Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μιλαμε για 20 χρονια φυλακη (αλλωστε ελλαδα ειμαστε ουτε ισοβια δεν κανει καποιος).

Να είσαι ειλικρινής πριν καν στο ζητήσουν θα έλεγα, θα μετρήσει περισσότερο νομίζω. 

(Στις περισσοτερες μου το έχουν ζητήσει)

Επεξ/σία από great
Δημοσ.
4 hours ago, Mhdenistis said:

Δηλαδή τι παίζει ρόλο στον μισθό η οικογενειακή κατάσταση ή αυτά που του προσφέρει και αν είναι σωστός στην δουλειά του?

ξέρεις από οικογενειακά επιδόματα ????άλλο η δουλειά και άλλο πως χτίζεται μια μισθοδοσία....επιδόματα παιδιών , πτυχίου αν έχεις κ.ο.κ

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, phanispal said:

Προκατάληψη υπάρχει, για μένα δικαιολογημένη σε ένα βαθμό, κι ας ζούμε στην εποχή του political correct, GDPR, όπου όλα είναι σεξισμός κ.λπ..

Αν σου έρχεται υποψήφιος για δουλειά με χαλκάδες σε μύτη/αυτιά/φρύδια, τατουάζ αυτά τα αυτοσχέδια της φυλακής και καλάσνικοφ στο λαιμό και μισοξυρισμένο κεφάλι, καλώς το ψάχνεις να δεις τι ρόλο βαράει (υποθέτοντας ότι δεν τον στέλνεις επί τόπου από εκεί που ήρθε).

Τι εννοείς όλα είναι σεξισμός; 

Δημοσ.
Spoiler

Εννοώ ότι όλο και περισσότερος κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει μάθει και πιπιλάει για το παραμικρό, εκφράσεις όπως σεξισμός, τοξικότητα, red flags, ghosting και όλα τα παρελκόμενα που έχουν μάθει κυρίως οι φεμινίστριες και σε κάθε πρότασή τους ακούς κι από μία ξενική λέξη που είναι trendy. Ένα σχόλιο (όχι απαραίτητα άκομψο) να κάνεις σε γυναίκα σήμερα στο δρόμο, έχεις κατηγορηθεί τουλάχιστον για σεξισμό, παραβίαση προσωπικού χώρου/σεξουαλική παρενόχληση, τοξικότητα, και μετά έχει κι άλλα ανάλογα την όρεξη.

Anyway, το point μου είναι ότι ενώ ζούμε σε εποχή που υποτίθεται ότι (πρέπει να) έχουμε ξεπεράσει προκαταλήψεις όπως το παρουσιαστικό σε μια συνέντευξη, σε ένα βαθμό καλώς υπάρχουν ακόμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aλεξία μην το παρεξηγήσεις αλλα μήπως είσαι γεμάτη με tattoos και piercings και κανα περίεργο χρώμα στο μαλλί; Δεν ξέρω καμια δουλειά που να ζητάνε ποινικό μητρώο χωρίς λόγο. Και με τόσο μικρή ποινή που σίγουρα δεν οφείλεται σε σοβαρό αδίκημα, δεν υπάρχει κανείς που θα ήταν τόσο κολλημένος για να σε απορρίψει, και το λέω ως εργοδότης με 8 υπαλλήλους, ένας εκ των οποίων είναι πρώην εξαρτημένος από ουσίες, και άλλος με καταδίκες για οικονομικής φύσεως αδικήματα. Κάτι άλλο φταίει που δεν θέλεις να πεις και το σέβομαι. 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Haha 1
Δημοσ.
39 minutes ago, Disrespect said:

Aλεξία μην το παρεξηγήσεις αλλα μήπως είσαι γεμάτη με tattoos και piercings και κανα περίεργο χρώμα στο μαλλί; Δεν ξέρω καμια δουλειά που να ζητάνε ποινικό μητρώο χωρίς λόγο. Και με τόσο μικρή ποινή που σίγουρα δεν οφείλεται σε σοβαρό αδίκημα, δεν υπάρχει κανείς που θα ήταν τόσο κολλημένος για να σε απορρίψει, και το λέω ως εργοδότης με 8 υπαλλήλους, ένας εκ των οποίων είναι πρώην εξαρτημένος από ουσίες, και άλλος με καταδίκες για οικονομικής φύσεως αδικήματα. Κάτι άλλο φταίει που δεν θέλεις να πεις και το σέβομαι. 

Να θελει να δουλεψει σε δημοσιο/τραπεζα κτλ που το ζητανε δλδ δεν παιζει? Πρεπει να εχει τατουαζ και να κινει υποψιες?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, imr είπε

Να θελει να δουλεψει σε δημοσιο/τραπεζα κτλ που το ζητανε δλδ δεν παιζει? Πρεπει να εχει τατουαζ και να κινει υποψιες?

Ούτε στο δημόσιο, ούτε σε τράπεζα απορρίπτεσαι με 3 μήνες με αναστολή που μπορεί να είναι απλά μια παραβίαση κόκκινου φαναριου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Disrespect είπε

Δεν εχω τατουάζ ούτε περίεργο χρώμα μαλλί , ένα καστανο χρωμα είναι τα μαλλιά μου😂 όπως ανέφερα η δουλειά μου είναι στις κουζίνες και ιδιαίτερα σε ξενοδοχείο όπου και μου το ζήτησαν και όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους γιατί έτσι είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο . Επίσης είπα παραπάνω ότι δεν με είχαν δει καν για να πεις ότι φταίει κάτι πάνω μου και μπήκαν σε υποψίες , ζήτησαν σε όλους όποτε δεν έχει να κάνει η εμφάνιση μου . Με δέχτηκαν και τους είχα πει με ειλικρίνεια για την ποινή μου . Απλά με αγχώνει αν θα είμαι ξανά τυχερή στο να με δεχτούν σε άλλη δουλειά γιατί δε ξέρω αν θα ξανά πάω στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο πάλι . 

Επεξ/σία από Alexia22
Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:
  Hide contents

Εννοώ ότι όλο και περισσότερος κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει μάθει και πιπιλάει για το παραμικρό, εκφράσεις όπως σεξισμός, τοξικότητα, red flags, ghosting και όλα τα παρελκόμενα που έχουν μάθει κυρίως οι φεμινίστριες και σε κάθε πρότασή τους ακούς κι από μία ξενική λέξη που είναι trendy. Ένα σχόλιο (όχι απαραίτητα άκομψο) να κάνεις σε γυναίκα σήμερα στο δρόμο, έχεις κατηγορηθεί τουλάχιστον για σεξισμό, παραβίαση προσωπικού χώρου/σεξουαλική παρενόχληση, τοξικότητα, και μετά έχει κι άλλα ανάλογα την όρεξη.

Anyway, το point μου είναι ότι ενώ ζούμε σε εποχή που υποτίθεται ότι (πρέπει να) έχουμε ξεπεράσει προκαταλήψεις όπως το παρουσιαστικό σε μια συνέντευξη, σε ένα βαθμό καλώς υπάρχουν ακόμα.

Να μην κάνεις σχόλια σε γυναίκες στο δρόμο. Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι δεν είναι άκομψα, αλλά σημασία έχει ότι πιθανόν τις ενοχλείς 

• Like 1
Δημοσ.

Πλακα έχετε κοπελια. Σε πολλές δουλειές ζητάνε. Και σε εμενα ζητήσανε σε εταιρία. Σε όλους τους υπαλληλους και έχουμε και κάνα δυο που έχουν δικαστήρια και φυλάκιση.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Πλακα έχετε κοπελια. Σε πολλές δουλειές ζητάνε. Και σε εμενα ζητήσανε σε εταιρία. Σε όλους τους υπαλληλους και έχουμε και κάνα δυο που έχουν δικαστήρια και φυλάκιση.

Δεν κατάλαβα το ύφος του "πλάκα έχετε κοπελια " σε εμένα απευθύνεστε ; Μια ερώτηση έκανα σχετικά με το θέμα που με απασχολεί αν είναι να σχολιάζετε κακοπροαίρετα τι να πω . έχετε υπαλλήλους με ποινικό μητρώο εννοείται ; Άρα δεν αποτελεί τόσο θέμα φαντάζομαι υπάρχουν άνθρωποι που σε δέχονται 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Alexia22 said:

Δεν κατάλαβα το ύφος του "πλάκα έχετε κοπελια " σε εμένα απευθύνεστε ; Μια ερώτηση έκανα σχετικά με το θέμα που με απασχολεί αν είναι να σχολιάζετε κακοπροαίρετα τι να πω . έχετε υπαλλήλους με ποινικό μητρώο εννοείται ; Άρα δεν αποτελεί τόσο θέμα φαντάζομαι υπάρχουν άνθρωποι που σε δέχονται 

Ως Κρητικός εγώ να πω ότι το κοπέλια (προσοχή ο τόνος) στην Κρήτη σημαίνει «παιδιά». Οπότε ΟΧΙ δεν μιλούσε σε σενα, αλλά σε όλους όσους γράφουν εδώ.

https://el.m.wiktionary.org/wiki/κοπέλι

By the way και εμένα στην εκπαίδευση μου το είχαν ζητήσει όταν κάποτε δίδασκα.  

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.

Αν υπήρχε τόνος στη λέξη κοπελια που έγραψε ο φίλος, θα βοηθούσε. 😆

Μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε κοπελιά και κοπέλια.

• Like 3
  • Haha 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...