thiva7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Έχω φτιάξει μια εφαρμογή με βασικά πράγματα που χρειάζονται στην δουλειά μου. Αλλά τώρα θέλω να στέλνω "δεδομένα" σε ταμειακή και να εκτυπώνει κανονικά νόμιμες αποδείξεις. Το έχω δει σε διάφορες εφαρμογές αλλά θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να το κάνω. Ευχαριστώ
giannispet19 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θέλεις να μας πεις το αντικείμενο σου και πως σε τι βάση δεδομένων έφτιαξες την εφαρμογή? Έχω δει παρόμοια συστήματα. Συνήθως οι νέες ταμειακές έχουν μια θύρα όπου μπορεις να συνδέσεις τον υπολογιστή με την ταμειακή. Μετά αμα δεις το manual της ταμειακής μπορείς να τραβήξεις τα έσοδα σε excel. Το αντίστροφο όπου είναι ζητούμενο δηλαδή διαβίβαση εσόδων απο το erp στο mydata μέσω ταμειακής μηχανής. Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
friggs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Δεν είναι τόσο εύκολο δυστυχώς γιατί η κλίκα με τις ταμειακές δεν δίνει εύκολα οδηγίες για τις ταμειακές. Έχω συνδέσει μερικώς μια ταμειακή norma που έχω με USB, έχω βάλει το πρόγραμμα που δίνει για να τρέχεις στον υπολογιστή και για να εκτυπώσεις κάτι πρέπει να βάλεις σε ένα φάκελο ένα txt με τη γραμμογραφηση που έχει η ταμειακή και αυτό το στέλνει στην ταμειακή για εκτύπωση. ΠΧ C ΜΗΝΥΜΑ C/ΤΡΑΠEZI 58/ S/ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ/1,00/2,20/13/2/ S/ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΜΕΡΙΔ/1,00/6,00/13/2/ S/ΑΥΓΟ/1,00/2,20/24/3/ S/ΓΥΡΟΣ/2,00/2,00/13/2/ CR/20,00 --------------------------------------------------- S ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΟΥΣ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ/ΤΕΜΑΧΕΙΑ/ΑΞΙΑ/ΦΠΑ/ΤΜΗΜΑ/ S/ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ/2,00/20,20/13/2/ CR/0,00 --------------------------------------------------- P ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΩΛΗΘΕΝ ΕΙΔΟΣ C/ΤΡΑΠ 42/ S/TEST/0,216/1,01/13/2/ S/ΑΡΝΑΚΙ/1,00/6,20/13/2/ S/Κ.ΧΟΙΡΙΝΟ/1,00/6,20/13/2/ P/10 CR/0,00 Το θέμα είναι ότι εγώ πχ έχω ένα θέμα με την κωδικοποίηση και δε μπορώ να βάλω ελληνικούς χαρακτήρες λόγω κωδικοποίησης με ότι έχω δοκιμάσει και ενώ έχω επικοινωνήσει μαζί τους δεν ασχολούνται για να βοηθήσουν. Και κάποιες εντολές που δεν υπάρχουν στα παραδείγματα (πχ θέλω να αφήσω την απόδειξη ανοιχτή με μερικό σύνολο για να την ελέγξω πριν τη δώσω στο προς η μετρητά ) και δε μπορώ να τις βρω γιατί δεν μου δίνουν οδηγίες κατασκευαστή. Άσε που ενώ έχουν ανεβασμενη μια παλιά έκδοση του λογισμικού που έστω μερικώς δούλευε, για την τελευταία έκδοση ζητάνε χρήματα.. Δεν ξέρω αν άλλες ταμειακές έχουν άλλη γραμμογραφηση, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί μήπως είσαι πιο τυχερός και η αντίστοιχη εταιρεία σε βοηθήσει.
ByAnyMeansNecessary Δημοσ. Πέμπτη στις 10:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:58 μμ (επεξεργασμένο) Αντιμετώπισα παρόμοιο "πρόβλημα" με μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να συνδέεται με Ethernet σε τοπικό δίκτυο και να λαμβάνει εντολές / παραμετροποίηση μέσω του λογισμικού (Windows GUI application) που παρείχε η μαμά εταιρεία. Εγκατέστησα το Wireshark στο τερματικό μου, στο οποίο είχα εγκατεστημένο και το λογισμικό του μετρητή και έπειτα για κάθε ενέργεια που εκτελούσα μέσα από το user interface του λογισμικού κατέγραφα το byte stream που έστελνε στον μετρητή. Έτσι μπόρεσα να ενσωματώσω την λειτουργικότητα σε μια custom web εφαρμογή που ανέπτυσσα εκείνη την περίοδο. Ελπίζω να μπορέσεις να κάνεις κάτι παρόμοιο 🙂 Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:59 μμ από ByAnyMeansNecessary
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα