poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, Cubicolor said: σωστα τα λες. συμφωνω απολυτα μαζι σου. και εδω οι connectors sas controller φορουσαν μερικα asus workstation motherboard που δεν τα ελεγες φτηνα. γενικα το sas πλεον παει μονο σε servers αν και ολα σιγα σιγα δινουν την θεση τους σε nvme κιολας αφου πολλοι servers παιζουν με nvme
Cubicolor Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, poulinos said: και εδω οι connectors sas controller φορουσαν μερικα asus workstation motherboard που δεν τα ελεγες φτηνα. γενικα το sas πλεον παει μονο σε servers αν και ολα σιγα σιγα δινουν την θεση τους σε nvme κιολας αφου πολλοι servers παιζουν με nvme Γενικως αξιζουν οι Refurbished σκλήροι δισκοι? αν και ο φιλος μου σκεφτεται να παει σε Refurbished αυτον τον βρηκε στα 200 ευρω ενω η κανονικη τιμη του απο scroutz και απο αλλα μαγαζια σαν καινουργιο δισκο κοστιζει στα 320 ευρω Aν και εδω μεσα ο αθεατος μου ειπε οτι αξιζουν.. αλλα δεν ειναι λιγο μεγαλυτερο ρισκο αυτο? Γενικως πια ειναι η γνωμη σου για τους Refurbished σκλήρους δισκους/'//"΄΄΄/? Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από Cubicolor
atheatos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Cubicolor είπε Γενικως αξιζουν οι Refurbished σκλήροι δισκοι? αν και ο φιλος μου σκεφτεται να παει σε Refurbished αυτον τον βρηκε στα 200 ευρω ενω η κανονικη τιμη του απο scroutz και απο αλλα μαγαζια σαν καινουργιο δισκο κοστιζει στα 320 ευρω Aν και εδω μεσα ο αθεατος μου ειπε οτι αξιζουν.. αλλα δεν ειναι λιγο μεγαλυτερο ρισκο αυτο? Γενικως πια ειναι η γνωμη σου για τους Refurbished σκλήρους δισκους/'//"΄΄΄/? Φίλε σου εξήγησα το λόγο πολλές φορές. Έγραψα ότι αξίζουν γιατί εκεί που θα έπαιρνες ένα ,με τα λεφτά αυτά παίρνεις, με τους refurbished παιρνεις δύο. Οπότε έχεις backup δευτερο σκληρό σε περίπτωση που χαλάσει ο πρώτος. Επειδή βλέπω το συνεχίζεις το spam και στους υπόλοιπους του forum , αφου απο εμένα κόντεψε να φας block απο τα τόσα pm που μου έστειλες, ρωτώντας ποιος είναι καλύτερος σκληρός, στο επόμενο post που θα ξανακάνεις αναφέροντας το όνομα μου , θα ενημερώσω τους moderators. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από atheatos
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 21 minutes ago, Cubicolor said: Γενικως αξιζουν οι Refurbished σκλήροι δισκοι? αν και ο φιλος μου σκεφτεται να παει σε Refurbished αυτον τον βρηκε στα 200 ευρω ενω η κανονικη τιμη του απο scroutz και απο αλλα μαγαζια σαν καινουργιο δισκο κοστιζει στα 320 ευρω Aν και εδω μεσα ο αθεατος μου ειπε οτι αξιζουν.. αλλα δεν ειναι λιγο μεγαλυτερο ρισκο αυτο? Γενικως πια ειναι η γνωμη σου για τους Refurbished σκλήρους δισκους/'//"΄΄΄/? εχω παρει.θα ξαναπαιρνα.πιστοποιημενοι ειναι απο την εταιρεια οποτε ολα καλα. απο εκει και περα οτι μα οτι και να παρει αν δεν εχει backup αργα ή γρηγορα θα την πατησει 1
Cubicolor Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, poulinos said: εχω παρει.θα ξαναπαιρνα.πιστοποιημενοι ειναι απο την εταιρεια οποτε ολα καλα. απο εκει και περα οτι μα οτι και να παρει αν δεν εχει backup αργα ή γρηγορα θα την πατησει ενταξει
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 μια βολτα στα υπολοιπα θεματα και θα δεις ποσοι ανοιξαν θεμα που εχασαν τα αρχεια τους. sticky θεμα ειναι.οππιος δεν εχει μυαλο για backup εχει ποδια και λεφτα 8 minutes ago, Cubicolor said: ενταξει 2
Cubicolor Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, poulinos said: μια βολτα στα υπολοιπα θεματα και θα δεις ποσοι ανοιξαν θεμα που εχασαν τα αρχεια τους. sticky θεμα ειναι.οππιος δεν εχει μυαλο για backup εχει ποδια και λεφτα το θεμα ειναι να εχεις 2 δισκους και εγω την ειχα παθει μια φορα με εναν δισκο και τα ειχα χασει ολα . τα ειχα βαλει ολα μεσα σε εναν δισκο τοτε.. To θεμα ειναι οι Refurbished δεν ειναι πιο ρισκο με το να επαιρνες ενα καινουργιο δισκο? Πχ αυτος ο δισκος σαν Refurbished κοστιζει στα 200 ευρω απο το αμαζον. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CMV2F2VF/ref=ewc_pr_img_1?smid=A3DXORUL1A74U&psc=1 Αν ομως τον αγορασεις με την κανονικη τιμη του απο το bestprize κοστιζει στα 315 ευρω Ολο το θεμα ειναι το ρισκο που θα παρεις με τον Refurbished δισκο σωστα; απο την μια θα τον αγορασεις κατα 100 ευρω πιο κατω αλλα ομως θα ειναι το ιδιο οπως θα επαιρνες εναν καινουργιο΄; Eκει κολαει πιο πολυ ο φιλος μου. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από Cubicolor
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, Cubicolor said: το θεμα ειναι να εχεις 2 δισκους και εγω την ειχα παθει μια φορα με εναν δισκο και τα ειχα χασει ολα . τα ειχα βαλει ολα μεσα σε εναν δισκο τοτε.. To θεμα ειναι οι Refurbished δεν ειναι πιο ρισκο με το να επαιρνες ενα καινουργιο δισκο? Πχ αυτος ο δισκος σαν Refurbished κοστιζει στα 200 ευρω απο το αμαζον. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CMV2F2VF/ref=ewc_pr_img_1?smid=A3DXORUL1A74U&psc=1 Αν ομως τον αγορασεις με την κανονικη τιμη του απο το bestprize κοστιζει στα 315 ευρω Ολο το θεμα ειναι το ρισκο που θα παρεις με τον Refurbished δισκο σωστα; απο την μια θα τον αγορασεις κατα 100 ευρω πιο κατω αλλα ομως θα ειναι το ιδιο οπως θα επαιρνες εναν καινουργιο΄; Eκει κολαει πιο πολυ ο φιλος μου. refurbished ισον ανακατασκευη και ελεγχος απο την μαμα εταιρεια οτι παιζει. απο εκει και περα ο φιλος σου επειδη εχει φαει σκαλωμα πρεπει να καταλαβει οτι οτι δισκο και αν παρει αν δεν τα εχει 2 φορες τοτε αδικα μιλαμε.το αν θελει να δωσει λεφτα για refurbished ή για καινουριο αυτο το ξερει αυτος αναλογως την οικονομικη του κατασταση. δεν σημαινει οτι ο Refurbished θα χαλασει πιο γρηγορα δεν σημαινει οτι ο καινουριος θα κρατησει πιο πολυ.ολα ειναι θεμα τυχης. αν δεν μπορει να καταλαβει αυτο τοτε τζαμπα προσπαθεις να του εξηγησεις. παιρνεις ενα δισκο ποιοτικο ειτε σε κανονικο ειτε σε refurbished και παιρνεις εναν δευτερο για backup. ακομα και οτι πηρες ποιοτικο δισκο δεν σημαινει οτι αυριο το πρωι δεν τρως ενα κεραυνο στο pc και δεν μενει τιποτα ορθιο. οχι ο δισκος αλλα ουτε η cpu ειναι σαν να ρωταει.παιδια αν βγω αυριο απο το σπιτι θα με πατησει αμαξι? και αν παω απο το στενο εχω λιγοτερες πιθανοτητες να με πατησει αμαξι? 1
Cubicolor Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 26/12/2024 at 13:36, poulinos said: refurbished ισον ανακατασκευη και ελεγχος απο την μαμα εταιρεια οτι παιζει. απο εκει και περα ο φιλος σου επειδη εχει φαει σκαλωμα πρεπει να καταλαβει οτι οτι δισκο και αν παρει αν δεν τα εχει 2 φορες τοτε αδικα μιλαμε.το αν θελει να δωσει λεφτα για refurbished ή για καινουριο αυτο το ξερει αυτος αναλογως την οικονομικη του κατασταση. δεν σημαινει οτι ο Refurbished θα χαλασει πιο γρηγορα δεν σημαινει οτι ο καινουριος θα κρατησει πιο πολυ.ολα ειναι θεμα τυχης. αν δεν μπορει να καταλαβει αυτο τοτε τζαμπα προσπαθεις να του εξηγησεις. παιρνεις ενα δισκο ποιοτικο ειτε σε κανονικο ειτε σε refurbished και παιρνεις εναν δευτερο για backup. ακομα και οτι πηρες ποιοτικο δισκο δεν σημαινει οτι αυριο το πρωι δεν τρως ενα κεραυνο στο pc και δεν μενει τιποτα ορθιο. οχι ο δισκος αλλα ουτε η cpu ειναι σαν να ρωταει.παιδια αν βγω αυριο απο το σπιτι θα με πατησει αμαξι? και αν παω απο το στενο εχω λιγοτερες πιθανοτητες να με πατησει αμαξι? μπορεις να μου εξηγησεις κατι που δεν καταλαβαινω με τις τιμες ο 14TB κοστιζει 375 ευρω ενω ο 16 και 18ΤΒ κοστιζουν απο 312 και 345 ευρω αυτο πως το εξηγεις? γιατι ο 14ΤΒ κοστιζει περισσοτερο απο τον 16 και 18ΤΒ?? Περα απο αυτο ο 14 ΤΒ αναφερεται οτι ειναι για destop χρηση ενω ο 16 και 18 ΤΒ αναφερεται σαν nas και server χρηση.. Αυτο πως το εξηγεις? https://www.bestprice.gr/item/2159009949/western-digital-ultrastar-dc-hc550-14tb-hdd-sklhros-diskos-35-sata-3-7200rpm-me-512mb-cache.html?qo=western+digital+ultrastar++550&from=cat Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από Cubicolor
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 55 minutes ago, Cubicolor said: μπορεις να μου εξηγησεις κατι που δεν καταλαβαινω με τις τιμες ο 14TB κοστιζει 375 ευρω ενω ο 16 και 18ΤΒ κοστιζουν απο 312 και 345 ευρω αυτο πως το εξηγεις? γιατι ο 14ΤΒ κοστιζει περισσοτερο απο τον 16 και 18ΤΒ?? Περα απο αυτο ο 14 ΤΒ αναφερεται οτι ειναι για destop χρηση ενω ο 16 και 18 ΤΒ αναφερεται σαν nas και server χρηση.. Αυτο πως το εξηγεις? https://www.bestprice.gr/item/2159009949/western-digital-ultrastar-dc-hc550-14tb-hdd-sklhros-diskos-35-sata-3-7200rpm-me-512mb-cache.html?qo=western+digital+ultrastar++550&from=cat σταματα να βλεπεις το Skroutz. το τι συν και τι πλην εχει ο καθε δισκος την κανεις με βαση το site του κατασκευαστη.εκει σου λεει για τη χρηση ειναι ποσα χρονια εγγυηση εχει ποση cache εχει κτλ κτλ. στο skroutz ο καθενας μπορει να γραφει οτι θελει το οποιον δεν σε ενδιαφερει.στο site του κατασκευαστη μπορεις να δεις ολα τα μοντελα πχ των 16gb και για τη χρηση ειναι και να αποφασισει ο χρηστης τι θελει. πχ παλια υπηρχε wd black wd green wd purple wd red wd blue ολοι οι παραπανω εβγαιναν πχ σε 1 tb εκδοση. ο καθε δισκος ειχε και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ διαφορετικη χρηση. πχ o black ηταν ο κορυφη . ο green ηταν η σαπιδοσειρα που ηταν green με μιση καταναλωση. ο Red ηταν για nas. ο blue για everyday use. Ο purple πχ για καταγραφικα. οποτε βρισκεις τον δισκο που θες βρισκεις την χρηση που θες και μετα αγοραζεις αν σε καλυπτει η τιμη.
Cubicolor Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, poulinos said: σταματα να βλεπεις το Skroutz. το τι συν και τι πλην εχει ο καθε δισκος την κανεις με βαση το site του κατασκευαστη.εκει σου λεει για τη χρηση ειναι ποσα χρονια εγγυηση εχει ποση cache εχει κτλ κτλ. στο skroutz ο καθενας μπορει να γραφει οτι θελει το οποιον δεν σε ενδιαφερει.στο site του κατασκευαστη μπορεις να δεις ολα τα μοντελα πχ των 16gb και για τη χρηση ειναι και να αποφασισει ο χρηστης τι θελει. πχ παλια υπηρχε wd black wd green wd purple wd red wd blue ολοι οι παραπανω εβγαιναν πχ σε 1 tb εκδοση. ο καθε δισκος ειχε και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ διαφορετικη χρηση. πχ o black ηταν ο κορυφη . ο green ηταν η σαπιδοσειρα που ηταν green με μιση καταναλωση. ο Red ηταν για nas. ο blue για everyday use. Ο purple πχ για καταγραφικα. οποτε βρισκεις τον δισκο που θες βρισκεις την χρηση που θες και μετα αγοραζεις αν σε καλυπτει η τιμη. ενταξει απλα στο skroytz γραφουν οτι θελουν,
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, Cubicolor said: ενταξει απλα στο skroytz γραφουν οτι θελουν, για details παντα στην εταιρεια.
Cubicolor Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 πμ On 27/12/2024 at 21:59, poulinos said: για details παντα στην εταιρεια. γνωριζεις αν υπαρχουν ευρωπαικα καταστηματα που να πουλανε refurbished σκληρους δισκους? περα απο το αμαζον εννοω. αν γνωριζεις φυσικα.? επειδη δεν μπορω να βρω ευρωπαικα καταστηματα. εχω βρει μονο καταστηματα που ειναι εκτος ευρωπαικης ενωσης μεχρι στιγμης ..
panos spain Δημοσ. Σάββατο στις 10:26 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:26 πμ Ρε μη μας ζαλίζεις άλλο. Πες στον φίλο σου είτε να πάρει δυο δίσκους όπου ο ένας θα είναι backup του αλλού είτε να κάτσει στα αυγά του. Ας πάρει έναν από skroutz κι έναν από Αμαζον refurbished. Έχεις 3 σελίδες που ρωτάς τα ίδια πράγματα.
Cubicolor Δημοσ. Σάββατο στις 10:44 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:44 πμ (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, panos spain said: Ρε μη μας ζαλίζεις άλλο. Πες στον φίλο σου είτε να πάρει δυο δίσκους όπου ο ένας θα είναι backup του αλλού είτε να κάτσει στα αυγά του. Ας πάρει έναν από skroutz κι έναν από Αμαζον refurbished. Έχεις 3 σελίδες που ρωτάς τα ίδια πράγματα. απλα φιλε μου απο το αμερικανικο amazon θα πληρωσει custom charges και taxes/ To γερμανικο αμαζον φιλε μου δεν εχεις τον WD Ultrastar DC HC550 16TB SATA 6G 3.5" 7200RPM Enterprise HDD σε refurbished.. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:52 πμ από Cubicolor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα