antonis1979 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, καλές γιορτές με υγεία πάνω απ' όλα! Ενδιαφέρομαι για αγορά του εν λόγω βιντεοπροβολέα και έχω μπει σε διαδικασία έρευνας γύρω από αυτό. Ήθελα να ρωτήσω το forum αν υπάρχει κάτοχος του μηχανήματος ή κάποιος γνώστης σχετικά με την αξιοπιστία του και καλή λειτουργεία του μηχανήματος. Μίλησα με Epson και με ενημέρωσαν ότι το μοντέλο έχει τεχνική υποστήριξη μέχρι και το 2030. Το κατάστημα που το πουλάει μου λέει για 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση αν και γενικά αυτά όλα έχουν 2 χρόνια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια συμμετοχή σας και πάλι Καλή Χρονιά σε όλους!!
HardwareZone Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Το μοντέλο είναι πλέον κατηργημένο (End of Life). Υπάρχει 5ετής εγγύηση για τους 9400, αλλά είναι εξτρά (προφανώς στο κάνουν δώρο άνευ χρέωσης) (για πες τι τιμή στον δίνουν). Είναι LCD, με όλα τα συν και τα πλήν του. Στα λεφτά που έπαιζε μπαλίτσα κανονικά ήταν ας το πούμε μέχρι πρότινως "king". Τα είχε όλα, τα έκανε όλα και ο πλησιέστερος ανταγωνιστής ήταν ο BenQ W5700 ο οποίος έχει χειρότερο μαύρο, και λίγο χειρότερο οπτικό σύστημα (αλλά με πολύ καλύτερο εργοστασιακό calibration αν παίξεις με οθόνη 1.0/1.1 gain λευκή που δεν κάνει ότι να 'ναι στην εικόνα). Αν τον συντηρείς σωστά (άκαπνο περιβάλλον, όχι πολύ σκόνη, καθαρισμό των φίλτρων κάθε 6-12 μήνες, γενικό καθαρισμό κάθε 2 χρόνια) θα σου βγάλει μια 3-5ετία. Προβλήματα μπορούν να προκύψουν, και σε αυτόν και σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, είναι πολλά τα parts που μπορούν να κάνουν fail. Υπάρχει και η γήρανση των LCD panels, αν τον θες για "μηχάνημα" 10ετίας, κλπ., καλύτερα να πας σε κάτι άλλο (σε αυτό υπερτερούν οι DLP αν δεν έχεις θέμα με το Rainbow Effect, ή σε JVC D-ILA αν βρεις κάποιον καλό μεταχειρισμένο εντός του budget σου).
antonis1979 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η τιμή που το βρίσκω είναι στα 2650€. Το σαλόνι μου είναι άκαπνο χωρίς πολύ σκόνη αλλά αν είναι να μου κρατήσει max 5ετία δεν νομίζω να συμφέρει. Το budget είναι σε αυτά τα χρήματα όχι παραπάνω. Το προηγούμενο που είχα ήταν το Optoma Theme Schene 82HD. Σε μεταχειρισμένο πρέπει να ξέρεις αυτόν που το είχε γιατί αλλιώς είναι λαχείο.. Σε αυτά τα χρήματα απ' ότι κατάλαβα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.. Οι τιμές έχουν διπλασιαστεί δυστυχώς. Η οθόνη μου είναι αυτή: https://www.audioholics.com/projector-screen-reviews/elite-cinetension2-electric Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από antonis1979
Λύση HardwareZone Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Σε αυτά τα λεφτά ουσιαστικά πας... καρφί σε αυτόν. Την 5ετία την έχεις σίγουρη λόγω εγγύησης. Μπορεί να βγάλει και 10ετία. Μπορεί και κλικ παραπάνω. Μην σε "τρομάζω άδικα". Πλησίον του budget σου είναι κάτι κινέζοι ultra short throw, με αξιόλογο color gamut (>100% του Rec.2020), δυνατή φωτεινότητα, μέτρια μαύρα, με laser πηγή φωτός. 1
fabiawrc Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ολη η σειρα 9000 της Epson εκανε απλα παταγο.Απο τον TW-9000 που εσβησε σε contrast ολα τα DLP της εποχης το 2011(φαινομενο τοτε για lcd προβολεα) και εννοειται τον αγορασα day 1 μαζι με αλλους 3 φιλους.Στο μαγαζι υπηρχαν 30 ντανες με TW-9000 ολοι πουλημενοι.Απιστευτα πραγματα.Ο πωλητης μου εχει πει οτι για τον 9300 και τον 9400 εχει χασει την μπαλα ποσσα κομματια εχει πουλησει ολα αυτα τα χρονια. Μετεπειτα με τον 9100-9200 με ακομα καλυτερο constrat και ερχομαστε στον 9300-9400 εντελως διαφορετικα μηχανακια,motorized lens- shif-focus-zoom,πολυ καλυτερο φακο, 4k me e-shift, HDR, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ μεχρι τα 3500 ευρω. Για κατι καλυτερο επρεπε να πας στα 5000 ευρω σε Sony-JVC με native 4k ομως. Aγορασα τον 9000 το 2012 και τωρα αναβαθμισα σε 9400 μεταχειρισμενο.Μεγαλη αναβαθμιση στην εικονα σε ολους τους τομεις. Γνωστος φιλος και επαγγελματιας calibrator,εχει πελατη με 9400 με 7500 ωρες και δεν εχει παθει τιποτα. Δυστυχως η Epson δεν συνεχισε απογονο του 9400 και εβγαλε τους ακριβους lazer LS-11000 .LS12000 στα 4000 και 4500 ευρω με παρομοιο constrast του 9400. Τωρα εβγαλε και τους κανουργιους ΕΗ-QB1000 στα 5500 και οχι native 4k. Με τις τηλεορασεις να εχουν πεσει οι τιμες στις μεγαλες ιντσες,η αγορα του βιντεοπροβολεα εχει συρικνωθει παρα πολυ,σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια. Μαγαζια πλεον δεν εχουν demo,οι τιμες εχουν ξεφυγει,οι native 4k δεν πεφτουν με τιποτα κατω απο 5000 ευρω και η μεσαια κατηγορια παει να εξαφανιστει. Αντωνη προχωρα αφοβα.Το μηχανακι απλα σκοτωνει.Σε φωτεινες σκηνες νομιζεις οτι εχεις τηλεοραση με HDR υλικο χαζευεις. Ο προβολεας εχει πολυ φως για να αποδωσει σωστα το HDR.Επισης μπορει να μην ειναι native 4Κ αλλα το e-shift μαζι με τον εξαιρετικο φακο ειναι ξυραφι η ευκρινεια.Μου εστειλε η ELITCE SCREEN Α4 δειγμα απο την 3D CInegrey alr,σου πεφτουν τα σαγονια απο το contrast.Χαοτικη διαφορα με ελαχιστη απωλεια φωτος.Το μαυρο ειναι απολυτο λες και βλεπεις oled...600 ευρω εχει σε 100 ιντσες σταθερη. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από fabiawrc 1
antonis1979 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Τον έχω κούτα στο σπίτι και περιμένω από Παρασκευή να μιλήσω με τον Κο Μανώλη για εγκατάσταση. Το μόνο θέμα που έχω τώρα είναι ότι ο ενισχυτής μου είναι και αυτός από το 2012, Harman/Kardon avr 265/230 και υποστηρίζει μέχρι hdmi v1.4a. Και αναρωτιέμαι θα παίζει με τον epson η μπα; Και φυσικά δε μιλάω μόνο για την ανάλυση αλλά και για το HDR το οποίο δεν το βλέπω στις προδιαγραφές του ενισχυτή...
fabiawrc Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Καλοριζικος! Απο τον ενισχυτη θα δινεις 1080p 60hz.Ξεχνας HDR. Eαν δεν θες να αλλαξεις ενισχυτη παρε ενα media player,που θα εχει ολα τα καλουδια 4k-HDR κλπ και θα δωσεις HDMI με 2.1 καλωδιο στον 9400 και οπτικη στον ενισχυτη. Δεν θα εχεις βεβαια DTS-Master και Dolby-True HD,αλλα απλο DTS και Dolby Digital. Εγω εχω παρει το DUNE Homatics 4K ,γιατι δινει ολα τα HD φορμα ηχου,(ελαχιστα player το κανουν)οπως DTS-X και Dolby Atmos γιατι εχω 5.1.2 setup. Eαν σκεφτεσαι να αλλαξεις ενισχυτη ειναι μια καλη επιλογη για να στησεις πχ atmos setup θα εισαι καλυμενος απο το audio κομματι. 2
antonis1979 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Ευχαριστώ! Γιατί λες ότι δεν θα έχω DTS-Master και Dolby-True HD, λόγω οπτικής ίνας ; Δηλαδή θυσιάζεται ή ο ήχος ή η εικόνα λόγω του ότι ο ενισχυτής δεν είναι HDR σωστά;
fabiawrc Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ολα τα αρχεια ηχου που ειναι losseles(ασυμπιεστα) οπως Dts-x ,Dts master audio,Dolby true HD-Atmos,χρειαζονται Hdmi συδεση. Τα lossy(συμπιεσμενα) περνανε απο την οπτικη.Tι ηχεια εχεις τωρα?5.1? δικαναλο? Μπορεις να διαθεσεις 500 ευρω και να παρεις τον Denon 2800 απο Γερμανια σαν οικονομικη λυση. Εαν μπορεις να βαλεις και 2 ηχεια στο ταβανι για atmos θα εχεις πολυ μεγαλη αναβαθμιση στον ηχο. Υπαρει και δευτερη λυση να παρεις ενα hdmi splitter,να δωσεις το 1 hdmi στον 9400 και τον αλλον στο av σου,ωστε να παιξει τα hd format ηχου,αλλα δεν ξερω αν θα μπλεκεις με ασυμβατοτητες. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από fabiawrc
antonis1979 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Αυτή τη στιγμή είμαι με 5.1 με 4x Monitor audio apex 10, apex 40 και Monitor audio aw12.
spooker Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω τον 9200 γύρω στα 10 χρόνια τώρα με καθημερινή χρήση και είμαι τώρα στη τρίτη λάμπα. Το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν τα dust blobs που δημιουργούνται όταν κάτσουν κόκκοι σκόνης πάνω στα LCD. Έμαθα να τον ανοίγω και με αέρα να τον καθαρίζω. Μετά από 4-5 φορές ανά τρίμηνο κουράστηκα οπότε αποφάσισα να βρω μόνιμη λύση. Έβαλα ένα κάλυμμα επάνω που είναι οι 2 ροδέλες για zoom και focus και δεν ξαναπέρασε ποτέ τίποτα. Είμαι αρκετά χρόνια χωρίς dust blobs. Ο projector είναι σκυλί. Είχα διαβάσει πως οι λάμπες υδραργύρου θα καταργηθούν σύντομα στην Ευρώπη το οποίο θα είναι πρόβλημα στο μέλλον. Εύχομαι να μπορέσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να τους μονταρουμε σε LED. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από spooker 1
antonis1979 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 26/12/2024 στις 1:16 ΜΜ, fabiawrc είπε Καλοριζικος! Απο τον ενισχυτη θα δινεις 1080p 60hz.Ξεχνας HDR. Eαν δεν θες να αλλαξεις ενισχυτη παρε ενα media player,που θα εχει ολα τα καλουδια 4k-HDR κλπ και θα δωσεις HDMI με 2.1 καλωδιο στον 9400 και οπτικη στον ενισχυτη. Δεν θα εχεις βεβαια DTS-Master και Dolby-True HD,αλλα απλο DTS και Dolby Digital. Εγω εχω παρει το DUNE Homatics 4K ,γιατι δινει ολα τα HD φορμα ηχου,(ελαχιστα player το κανουν)οπως DTS-X και Dolby Atmos γιατι εχω 5.1.2 setup. Eαν σκεφτεσαι να αλλαξεις ενισχυτη ειναι μια καλη επιλογη για να στησεις πχ atmos setup θα εισαι καλυμενος απο το audio κομματι. Καλησπέρα, αγόρασα και περιμένω τον Denon AVR-X1800H. Θέλω ιδανικά να στριμάρω περιεχόμενο (ταινίες remux) μέσω δικτύου ethernet (100mbs) ή στην χειρότερη μέσω usb-δίσκου. Αν πάρω το Dune HD TV Box HD Homatics 4K θα την κάνει τη δουλειά είτε έτσι είτε αλλιώς; Επίσης η συσκευασία του Dune έχει hdmi 2.1 μέσα ; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου από antonis1979
fabiawrc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου καλησπερα εχω το Homatics και παιζει απο wifi σκεψου 5ghz Top Gun 2 75gb χωρις κολημα.Εχει καλωδιο αλλα δεν λεει τι ειναι λογικα θα ειναι 2.1. Πες μας εντυπωσεις απο το νεο σου προβολικο!
antonis1979 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 50 λεπτά πριν, fabiawrc είπε καλησπερα εχω το Homatics και παιζει απο wifi σκεψου 5ghz Top Gun 2 75gb χωρις κολημα.Εχει καλωδιο αλλα δεν λεει τι ειναι λογικα θα ειναι 2.1. Πες μας εντυπωσεις απο το νεο σου προβολικο! Μόλις κάνω setup θα ανεβάσω γνώμη.
antonis1979 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, χθές βράδυ ολοκληρώθηκε το σετάρισμα του προβολέα (EH-TW9400) + AV (Denon AVR-X1800H) + Dune HD Homatics Box R 4K Plus.. Ο epson χωρίς καμία παραμετροποίηση (θα γίνει μετά τις 100 ώρες λειτουργίας) σε σκοτεινό χώρο με αρχείο UHD BluRay 2160p TrueHD Atmos 7.1 DV HEVC REMUX (80+gb), πολύ καλά χρωματα και ευκρίνεια παρότι η θέση θέασης είναι αρκετά κοντά (3+ μέτρα) στο πανί (106"). Αθόρυβος, σχετικά γρήγορος στις αλλαγές του μενού και λειτουργειών του και με μνήμες για να μπορείς να αποθηκεύσεις σε ένα κουμπί όλο το σετάρισμα που σου αρέσει απο καλιμπράρισμα οθόνης μέχρι χρώματα και ιδιότητες προβολής γενικά. Πολύ χρήσιμο όταν υπάρχει περίπτωση να το πειράξει κάποιος κατά λάθος και να τα κάνει όλα κ@λ@ς. Νομίζω οτι η φήμη του επιβεβαιώνεται και στα δικά μου μάτια που συγκριτικά με το παλιο μηχάνημα (Optoma HD82 Theme Scene) είναι μεγάλη η διαφορά. Επίσης δοκίμασα και ταινία απευθείας απο Netflix με 1080p προδιαγρφές και η απόδοση ήταν εντυπωσιακή. Επιβεβαιώνω λοιπόν οτι στη κατηγορία χρημάτων του μάλλον είναι μονόδρομος αν και πλέον δύσκολα θα βρεθεί του κουτιού. Screenshots πιστεύω δεν έχει νόημα να ανεβάσω γιατι δεν μπορεί να αποτυπωθεί κάτι σωστά. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από antonis1979 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα