Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, Mhdenistis said:

Ούτε αυτό το προβλέπει αλλά με την ίδια λογική θα μπορεί να ζητήσει και την οικογενειακή του κατάσταση.

πως θα πληρωθεί αν δε ξέρει την οικογενειακη του κατάσταση ?? δε παίζει ρόλο στη μισθοδοσία του ?? την ασφάλιση του και των μελών της οικογένειας του ??

μάλλον δεν υπάρχει λογική.....ο νόμος απλά δε προβλέπει αλλά ταυτόχρονα δεν απαγορεύει......

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kostasbm είπε

πως θα πληρωθεί αν δε ξέρει την οικογενειακη του κατάσταση ?? δε παίζει ρόλο στη μισθοδοσία του ?? την ασφάλιση του και των μελών της οικογένειας του ??

μάλλον δεν υπάρχει λογική.....ο νόμος απλά δε προβλέπει αλλά ταυτόχρονα δεν απαγορεύει......

Δηλαδή τι παίζει ρόλο στον μισθό η οικογενειακή κατάσταση ή αυτά που του προσφέρει και αν είναι σωστός στην δουλειά του?

Δημοσ.

2 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε

Δηλαδή τι παίζει ρόλο στον μισθό η οικογενειακή κατάσταση ή αυτά που του προσφέρει και αν είναι σωστός στην δουλειά του?

επίδομα γάμου;

Δημοσ.

Προκατάληψη υπάρχει, για μένα δικαιολογημένη σε ένα βαθμό, κι ας ζούμε στην εποχή του political correct, GDPR, όπου όλα είναι σεξισμός κ.λπ..

Αν σου έρχεται υποψήφιος για δουλειά με χαλκάδες σε μύτη/αυτιά/φρύδια, τατουάζ αυτά τα αυτοσχέδια της φυλακής και καλάσνικοφ στο λαιμό και μισοξυρισμένο κεφάλι, καλώς το ψάχνεις να δεις τι ρόλο βαράει (υποθέτοντας ότι δεν τον στέλνεις επί τόπου από εκεί που ήρθε).

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

επίδομα γάμου;

Δεν δίνουν στον ιδιωτικό τομέα, αυτό είναι δουλειά του κράτους στο δημόσιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, phanispal said:

Προκατάληψη υπάρχει, για μένα δικαιολογημένη σε ένα βαθμό, κι ας ζούμε στην εποχή του political correct, GDPR, όπου όλα είναι σεξισμός κ.λπ..

Αν σου έρχεται υποψήφιος για δουλειά με χαλκάδες σε μύτη/αυτιά/φρύδια, τατουάζ αυτά τα αυτοσχέδια της φυλακής και καλάσνικοφ στο λαιμό και μισοξυρισμένο κεφάλι, καλώς το ψάχνεις να δεις τι ρόλο βαράει (υποθέτοντας ότι δεν τον στέλνεις επί τόπου από εκεί που ήρθε).

Ή τατουάζ με αριθμό και τα ονόματα των θυμάτων του.

Επεξ/σία από Charismo
  • Haha 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αυτά τουλάχιστον είναι ορατά στον υποψήφιο πελάτη, το ποινικό μητρώο δεν είναι.

Επεξ/σία από Mhdenistis
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οπότε έχει δικαίωμα να μην προσλάβει ο υποψήφιος εργοδότης τον υπάλληλο και να δικαιολογηθεί ότι το έκανε επειδή υπάρχει αυτός ο νόμος, με το ποινικό μητρώο δεν ισχύει. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Ίσως να είμαι προκατειλημμένος, αλλά αναρωτιέμαι αν το ρωτάνε σε όλους ή παρατήρησαν κάτι που τους έβαλε σε σκέψεις.

Στα ξενοδοχεία και ειδικά στο ξενοδοχείο που ήμουν ξέρω ότι το ζητάνε σε όλους, αρχικά μας το είχαν ζητήσει πριν μας δουν ( σε περίπτωση που νομίζετε ότι κάτι είδαν σε εμένα και δεν τους άρεσε ) ήταν μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά που χρειάζονται και δεύτερων είχαν βγάλει και ανακοίνωση γενικά οτι χρειάζονται το συγκεκριμένο χαρτί ( οποίοι δεν είχαν προλάβει να τους κάνουν πρόσληψη κ να πάνε τα χαρτιά τους στο λογιστή )

4 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

είσαστε προκατειλημμένοι. 
δεν είναι και τόσο σπάνιο.

Ευχαριστώ ! Όπως ανέφερα και πανω στο ξενοδοχείο που εργαζόμουν το ζήτησαν σε όλους ! Επειδή κάποιο πέσατε σε δουλειές που δεν σας το ζήτησαν δε σημαίνει ότι κάτι είδαν σε εμένα ντε και καλά και μου το ζήτησαν . Και ξανά λέω δεν με είχαν δει καν 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Charismo είπε

Ή τατουάζ με αριθμό και τα ονόματα των θυμάτων του.

Μπορείς να ειρωνεύεσαι όσο θέλεις, αυτά που αναφέρω είναι υπαρκτά ένα προς ένα.

Και στο εργασιακό περιβάλλον που βρίσκομαι στην παρούσα φάση έρχομαι σε επαφή με εργάτες που έχουν κάνει φυλακή, έχουν δικαστήρια, περιορισμούς κ.λπ..

Δε λέω ότι είναι όλοι άχρηστοι/κακοί, αλλά κάποιοι δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργούν προβλήματα και ψάχνονται για μανούρες με το παραμικρό.

Δημοσ.
Just now, phanispal said:

Και στο εργασιακό περιβάλλον που βρίσκομαι στην παρούσα φάση έρχομαι σε επαφή με εργάτες που έχουν κάνει φυλακή, έχουν δικαστήρια, περιορισμούς κ.λπ..

Δε λέω ότι είναι όλοι άχρηστοι/κακοί, αλλά κάποιοι δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργούν προβλήματα και ψάχνονται για μανούρες με το παραμικρό.

Δεν ήταν ειρωνεία.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, phanispal είπε

εγώ το εξέλαβα για πλάκα πάντως και όχι για ειρωνεία και γέλασα.

Μην αρπάζεστε ρε!

Μέρυ Κρίστμας!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mhdenistis είπε

Οπότε έχει δικαίωμα να μην προσλάβει ο υποψήφιος εργοδότης τον υπάλληλο και να δικαιολογηθεί ότι το έκανε επειδή υπάρχει αυτός ο νόμος, με το ποινικό μητρώο δεν ισχύει. 

οποτε εσυ λες ενα σχολειο πχ ΔΕΝ μπορει να μην προσλαβει εναν υποψηφιο εργαζομενο που εχει καταδικαστει αμετακλητα για εγκληματα κατα της γενετησιας ελευθεριας (για να μη πω την αλλη λεξη) κατα ανηλικων?

ΥΓ εγω ως εργοδοτης ζηταω, γιατι προφανεστατα δεν εχω καμια διαθεση να προσλαβω εργαζομενο που πχ εχει καταδικαστει για απατες. Βασικα ο HR μου ζηταει. Και ζηταει γιατι οι δικηγοροι του το επιτρεπουν.

Δημοσ.

Σε όλες τις σοβαρές εταιρείες ζητάνε ποινικό μητρώο,  εργάζομαι στον κλάδο της πληροφορικής και πρώτη φορά μου είχαν ζητήσει το 2008. Απο τότε σε όλες τις εταιρείες ειναι προαπαιτούμενο και καλά κάνουν. Φυσικά εαν έχεις μια τροχαία παράβαση με ατύχημα και πας για Data Analyst δεν σε επηρεάζει, αλλά αν πας για οδηγός φυσικά και έχει εφαρμογή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...