Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Ήμουν σε έναν συμβολαιογράφο και μου αναφέρει πως δεν μπορώ να υπογράψω πληρεξούσιο με την ψηφιακή ταυτότητα από το wallet και χρειάζεται φυσική ταυτότητα συγκεκριμένα για πληρεξούσιο.

Από όσο γνωρίζω και αναφέρει και μέσα στην ίδια την εφαρμογή, έχει ισάξια ισχή με την φυσική ταυτότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση τουλάχιστον εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Ωστόσο επέμεναν πως δεν γίνεται, μπορεί κάποιο που γνωρίζει να με διαφωτίσει?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Torroan είπε

Καλημέρα σας,

Ήμουν σε έναν συμβολαιογράφο και μου αναφέρει πως δεν μπορώ να υπογράψω πληρεξούσιο με την ψηφιακή ταυτότητα από το wallet και χρειάζεται φυσική ταυτότητα συγκεκριμένα για πληρεξούσιο.

Από όσο γνωρίζω και αναφέρει και μέσα στην ίδια την εφαρμογή, έχει ισάξια ισχή με την φυσική ταυτότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση τουλάχιστον εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Ωστόσο επέμεναν πως δεν γίνεται, μπορεί κάποιο που γνωρίζει να με διαφωτίσει?

Δεν έχεις φυσική ταυτότητα να ξεμπερδευεις; 

Δημοσ.

Έχω, ωστόσο δεν έχει σημασία αυτό. Χθες αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν και θα πρέπει να πάω και πάλι ενώ δουλεύω για να εξυπηρετηθώ.

Αλλά και να είχα μαζί μου την φυσική ταυτότητα μαζί μου, δεν αναιρεί το γεγονός ότι θέλω να μάθω για ποιο λόγο και εάν είναι νόμιμο να μην δέχονται επίσημο κυβερνητικό έγγραφο ταυτοποίησης όπως ορίζει ο νόμος.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Torroan είπε

Έχω, ωστόσο δεν έχει σημασία αυτό. Χθες αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν και θα πρέπει να πάω και πάλι ενώ δουλεύω για να εξυπηρετηθώ.

Αλλά και να είχα μαζί μου την φυσική ταυτότητα μαζί μου, δεν αναιρεί το γεγονός ότι θέλω να μάθω για ποιο λόγο και εάν είναι νόμιμο να μην δέχονται επίσημο κυβερνητικό έγγραφο ταυτοποίησης όπως ορίζει ο νόμος.

Αν την είχες μαζί σου τότε δεν θα χρειαζόταν να πας πάλι,απλά θα  έψαχνες γιατί σου αρνήθηκαν με την ψηφιακή.

Γιατί δυσκολευεται την ζωή σας χωρίς λόγο;Πως θα βγάλεις άκρη με τον κάθε κολλημένο στο 1950?Θα τον ξεπεράσει  η ίδια η ζωή.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δυσκολευεται την ζωή σας χωρίς λόγο;Πως θα βγάλεις άκρη με τον κάθε κολλημένο στο 1950?Θα τον ξεπεράσει  η ίδια η ζωή.

Ο κολλημένος θα συνεχίσει να είναι κολλημένος αν προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα κουβαλάμε πάντα και φυσική ταυτότητα ενώ κάνει η ψηφιακή, αν πληρώνουμε με χαρτονομίσματα ενώ γίνεται και ηλεκτρονικά, αν δίνουμε υπεύθυνη δήλωση από το ΚΕΠ με σφραγίδες και υπογραφές ενω γίνεται με με ηλεκτρονική και γενικά αν το μόνο που κοιτάμε είναι να κάνουμε τη δουλιτσα μας γρήγορα και γι'αυτό κουβαλαμε πάντα μαζί μας όλο το βίος μας.

Εκεί ποντάρουν όλοι αυτοί οι κολλημένοι για να παραμένουν κολλημενοι: ότι θα γκρινιάξεις λίγο (και αν) αλλά θα παίξεις τελικά το παιχνίδι του. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή τους εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν ως τώρα την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους.

Η επαλήθευση γνησιότητας κάθε ψηφιακού αντιγράφου γίνεται με τον κωδικό QR του. Μόλις κάποιος σκανάρει τον κωδικό QR ενός πολίτη μέσω της ίδιας εφαρμογής Gov.gr Wallet, ο τελευταίος λαμβάνει ειδοποίηση από την εφαρμογή, προκειμένου να δώσει έγκριση στον ελεγκτή προκειμένου να επαληθεύσει τα στοιχεία του. Αφού ο πολίτης εγκρίνει τον έλεγχο, στην οθόνη της εφαρμογής εμφανίζεται ένας εξαψήφιος κωδικός τον οποίο πρέπει να υπαγορεύσει ή να επιδείξει στον ελεγκτή και εκείνος με τη σειρά του να τον καταχωρίσει στη δική του συσκευή. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε και μόνο τότε τα στοιχεία του ψηφιακού αντιγράφου εμφανίζονται για μία και μόνο φορά στη συσκευή του ελεγκτή, χωρίς τη δυνατότητα αποθήκευσης.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...