Axlmon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Η Microsoft εξετάζει την προσθήκη νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης στο Copilot 365, πέρα από αυτά της OpenAI, σύμφωνα με το Reuters. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι η Microsoft σχεδιάζει να διευρύνει τις επιλογές της στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί στο Microsoft 365 Copilot, στρεφόμενη και σε άλλες λύσεις πέραν της OpenAI. Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς το μοντέλο GPT-4 της OpenAI θεωρείται πολύ ακριβό και αργό για τις ανάγκες των εταιρικών πελατών. Όπως αναφέρει το Business Insider, το Copilot 365, που κοστίζει επιπλέον 30 δολάρια ανά χρήστη μηνιαίως, δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες. Εργαζόμενοι της Microsoft, μιλώντας ανώνυμα, χαρακτήρισαν τα εργαλεία "άχρηστα" και "επιφανειακά", υποστηρίζοντας ότι δεν λειτουργούν σωστά στο 75% των περιπτώσεων. Σε έρευνα της εταιρείας συμβούλων Gartner σε 123 ηγέτες πληροφορικής, μόνο τέσσερις ανέφεραν ότι το Copilot προσέφερε σημαντική αξία στις επιχειρήσεις τους. Το κόστος αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα προβληματισμού για τους πελάτες. Η Microsoft έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει τα δικά της μικρότερα μοντέλα, όπως το Phi-4, και σύμφωνα με το Reuters, εξετάζει την προσαρμογή άλλων ανοιχτών μοντέλων για να κάνει το 365 Copilot ταχύτερο και αποδοτικότερο. Η σχέση Microsoft-OpenAI έχει υπάρξει συμβιωτική, με τη Microsoft να έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην startup και να λαμβάνει πρόσβαση στα προηγμένα μοντέλα της. Η Microsoft θα λαμβάνει το 75% των κερδών της OpenAI μέχρι να αποσβέσει την επένδυσή της, διατηρώντας παράλληλα σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία. Παρά την τρέχουσα ηγετική θέση της OpenAI, ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο πραγματικός νικητής στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να μην έχει αναδειχθεί ακόμη, παρομοιάζοντας την κατάσταση με την εποχή των μηχανών αναζήτησης της δεκαετίας του '90, πριν την εμφάνιση της Google. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Retromaniac Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Το θέμα δεν είναι πόσο καλά είναι τα διάφορα ΑΙ αλλά να γίνει σωστή ενσωμάτωση και σε περιπτώσεις που πραγματικά βοηθούν. 2
basilis_k6 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 τα μοντελα ai ειναι σαν τα κινεζικα ηλεκτρικα. θα περιμενουμε να δουμε ποιος θα αγοράσει ποιον, ποιος θα πτωχευσει και ποιος στο τελος θα επικρατησει για να αγοράσουμε. 1
Usahh Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δώσε πόνο μωρή Microsoft για ακόμη μιά φορά! Βοήθα και εμάς, τους διστακτικότερους να μεταβούμε στο Linux! 1 6
atypicalcoder Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Κυριολεκτικά "σαν χτες" τα γράφαμε για τις δυνατότητες του AI και μερικοί λέγανε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ότι αυτό είναι το μέλλον. Μερικοί (μάλλον βλέπουν πολλές ταινίες) μάλιστα λέγανε και ότι κάποια στιγμή θα φτάσει πολύ κοντά στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Αμ δε το άλλο? που σε ένα βράδυ γεμίσαμε "Prompt Engineers" και "δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά, έλα να σου μάθω"? άντε στο καλό και αυτοί οι "σκαμερς". 1 6 2
nikchris Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, Usahh είπε Δώσε πόνο μωρή Microsoft για ακόμη μιά φορά! Βοήθα και εμάς, τους διστακτικότερους να μεταβούμε στο Linux! Γιατι να μεινεις στα Windows που δεν δουλευει το ΑΙ οταν μπορεις να πας σε Linux που δεν δουλευει καλα τιποτα; 100% λογος για μεταβαση! /s 5 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Κυριολεκτικά "σαν χτες" τα γράφαμε για τις δυνατότητες του AI και μερικοί λέγανε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ότι αυτό είναι το μέλλον. Μερικοί (μάλλον βλέπουν πολλές ταινίες) μάλιστα λέγανε και ότι κάποια στιγμή θα φτάσει πολύ κοντά στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Αμ δε το άλλο? που σε ένα βράδυ γεμίσαμε "Prompt Engineers" και "δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά, έλα να σου μάθω"? άντε στο καλό και αυτοί οι "σκαμερς". A επειδη δεν δουλευει καλα το openAI, τα εβγαλες ολα αχρηστα. Λες και περιμενετε στην γωνια μερικοι με copypasta επιχειρηματα να βγαλετε το complex σας lol 2
atypicalcoder Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nikchris είπε Γιατι να μεινεις στα Windows που δεν δουλευει το ΑΙ οταν μπορεις να πας σε Linux που δεν δουλευει καλα τιποτα; 100% λογος για μεταβαση! /s A επειδη δεν δουλευει καλα το openAI, τα εβγαλες ολα αχρηστα. Λες και περιμενετε στην γωνια μερικοι με copypasta επιχειρηματα να βγαλετε το complex σας lol Καταρχάς δεν το έβγαλα άχρηστο. Έχω πει πολύ απλά ότι μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με το hype τους και ότι δεν έχουν καμία σχέση αυτά που υπόσχονται με την πραγματικότητα. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από atypicalcoder
Ather Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Καταρχάς δεν το έβγαλα άχρηστο. Έχω πει πολύ απλά ότι μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με το hype τους και ότι δεν έχουν καμία σχέση αυτά που υπόσχονται με την πραγματικότητα. https://x.com/deedydas/status/1870175212328608232
Volga Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Κυριολεκτικά "σαν χτες" τα γράφαμε για τις δυνατότητες του AI και μερικοί λέγανε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ότι αυτό είναι το μέλλον. Μερικοί (μάλλον βλέπουν πολλές ταινίες) μάλιστα λέγανε και ότι κάποια στιγμή θα φτάσει πολύ κοντά στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Αμ δε το άλλο? που σε ένα βράδυ γεμίσαμε "Prompt Engineers" και "δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά, έλα να σου μάθω"? άντε στο καλό και αυτοί οι "σκαμερς". Αδερφέ δεν ξέρω σε τι βαθμό χρησιμοποιείς (αν χρησιμοποιείς) κάποιο AI μοντέλο, αλλά εμείς το χρησιμοποιούμε μας βγάζει δουλειά. Απειρη χαμαλοδουλειά που θα έπρεπε να τη φάμε στη μάπα και τελικά μας την κάνει σε 3-4 δευτερόλεπτα. 1 1
Diavolos666 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Και εμένα με έχει βοηθήσει υπερβολικά. Δεν παίρνω τίποτα έτοιμο και αμάσητο, το εκπαιδεύω, του μιλάω και του ζητώ να μου εξηγήσει κάτι. Τουλάχιστον σε ακαδημαϊκή γνώση είναι αρκετά καλό. 1
spectaculator Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, nikchris said: Γιατι να μεινεις στα Windows που δεν δουλευει το ΑΙ οταν μπορεις να πας σε Linux που δεν δουλευει καλα τιποτα; 100% λογος για μεταβαση! /s ... ... Μίλησε ο τύπος που δεν έχει ιδέα γενικότερα κι όχι απλά από Linux. Γνώριζες πως το Microsoft Azure είναι κι αυτό Linux based; Χώρια που σχεδόν ότι distro από τα γνωστά και να πιάσεις δουλεύει καλύτερα και γρηγορότερα από τα Windows. Αλλά έτσι είναι, αν όλα κι όλα όσα χρειάζεσαι είναι να κουνάς το ποντικάκι στο desktop αυτή την ιδέα σχηματίζεις για πέρα απ' τα Windows. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από spectaculator
filip123go Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 13 hours ago, atypicalcoder said: Κυριολεκτικά "σαν χτες" τα γράφαμε για τις δυνατότητες του AI και μερικοί λέγανε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ότι αυτό είναι το μέλλον. Μερικοί (μάλλον βλέπουν πολλές ταινίες) μάλιστα λέγανε και ότι κάποια στιγμή θα φτάσει πολύ κοντά στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Αμ δε το άλλο? που σε ένα βράδυ γεμίσαμε "Prompt Engineers" και "δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά, έλα να σου μάθω"? άντε στο καλό και αυτοί οι "σκαμερς". Το copilot βέβαια χρησιμοποιεί μοντέλο που είναι 2 γενιές πίσω, και το πρόβλημα είναι πως είναι "αργό" , και ακριβό. Επισης, αυτό που χρεώνει η Ms 30$ το μήνα, το chatgpt το δίνει δωρεάν, οπότε λογικό μονο 4 στις 123 εταιρείες να θεωρούν ότι το copilot τους βοήθησε. Αλλά ποιος κάθεται τώρα να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο ε...; 44 minutes ago, Diavolos666 said: Και εμένα με έχει βοηθήσει υπερβολικά. Δεν παίρνω τίποτα έτοιμο και αμάσητο, το εκπαιδεύω, του μιλάω και του ζητώ να μου εξηγήσει κάτι. Τουλάχιστον σε ακαδημαϊκή γνώση είναι αρκετά καλό. Yep, και γενικώς σε principles. Αν του πεις πχ "εξήγησε μου το KISS principle και δώσε μου και ένα παράδειγμα", μια χαρά θα στα πει όλα.! 1
kostasmira Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, Usahh είπε Δώσε πόνο μωρή Microsoft για ακόμη μιά φορά! Βοήθα και εμάς, τους διστακτικότερους να μεταβούμε στο Linux! Και εγω το σκέφτομαι ειναι η αλήθεια. Δηλαδή οταν μας υποχρωσουν να παμε στα windows 11 σκέφτομαι να παω σε linux αν και δεν εχω ιδεα πως λειτουργούν και τι ειναι. Αλλα εχω κουραστεί με τα ατελείωτα bugs και τα ηλιθια features που κανουν τον υπολογιστή να ζεματαει.
filip123go Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 8 hours ago, nikchris said: Γιατι να μεινεις στα Windows που δεν δουλευει το ΑΙ οταν μπορεις να πας σε Linux που δεν δουλευει καλα τιποτα; 100% λογος για μεταβαση! /s Για το 99% των users, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μεταβούν σε linoux (και στο λέω εγώ που το main pc μου έχει Linux mint επάνω, και το λατρεύω) . Εάν δεν θέλουν Windows, χίλιες φορές να πάνε σε macOs η σε Chrome Os (εννοείται με το κατάλληλο hardware). 2 minutes ago, kostasmira said: Και εγω το σκέφτομαι ειναι η αλήθεια. Δηλαδή οταν μας υποχρωσουν να παμε στα windows 11 σκέφτομαι να παω σε linux αν και δεν εχω ιδεα πως λειτουργούν και τι ειναι. Αλλα εχω κουραστεί με τα ατελείωτα bugs και τα ηλιθια features που κανουν τον υπολογιστή να ζεματαει. Χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα νομίζεις το Linux δεν έχει bugs;;; Ρε σεις , που τα διαβάζετε αυτά;;;; Έχω χάσει το μέτρημα, πόσες φορές έκανε update τα drivers η Nvidia και μετά δεν είχα σήμα στην οθόνη (σε 3070ti, όχι καμία obscure κάρτα) , και άλλες τόσες να έχω κάνει random updates, στα mint και να σταματάνε να δουλεύουν διάφορα, όπως πχ ο ήχος. Ευτυχώς δουλεύουν σωστά τα snapshots, οπότε κάνεις ένα rollback και είσαι κομπλέ. 3 1 1
Volga Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, kostasmira είπε Και εγω το σκέφτομαι ειναι η αλήθεια. Δηλαδή οταν μας υποχρωσουν να παμε στα windows 11 σκέφτομαι να παω σε linux αν και δεν εχω ιδεα πως λειτουργούν και τι ειναι. Αλλα εχω κουραστεί με τα ατελείωτα bugs και τα ηλιθια features που κανουν τον υπολογιστή να ζεματαει. Αν σου καλύπτει τις ανάγκες, γενικά είναι καλή επιλογή. Εγώ μονο σαν δευτερο PC το κατάφερα. 40 λεπτά πριν, filip123go είπε Για το 99% των users, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μεταβούν σε linoux (και στο λέω εγώ που το main pc μου έχει Linux mint επάνω, και το λατρεύω) . Εάν δεν θέλουν Windows, χίλιες φορές να πάνε σε macOs η σε Chrome Os (εννοείται με το κατάλληλο hardware). Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Καμία διανομή linux δεν είναι consumer mainstream. Εκτός αν το pc το έχεις για δουλειά γραφείου (internet, mails). Λείπουν ή υπολειτουργούν άπειρα πράγματα για τον mainstream χρήστη. Το κακό είναι οτι χρόνια τώρα οχι λύση αλλά ουτε προσπάθεια για λύση δεν υπάρχει. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από Volga 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα