Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην δική μου πολυκατοικία που αρχικά έβαλε η Cosmote εγκατάσταση σε όλους τους ορόφους (και εγώ σπίτι), αν τώρα πάει κάποιος και ζητήσει ΔΕΗ τι γίνεται; Δεύτερο floor box?

• Like 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

προτιμουσα να σκαβουν για φυσικο αεριο.

Εννοείται να βρουν φυσικό αέριο !!! Εμάς εδω στα προάστια επαρχιακής πόλης της Θράκης , δεν προβλέπεται σκάψιμο για ίνα για τα επόμενα χρόνια και έτσι ψάχνουμε για Starlink !!!

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ η ΔΕΗ εφόσον έχει ήδη παντού κολώνες έπρεπε να έχει βάλει οπτική ίνα στις κολώνες εδώ και καιρό σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Να έχει και οικονομικές τιμές στα πακέτα, αφού ένα καλώδιο θα περνάνε, ούτε να κάψουν ούτε τίποτα, τις κολώνες τις περάσαμε όλοι μαζί με τους φόρους μας.

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, findex είπε

Εννοείται να βρουν φυσικό αέριο !!! Εμάς εδω στα προάστια επαρχιακής πόλης της Θράκης , δεν προβλέπεται σκάψιμο για ίνα για τα επόμενα χρόνια και έτσι ψάχνουμε για Starlink !!!

Όχι βρε να περάσουν γραμμές για φυσικό αέριο.

Δημοσ.

Πάντως σε μένα (περιοχή Γλυφάδα) που έχουν βάλει από το καλοκαίρι την υποδομή και τα σύνδεσαν τον Νοέμβρη μου βγάζει ότι δεν έχει κάλυψη.
Τι παίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Πάντως σε μένα (περιοχή Γλυφάδα) που έχουν βάλει από το καλοκαίρι την υποδομή και τα σύνδεσαν τον Νοέμβρη μου βγάζει ότι δεν έχει κάλυψη.
Τι παίζει;

Και σε μένα (Παλλήνη) βάλανε πριν κανένα μήνα το κουτί σαν αυτό της φωογραφίας έξω απο την είσοδο της πολυκατοικίας αλλά σήμερα που δοκίμασα μου βγάζει ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Εν τω μεταξυ είπα στην σπιτονοικοκυρά μου να βάλω  οπτική και μου είπε όχι. Οπότε η ΔΕΗ είναι η τελευταία μου ελπίδα . Αλλιώς θα μείνω με την 50αρα

Επεξ/σία από ovidius80
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Τι παίζει;

Εγώ είμαι τερψιθέα, μου έβγαλε ότι είναι διαθέσιμο ... το σκέφτομαι σοβαρά για ΔΕΗ, οι τιμές είναι πολύ καλές μιας και δεν με ενδιαφέρει η σταθερή πλέον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λιγο θα ανταγωνιστουν και την ΕΥΔΑ(Π), με νεα υπηρεσια θα παρεχουν υπερυψηλες ταχυτητες μεταφορας νερου. 200ml/s = 29,99€ το μηνα ή 500ml/s = 49,99€ (απεριοριστο πακετο, ισχυει πολιτικη ορθης χρησης)

Καθαρο, φρεσκο και Ολυμπιο θα ελεγα νερο, κατευθειαν απο την πηγη στις υπεργειες υποδομες μεταφορας νερου, ολα τακτοποιημενα και συμμαζεμενα σε κολωνες. Ρευμα, νερο και οπτικη ινα. Επισης σκεφτονται να κανουν και πακετα υγραεριου, κατευθειαν απο την πηγη στο εδαφος, στους υπεργειους σωληνες. Οποτε ρευμα, νερο, internet/φωνη, οπτικη ινα και αεριο ολα τακτοποιημενα και συμμαζεμενα σε κολωνες. Ετσι, θα πεσει γερος ανταγωνισμος και θα πληρωνουμε λιγοτερα.

Edit : Απο ΔΕΗ θα μετονομαστει σε ΔΥΠΠΑ. (Δημοσια Υπηρεσια Παροχης Πολλαπλων Aγαθων)

Επεξ/σία από stefa_1
  • Like 2
  • Haha 9
Δημοσ.
6 minutes ago, xcoder said:

Εγώ είμαι τερψιθέα, μου έβγαλε ότι είναι διαθέσιμο ... το σκέφτομαι σοβαρά για ΔΕΗ, οι τιμές είναι πολύ καλές μιας και δεν με ενδιαφέρει η σταθερή πλέον.

Και εγώ το σκέφτομαι για ΔΕΗ αν δεν έχει CGNAT δεν με "καίει" το να έχω στατική, ειδικά όταν αυτή είναι 7€ το μήνα, με τόσα νοικιάζω VPS που έχει και στατική και δεν θα πληρώνω ρεύμα/hosting ffs, αλλά δεν μπορώ να δουλέψω καθόλου με CGNAT. Αλλιώς πάει και αυτή ψηλά σαν τιμή με 1000άρα + στατική.
Επίσης θα μπορεί να μπει το δικό μου pfSense router ή θα πρέπει να κάνω ταρζανιές για να έχω bridge μαζί με το χρέπι που θα δίνουν;

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, comfuzio said:

αν δεν έχει CGNAT

Δύσκολα τα πράγματα.

1 minute ago, comfuzio said:

Επίσης θα μπορεί να μπει το δικό μου pfSense router ή θα πρέπει να κάνω ταρζανιές για να έχω bridge μαζί με το χρέπι που θα δίνουν;

Το ΖΤΕ που δίνουν δεν νομιζω ότι είναι optical router, οπότε θα έχει ξεχωριστό ΟΝΤ, άρα λογικά θα είσαι ok για pfsense.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Thresh said:

Δύσκολα τα πράγματα.

Ναι έτσι το βλέπω και εγώ, ακόμα από τότε που ήμουν στην vf λέγαμε για τις ipv4 που τελειώσαν και υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα και νέος πάροχος χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες ip το βλέπω ή για CGNAT ή για IPv6 μόνο

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, menthol1979 είπε

Στην δική μου πολυκατοικία που αρχικά έβαλε η Cosmote εγκατάσταση σε όλους τους ορόφους (και εγώ σπίτι), αν τώρα πάει κάποιος και ζητήσει ΔΕΗ τι γίνεται; Δεύτερο floor box?

την ίδια απορία έχω κι εγώ, αλλά λογικά θα μπαίνει 2ο κουτάκι... και στη δική μας είχαμε βάλει Cosmote πριν ένα χρόνο.
Στις πληροφορίες πάντως γράφει η ΔΕΗ:
- Εάν υπάρχει ήδη εξωτερική (κάθετη) εγκατάσταση, ο χρόνος σύνδεσης/ενεργοποίησης είναι περίπου 5 εργάσιμες ημέρες.
- Εάν δεν υπάρχει η εξωτερική (κάθετη) εγκατάσταση, ο χρόνος σύνδεσης/ενεργοποίησης εκτιμάται περίπου στον 1 μήνα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spykapo21 είπε

ρε guys Απορία, οτι δεν εκανε ο ΟΤΕ 20 χρόνια , ετρεξε και το εκανε στο δημο περιστεριου σε 3 μηνες να φανταστω (για να προλάβει το μονοπωλιο της ΔΕΗ) στο δήμο,

εχουν σκαψει ολο το περιστερι μολις τελειωσαν τα εργα οπτικης κατω απο το σπιτι μου, και εχουν τελειωσει εδω και κανα μηνα και της δεη,

βαζω ΔΕΗ 1gbps με 33/μηνα

η μενω

Cosmote αναβαθμιση απο 40ευρω FTTC σε 1GPBS FTTH /50 μηνα

καταλαβαινω οτι η τιμη εχει μεγαλο gap,

απλα δεν ξερω τι μπορει να ειναι πιο αξιοπιστο.

Η ΔΕΗ από που περνάει τής οπτικές ίνες σκάβουν η από τής κολόνες 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Teomiz said:

Η ΔΕΗ από που περνάει τής οπτικές ίνες σκάβουν η από τής κολόνες 

Κυρίως εναέρια από τις κολώνες της.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, xcoder είπε

την ίδια απορία έχω κι εγώ, αλλά λογικά θα μπαίνει 2ο κουτάκι... και στη δική μας είχαμε βάλει Cosmote πριν ένα χρόνο.
Στις πληροφορίες πάντως γράφει η ΔΕΗ:
- Εάν υπάρχει ήδη εξωτερική (κάθετη) εγκατάσταση, ο χρόνος σύνδεσης/ενεργοποίησης είναι περίπου 5 εργάσιμες ημέρες.
- Εάν δεν υπάρχει η εξωτερική (κάθετη) εγκατάσταση, ο χρόνος σύνδεσης/ενεργοποίησης εκτιμάται περίπου στον 1 μήνα.

5 μέρες μου φαίνεται σα να βάζουν χέρι στην εγκατάσταση του ΟΤΕ? Πολύ περίεργο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...