Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, Artman13 said:

Έχω αγοράσει αυτόν για backup Toshiba 18TB έως τώρα ευχαριστημένος. 

https://www.skroutz.gr/s/31007593/Toshiba-MG09ACA-18TB-HDD-Skliros-Diskos-3-5-SATA-III-7200rpm-me-512MB-Cache-gia-NAS-MG09ACA18TE.html

η αληθεια ειναι οτι η toshiba παντα ειχε πιο φτηνους δισκους απο wd και seagate οσο εχω παρατηρησει τοσο καιρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, poulinos said:

πιο θεωρεις  πιο καλυτερο?

το  SE  η το  tCG? σε  θεματα ασφαλειας;

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

η αληθεια ειναι οτι η toshiba παντα ειχε πιο φτηνους δισκους απο wd και seagate οσο εχω παρατηρησει τοσο καιρο

τον είχα πετύχει 297€ έχει καλή τιμή προς GB και μέχρι τώρα με άλλους 3 Toshiba (άλλα μοντέλα) δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιος πρόβλημα. 

Δημοσ.

Υπάρχει και η ΑΙ. Τεχνητή νοημοσύνη στα ελληνικά.  Πιστεύω ότι καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις να ρωτήσει την Τεχνητή νοημοσύνη οπως το chat gpt για το ποιον δίσκο να πάρει. 

Να πει κάποιος μια μάρκα και να γίνει κάτι και μετά να τον βρίζεις δεν ειναι ωραίο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, atheatos said:

Υπάρχει και η ΑΙ. Τεχνητή νοημοσύνη στα ελληνικά.  Πιστεύω ότι καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις να ρωτήσει την Τεχνητή νοημοσύνη οπως το chat gpt για το ποιον δίσκο να πάρει. 

Να πει κάποιος μια μάρκα και να γίνει κάτι και μετά να τον βρίζεις δεν ειναι ωραίο...

Μα δεν κατηγορησα κανεναν   φιλε  μου.

αν και εχω ακουσει αρκετα καλα λογια  και για  τους toshiba.

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cubicolor είπε

Μα δεν κατηγορησα κανεναν   φιλε  μου.

Όχι ακόμα...Όταν γίνει η στραβή δεν θα λες το ιδιο. Εγω προσωπικά έχω μετανιώσει σε όσους έχω πει να πάρουν κάποιον συγκεκριμένο σκληρό.  Και να μην με κατηγορήσει κάποιος,  έτσι και μάθω ότι κάτι έγινε,  νοιώθω τύψεις. 

Δημοσ.
9 minutes ago, Artman13 said:

τον είχα πετύχει 297€ έχει καλή τιμή προς GB και μέχρι τώρα με άλλους 3 Toshiba (άλλα μοντέλα) δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιος πρόβλημα. 

το βασικο ειναι να παιρνεις backup και να εχεις και ενα ups. προστατευει πολυ τους δισκους που ενα απο τα ευαισθητα σημεια τους ειναι οι διακοπες ρευματος.

9 minutes ago, atheatos said:

δυστυχως οτι και να παρεις μπορει να χτυπησει,,,. το backup πρεπει να γινεται και αν μπορει να εχει και ups ακομα καλυτερα. ολα τα αλλα ειναι στατιστικα.ακομα και αν βγει οτι το ταδε μοντελο εχει μικροτερο αριθμο βλαβων δεν λεει κατι.γιατι μπορει ενα μηνα μετα να βγει αλλο hardware revision ή μια παρτιδα που να εχει θεμα. υπαρχουν και πολλα εργοστασια που φτιαχνουν δισκους οποτε ολα σχετικα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, poulinos said:

το βασικο ειναι να παιρνεις backup και να εχεις και ενα ups. προστατευει πολυ τους δισκους που ενα απο τα ευαισθητα σημεια τους ειναι οι διακοπες ρευματος.

δυστυχως οτι και να παρεις μπορει να χτυπησει,,,. το backup πρεπει να γινεται και αν μπορει να εχει και ups ακομα καλυτερα. ολα τα αλλα ειναι στατιστικα.ακομα και αν βγει οτι το ταδε μοντελο εχει μικροτερο αριθμο βλαβων δεν λεει κατι.γιατι μπορει ενα μηνα μετα να βγει αλλο hardware revision ή μια παρτιδα που να εχει θεμα. υπαρχουν και πολλα εργοστασια που φτιαχνουν δισκους οποτε ολα σχετικα.

απλα διαβασα  για τα 2 διαφορετικα ειδη ασφαλειας  που εχει.

Επεξ/σία από Cubicolor
  • Haha 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Cubicolor said:

το se ειναι secure erase το οποιο λιγο σε απασχολει.επισης προσεχε γιατι νομιζω οτι το λινκ που εβαλες πιο πανω ειναι για sas δισκο και οχι για sata.

το tcg εχει να κανει για cryptographic

και προσοχη σε αυτο

Neither Instant Secure Erase (ISE) nor Secure Erase (SE) drive models
provide encryption, but ISE functionality is included on all BDE, TCG
and TCG-FIPS HDDs and SSDs from Western Digital.

το tcg εχει και ise/se ενω το αναποδο οχι.επισης λιγο σε νοιαζει καιτο tcg.

https://www.westerndigital.com/solutions/data-security/data-protection

Δημοσ.
7 minutes ago, poulinos said:

το se ειναι secure erase το οποιο λιγο σε απασχολει.επισης προσεχε γιατι νομιζω οτι το λινκ που εβαλες πιο πανω ειναι για sas δισκο και οχι για sata.

και προσοχη σε αυτο

ενταξει 

10 minutes ago, poulinos said:

και προσοχη σε αυτο

παντος εχεις δικιο  σε αυτο το μαγαζι εχουν κανει ενα λαθος

https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=137164&search=Western+Digital+Ultrastar+DC+HC550

εδω λεει οτι ειναι  για destop αλλα αν δεις  το serial number  του  στην westen  το εμφανιζει σαν sas και οχι  για σατα  3

Western Digital Ultrastar DC HC550 16TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5'' SATA III 7200rpm με 512MB Cache για Desktop (0F38357)

image.png.c21276c90e5eb5e169a8cd2a663011b7.png

Δημοσ.
5 minutes ago, Cubicolor said:

ενταξει 

Μην καθεσαι να ψαχνεις ολες τις λεπτομερειες του δισκου γιατι παραπανω αγχος θα ειναι.το βασικο ειναι backup backup backup

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, poulinos said:

Μην καθεσαι να ψαχνεις ολες τις λεπτομερειες του δισκου γιατι παραπανω αγχος θα ειναι.το βασικο ειναι backup backup backup

απλα αλλο το sas και αλλο το sata 3 σαν πρωτοκολο αυτο εννοω.,

απλα το sas πρωτοκολο  κοστιζει  και πιο ακριβα...  αυτο εννοω.

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.
2 minutes ago, Cubicolor said:

απλα αλλο το sas και αλλο το sata 3 σαν πρωτοκολο αυτο εννοω.,

απλα το sas πρωτοκολο  κοστιζει  και πιο ακριβα.

ναι αλλο πραγμα το ενα αλλο το αλλο.σαν connectoras ειναι ΣΧΕΔΟΝ ο ιδιος αλλα το sas δεν κουμπωνει σε sata αλλα το αναποδο γινεται. οι sas θελουν και controller αφου λιγα motherboad εχουν και sas controller πανω.πιο πολλοι ειναι για servers. δεν εχει απολυτως κανενα νοημα να παρει ο φιλος σου sas δισκο. οι sas βγαινουν σε 10k και 15k στροφες που πιο παλια ειχαν αυξηση στην ταχυτητα.πλεον με τους nvme who cares. πριν το sas ηταν οι scsi που εδωσαν την σειρα τους στους sas.και το sas εχει διαφορες εκδοσεις.

Δημοσ.
1 minute ago, poulinos said:

ναι αλλο πραγμα το ενα αλλο το αλλο.σαν connectoras ειναι ΣΧΕΔΟΝ ο ιδιος αλλα το sas δεν κουμπωνει σε sata αλλα το αναποδο γινεται. οι sas θελουν και controller αφου λιγα motherboad εχουν και sas controller πανω.πιο πολλοι ειναι για servers. δεν εχει απολυτως κανενα νοημα να παρει ο φιλος σου sas δισκο. οι sas βγαινουν σε 10k και 15k στροφες που πιο παλια ειχαν αυξηση στην ταχυτητα.πλεον με τους nvme who cares. πριν το sas ηταν οι scsi που εδωσαν την σειρα τους στους sas.και το sas εχει διαφορες εκδοσεις.

σωστα τα λες. συμφωνω απολυτα μαζι  σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...