@topos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Σκέφτομαι να αλλάξω την 3060 12gb ventus με κάποια δυνατότερη και με περισσότερη vram για χρήση davinci resolve studio. -Σε καινουργια δεν θα πήγαινα σε τίποτα λιγότερο από 4070 ti super(διπλοί encoders+ 16gb vram)- Bλεπω στις αγγελίες 3090 που το κύριο + είναι τα 24gb vram για την δική μου χρήση. Spoiler (Αν πάω σε καινούργια 4070 ti super μπορώ να την κόψω τιμολόγιο οπότε οι "πραγματικες/λογιστικες" τιμές δεν είναι τόσο μακριά Αυτή πρακτικα θα μου βγει κάτω απο ~600ευρω Spoiler Spoiler Spoiler Yπαρχει πρακτική διαφορά ανάμεσα σε blower type και σε 3"open" fan υλοποιήσεις? Τείνω προς blower fan γιατί -εκτιμω- πως δεν θα αυξήσουν την θερμοκρασία μέσα στο κουτί σε αντίθεση με της 3 fan που θα διαχεουν αλλα ~200watt μέσα στο κουτί(coolermaster cm694 με 3 intake και 2 outake fans) σε σχέση με την 3060. Τι λέτε?
this.is.elia Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 H 3090 είναι κάρτα με τραγικό σχεδιασμό της pcb (τα 12gb μνήμης είναι στο πίσω μέρος της πλακέτας, πάντα) και αναγκαστικά τρέχει σε τραγικές θερμοκρασίες (τον πυρήνα μπορείς να τον κοντρολάρεις, το hot spot και τις μνήμες όχι). Υλοποίηση blower της 3090 απλά θα μεγεθύνει το σχεδιαστικό σφάλμα. Μόλις ξυπνάει από idle θα απογειώνεται. Εάν σκοπεύεις να κρύψεις την κάρτα σε κάποιο rack, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο με τον υπολογιστή, ΜΗΝ πάρεις 3090 με blower. Από την άλλη, οι καλές triple fan υλοποιήσεις της 3090 είναι μια χαρά. Ακόμα και η FE που έχω, είναι πρακτικά αθόρυβη και με αλλαγή της πέτρας που είχε για paste, δεν ανεβαίνει πάνω από 65c. Εάν σε αποσχολεί το συγκριτικά ελάσσων πρόβλημα της θερμότητας μέσα στο κουτί, βελτίωσε το airflow με καλύτερους ή περισσότερους case fans. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα