agap Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας Αγόρασα αυτήν την κάρτα για χρήση σε home theater pc και σύνδεση αποκλειστικά μέσω optical out που διαθέτει στον ενισχυτή μου αλλά δεν δίνει ήχο 5.1 όπως και αναγράφεται στα χαρακτηριστικά της παρά μόνο παίζει στα μπροστινά ηχεία stereo και subwoofer .Παράξενα πράγματα και βλέπω ψάχνοντας στο ΝΕΤ ότι και άλλοι έχουν παρόμοιο πρόβλημα μέσω σύνδεσης digital.Ενω μέσα στη μάσκα του control panel της soundblaster δηλώνεται 5.1 σαν output ηχείων στέλνει μόνο stereo στα δύο μπροστινά ! Πράγμα που μου το δείχνει και ο ενισχυτής μου ότι δεν λαμβάνει 5 .1.Ολα αυτά σε ταινίες στο Netflix. Έχει κανείς κάποια γνώση στο θέμα αυτό ? Μήπως φταίει ίσως το Netflix και σταμάτησε πλέον να έχει ήχο 5.1 στις ταινίες? Και τι κάνω για να δουλέψει 5.1 ?Αν γίνεται τελικά .Η χρήση που θέλω να δουλέψει είναι 5.1 dolby digital ή dts.Ο ενισχυτής μου δεν έχει κάποιο θέμα γιατί δουλεύει και λαμβάνει κανονικά 5.1 με άλλη παλιότερη κάρτα asus xonar pci από αλλο παλιότερο pc. Ευχαριστώ για το χρόνο σας Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από agap
Teddy77 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 @agap καλησπέρα. 1) Από το sound blaster command, την έχεις σετάρει να βγάζει ήχο από τον encoder (ενισχυτή) σου? 2) Έχεις βάλει από τα windows 5.1 ηχεία? Ίσως παίζει ρόλο κι αν είναι set as default. 3) Πως βλέπεις netflix? Εμένα το surround δεν δούλεψε ποτέ από browser (ούτε Edge), μόνο μέσω του app Δεν έχουμε ακριβώς ίδιες κάρτες αλλά τα menu λίγο πολύ είναι τα ίδια. Δες κι αυτό το ink: https://help.netflix.com/en/node/14163# (εγώ αυτό το dolby access που λέει δεν το είχα βάλει ποτέ)
agap Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 καλησπέρα φιλε μου και ευχαριστώ για το ενδιαφερον 1.σε εμενα δεν υπαρχει αυτο το soundblaster command που να βγαζει το encoder που δειχνεις και να επιλεγω dolby digital,dts κλπ εμενα εχει πιο απλο control panel που διαλεγεις το output των ηχειων πχ 5.1 - εκτος αν βγαινει με καποιον τροπο αυτο το sounblaster command που εγω δεν τον ξερω... εχω αυτο το control panel 2.σε εμενα τα windows δεν εχουν καθολου επιλογη για εξοδο 5.1 παρα μονο για stereo το netflix το δουλευω μονο απο το app όλα τα χρόνια γιατι ειχα μαθει οτι μονο απο εκει παιζει 5.1 το dolby access που λεει το netflix και εγω το ειχα βρει και εχτες το δοκιμασα και αυτο χωρις αποτελεσμα πιστευω οτι οσο τα windows δινουν μονο 2 channel ηχο σαν επιλογη εξοδου δεν θα καταφερω τπτ σε εσενα βλεπω το control panel εχει επιλογη για dolby digital kai dts καιτα windows σου δινουν την επιλογη για εξοδο 5.1 surround σε εμενα δεν υπαρχουν αυτες οι επιλογες η δεν ξερω να τις βρω...μηπως δεν εχω κατεβασει καποιο εξτρα software της soundblaster ??
Teddy77 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 @agap Επειδή δεν έχουμε ίδιες κάρτες, στο software ths creative που βλέπω διαλέγεις 5.1, τι άλλες επιλογές έχεις? (Speakers kai spdif) Με ένα γρήγορο χαζοψάξιμο στο ιντερνετ, βλέπω κόσμο να γκρινιάζει για αυτήν και το optical αλλά με αντικρουόμενες πληροφορίες. (θέμα licensing με dolby/dts) Εσύ πρέπει να βρεις επιλογή να στέλνεις 'σκέτο' ψηφιακό σήμα στον ενισχυτή και εκείνος να κάνει το decoding. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, φοβάμαι ότι πρέπει να συνδεθείς με τον ενισχυτή σου με analog σήμα. Also, δες στα windows στο speakers τι έχεις, όχι στο sp-dif κι ελπίζω να'ναι αυτό.
agap Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 μπηκα στο speakers configure και βρηκα οτι ειναι στημενο ηδη σε 5.1 παρολα αυτα δεν στελνει 5.1 βρηκα μεσα στο site της creative οτι η δικια μου audigy rx δεν εχει hardware encoding για dolby digital και dts ενω σε ποιο ακριβα μοντελα δινει οτι διαθετουν τετοια επιλογή πχ για δικια σου z se δινει και αυτο στην παρουσιαση της με τα χαρακτηριστικα της όπως επισης και για αλλες πχ sounblaster x ae-5 plus δινει επισης στην παρουσιαση της και αυτο νομιζω οτι αυτο φταιει ...η audigy rx δεν εχει harware encoding για dolby digital και dts όπως και ειδα οτι μονο σε αυτες δινει το software sounblaster command που εχεις και εσυ με τις επιλογες dolby και dts στην audigy rx δεν το δινει...το κατεβασα απο αλλη καρτα το εγκατεστησα αλλα μου εβγαλε μη συμβατο hardware οταν το ετρεξα...το δοκιμασα μπας και αλλα δεν... αρα σκεφτομαι για αγορα αλλης soundblaster καρτας πιο ακριβης αλλα θελω να μου απαντησεις στο εξης επειδη διαθετεις τετοια συμβατη καρτα το θεμα ειναι αν μπορεις να παιξεις 5.1 surround σε ταινιες στο νετφλιξ δηλωνοντας στο command την επιλογη dolby digital κανονικα χωρις θεματα.. γιατι δυστυχως διαβαζω στο νετ οτι και παλι οι ταινιες δεν παιζουν παρα μονο τα games και γιαυτο το αντικειμενο δινει η creative τις επιλογες dolby kai dts εχει αρκετος κοσμος προβλημα να παιζουν μονο στα games οι επιλογες αυτες στο command σε εσενα παιζει dolby digital 5.1 στις ταινιες στο νετφλιξ πραγματικα το εχεις διαπιστωσει ? για να μην δωσω τα λεφτα για καρτα τσαμπα γιατι δεν με ενδιαφερουν τα games - δεν παιζω πλεον παρα μονο οι ταινιες στο νετφλιξ ευχαριστω
Teddy77 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, agap said: σε εσενα παιζει dolby digital 5.1 στις ταινιες στο νετφλιξ πραγματικα το εχεις διαπιστωσει ? για να μην δωσω τα λεφτα για καρτα τσαμπα γιατι δεν με ενδιαφερουν τα games - δεν παιζω πλεον παρα μονο οι ταινιες στο νετφλιξ Σίγουρα έπαιζε, τώρα πια (σ'εμένα) δεν παίζει ό,τι και να κάνω. Δεν μου βγάζει καν στα tracks ό,τι υπάρχει 5.1 επιλογή, ούτε καν dolby/dts track. Μόνο spatial audio το οποίο είναι fake. Μάλιστα τώρα το HDR μου παίζει μόνο αν ΔΕΝ έχω συνδεδεμένη την (HDR) οθόνη αλλά μόνο την τηλεόραση, κάτι που τον Γενάρη δούλευε (τότε άλλαξα οθόνη και το θυμάμαι καλά). Δεν εμφανίζει ούτε το Dolby Atmos που υποστηρίζει το monitor. (όλα αυτά τα είχα τεστάρει). Για να σου δώσω να καταλάβεις, πέραν του dolby ενισχυτή έχω και 7.1 (analog) ακουστικά, τα οποία είχαν κι αυτά κανονικό surround ήχο αλλά όχι πια. Φίλε μου, δεν ξέρω τι να σου πω, κλασικές μλκίες που με κάποιο update χαλάνε κάτι. Γενικώς δεν βλέπω netflix από το PC οπότε δεν ξέρω πότε το χάλασαν αλλά όταν άλλαξα οθόνη σίγουρα έπαιζαν όλα μια χαρά γιατί έκανα διάφορα calibrations για HDR, apps κλπ κλπ. In short, είναι ρίσκο, μην ασχοληθείς.
agap Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 οκ σε ευχαριστω για την απαντηση δεν θα ασχοληθω - δεν αξιζει το ρισκο !
Λύση duffyduck Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) ho! ho! ho! Χρονια Πολλά Δεν χρειάζεται να πάρεις άλλη κάρτα. Απλά κατεβάζεις το πακέτο: https://www.mediafire.com/file/d3itmdpt2n4xjok/AudigyRX.rar/file 1. Απεγκατάσταση του Audigy RX driver pack και software που έχεις ήδη. Restart. 2. Εγκατάσταση του driver pack από τον daniel_k (πασίγνωστο modder). 3. Τρέχεις τον KG για την δημιουργία των απαραίτητων αρχείων για τον decoder της creative. (Ο KG κάνει και για X-Fi MB3). Και εννοείται αγνοείς false positives, ή αλλιώς αν δεν με εμπιστεύεσαι απλά αγνοείς το post μου 4. Double click on URL file για να εγκαταστησεις ενα free decoder απο MS Store. Enjoy Ελπίζω να δουλέψει. Πλέον δεν διαθετω σχετικό hardware. Παρακαλώ να παραμείνει εδω στο Forum (no leaks). Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από duffyduck
agap Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Σε ευχαριστώ για την απάντηση Τα είχα δοκιμάσει όλα αυτά από τον daniel τα είχα κατεβάσει αλλά πάλι δεν μου δούλεψε Από ότι έχω καταλάβει ψάχνοντας βρήκα ότι μάλλον το νετφλιξ έκοψε το 5.1 και άφησε μόνο το dolby atmos και μόνο στο ακριβό πακέτο.Βεβαια οι ίδιοι απι το νετφλιξ δεν το αναφέρουνε ...μίλησα με εκπρόσωπο ... Άπειρος κόσμος στην Αμερική έχει πρόβλημα με το 5.1 εδώ και 6 μήνες δεν παίζει και με σωστό hardware
agap Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) τελικώς η λύση που προτείνει ο φίλος duffyduck με τους drivers του modder daniel_k αν γίνει σωστά δουλέυει κανονικότατα !! επιτέλους κατάφερα στην rx το 5.1να παίξει τέλεια στο νετφλιξ μέσω toslink στον av ενισχυτή ! οπότε αν κάποιος έχει το ίδιο θέμα δεν χρειάζεται να αγοράσει καινούρια πανάκριβη κάρτα που να υποστηρίζει μέσω hardware dolby digital ! ευχαριστώ duffyduck ! καλή χρονιά να έχουμε Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου από agap 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα