Kyriakii Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Γεια σας. Μένω σε σπίτι παλιό, 110τμ, χωρίς κουφώματα αλουμινίου, μπάζει από παντού. Το σπίτι και όλα μέσα σε αυτό είναι παλιά, άρα και το σύστημα του καλοριφέρ, και δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχθεί τίποτα. Το σαλόνι είναι τεράστιο και δε ζεσταίνεται ποτέ ικανοποιητικά, με μόνο μέσο θέρμανσης το καλοριφέρ. Αν απομονώσω όλα τα υπόλοιπα σώματα του σπιτιού ώστε να ανάβω το καλοριφέρ (2 σώματα ανοιχτά μόνο στο σαλόνι) για περισσότερες ώρες, τότε θα καίω λιγότερο πετρέλαιο; Ή εφόσον ο καυστήρας θα ζεσταίνεται έτσι κι αλλιώς, είναι δώρο άδωρο; Στο κτίριο υπάρχουν 2 διαμερίσματα (οικογενειακή πολυκατοικία) όπου το πάνω διαμέρισμα από εμάς,όταν ανάψει καλοριφέρ, ζεσταίνονται και τα δικά μας σώματα . Ο καυστήρας και όλο το σύστημα είναι παλιά, δε γνωρίζω λεπτομέρειες σχετικά. Μόνο ότι η απόδοσή του αν το λέω σωστά είναι στο 75-80%. Πώς μπορώ να έχω τη μεγαλύτερη οικονομία; Ευχαριστώ.
meletis_m Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δες τη λύση με θερμοστατικες κεφαλές στα υπόλοιπα σώματα , μη το κλείσεις εντελώς θα έχεις θέματα υγρασίας / μούχλας στα υπόλοιπα δωμάτια. Συντήρηση έχει γίνει πρόσφατα στο σύστημα θέρμανσης ; Το κάθε διαμέρισμα έχει δική του αυτονομία ή έχετε κεντρική θέρμανση ; Εάν είναι δικό σου το σπίτι ξεκινάς με τις απώλειες κουφώματα αλουμινίου/ θερμοπροσοψη. 1
polisv Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα. Νομίζω ότι ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχω και εγώ. Αν κατάλαβα καλά δεν πρέπει να έχεις αυτονομία γιατί οι σωλήνες ανεβοκατεβαίνουν ορόφους ανα σώμα χωρίς να έχεις δυνατότητα αυτονομίας. (αυτό συμβαίνει στην δική μου περίπτωση). Η μοναδική λύση είναι στην δική μου περίπτωση να βάλω καινούργιες σωλήνες από το λέβητα μέχρι το τελευταίο καλοριφέρ του ορόφου μου. Εχει κόστος αλλιώς πας σε αντλία θερμότητάς παλι με καινούργιες σωληνώσεις. Εχω μόλις κάνει θερμοπρόσοψη ( ήδη βλέπω διαφορά σημαντική ) και περιμένω τα PVC WEKA να μπουν σε αντικατάσταση ξύλινων και σιδερένιων κουφωμάτων. Θα έβαζα αντλία αλλά ο μηχανικός μου μου είπε ότι μετά απο αυτές τις παρεμβάσεις θα βάζω 300€ πετρέλαιο όλο το χειμώνα και θα είμαι καλά. Βέβαια και τα διπλά να βάζω (με την προϋπόθεση ότι τα πεθερικά μου από πάνω θα κλείσουν τα δικά τους σώματα γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν πετρέλαιο) θα είμαι ικανοποιημένος. 1
Georgioss2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα. Μετά τον 2ο υδραυλικο βάλαμε τελικά ένα μπεκ στο καυστήρα 0.50 σε 80μοιρες γτ έτρεμε όλο τ σπίτι από λάθος καύση, 70τμ , απλά επειδή τώρα μπήκαμε στο σπίτι νομίζω ότι κάνει πολύ ώρα να ζεστάνει τα νερά. 1ος όροφος 6 σώματα, και χθες δούλευε ακριβώς 1 ώρα και 20 λεπτά να ανεβάσει 60 βαθμούς και ενώ ο λέβητας ήταν είδη σε αναμονή Κ ξεκίνησε από τους 60 βαθμούς . Είναι φυσιολογικό ρε παιδιά ? Γτ δεν εμπιστεύομαι κανέναν πλέον.. οκ μικρό λεβητακι είναι 20-25 θερμίδες, δεν με νοιάζει που αργεί τόσο απλά μην χεστουμε Κ στο πετρέλαιο, είδη έχουμε κάψει 300 λίτρα Δ Μακεδονία δυστυχώς πολύ κρύο έξω
korakios Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Στις 24/12/2024 στις 10:18 ΠΜ, Kyriakii είπε Πώς μπορώ να έχω τη μεγαλύτερη οικονομία; Ευχαριστώ. ζητάς να αποκοπείς απο την κεντρική με μόνωση σωληνώσεων και πας σε κλιματιστικά 1
giannnis122 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Georgioss2016 είπε Μετά τον 2ο υδραυλικο βάλαμε τελικά ένα μπεκ στο καυστήρα 0.50 σε 80μοιρες Αυτό το μπεκ λέει το manual του καυστήρα ή αυτό είχε μαζί του και το έβαλε; Μπορεί να είναι μικρό τωρα. Μετά κανονικά θέλει αναλυτή για να ρυθμίσει την καύση ο θερμουδραυλικος.
meletis_m Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Georgioss2016 είπε Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα. Μετά τον 2ο υδραυλικο βάλαμε τελικά ένα μπεκ στο καυστήρα 0.50 σε 80μοιρες γτ έτρεμε όλο τ σπίτι από λάθος καύση, 70τμ , απλά επειδή τώρα μπήκαμε στο σπίτι νομίζω ότι κάνει πολύ ώρα να ζεστάνει τα νερά. 1ος όροφος 6 σώματα, και χθες δούλευε ακριβώς 1 ώρα και 20 λεπτά να ανεβάσει 60 βαθμούς και ενώ ο λέβητας ήταν είδη σε αναμονή Κ ξεκίνησε από τους 60 βαθμούς . Είναι φυσιολογικό ρε παιδιά ? Γτ δεν εμπιστεύομαι κανέναν πλέον.. οκ μικρό λεβητακι είναι 20-25 θερμίδες, δεν με νοιάζει που αργεί τόσο απλά μην χεστουμε Κ στο πετρέλαιο, είδη έχουμε κάψει 300 λίτρα Δ Μακεδονία δυστυχώς πολύ κρύο έξω Καυστηρατζη χρειάζεσαι με αναλυτή αρχικά όπως γράφτηκε . Στο λέβητα έχουν καθαριστεί οι επιβραδυντες ή μόνο άλλαξε ένα μπεκ και έφυγε ; Υδραυλικό χρειάζεσαι για να κάνει έλεγχο σε δοχείο διαστολής , αυτόματο πλήρωσης , κυκλοφορητή . Αυτά λειτουργούν ; Έχεις πίεση στο κλειστό κύκλωμα ; Μπεκ ότι γράφει ο κατασκευαστής θα μπει και αναλόγως θα ρυθμιστεί και η θερμοκρασία καυστήρα .
Georgioss2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Στις 30/12/2024 στις 3:18 ΜΜ, meletis_m είπε Καυστηρατζη χρειάζεσαι με αναλυτή αρχικά όπως γράφτηκε . Στο λέβητα έχουν καθαριστεί οι επιβραδυντες ή μόνο άλλαξε ένα μπεκ και έφυγε ; Υδραυλικό χρειάζεσαι για να κάνει έλεγχο σε δοχείο διαστολής , αυτόματο πλήρωσης , κυκλοφορητή . Αυτά λειτουργούν ; Έχεις πίεση στο κλειστό κύκλωμα ; Μπεκ ότι γράφει ο κατασκευαστής θα μπει και αναλόγως θα ρυθμιστεί και η θερμοκρασία καυστήρα . Που να βρω το manual από το λέβητα 15 ετών+ από σπίτι που αγοράσαμε ...... Αυτόματος , δοχείο διαστολής, πίεση 1.8 είναι καινούργια. Τα σώματα καίνε όλα ομοιόμορφα. Εδώ δεν βρίσκω υδραυλικο σωστό θες να έχει και αναλυτή? Σκατα στα μούτρα τους , επιβραδυντες ανάθεμα αν έχει είναι μικρό καυστήρακι λέβηταε της climatherm 20.000 θερμίδες. Δεν μπορούσαν να στρώσουν το καυστήρα γτ όταν ζεστενοταν έχανε την φλόγα ??? Και έτρεμε λες και εμπενε καμιά τουρμπίνα μαζί του, μόνο με αλλαγή μπεκ σε 0.50-80 μοίρες έστρωσε αλλά που να βρω έναν με ανάλυτη να μου τ δει . Την τύχη μου για Φλώρινα, Στις 30/12/2024 στις 3:09 ΜΜ, giannnis122 είπε Αυτό το μπεκ λέει το manual του καυστήρα ή αυτό είχε μαζί του και το έβαλε; Μπορεί να είναι μικρό τωρα. Μετά κανονικά θέλει αναλυτή για να ρυθμίσει την καύση ο θερμουδραυλικος. Δυστυχώς δεν έχω το manual ούτε αναγράφεται μοντέλο εκτός από climatherm για να βρω ποιο είναι. Το καυστήρακι δεν έχει ταμπελακι καν . Μπεκ δοκιμάσαμε κάνα 7 8 . Πριν είχε 0.60 60s . Και είχαν αφήσει Κ ένα 0.75 -60 . Σε βγάλε άκρη δεν φτάνει που πληρώνω δεν βρίσκω Κ άκρη ρε παιδιά πόσο στενάχωρα δλδ και εδώ έχουμε Κ γάμο κρύα. Είδη σε 18 μέρες έφαγα 250 λίτρα πετρελαίου , βέβαια μόνιμα στο 21 και όταν είμαι σπίτι στο 22.5
meletis_m Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Georgioss2016 είπε Που να βρω το manual από το λέβητα 15 ετών+ από σπίτι που αγοράσαμε ...... Αυτόματος , δοχείο διαστολής, πίεση 1.8 είναι καινούργια. Τα σώματα καίνε όλα ομοιόμορφα. Εδώ δεν βρίσκω υδραυλικο σωστό θες να έχει και αναλυτή? Σκατα στα μούτρα τους , επιβραδυντες ανάθεμα αν έχει είναι μικρό καυστήρακι λέβηταε της climatherm 20.000 θερμίδες. Δεν μπορούσαν να στρώσουν το καυστήρα γτ όταν ζεστενοταν έχανε την φλόγα ??? Και έτρεμε λες και εμπενε καμιά τουρμπίνα μαζί του, μόνο με αλλαγή μπεκ σε 0.50-80 μοίρες έστρωσε αλλά που να βρω έναν με ανάλυτη να μου τ δει . Την τύχη μου για Φλώρινα, Δυστυχώς δεν έχω το manual ούτε αναγράφεται μοντέλο εκτός από climatherm για να βρω ποιο είναι. Το καυστήρακι δεν έχει ταμπελακι καν . Μπεκ δοκιμάσαμε κάνα 7 8 . Πριν είχε 0.60 60s . Και είχαν αφήσει Κ ένα 0.75 -60 . Σε βγάλε άκρη δεν φτάνει που πληρώνω δεν βρίσκω Κ άκρη ρε παιδιά πόσο στενάχωρα δλδ και εδώ έχουμε Κ γάμο κρύα. Είδη σε 18 μέρες έφαγα 250 λίτρα πετρελαίου , βέβαια μόνιμα στο 21 και όταν είμαι σπίτι στο 22.5 Μίλα με τη climatherm. Κάπου θα έχει αναγνωριστικό ή να τους στείλεις φωτογραφία. Εγώ βρήκα Manual για καυστήρα Bentone 20 ετιας γιατί είχε καταστραφεί. Τώρα για τεχνικό / καυστηρατζη θέλει ψάξιμο στη περιοχή ή ρώτησε σε μαγαζιά με είδη θέρμανσης . Μόνωση / Κουφώματα το σπίτι τι έχει ; Μήπως είναι μικρός ο λέβητας για τις ανάγκες ; Μελέτη μηχανολόγου είχε γίνει ;
mariosnik_ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, Georgioss2016 είπε Που να βρω το manual από το λέβητα 15 ετών+ από σπίτι που αγοράσαμε ...... Αυτόματος , δοχείο διαστολής, πίεση 1.8 είναι καινούργια. Τα σώματα καίνε όλα ομοιόμορφα. Εδώ δεν βρίσκω υδραυλικο σωστό θες να έχει και αναλυτή? Σκατα στα μούτρα τους , επιβραδυντες ανάθεμα αν έχει είναι μικρό καυστήρακι λέβηταε της climatherm 20.000 θερμίδες. Δεν μπορούσαν να στρώσουν το καυστήρα γτ όταν ζεστενοταν έχανε την φλόγα ??? Και έτρεμε λες και εμπενε καμιά τουρμπίνα μαζί του, μόνο με αλλαγή μπεκ σε 0.50-80 μοίρες έστρωσε αλλά που να βρω έναν με ανάλυτη να μου τ δει . Την τύχη μου για Φλώρινα, Δυστυχώς δεν έχω το manual ούτε αναγράφεται μοντέλο εκτός από climatherm για να βρω ποιο είναι. Το καυστήρακι δεν έχει ταμπελακι καν . Μπεκ δοκιμάσαμε κάνα 7 8 . Πριν είχε 0.60 60s . Και είχαν αφήσει Κ ένα 0.75 -60 . Σε βγάλε άκρη δεν φτάνει που πληρώνω δεν βρίσκω Κ άκρη ρε παιδιά πόσο στενάχωρα δλδ και εδώ έχουμε Κ γάμο κρύα. Είδη σε 18 μέρες έφαγα 250 λίτρα πετρελαίου , βέβαια μόνιμα στο 21 και όταν είμαι σπίτι στο 22.5 Για το manual μην είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να βρεθεί. Δες αναλυτικά το μοντέλο του λέβητα και γραψτο στο google να δεις, έχω βρει manual συσκευών ακομα και πολλών δεκαετιών πίσω. 1
Georgioss2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Για το manual μην είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να βρεθεί. Δες αναλυτικά το μοντέλο του λέβητα και γραψτο στο google να δεις, έχω βρει manual συσκευών ακομα και πολλών δεκαετιών πίσω. Μίλησα με τον διαχειριστή τελικά και βρήκαμε τα manual φοράει τον g3x rielo. Που τελικά δίνει 0.50 μπεκ και 80 μοίρες . Βλέπω την φλόγα φαίνεται οκ δεν καπνίζει δεν έχει αστρακια από ακαυτό πετρέλαιο, απλά όταν είναι κρύο αποτυγχάνει μερικές φορές να πάρει με την 1 και θέλει 2 3 , ο κοντός υδραυλικος έχει ρυθμίσει τον αέρα στο 4.1 και πίεση 12. Ενώ βλέπω το manual θέλει πίεση 14 και αέρα 3.1 και φλογοκρυπτη στο 1 όταν το πετρέλαιο πέσει κάτω από 8 βαθμούς , έχουν έρθει 2 κοντοί και ψάχνω 3ον . Αν δεν βρω θα πάρω ένα μανόμετρο και θα τον κάνω μόνος αγανάκτησα , ο άλλος επειδή είχε λάθος μπεκ Κ ξεκολλούσε η φλόγα και έτρεμε μου έλεγε ότι θέλει άλλον καυστήρα 500 ευροπουλα 15 ώρες πριν, meletis_m είπε Μίλα με τη climatherm. Κάπου θα έχει αναγνωριστικό ή να τους στείλεις φωτογραφία. Εγώ βρήκα Manual για καυστήρα Bentone 20 ετιας γιατί είχε καταστραφεί. Τώρα για τεχνικό / καυστηρατζη θέλει ψάξιμο στη περιοχή ή ρώτησε σε μαγαζιά με είδη θέρμανσης . Μόνωση / Κουφώματα το σπίτι τι έχει ; Μήπως είναι μικρός ο λέβητας για τις ανάγκες ; Μελέτη μηχανολόγου είχε γίνει ; Το σπίτι είναι 20 ετιας με καινούργια κουφώματα και μόνωση 4αρα από την κατασκευή του, οι υδραυλικοί αυτή την περίοδο επειδή έχει φουλ δουλειά θέλουν γλιψημο για να έρθουν συγνώμη Κ ολας, ο άλλος είναι αντιπροσωπος εταιρίας καυστήρα και μου ήρθε με ένα κατσαβίδι στην τσέπη πέταξε ότι θέλει καινούργιο καυστήρα Κ έφυγε . Ε άντε γ ίδια δλδ
meletis_m Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, Georgioss2016 είπε Μίλησα με τον διαχειριστή τελικά και βρήκαμε τα manual φοράει τον g3x rielo. Που τελικά δίνει 0.50 μπεκ και 80 μοίρες . Βλέπω την φλόγα φαίνεται οκ δεν καπνίζει δεν έχει αστρακια από ακαυτό πετρέλαιο, απλά όταν είναι κρύο αποτυγχάνει μερικές φορές να πάρει με την 1 και θέλει 2 3 , ο κοντός υδραυλικος έχει ρυθμίσει τον αέρα στο 4.1 και πίεση 12. Ενώ βλέπω το manual θέλει πίεση 14 και αέρα 3.1 και φλογοκρυπτη στο 1 όταν το πετρέλαιο πέσει κάτω από 8 βαθμούς , έχουν έρθει 2 κοντοί και ψάχνω 3ον . Αν δεν βρω θα πάρω ένα μανόμετρο και θα τον κάνω μόνος αγανάκτησα , ο άλλος επειδή είχε λάθος μπεκ Κ ξεκολλούσε η φλόγα και έτρεμε μου έλεγε ότι θέλει άλλον καυστήρα 500 ευροπουλα Το σπίτι είναι 20 ετιας με καινούργια κουφώματα και μόνωση 4αρα από την κατασκευή του, οι υδραυλικοί αυτή την περίοδο επειδή έχει φουλ δουλειά θέλουν γλιψημο για να έρθουν συγνώμη Κ ολας, ο άλλος είναι αντιπροσωπος εταιρίας καυστήρα και μου ήρθε με ένα κατσαβίδι στην τσέπη πέταξε ότι θέλει καινούργιο καυστήρα Κ έφυγε . Ε άντε γ ίδια δλδ Η αποτυχία έναυσης μπορεί να ευθύνεται και τα ηλεκτρόδια για σπίθα ή το φωτοκύτταρο . Αυτά τα βλέπει ο εκάστοτε καυστηρατζης στη ετήσια ή τη 2η χρόνια που κάνει τη συντήρηση αφού το λύνει. Μετρημένοι είναι οι καλοί . Οι περισσότεροι πετάνε ένα νέο μπεκ και έτοιμο. Επιπλέον εάν το καζάνι παίρνει επιβραδυντες βάσει κατασκευαστή να βρεις να βάλεις ή να φτιάξεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα