paoke9 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα. Η γάτα μου είναι παχύσαρκη (θηλυκό, ζυγίζει σχεδόν 8 κιλά). Δεν είναι ότι τρώει πολύ τροφή, 2 κιλά τροφής αρκούν για τον μήνα, παρόλο που έχει τροφή στο πιάτο συνέχεια. Είχε διάρροιες με πολλές τροφές ως γατάκι (carnivore η χειρότερη), αλλά είδα ότι η Acana ήταν οκ. Μετά βγήκε η Natyka που είναι στην ίδια τιμή, απλά επειδή είναι καινούρια την έχουν σε προσφορά και είπα να δοκιμάσω κι αυτή, τελικά της άρεσε και πιο πολύ. Εναλλάσσω αυτές τις δύο εταιρείες για να μην τρώει την ίδια γεύση κάθε μήνα. Κονσέρβες συνήθως δεν θέλει καθόλου, μόνο αν δεν έχει φάει πχ όλο το βράδυ, τότε αν την ταισω, θα μου κάνει την χάρη να φάει. Λιχουδιές τρώει φακελάκια σε έναν μήνα, δεν αρκεί ένα ή δύο. Κοτόπουλο κάποιες φορές. Δεν θέλει καθόλου τα ψάρια. Έχω δει τροφές για διαχείριση βάρους, όπως της vet life και vet expert που είναι γύρω στα 30/μήνα από ότι βλέπω και σε 2κιλες συσκευασίες, σε αντίθεση με την royal canin που η αντίστοιχη έχει σχεδόν 30 αλλά είναι 1,5 κιλό και δεν βολεύει ούτε οικονομικά ούτε πρακτικά. Αυτές οι τροφές, όμως, κάνουν κάποια διαφορά; Είναι άγρια, θυμώνει εύκολα και δεν θα μπορούσα να της βάλω λουρί για να τη βγάζω. Παίζει πολύ λίγο, μόνο για κάποια λεπτά και μετά κάθεται. Έχω δοκιμάσει παιχνίδια και παιχνίδια, αλλά όλα εκτός από το λέιζερ και τα ποντικάκια της είναι αδιάφορα. Ακόμη κι αυτό με την πεταλούδα που πετάει γύρω γύρω. Είναι 2,5 χρονών και στειρωμένη από γατάκι, πέρασε μόνο έναν οίστρο. Πώς να χάσει βάρος; Σκέφτηκα να της βάζω φαγητό 2 φορές την ημέρα, συγκεκριμένα γραμμάρια (70, δηλαδή 35+35), να μην της δίνω κάθε μέρα λιχουδιές και αν δεν χάσει τίποτα, μετά να δοκιμάσω την vet life obesity. Είναι να της πάρω τροφή τώρα, μήπως να ξεκινήσω κατευθείαν με αυτή την τροφή; Θέλω να της κάνω αιματολογικές αλλά διέλυσε και τις δύο τσάντες μεταφοράς όταν την πήγα για εμβόλιο, και είναι πολύ άσχημη εμπειρία για εκείνη, χτυπιέται και χτυπάει, της φεύγουν νύχια, διαλύει τις τσάντες (αυτή τη φορά θα της πάρω κλουβάκι) και της φεύγουν ούρα, κακάκια. Όχι δεν παίρνει με ΤΙ ΠΟ ΤΑ gabapentin, έχω δοκιμάσει τα πάντα. Πάντα το καταλαβαίνει. 1
bill999r Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Φίλε μου όλα είναι θέμα θερμίδων. Αν περιορίσεις τις θερμίδες δεν χρειάζεται άσκηση ή αύξηση της δραστηριότητας. Δεν γνωρίζω καθόλου από ζώα αλλά η ρύθμιση του βάρους εξαρτάται αποκλειστικά απο το ισοζύγιο των θερμίδων οπότε μην αγχώνεσαι. Για Αιματολογικές θα μπορούσες να καλέσεις τον κτηνίατρο στο σπίτι ώστε να κάνει επιτόπου αιμοληψια. Δεν είναι κάτι τραγικό για να ταλαιπωρηθειτε κ το ζώο και εσύ.
G.bar Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Είναι σχεδόν απαγορευτικό να έχει συνεχεία φαγητό στο πιάτο. Εφόσον είναι 8 κιλά θα πάρεις μια καλή ξηρά τροφή και θα της βάζεις να τρώει τόση δοσολογία όση αναγράφεται για γάτα 5 κιλών πχ. Αν πρέπει να χάσει κι άλλο μειώνεις τη δόση. Σίγουρα θα γκρινιάζει αλλά θα της περάσει. 2
haris_216 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, bill999r είπε Φίλε μου όλα είναι θέμα θερμίδων. Αν περιορίσεις τις θερμίδες δεν χρειάζεται άσκηση ή αύξηση της δραστηριότητας. Δεν γνωρίζω καθόλου από ζώα αλλά η ρύθμιση του βάρους εξαρτάται αποκλειστικά απο το ισοζύγιο των θερμίδων οπότε μην αγχώνεσαι. Για Αιματολογικές θα μπορούσες να καλέσεις τον κτηνίατρο στο σπίτι ώστε να κάνει επιτόπου αιμοληψια. Δεν είναι κάτι τραγικό για να ταλαιπωρηθειτε κ το ζώο και εσύ. Θα διαφωνήσω ως προς το υπογραμμισμένο καθώς η κίνηση/δραστηριότητα είναι επιθυμητή σε κάθε οργανισμό. Η απραξία θα δημιουργήσει προβλήματα που τώρα δεν υπάρχουν (πέρα από το πάχος) Προσωπικά προσπαθώ όσο γίνεται να κινητοποιώ τον "γέροντα" γατούλη μου αφού, λόγω ηλικίας, έχει πάει πολύ σε "αραχτό mode" και αν τον αφήσεις θα κοιμάται όλη τη μέρα. Ως προς τα αιματολογικά, ένα check είναι ιδιαίτερα χρήσιμο προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα ως προς την κατάστασή του. Ενίοτε τα αποτελέσματα μπορεί να δώσουν κατεύθυνση ως προς το είδος/ποσότητα της διατροφής. Τώρα ως προς την δυσκολία μετακίνησης από/προς γιατρό, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον vet για κατ' οίκον επίσκεψη αιμοληψίας. 28 λεπτά πριν, G.bar είπε Είναι σχεδόν απαγορευτικό να έχει συνεχεία φαγητό στο πιάτο. Εφόσον είναι 8 κιλά θα πάρεις μια καλή ξηρά τροφή και θα της βάζεις να τρώει τόση δοσολογία όση αναγράφεται για γάτα 5 κιλών πχ. Αν πρέπει να χάσει κι άλλο μειώνεις τη δόση. Σίγουρα θα γκρινιάζει αλλά θα της περάσει. Δεν έχω καταλάβει πως υπάρχουν (ξέρω ότι υπάρχουν) γάτες/σκύλοι που έχουν συνέχεια φαγητό στο μπωλ αλλά τρώνε μόνο τόσο-όσο. Σε μας και ο σκύλος αλλά και οι γάτες που είχαμε, αν τους αφήναμε γεμάτο μπωλ θα το έτρωγαν όλο. Και φυσικά θα γινόντουσαν βόδια. Οπότε πάντα είχαμε φαγητό 2 φορές την ημέρα, με συγκεκριμένο ποσότητα. Οκ κάποιες στιγμές υπήρχαν και κάποια "εξτραδάκια" από κάτι που τρώμε εμείς αλλά σίγουρα όχι τόσο που να τους παχύνει.
paoke9 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 44 λεπτά πριν, G.bar είπε Είναι σχεδόν απαγορευτικό να έχει συνεχεία φαγητό στο πιάτο. Εφόσον είναι 8 κιλά θα πάρεις μια καλή ξηρά τροφή και θα της βάζεις να τρώει τόση δοσολογία όση αναγράφεται για γάτα 5 κιλών πχ. Αν πρέπει να χάσει κι άλλο μειώνεις τη δόση. Σίγουρα θα γκρινιάζει αλλά θα της περάσει. Αν δεν είναι γεμάτο, χτυπάει το πιάτο. Δεν χρειάζεται καν να πεινάει, απλά θέλει να είναι γεμάτο το πιάτο και μετά φεύγει. Ανοίγει και όλα τα ντουλάπια της κουζίνας τα χαμηλά, αν δεν έχει φαγητό το πιάτο.
sphinxgr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Οι γάτες κ τα μωρά, πρέπει να είναι χοντρά! Νόμος!!!😛 1 1 5
christakos07 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μήπως είναι απλά μεγάλο γατί? Σέρνεται λόγου χάριν το πατσοκοίλι στο πάτωμα? Ηλικία?
sdikr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 12 hours ago, haris_216 said: Δεν έχω καταλάβει πως υπάρχουν (ξέρω ότι υπάρχουν) γάτες/σκύλοι που έχουν συνέχεια φαγητό στο μπωλ αλλά τρώνε μόνο τόσο-όσο. Σε μας και ο σκύλος αλλά και οι γάτες που είχαμε, αν τους αφήναμε γεμάτο μπωλ θα το έτρωγαν όλο. Και φυσικά θα γινόντουσαν βόδια. Οπότε πάντα είχαμε φαγητό 2 φορές την ημέρα, με συγκεκριμένο ποσότητα. Οκ κάποιες στιγμές υπήρχαν και κάποια "εξτραδάκια" από κάτι που τρώμε εμείς αλλά σίγουρα όχι τόσο που να τους παχύνει. Είναι μάλλον στον χαρακτήρα, ο δικός μου ο τωρινός ο σκυλάκος ενω έχει στο πιάτο δεν τρώει, η προηγούμενη σκυλίτσα που είχαμε όσο και να έβαζες θα το έτρωγε Τώρα έχω άλλο θέμα, έχουμε και έναν γάτο που τρώει και το φαγητό του σκύλου και έχει καταντήσει να είναι πιο μεγάλος απο τον σκύλο, λίγο και οι δικοί μου που είναι φάε φάε στα κρυφά και έχει δέσει το γλυκό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα