Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , πριν 3 χρόνια καταδικάστηκα σε 4 μήνες φυλάκισης με 3ετη αναστολή . Πριν λίγες μέρες πέρασαν ακριβώς τα τρία χρονια της αναστολής αλλά όταν έκανα αίτηση η ποινή μου υπήρχε ακόμα στο ποινικό γενικής χρήσης . Υπάρχει κάποιος που να πέρασε το ίδιο ή που γνωρίζει ποτέ διαγράφεται η ποινή από το γενικής χρήσης ; Επίσης θα ήθελα να ακούσω αν υπάρχουν ατομα που βρήκαν δουλειά και ας παρέδωσαν λερωμένο ποινικό μητρώο . Είχα την τύχη σε μια δουλειά να με προσλάβουν αλλά τώρα δε ξέρω αν θα είμαι πάλι τυχερή . Ήλπιζα πως θα σβηστεί . 

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Alexia22 είπε

Καλησπέρα , πριν 3 χρόνια καταδικάστηκα σε 4 μήνες φυλάκισης με 3ετη αναστολή . Πριν λίγες μέρες πέρασαν ακριβώς τα τρία χρονια της αναστολής αλλά όταν έκανα αίτηση η ποινή μου υπήρχε ακόμα στο ποινικό γενικής χρήσης . Υπάρχει κάποιος που να πέρασε το ίδιο ή που γνωρίζει ποτέ διαγράφεται η ποινή από το γενικής χρήσης ;

Απο οσο ξερω, στα 3 χρονια διαγραφεται.
Μηπως δεν εχει ενημερωθει κατι,επειδη εκανες αιτηση πολυ κοντα;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Απο οσο ξερω, στα 3 χρονια διαγραφεται.
Μηπως δεν εχει ενημερωθει κατι,επειδη εκανες αιτηση πολυ κοντα;

Έτσι μου είπε ένας δικηγόρος ότι μετα την ληξη της αναστολής διαγράφεται η ποινή . Τι να πω ίσως όντως να μην έχει ενημερωθεί το σύστημα και να πρέπει να την κάτω μετα τα Χριστούγεννα τύπου αρχές Ιανουαρίου μήπως και διαγραφεί τότε . 

19 λεπτά πριν, alefther είπε

αν δε κανω λαθος 5 χρονια μετα τη ληξη της αναστολης, αλλα γιατι δε ρωτας τον δικηγορο σου? η το τμημα ποινικου μητρωου της περιοχης σου

Δεν έχω προσωπικό δικηγόρο , ούτε νομίζω ότι μπορώ απλά να πάρω τηλέφωνο κάποιον δικηγόρο και να τον ρωτήσω θα μου πει να κλείσουμε ραντεβού . Το μόνο που έκανα ήταν συγγενικό μου πρόσωπο να ρωτήσει δικηγόρο του ο οποίος είπε ότι σβήνεται η ποινή μετα την λήξει της αναστολής . Εμένα να διαγραφεί από το ποινικό γενικής με ενδιαφέρει στο δικαστικής δε με νοιάζει . Είχα ρωτήσει το τμήμα ποινικού της περιοχής μου κ απάντησε αυτό που λες και εσυ ότι μετα από αλλά 5 ή 3 χρόνια δε θυμάμαι , από την λήξη της αναστολής . Και έπαθα εγκεφαλικό . Τι να πω να κάνει λάθος ο δικηγόρος και να είναι άσχετος ; Περιμένω έναν άλλον τώρα μήπως και απαντήσει απλά ρωτάω μήπως ξέρει κάποιος ή αν έχει περάσει το ίδιο ο οποιοσδήποτε . 

Δημοσ.

Το ποινικό μητρώο περιέχει ότι έχεις κάνει στο παρελθόν και έχεις τιμωρηθεί, δεν διαγράφεται τίποτα υπάρχει εκεί σαν αρχείο!

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Το ποινικό μητρώο περιέχει ότι έχεις κάνει στο παρελθόν και έχεις τιμωρηθεί, δεν διαγράφεται τίποτα υπάρχει εκεί σαν αρχείο!

Αυτό που λες ισχύει για το ποινικό μητρώο δικαστικής χρήσης και στο γενικο κάποια στιγμή διαγράφεται από όσο ξέρω .

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alexia22 είπε

Έτσι μου είπε ένας δικηγόρος ότι μετα την ληξη της αναστολής διαγράφεται η ποινή . Τι να πω ίσως όντως να μην έχει ενημερωθεί το σύστημα και να πρέπει να την κάτω μετα τα Χριστούγεννα τύπου αρχές Ιανουαρίου μήπως και διαγραφεί τότε . 

Δεν έχω προσωπικό δικηγόρο , ούτε νομίζω ότι μπορώ απλά να πάρω τηλέφωνο κάποιον δικηγόρο και να τον ρωτήσω θα μου πει να κλείσουμε ραντεβού . Το μόνο που έκανα ήταν συγγενικό μου πρόσωπο να ρωτήσει δικηγόρο του ο οποίος είπε ότι σβήνεται η ποινή μετα την λήξει της αναστολής . Εμένα να διαγραφεί από το ποινικό γενικής με ενδιαφέρει στο δικαστικής δε με νοιάζει . Είχα ρωτήσει το τμήμα ποινικού της περιοχής μου κ απάντησε αυτό που λες και εσυ ότι μετα από αλλά 5 ή 3 χρόνια δε θυμάμαι , από την λήξη της αναστολής . Και έπαθα εγκεφαλικό . Τι να πω να κάνει λάθος ο δικηγόρος και να είναι άσχετος ; Περιμένω έναν άλλον τώρα μήπως και απαντήσει απλά ρωτάω μήπως ξέρει κάποιος ή αν έχει περάσει το ίδιο ο οποιοσδήποτε . 

Καλως δε σε νοιαζει για το δικαστικο, γιατι αυτο δε σβυνει ποτε (αν εχει τελεσιδικησει η υποθεση)

Για το απλο, σου ειπα οτι ξερω, αν εκτισεις ποινη σε 3 χρονια σβυνεται αν ειναι ξερωγω κατω  6 μηνες, 8 χρονια αν ειναι πανω απο  6 μηνες και 20 χρονια αν ειναι καθειρξη (φυλακη πανω απο 5 χρονια)

Στις αναστολες ειναι 5 χρονια μετα τη ληξη της αναστολης

Αλλα αν ειναι σημαντικο για σενα, μιλα με το ποινικο μητρωο, αυτοι  ειναι οι μονοι που θα σου πουν με 100% βεβαιοτητα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Alexia22 είπε

Επίσης θα ήθελα να ακούσω αν υπάρχουν ατομα που βρήκαν δουλειά και ας παρέδωσαν λερωμένο ποινικό μητρώο . Είχα την τύχη σε μια δουλειά να με προσλάβουν αλλά τώρα δε ξέρω αν θα είμαι πάλι τυχερή .

Εχω κανει αρκετες δουλειες, περιστασιακες και μονιμες, μερας και νυχτας, και ποτε κανεις δε μου ζητησε ποινικο μητρωο, ουτε με ρωτησαν καν. Τι δουλεια ψαχνεις / σε προσελαβαν;

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, alefther είπε

Καλως δε σε νοιαζει για το δικαστικο, γιατι αυτο δε σβυνει ποτε (αν εχει τελεσιδικησει η υποθεση)

Για το απλο, σου ειπα οτι ξερω, αν εκτισεις ποινη σε 3 χρονια σβυνεται αν ειναι ξερωγω κατω  6 μηνες, 8 χρονια αν ειναι πανω απο  6 μηνες και 20 χρονια αν ειναι καθειρξη (φυλακη πανω απο 5 χρονια)

Στις αναστολες ειναι 5 χρονια μετα τη ληξη της αναστολης

Αλλα αν ειναι σημαντικο για σενα, μιλα με το ποινικο μητρωο, αυτοι  ειναι οι μονοι που θα σου πουν με 100% βεβαιοτητα.

4 μήνες φυλάκισης όποτε 3 χρόνια μετα την λήξη της Ανατολής δηλαδή ; Γιατί αυτό διαβάζω και εγώ παντού αλλά δε καταλαβαίνω, 3 χρόνια είναι η αναστολή κ αφού περάσουν περιμένω αλλά 3 χρόνια αυτό εννοούν ; Αν όντως ισχύει αυτό πραγματικά τι να πω ο θεός μαζί μου χαχα . Ναι είχα μιλήσει όπως ανέφερα απλά ήλπιζα μηπως υπάρχει κανένα άλλο Παραθυράκι . Τώρα εντάξει και να μην σβηστεί και να μου το ζητήσουν με τόσο ανάγκη που έχουν άτομα για εργασία θα με πάρουν κάπου 

7 λεπτά πριν, lector είπε

Εχω κανει αρκετες δουλειες, περιστασιακες και μονιμες, μερας και νυχτας, και ποτε κανεις δε μου ζητησε ποινικο μητρωο, ουτε με ρωτησαν καν. Τι δουλεια ψαχνεις / σε προσελαβαν;

Σε ξενοδοχείο που ήμουν στο πόστο κουζίνας μου ζήτησαν ποινικό, ανέφερα με ειλικρίνεια ότι δεν έχω καθαρό αλλά δεν είχαν πρόβλημα με δέχτηκαν . Γενικά ξέρω ότι ζητάνε σε ξενοδοχεία σίγουρα και γενικά στο επάγγελμα μου νομίζω δε ξέρω για τα εστιατόρια . Αλλά τώρα είμαι εξωτερικό και από έναν γνωστό ίδιου επαγγέλματος έμαθα ότι ζητάνε και εδώ . Το πρόβλημα είναι ότι μια φορα την γλύτωσα και με πήραν , τώρα άμα δεν σβηστεί η ποινή θα με πάρουν ή θα εκτεθώ 

Δημοσ.

Ποτέ στον ιδιωτικό τομέα δεν μου έχουν ζητήσει ποινικό μητρώο. και δεν μιλάω για το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Μάλλον ισχύει αυτό που έγγραψε ο από πάνω. Κάτι τους έβαλε σε σκέψεις... 

Δημοσ.

Δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ποινικό μητρώο, εκτός και να υπάρχει ειδική διάταξη του νόμου που να ορίζει ότι χρειάζεται.

Παρόλα αυτά, αν αρνηθείς να το δώσεις λογικά θα χάσεις τη δουλειά...

• Haha 7
Δημοσ.

Έλατε ρε παιδιά, το ζητάνε σε πολλές δουλειές, από σεκιούριτυ μέχρι θέσεις που χειρίζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, πχ τράπεζες ή εξυπηρέτηση τραπεζών.

Η Αλεξία λέει για ξενοδοχειακές θέσεις βέβαια, αλλά στην Ελλάδα, αν πας κάπου για δουλειά και σου ζητήσουν κάτι που δεν προβλέπεται, θα κάνεις επανάσταση και καταγγελία ή θα κάνεις ότι σου ζητήσουν; Εδώ στο δίπλα θέμα λέμε ότι δεν δίνει κανείς την προβλεπόμενη άδεια για αιμοδοσία...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ekkli είπε

Έλατε ρε παιδιά, το ζητάνε σε πολλές δουλειές, από σεκιούριτυ μέχρι θέσεις που χειρίζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, πχ τράπεζες ή εξυπηρέτηση τραπεζών.

Η Αλεξία λέει για ξενοδοχειακές θέσεις βέβαια, αλλά στην Ελλάδα, αν πας κάπου για δουλειά και σου ζητήσουν κάτι που δεν προβλέπεται, θα κάνεις επανάσταση και καταγγελία ή θα κάνεις ότι σου ζητήσουν; Εδώ στο δίπλα θέμα λέμε ότι δεν δίνει κανείς την προβλεπόμενη άδεια για αιμοδοσία...

Δεν το ζητάνε ούτε για σεκιουριτι. Ίσως βγαίνει αυτεπάγγελτα από την αστυνομία όταν πας βγάλεις την άδεια αλλά καμιά εταιρία δε το ζητάει. Με επιφύλαξη στις χρηματαποστολές. 

• Like 1
Δημοσ.
58 minutes ago, phanispal said:

Ίσως να είμαι προκατειλημμένος, αλλά αναρωτιέμαι αν το ρωτάνε σε όλους ή παρατήρησαν κάτι που τους έβαλε σε σκέψεις.

49 minutes ago, milos_ said:

Ποτέ στον ιδιωτικό τομέα δεν μου έχουν ζητήσει ποινικό μητρώο. και δεν μιλάω για το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Μάλλον ισχύει αυτό που έγγραψε ο από πάνω. Κάτι τους έβαλε σε σκέψεις... 

είσαστε προκατειλημμένοι. 
δεν είναι και τόσο σπάνιο.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...