Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι να ανακαλύψουν τις ανέσεις του σπιτιού..... Ότι ζώο είχα και έχω, αυτή τη στιγμή δύο γάτες και στο παρελθόν δύο σκύλους, ήταν από το δρόμο. Ο τελευταίος γάτος μας πρόσφατα έτυχε κατά λάθος να πεταχτεί από ένα ανοιχτό παράθυρο στον κήπο δεν τον καταλάβαμε και δεν ήξερε τι να κάνει από την απελπισία του για να μπει ξανά μέσα, ευτυχώς τον αντιληφθήμε αμέσως. 

Μόλις μπήκε τρέχοντας μέσα πήγε σφαίρα και χώθηκε κάτω από μια κουβέρτα στον καναπέ 😂😂😂

Πολύ ευτυχία έξω, τι να σου πω... 

Η γάτα η ελεύθερη, η αλανιάρα, δεν έχει πολύ ζωή, μην λέμε ότι να 'ναι... 

• Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 hours ago, paoke9 said:

Βρήκα ένα γατάκι έξω και το παρατήρησα σε σχέση με τη δική μου. Προφανώς έχουν διαφορά ηλικίας και ξέρω πως τα γατάκια είναι τελείως διαφορετικά από μια ενήλικη, αλλά το αδέσποτο μου φαίνεται πολύ πιο χαρούμενο. Χαίρομαι να το βλέπω να τρέχει στο πάρκο, να ανεβαίνει σε δέντρα, να βλέπει κι άλλες γάτες, να βλέπει τα πουλιά κλπ. Η δική μου δεν έχει κάτι να κάνει μέσα στο σπίτι παρά μόνο αν τύχει και μπει καμία μύγα. 

Απίστευτο το γατάκι, μου κάνει ήδη πατουσακια και έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τη δικιά μου. Στεναχωριέμαι όταν γυρνάω σπίτι. Δυστυχώς δεν μπορώ να το πάρω, κι αμφιβάλλω αν το έπαιρνα ακόμη κι αν μπορούσα. Δεν του δίνει κανείς σημασία, απλά περνάνε από δίπλα του. 

Νομίζω πως είναι δυστυχισμένες στο σπίτι, πως τελικά δεν είναι ζώο σπιτιού. Αν και σίγουρα η ελευθερία έρχεται με ένα κόστος. 

Εννοείται. 

Πως να συγκρίνεις τη χαρά που έχουν οι αδέσποτες όταν προσπαθούν να βρουν τροφή με ένα κομμένο πόδι, γιατί πέρασε κάποιος με ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι και δεν είχε τι να κάνει, ενώ παράλληλα έχει και μόλυνση το σημείο καθώς δεν πήγαν να πάρουν τα φάρμακά τους. 

Ή τη χαρά του να περιμένεις να πεθάνεις με ένα σπασμένο σαγόνι ενώ προσπαθείς να φας αλλά δεν μπορείς γιατί κάποιος θεώρησε αστείο να σε κλωτσήσει. 

Εντάξει, τη χαρά του να σέρνεις και τα 2 πίσω πόδια γιατί κάποιος άλλος σε πυροβόλησε δεν την αναφέρω καν. 

Άσε που τους δίνεται και η ευκαιρία να χτυπιούνται στο δρόμο αφού τις έχει πατήσει αυτοκίνητο αλλά δεν πέθαναν αμέσως και προσπαθούν να φύγουν από εκεί όμως το κατεστραμενο σώμα τους δεν ανταποκρίνεται. 

Απερίγραπτη χαρά. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Η ψευδαίσθηση ότι η φύση , η ζωή και ο κόσμος μπορεί να είναι Παράδεισος για όλα τα πλάσματα είναι η μεγαλύτερη ευλογία για το ανθρώπινο είδος. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Να μιλήσω ως "αφεντικό" γάτας ενώ έχουμε και άλλα γατιά στην οιικογένεια (πεθερά). 

Οι γάτες όπως και οι σκύλοι όπως και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Δεν είναι όλα τα ζώα ίδια.

Κάποιες γάτες (Feral Cats) δεν προσαρμόζονται στην οικιακή διαβίωση. Οι περισσότερες όμως το επιθυμούν,

Θα καταλάβετε τη γάτα που θέλει σπίτι από τη συμπεριφορά της. Είναι φιλική, κάνει χαριτωμενιές, σε ακολουθεί κλπ. 

Κανένα κατοικίδιο δεν είναι ευτυχισμένο αδέσποτο γιατί μετά δεκάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης έχει αλλάξει η φύση του και εξαρταται ευτυχώς ή δυστυχώς από τον άνθρωπο. Αλλά και ο άνθρωπος εξαρτάται και έχει ωφέλεια από αυτή τη συμβίωση.

Μια περίπτωση είναι η γάτα να είναι ημιελεύθερη δηλ. να βγαίνει αυλή ή να κάνει τις βόλτες στη γειτονιά και να επιστρέφει αλλά αυτό έχει τα προβλήματα μεταδοτικότητας ασθενειών. 

Χρόνια Πολλά και ο καθένας να χαίρεται τους αγαπημένους του ανθρώπους και τα αγαπημένα του ζωάκια.

• Like 4
Δημοσ.

Το αδεσποτο γατι δεν εχει τη δυνατοτητα να ζυγισει μεταξυ της ελευθεριας και της ασφαλειας/υγειας/σταθερης τροφης που θα του προσφερει η "ανελευθερια" στο σπιτι. 

Αν την ειχε, υποψιαζομαι οτι θα προτιμουσε το δευτερο.

Επισης πιθανολογω εχει να κανει και με το πως θα μαθει απο μικρο. Αν δηλαδη γεννηθηκε στο δρομο και στη συνεχεια καποια στιγμη μπηκε σε σπιτι, ή αν γεννηθηκε σε σπιτι εξαρχης και ζει εκει.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kalmik είπε

Μια περίπτωση είναι η γάτα να είναι ημιελεύθερη δηλ. να βγαίνει αυλή ή να κάνει τις βόλτες στη γειτονιά και να επιστρέφει

Νομιζω οτι ετσι συμβαινει στις περισσοτερες περιπτωσεις. Γατες αποκλειστικα κλεισμενες μεσα πρεπει να ειναι ελαχιστες.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kalmik είπε

Μια περίπτωση είναι η γάτα να είναι ημιελεύθερη δηλ. να βγαίνει αυλή ή να κάνει τις βόλτες στη γειτονιά

Οτι αυτο σας φαινεται νορμαλ,επισης με ξεπερναει.
Τωρα τελευταια εχει αυξηθει το φαινομενο ( ή εμενα με ενοχλει πιο πολυ τελευταια ) να ανεβαζουν στο φιλοζωικο της περιοχης μου καποιο σκυλι που βρεθηκε, ή περιφερεται στην ταδε περιοχη και απο κατω να βλεπω σχολια τυπου "α ειναι ο Αζορ μιας κυριας,τον αφηνει να κανει τη βολτα του και γυρναει πισω  " .
Αμα ξεπερασουμε αυτη τη λογικη και αμα κατανοησουμε ποσο σημαντικο ειναι ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ισως αλλαξει λιγο το τοπιο.

• Confused 1
Δημοσ.

Το οικόσιτο θέλει να βγει έξω να παίξει αλλα για λίγο και να γυρίσει πάλι σπίτι. Εχω μια μικρή σκυλίτσα (σε μπόι) μόλις καταλάβει ότι περνάει σκυλί από κάτω ξεσηκώνει τη γειτονιά γιατί πιστεύω ότι θέλει να βγει να παίξει. όταν τη βγάλουμε για τουαλέτα θα κανει τη βόλτα της και θα μπεί στο αυτοκίνητο να γυρίσει σπίτι. Τώρα που κάνει κρύο σηκωτή την παίρνουμε από την κουβέρτα της να την πάμε έξω και τραβάει να γυρίσει πίσω.

Παλαιότερα είχαμε γατούλα ημιελεύθερη για της άρεσε.Συνεχώς το έσκαγε μόλις εβρισκε ανοιχτά έκανε τη βόλτα της στη γειτονιά και γύριζε. 2,5 ετών βγήκε για άλλη μια φορά και δεν ξαναγύρισε. Στεναχωρήθηκα γιατί ένοιωσα και γω υπεύθυνος που την άφηνα να βγει αλλά αποδέχθηκα ότι καλή είναι η ελευθερία που θέλουν αλλά εχει και τα ρίσκα της.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ ποτέ δεν είχα κάποιο κατοικίδιο. Ότι κατοικίδιο έχει περάσει από τα χέρια μου ήταν από κάποιον άλλον προσωρινά. 

Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, μου φαίνεται επικίνδυνο το να αφήνουμε τα κατοικίδια ελεύθερα να βγαίνουν. Πρώτα από όλα για τα σκυλιά είναι παράνομο. Όλοι θα πουν "ο σκύλος μου αγαθός δεν δαγκώνει ποτέ" μέχρι να δαγκώσει για τον χ ψ λόγο. Οπότε ξεκινάμε από εκεί.

Δεύτερον το ζώο πρέπει να προστατευθεί. Είτε από κινδύνους είτε από τον ίδιο του τον εαυτό. Ναι παλιά όταν η φύση ήταν καθαρή κτλ μπορούσε να φάει ότι ήθελε και να σουλατσαρει μια γάτα. Τώρα σε αστικό περιβάλλον δεν το σταματάει τίποτα από το να κολυμπήσει στο σκουπίδι και να φάει αποφάγια με ότι συνεπάγεται αυτό. Να φάει ψοφίμια και να κολλήσει ασθένειες που θα φέρει και στο σπίτι μετά. Με ξεπερνάει οτι κάποιοι αφήνουν τις γάτες να βγουν έξω και μετά να ανέβουν στα κρεβάτια τους.

Τέλος θαρρώ ενα ζώο που το ταϊζουν, του τα έχουν όλα έτοιμα, το φέρνουν σε επαφή με αλλα, παίζουν μαζί του και ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του γιατί να είναι δυστυχισμένο; 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Τέλος θαρρώ ενα ζώο που το ταϊζουν, του τα έχουν όλα έτοιμα, το φέρνουν σε επαφή με αλλα, παίζουν μαζί του και ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του γιατί να είναι δυστυχισμένο; 

Γιατι δεν ειναι στη φυση του να ειναι κλεισμενο σε 4 τοιχους, και να βλεπει τηλεοραση. Βασικα ουτε στον ανθρωπο ειναι στην φυση του, για αυτο οι καταθλιψεις δινουν και παιρνουν.
Δεν εχω δει κανενα οικοσιτο ζωο, και ειδικα γατα που να ειναι χαρουμενο και χαδιαρικο, σε αντιθεση με σχεδον οποιοδηποτε αδεσποτο ή ημιαδέσποτο.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Γιατι δεν ειναι στη φυση του να ειναι κλεισμενο σε 4 τοιχους, και να βλεπει τηλεοραση. Βασικα ουτε στον ανθρωπο ειναι στην φυση του, για αυτο οι καταθλιψεις δινουν και παιρνουν.
Δεν εχω δει κανενα οικοσιτο ζωο, και ειδικα γατα που να ειναι χαρουμενο και χαδιαρικο, σε αντιθεση με σχεδον οποιοδηποτε αδεσποτο ή ημιαδέσποτο.

Εγώ αντιθέτως έχω δει πολλές γάτες και σκύλους οικόσιτους που είναι η προσωποποίηση της χαράς και ζητιανευουν χάδια. 

Αν διαβάσεις ξανά καλά γράφω "ικανοποιούν όλες τους τις ανάγκες" . Μια από αυτές φυσικά είναι η βόλτα. Οικόσιτο δεν σημαίνει κλεισμένο σε 4 τοίχους ούτε παρατημένο σε μπαλκόνι. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Εγώ αντιθέτως έχω δει πολλές γάτες και σκύλους οικόσιτους που είναι η προσωποποίηση της χαράς και ζητιανευουν χάδια. 

Αν διαβάσεις ξανά καλά γράφω "ικανοποιούν όλες τους τις ανάγκες" . Μια από αυτές φυσικά είναι η βόλτα. Οικόσιτο δεν σημαίνει κλεισμένο σε 4 τοίχους ούτε παρατημένο σε μπαλκόνι. 

Βγαζεις την γατα βολτα με λουρακι ? Οποια γατα εχω δει σε σπιτι, ειναι επιθετικη οταν δεν κοιμαται. Σπανιες φορες δηλαδη, γιατι απλα κοιμαται και περιμενει να πεθάνει.

• Like 1
  • Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
47 minutes ago, Vstromrider said:

Ναι σωστά. Όλα τα αδέσποτα ζώα τρελαίνονται από τη χαρά τους εκεί έξω…

29 minutes ago, Vstromrider said:

Βγαζεις την γατα βολτα με λουρακι ? Οποια γατα εχω δει σε σπιτι, ειναι επιθετικη οταν δεν κοιμαται. Σπανιες φορες δηλαδη, γιατι απλα κοιμαται και περιμενει να πεθάνει.

Ένα ζώο στο σπίτι δεν σημαίνει πως απλά πρέπει να έχει φαγητό και να αντιμετωπίζεται σαν αντικείμενο. Πρέπει να είναι ένα ακόμη μέλος της οικογένειας (αναλογικά πάντα) και σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε άλλο παρά δυστυχισμένο είναι. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ένα ζώο στο σπίτι μόνο θετικά πράγματα μπορεί να προσφέρει. 

• Like 2
Δημοσ.

Πέρα από μερικές κοινές συμπεριφορές και ανάγκες οι γάτες έχουν χαρακτήρα. Αν δεν έχετε συζήσει μαζί τους, δεν τις έχετε υπηρετήσει, δεν έχετε παίξει, δεν έχετε εκνευρίσει ο ένας τον άλλο δεν έχετε ιδέα…

Η δικιά μου, της φίλης μου, της αδερφής μου, του κτηνίατρου μου, και άλλες που γνωρίζω όλες έχουν τελείως διαφορετικές συμπεριφορές.

Η μία είναι ενσάρκωση του Garfield, η άλλη μπασμένη τίγρης που θέλει σχέσεις μόνο μαζί μου, μία από τις 5-6 που έχει ο κτηνίατρος μου δεν τον έχει αφήσει να την αγγίξει ποτέ κανείς ούτε τον κτηνίατρο.

Όλες θέλουν σημασία και αγάπη από αυτούς που γουστάρουν… Δεν είναι μόνο φαϊ-κακά οι ανάγκες τους.

Ψυχούλες είναι και αυτές με τα θέματα τους… Προσπαθήστε να καταλάβετε τι θέλουν και άστε τις θεωρίες cosmopolitan.

Μεγάλη αλήθεια πάντως είναι ότι αυτές που βγαίνουν έξω έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής… Αν μια γάτα μπορεί να φτάσει τα 15-17 έτη, αν βγαίνει έξω μπορεί να φτάσει μόλις τα 5 περίπου.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η απάντηση νομίζω είναι πιο απλή απ όσο νομίζουμε.

Απλα φανταστείτε τον εαυτό σας κλεισμένο σε μια βίλα με κυριολεκτικά όλες τις ανέσεις αλλά να μην μπορείτε να πηγαίνετε ταξίδια, για καφέ, για μπάλα, κλπ.

• Like 1
  • Haha 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...