicone-tape-product/

Επεξ/σία από tasvar
Δημοσ.
16 ώρες πριν, zoranb είπε

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς υπολογίζει κάνεις το πάχος των pads που θα μπαίνουν πάνω απο τις μνήμες της GPU κάρτας ώστε να εφαρμόζουν καλά!

Είτε ψάχνεις στο νετ για teardown/specs ακριβώς της κάρτας που σε ενδιαφέρει, είτε όταν ανοίξεις τη δική σου μετράς με προσοχή, παντού τα υπάρχοντα (αν δεν έχουν καταστραφεί από τη χρήση/κακή ποιότητα).

Το "Putty" που αναφέρθηκε πιο πάνω, σε γλιτώνει ακριβώς από αυτό το θέμα, το "πετάς" απάνω λίγο να περισσεύει και διώχνει το extra η ψύκτρα καθώς κάθεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Πέτρος said:

Το "Putty" που αναφέρθηκε πιο πάνω, σε γλιτώνει ακριβώς από αυτό το θέμα, το "πετάς" απάνω λίγο να περισσεύει και διώχνει το extra η ψύκτρα καθώς κάθεται.

Putty παλιό, υπάρχει στην κάρτα μου! To πάχος του εννοείς πως πρέπει να μετρήσω για να υπολογίσω το αντίστοιχο πάχος των pads?

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Putty παλιό, υπάρχει στην κάρτα μου! To πάχος του εννοείς πως πρέπει να μετρήσω για να υπολογίσω το αντίστοιχο πάχος των pads?

Όχι, όχι. Κατά 99.99% στην κάρτα σου έχεις pads, όχι putty. Tα pads σκέψου τα σαν εκείνες τις τσίχλες που είναι σε φλύδα. Βγαίνουν σε διάφορα πάχη, συνήθως ανά μισό mm.

Στις κάρτες, ανάλογα τη θέση, θα βάλεις 1-1.5-2mm, γενικά ίσως μια κάρτα χρειαστεί τα δύο ή και τα τρία πάχη. Η μέτρηση εύκολη είναι, δεν θες ειδικά εργαλεία. Ακόμα και με έναν χάρακα με τις σωστές διαβαθμίσεις θα τη δεις τη διαφορά.

Το putty, σκέψου το σα στόκο. Το βάζεις λίγο γενναία αντί για pads και όπως μετά κουμπώνει η ψύκτρα διώχνει όσο περισσεύει και γίνεται η δουλίτσα. Περίπου όπως οι θερμοαγώγιμες πάστες είναι η κατάσταση εκεί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Νομίζω η λευκή αυτή πάστα δεν είναι pads.

ORIGINAL.ATI5750.GPU.pasteA.jpg

Χα!

Ναι, λογικά στόκος είναι, εκτός κι αν εξαυλώθηκαν τα pads από τα χρόνια.

Τώρα, βέβαια, η βασική ερώτηση είναι τί κάρτα είναι αυτή? Add-on? Σε λαπτοπ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...