Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, infin1tyGR είπε

Δεν θα πάει για κανε΄να λόγο τόσο. Επίσης ναι, θέλω να αφήσω πίσω τα χρόνια που άφηνα μια ταινία ή ένα game να κατεβαίνει όλο το βράδυ. 2025 έχουμε σε λίγο :) Το ότι η 50άρα που λες έχει 5 upload και αν χρειαστεί να ανεβάσω κάτι πρέπει να το αφήσω κάνα μήνα και όχι ένα βράδυ ας μην το σχολιάσω.

Θα πάει άααανετα τόσο, όταν μπούνε όλοι στο μαντρί και θεωρούν πλέον την 1000άρα απαραίτητη και δεν θα μπορούν να κάνουν downgrade. Τότε θα κοπούνε και οι προσφορές κλπ. Κλασσικό κόλπο.

Με 50άρα γραμμή κατεβαίνουν πολλά πράγματα και πολύ γρήγορα, το overnight το είπα απλά να μην κάθεσαι μπροστά να περιμένεις. Δεν χρειάζεται "μια νύχτα για μια ταινία". Ειδικά για παιχνίδια και ταινίες εντωμεταξύ, σιγά τα ωά αν θα κατέβουν σήμερα ή αύριο. Εδώ μιλάμε για δουλειά, αν είναι κάτι επείγον, οκ. Ή αν έχεις μεγάλα upload (που let's be honest είναι μόνο για δουλειά).

Τέσπα, είμαι off topic και καταλαβαίνω ότι είναι unpopular opinion, οπότε δεν το συνεχίζω.

• Haha 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ρε παιδιά, unpopular opinion, να ρωτήσω κάτι εγώ καλοπροαίρετα; Όλες αυτές τις 500άρες και τις 1000άρες γραμμές τί ακριβώς θα τις κάνετε; Θα υπάρχουν για να σερφάρουν τα μικρά στο fb, να χαζεύει η γυναίκα στο shein και να βλέπει ο άντρας μπαλίτσα στο cosmote; Για όλα αυτά φτάνει και 50άρα γραμμή άνετα...

Καλή η εξέλιξη, δεν λέω, αλλά να το χρειαζόμαστε και αυτό που πάμε να πάρουμε. Μην κάνουμε upgrade για το upgrade και ρίχνουμε νερό στο μύλο του καρτέλ, που χρόνια τώρα κάνει πλιάτσικο στις τσέπες μας.

Το 100/100 ή 100/50  είναι το minimum στο 2025 πλέον, για έναν μέσο χρήστη που χρησιμοποιεί όντως το internet.

Όντως παραπάνω είναι μόνο για όσους ξέρουν γιατί το χρειάζονται.

Για κάποιους βέβαια αξίζει και μόνο που δεν περιμένεις καθόλου σχεδόν για να κάνεις update κάνα παιχνίδι, η ελάχιστα για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο.

Επεξ/σία από Jts
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, tryfos said:

Τέσπα, είμαι off topic και καταλαβαίνω ότι είναι unpopular opinion, οπότε δεν το συνεχίζω.

Δεν είναι θέμα unpopular opinion.

Η αναλογία Mbps/euro πάντα πέφτει, το κόστος του FTTH είναι μικρότερο από του χαλκού.

Από μια ταχύτητα και πάνω για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ότι ταχύτητα και να δώσεις θα "καταναλώνει" και πάλι τα ίδια.

Οπότε το να κοστίζουν οι μεγάλες συνδέσεις πανάκριβα δεν έχει κανένα νόημα για τον πάροχο. 

Σε κάποια φάση θέλουν να γίνει copper switch-off, οπότε "καίγονται" για άλλο ένα λόγο να μας πάνε σε FTTH.

Βάλε ότι αυξάνεται κι η θέση της χώρας μόνο και μόνο από τα speedtests όλων αυτών που  θα πηγαίνουν σε μεγαλύτερα πακέτα.

• Like 3
Δημοσ.
11 minutes ago, tryfos said:

Ειδικά για παιχνίδια και ταινίες εντωμεταξύ, σιγά τα ωά αν θα κατέβουν σήμερα ή αύριο. Εδώ μιλάμε για δουλειά, αν είναι κάτι επείγον, οκ. Ή αν έχεις μεγάλα upload (που let's be honest είναι μόνο για δουλειά).

Ε ναι, κάθε ΣΚ θα προετοιμάζω τις ταινίες όλης της εβδομάδας να τις βάζω στην κατάψυξη! Τώρα για τα games, αν βγει και κάνα patch 10-20GB και θες να παίξεις μετά τη δουλειά, δυστυχώς φιλαράκια μου...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, infin1tyGR said:

Τώρα για τα games, αν βγει και κάνα patch 10-20GB και θες να παίξεις μετά τη δουλειά, δυστυχώς φιλαράκια μου...

10-20GB καλά είναι, στο S.T.A.L.K.E.R. 2 έσκασε νομιζω 110GB patch την προηγούμενη βδομάδα...

Stalker 2’s 110GB patch includes a whopping 1800 updates | Digital Trends

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Σε κάποια φάση θέλουν να γίνει copper switch-off, οπότε "καίγονται" να μας πάνε σε FTTH.

Βάλε ότι αυξάνεται κι η θέση της χώρας μόνο και μόνο από τα speedtests όλων αυτών που  θα πηγαίνουν σε μεγαλύτερα πακέτα.

Εντάξει, αυτά είναι θέματα των παρόχων κλπ. δεν αφορούν τον χρήστη. Καλά τα λες αλλά αυτή είναι η οπτική του παρόχου, όχι του μέσου καταναλωτή, που (κατά τη γνώμη μου) ακόμα δεν χρειάζεται ούτε τα 500, ούτε -πολύ περισσότερο- τα 1000, με τις αντίστοιχες χρεώσεις βεβαίως βεβαίως....

Και αφού όπως λες σωστά, από μια ταχύτητα και πάνω, ό,τι και να δοθεί, θα καταναλώνονται τα ίδια, για ποιο λόγο να βιαστώ να πάω να μπω στο βαγόνι των 1000 όταν χρειάζομαι 50, άντε βία 100; Υπερκαταναλωτισμός λέγεται αυτό, τίποτε άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Thresh said:

10-20GB καλά είναι, στο S.T.A.L.K.E.R. 2 έσκασε νομιζω 110GB patch την προηγούμενη βδομάδα...

Να παίξετε την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι επείγον 😛

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Εντάξει παιδιά, βάλτε όλοι 1000άρες γραμμές, για να έχετε άμεσα τα patches των παιχνιδιών, γιατί είναι επείγον, άμεσο θέμα ζωής και θανάτου και πρέπει να κατεβαίνουν στο λεπτό.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, tryfos said:

Και αφού όπως λες σωστά, από μια ταχύτητα και πάνω, ό,τι και να δοθεί, θα καταναλώνονται τα ίδια, για ποιο λόγο να βιαστώ να πάω να μπω στο βαγόνι των 1000 όταν χρειάζομαι 50, άντε βία 100; Υπερκαταναλωτισμός λέγεται αυτό, τίποτε άλλο.

Γιατί σε κάποια φάση θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές και κατά πάσα πιθανότητα θα καταργηθούν τα πακέτα κάτω των 300Mbps στο FTTH.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, tryfos said:

Εντάξει παιδιά, βάλτε όλοι 1000άρες γραμμές, για να έχετε άμεσα τα patches των παιχνιδιών, γιατί είναι επείγον, άμεσο θέμα ζωής και θανάτου και πρέπει να κατεβαίνουν στο λεπτό.

Υπάρχουν άτομα που δίνουν 2000-3000 ευρώ το χρόνο σε τσιγάρα, nuff said...

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thresh είπε

Γιατί σε κάποια φάση θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές και κατά πάσα πιθανότητα θα καταργηθούν τα πακέτα κάτω των 300Mbps στο FTTH.

Ε καλά, τότε (μετά από 5-10 χρόνια), το ξανακοιτάμε. Εάν μου έχει την 300άρα όσο έχει σήμερα την 50άρα, το βλέπουμε. Εγώ δεν αναφέρω μόνο το θέμα τιμής, λέω και αν το χρειαζόμαστε σήμερα στην πραγματικότητα.

Και όντως βλέπω ότι δεν το χρειαζόμαστε από τα παραδείγματα των φίλων, που λένε ότι θέλουν τη 1000άρα για να κατεβάζουν...patches παιχνιδιών πιο γρήγορα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, tryfos said:

Γιατί δεν θες να καταλάβεις ότι δεν περιστρέφονται όλα γύρω από εσένα και τις δικές σου ανάγκες/χόμπι και υπάρχουν και άλλα άτομα στον πλανήτη;

Κάτσε με την 50άρα σου αν σε καλύπτει, δεν θα έρθουμε να τις μετρήσουμε.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 4
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, tryfos said:

Ε καλά, τότε (μετά από 5-10 χρόνια), το ξανακοιτάμε. Εάν μου έχει την 300άρα όσο έχει σήμερα την 50άρα, το βλέπουμε. Εγώ δεν αναφέρω μόνο το θέμα τιμής, λέω και αν το χρειαζόμαστε σήμερα στην πραγματικότητα.

Το ξανακοιτάμε το 2028 θα σου πω. 😛

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ολα αυτά που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με το αν θες 500 ή 1000.. 

όταν σου προσφέρει μια 300αρα παράδειγμα με 2€ επιπλέον γιατί να μην το βάλω και να μείνω στο 50; 

επίσης οι ανάγκες του καθενός είναι άλλες, για σένα παράδειγμα λες ότι βάζεις μια ταινία το βράδυ να κατέβει και την βλέπεις αύριο. Άλλος θέλει να βάλει μια ταινία ή οτιδήποτε και να το κάνει επιτόπου στα 15λεπτα.. αυτό έχει να κάνει με το τι θέλει ο καθένας και όχι με το τι νομίζεις εσύ για τον καθένα.. γιατί βλέπω επιμένεις πολύ στην ισχυρή σου γνώμη. 

επίσης μείνε στα 50 του χαλκού και όταν έχεις βλάβη ψάξε να βρεις τον ΟΤΕ. Γιατί σιγά σιγά στις περιοχές που δουλεύουν ίνες δεν ασχολούνται με τον χαλκό. ψάξτο λιγο και θα το ανακαλυψεισ. Επίσης όταν θα γίνει υποχρεωτική η ίνα να δω τι θα πληρώσεις για εγκατάσταση τότε..

δεν συζητάμε τι αναβάθμιση είναι η ίνα σε σχέση με τον χαλκό..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...