Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makaofficial είπε

οχι εγω σκεφτομαι μηπως πεθανε η μπαταρια οταν ξεφωρτησε και εδινα μιζιες ειναι και 55ah με ειπαν το αμαξι θελει πιο δυνατη μπαταρια

Υπάρχει πιθανότητα το αμαξι σου να έχει ήδη μεγαλύτερη μπαταρία από την αρχική και να συμβαίνει αυτό που σου περίγραψα προηγουμένως. Τα 55ah είναι μια χαρά δεν χρειάζεσαι παραπάνω . Τι μάρκα είναι η μπαταρία και ποσά χρόνια έχει πάνω ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα φώτα σου τρεμοπαίζουν στο ρελαντί? Ο δυναμός δουλεύει συνέχεια ψηλά στα 14+ volt που έγραψες προηγουμένως? Δεν πεφτει ποτέ στα 12-13V?

3 ώρες πριν, makaofficial είπε

οχι εγω σκεφτομαι μηπως πεθανε η μπαταρια οταν ξεφωρτησε και εδινα μιζιες ειναι και 55ah με ειπαν το αμαξι θελει πιο δυνατη μπαταρια

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
9 ώρες πριν, atheatos είπε

Τα φώτα σου τρεμοπαίζουν στο ρελαντί? Ο δυναμός δουλεύει συνέχεια ψηλά στα 14+ volt που έγραψες προηγουμένως? Δεν πεφτει ποτέ στα 12-13V?

δεν τρεμοπαιζουν αλλα οπως ειπα οτι και να πατησω που σχετιζεται με το ρευμα το ρελαντι μου θα τρεμοπαιξει,αυτο με το δυναμο δεν ξερω οταν το τσεκαραμε ελεγε 14.6v

11 ώρες πριν, atheatos είπε

Υπάρχει πιθανότητα το αμαξι σου να έχει ήδη μεγαλύτερη μπαταρία από την αρχική και να συμβαίνει αυτό που σου περίγραψα προηγουμένως. Τα 55ah είναι μια χαρά δεν χρειάζεσαι παραπάνω . Τι μάρκα είναι η μπαταρία και ποσά χρόνια έχει πάνω ?

7-8 μηνες maff μαρκα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, makaofficial είπε

δεν τρεμοπαιζουν αλλα οπως ειπα οτι και να πατησω που σχετιζεται με το ρευμα το ρελαντι μου θα τρεμοπαιξει,αυτο με το δυναμο δεν ξερω οταν το τσεκαραμε ελεγε 14.6v

7-8 μηνες maff μαρκα

Αν και δεν ξέρω που ακριβώς το ανέφερες αυτό , ότι το ρελαντί θα παιξει με τις αλλαγές ηλεκτρικού φορτίου , όπως σου είπα προηγουμένως , καλο είναι να βρεις τρόπο να παρακολουθείς την τάση του συστήματος. Υπάρχουν και βολτομετρα που μπαίνουν στο αναπτήρα. αν δεν έχει το ηχοσύστημα Bluetooth ή δεν έχεις obd διαγνωστικό.

Τωρα για την μπαταρία σου δεν γνωρίζω αν έχει πρόβλημα ή κατά ποσό έχει αντοχή στην θερμοκρασία και στους κραδσμους. Ξέρω άλλες μπαταρίες ότι είναι καλές και όχι την συγκεκριμένη.Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο μπαταριας να είναι καλο αλλά δεν το έχω ακούσει. Για μένα δεν έπρεπε να επηρεάζεται το ρελαντί με τις αλλαγές ηλεκτρικού φορτίου. Αυτό είναι η δουλειά της μπαταριας να κάνει και όχι του δυναμου. Η μπαταρία πρέπει να κρατάει σταθερό το σύστημα στις μεταβολές του ηλεκτρικού φορτίου. 
Απο την στιγμή που δεν το κάνει από ότι φαίνεται επηρεάζοντας την λειτουργία του κινητήρα  καλό είναι να αλλαχτεί. Ξέρω ότι είναι μικρό το διάστημα από τότε που εχει αλλαχτεί αλλά φαίνεται ότι δεν δουλεύει σωστά . Ίσως ειναι ελλατωματικη και μπορεί να την καλύψει η εγγύηση. Στην θέση σου θα την άλλαζα με μια ποιοτικότερη μπαταρία ας ειναι και μικρότερη σε Ah. 
Παράδειγμα :

https://www.autodoc.gr/bannerpool/21255453#reviews

Η συγκεριμενη μπαταρία αν και μικρότερη έχει καλύτερη απόδοση και διάρκεια ζωής , χαρις στον σχεδιασμό της. Είναι ακριβή ναι. Αλλά μετά τα λάστιχα , η μπαταρία θεωρείται το δεύτερο αναλώσιμο στο αυτοκίνητο , για μένα, που χρειάζεται να ξοδέψεις κάτι παραπάνω για να είσαι ασφαλής.

Βρες έναν ηλεκτρολόγο και περιέγραψε του τα προβλήματα που παρατηρείς και πες του να κάνει load test την μπαταρία να δει πόση ώρα αντέχει.

Καλα Χριστούγεννα.

Δημοσ.
On 25/12/2024 at 01:00, makaofficial said:

καλησπερα στην παρεα εχω ενα fiat stilo 1600cc το αυτοκινητο σβηνει μονο του οταν ειμαι σε κινηση η σε χαμηλη ταχυτητα απο 4-5η και πανω που το αμαξι παει με περισσοτερα χιλιομετρα δεν σβηνει ποτε τι θα μπορουσε να ειναι;

Μήπως να δώσεις λίγα χρήματα σε ένα σοβαρό εξειδικευμένο συνεργείο να σου πει τι έχει το αμαξι; Το να σου πει ο καθένας μια μπαρούφα και θα πληρώσεις για να τον ακούσεις αλλάζοντας άσχετα ανταλλακτικά  τι θα βγαλεις; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...