Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά,

στην μπροστινή μάσκα του αυτοκινήτου υπάρχει μια αρκετά μεγάλη "σίτα" η οποία είναι αυτό το άβαφο μαύρο ματ πλαστικό (σαν τα πλαστικά που υπάρχουν στα πλαϊνά ή στο πίσω μέρος κλπ). Έχω δει στο συγκεκριμένο μοντέλο σε επόμενη έκδοση ότι η σίτα αυτή βγαίνει και σε μαύρο γυαλιστερό βαμμένο χρώμα, glossy. Ρωτώντας στην αντιπροσωπεία για αντικατάσταση μόνο της σίτας αυτής και όχι όλης της μάσκας, μου απάντησαν ότι μπορεί να μην "κουμπώσει" στην δικιά μου έκδοση. Εμένα μου φαίνεται περίεργο αυτό βέβαια καθώς είναι απλά η εσωτερική σίτα στην μάσκα. Τέλος πάντων, μου πρότειναν ότι μπορούν να μου βγάλουν τη σίτα και να την βάψουν με μαύρο σατινέ (μάλλον γυαλιστερό) χρώμα.

Η ερώτησή μου είναι τώρα η εξής: Εφόσον επιλέξω αυτή την λύση της βαφής, θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό και glossy όπως σε ένα ήδη βαμμένο πλαστικό; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Δεν έχω ρωτήσει σε κάποιον φανοποιό ακόμα εγώ. Τι λέτε;

Παραθέτω και δυο παραδείγματα ματ και γυαλιστερής σίτας αν και νομίζω καταλάβατε τι εννοώ.

0020265-1-maska-gia-opel-corsa-e-14-19-kypselwth-mayrh-mat-1-temaxio-7995-01.jpg

maska-rs5-look-gia-audi-a5-s5-8t-2007-2011-gloss-black-1.jpg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SaFiS είπε

Το σατινέ δεν είναι γυαλιστερό πάντως...

γυαλιστερό αποτέλεσμα θα μπορούσα να πετύχω; γνωρίζει κάποιος; 

Δημοσ.

Αν το βάψουν γυαλιστερό και ρίξουν και γυαλιστερό βερνίκι και όχι σατινε όπως σου είπαν μια χαρά θα φαίνεται. Είναι πολύ μικρή επιφάνεια για να καταλάβεις ατέλειες αρκεί να γίνει σωστή προετοιμασία (λίγο τρίψιμο με scotch brite, ασταρι και στο τέλος βερνίκι) και να έχει αντοχή στο χρόνο. Αν απλα το βάψουν με ένα γυαλιστερό σπρέι δεν θα κρατήσει πολύ 

• Like 1
Δημοσ.

Τέλεια θα ρωτήσω σε φανοποιείο για να μου κάνουν αυτή τη διαδικασία βαψίματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...