GREGORYMO Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, dimitrins είπε ΥΓ Γιατί νομίζεις εξαιρούνται και δεν μετράνε στο 30% τα ενοίκια που πληρώνεις? Γιατί δεν έχουν ΦΠΑ Εξαιρούνται γιατί δεν υπάρχει υποχρέωση τραπεζικής κατάθεσης. Γιατί δεν υπάρχει? Πώς θα πλήρωναν ΑΥΤΟΙ που τα έχουν μαύρα? 9 ώρες πριν, patatasc είπε Ναι. Νέα "ήθη" των 2-3 τελευταίων χρόνων. Για αυτό χρειάζεται πλέον κρατική παρέμβαση. Νέα ήθη αλλά να το δούμε και αλλιώς: Τζάμπα θα στα 'φυλάνε' ? 1
patatasc Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Νέα ήθη αλλά να το δούμε και αλλιώς: Τζάμπα θα στα 'φυλάνε' ? Όχι τσάμπα, πρέπει να πληρώνουν τόκους. 1
GREGORYMO Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, patatasc είπε Όχι τσάμπα, πρέπει να πληρώνουν τόκους. Προσφορά και ζήτηση. ΥΓ. Αν δεν πληρώνουν, πας αλλού η στο σπίτι για σπάσιμο. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από GREGORYMO Συμπληρώμα
Lewnidas1995 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Πως καταφερατε παλι ρε φιντακια να το γυρισετε σε αυτην την κουβεντα οταν ο TS απλα εκανε μια ερωτηση για να τον βοηθησετε και καθεστε και μαλωνετε... Anyway, Το πιο ευκολο ειναι αυτο που ειπαν καποια παιδια με την revolut. Κατεβαζεις statements και τα δινει λογιστη. Παντως ειναι οντως κριμα να υπαρχουν ακομη ατομα που δεν κανουν αυτο το 30% και χανουν τυχων επιστροφες φορου ή ακομη χειροτερα πληρωνουν προστιματα. Εγω εχω 6700€ μεχρι στιγμης, σχεδον το 50% δηλαδη. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, polaki είπε Αρχικά, για ποιο λόγο προϋποθέτεις το μαύρο χρήμα, ο πατέρας μου στα 72 του πληρώνει τα πάντα ακόμα με μετρητά, και οι πιθανότητες αυτό να αλλάξει μέχρι να μας αποχαιρετήσει ευελπιστώ απο βαθειά και υγιή γεράματα είναι μηδέν. Τραβαει λοιπόν 100-100€ τη σύνταξη του και πληρώνει. Αυτού του ανθρώπου με το ΣΤΑΝΙΟ του επιβάλουν πρόστιμο αν δεν πληρώσει με κάρτα γιατί κάποιος εκεί έξω έτσι αποφάσισε. Βεβαια οκ καταλαβαίνω τί λες μιας και όντως υπάρχει ακόμα πολύ μαύρο χρήμα εκεί έξω. Κατά δεύτερον, η συναλλαγή με κάρτα εμπλέκει φορείς και εταιρίες οι οποίες παρέχουν την υπηρεσία της μεταφοράς, και είναι τουλάχιστον 3. Ο payment processor πχ Cardlink, η Visa/Mastercard και η εκάστοτε τράπεζα. Όλοι αυτοί τρώνε ένα 1% περίπου της κάθε online συναλλαγής. Πολλά ή λίγα δε θα το αποφασίσω εγώ, αλλά τόσο είναι. ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία δεν γίνεται να παρασχεθεί. Mα δε μιλησα εγω για μαυρο χρημα, ο φιλος το ανεφερε. Η μανα μου ειναι μεγαλυτερη και δεν εχει πληρωσει ποτε ως τωρα στη ζωη της με καρτες, αν και εχει. Οι πιθανοτητες να αλλαξει αυτο ειναι μηδεν επισης, ειναι ανενδοτη. Εξαλλου οι ηλικιωμενοι ανθρωποι εχουν θεμα προσαρμογης ή ακομα και υγειας. Αυτοι δε θα πρεπει να υποχρεωνονται, και σωστα εξαιρουνται απο το 30%. Χρησιμοποιω μονο απλες χρεωστικες και δεν υπαρχει προμηθεια. Μονο τα 6ε τη τριετια για την ανανεωση. 23 ώρες πριν, lector είπε Φυσικα και υπαρχει, απλα εχει ενσωματωθει στις τιμες των προϊοντων και δε φαινεται σαν ξεκαθαρο κοστος παροχης υπηρεσιας. Ειπαμε τσαμπα δεν ειναι τιποτα. Τι λες φιλε μου?? δηλαδη αλλη τιμη εχουν με καρτα και αλλη με μετρητα? 15 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Γνωρίζεις ότι όποιος έχει μετρητά στην τράπεζα και ΟΧΙ στο σπίτι του, πληρώνει διαφορά έξοδα διατήρησης του λογαριασμού κτλ ? Ποιες τραπεζες το κανουν αυτο? για τι ειδους λογ/σμους μιλας? για απλους λογ/σμους παντως η Εθνικη και η Πειραιως δε χρεωνουν τιποτα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από fitsoulas2024
GREGORYMO Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Ποιες τραπεζες το κανουν αυτο? για τι ειδους λογ/σμους μιλας? για απλους λογ/σμους παντως η Εθνικη και η Πειραιως δε χρεωνουν τιποτα. Ισχύει. Προς το παρόν μόνο η eurobank 23 ώρες πριν, polaki είπε Αρχικά, για ποιο λόγο προϋποθέτεις το μαύρο χρήμα, ο πατέρας μου στα 72 του πληρώνει τα πάντα ακόμα με μετρητά, και οι πιθανότητες αυτό να αλλάξει μέχρι να μας αποχαιρετήσει ευελπιστώ απο βαθειά και υγιή γεράματα είναι μηδέν. Τραβαει λοιπόν 100-100€ τη σύνταξη του και πληρώνει. Αυτού του ανθρώπου με το ΣΤΑΝΙΟ του επιβάλουν πρόστιμο αν δεν πληρώσει με κάρτα γιατί κάποιος εκεί έξω έτσι αποφάσισε. Βεβαια οκ καταλαβαίνω τί λες μιας και όντως υπάρχει ακόμα πολύ μαύρο χρήμα εκεί έξω. Κατά δεύτερον, η συναλλαγή με κάρτα εμπλέκει φορείς και εταιρίες οι οποίες παρέχουν την υπηρεσία της μεταφοράς, και είναι τουλάχιστον 3. Ο payment processor πχ Cardlink, η Visa/Mastercard και η εκάστοτε τράπεζα. Όλοι αυτοί τρώνε ένα 1% περίπου της κάθε online συναλλαγής. Πολλά ή λίγα δε θα το αποφασίσω εγώ, αλλά τόσο είναι. ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία δεν γίνεται να παρασχεθεί. Από εκεί και πέρα βέβαια το ότι σε ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ το κράτος να πληρώσεις με αυτόν τον τρόπο για μένα υπάρχει λέξη που το χαρακτηρίζει αλλά δεν θα την εκφράσω.. Οι άνω των 70 εξαιρούνται
kogba Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Lewnidas1995 είπε Πως καταφερατε παλι ρε φιντακια να το γυρισετε σε αυτην την κουβεντα οταν ο TS απλα εκανε μια ερωτηση για να τον βοηθησετε και καθεστε και μαλωνετε... Anyway, Το πιο ευκολο ειναι αυτο που ειπαν καποια παιδια με την revolut. Κατεβαζεις statements και τα δινει λογιστη. Παντως ειναι οντως κριμα να υπαρχουν ακομη ατομα που δεν κανουν αυτο το 30% και χανουν τυχων επιστροφες φορου ή ακομη χειροτερα πληρωνουν προστιματα. Εγω εχω 6700€ μεχρι στιγμης, σχεδον το 50% δηλαδη. Δηλαδή, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί το έτος, έχεις μόνο το 50% των ηλεκτρονικών αποδείξεων; Θα προλάβεις να μαζέψεις το υπόλοιπο η απλά θα πληρώσεις το πρόστιμο 20%, κάπου 1000-1400€ , σύμφωνα με ότι αναφέρεις; Βέβαια, αν κάποιος δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσει κάτι με το ζόρι, ποια είναι η λύση, να ξοδέψει ή πρόστιμο.
Lewnidas1995 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, kogba said: Δηλαδή, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί το έτος, έχεις μόνο το 50% των ηλεκτρονικών αποδείξεων; Θα προλάβεις να μαζέψεις το υπόλοιπο η απλά θα πληρώσεις το πρόστιμο 20%, κάπου 1000-1400€ , σύμφωνα με ότι αναφέρεις; Βέβαια, αν κάποιος δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσει κάτι με το ζόρι, ποια είναι η λύση, να ξοδέψει ή πρόστιμο. μπερδευτηκες φιλτατε. Το 50% του εισοδήματος εννoουσα Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από Lewnidas1995 1
alefther Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Στις 25/12/2024 στις 6:56 ΜΜ, mindreader είπε james_s, συγχαρητηρια για την επιλογη σου να χρησιμοποιεις μετρητα. Η επιχειρηματολογια υπερ της χρησης τους, ειναι συντριπτικη, οσο και αν γινεται συστηματικη πλυση εγκεφαλου - αλλα και εξωθηση αναγκαστικης χρησης καρτας- για το αντιθετο. ειμαι βεβαιος οτι ετσι ελεγε και τουτος 1 1
gokuthelegend Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Η μανα μου ειναι μεγαλυτερη και δεν εχει πληρωσει ποτε ως τωρα στη ζωη της με καρτες, αν και εχει. Οι πιθανοτητες να αλλαξει αυτο ειναι μηδεν επισης, ειναι ανενδοτη. Νομίζω ότι αν είναι πάνω από 70 ετών δεν υποχρεούται να μαζέψει αποδείξεις με κάρτες. Αν από την άλλη υποχρεούται, μπορείς να χρησιμοποιείς και εσύ την κάρτα της και να της δίνεις τα λεφτά. Εγώ το κάνω έτσι. Χρησιμοποιώ την δικιά μου μέχρι να μαζέψω το αφορολόγητο, και μετά χρησιμοποιώ τις κάρτες των γονέων μου. Έτσι κι αλλιώς τους έχω ανοίξει και e-banking και τους τα διαχειρίζομαι όλα εγώ, οπότε ότι χαλάω τους τα στέλνω μετά μέσω e-banking.
Neptu Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, dimitrins είπε Yπάρχει και παραυπάρχει. όταν έγραφα ότι δεν υπάρχει λογική εννοούσα στο να χρεώνεσαι 3-4€+ για να φέρεις λεφτά στην τράπεζα και να χρεώνεσαι 1-1,4€ για να βγάλεις. Η λογική λέει ότι ο άλλος πρέπει να σε ενθαρρύνει να φέρεις λεφτά και να σε αποτρέψει από το να τα πάρεις. Σε άλλες τράπεζες και fintech που ξέρω, αν υπάρχει χρέωση, υπάρχει σε εξερχόμενα. Σε εισερχόμενα υπάρχει αλλά αν βάλεις χρήματα μέσω κάρτας που εκεί είναι άλλη ιστορία. 1
Vagosman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Στις 26/12/2024 στις 10:36 ΠΜ, GREGORYMO είπε Όποιος παρέχει υπηρεσίες, πληρώνεται. Γιατί να εξαιρούνται οι τράπεζες? Ισχύει. Για αυτό τα κούρεψε η κυβέρνηση. τπτ δεν κουρεψε καμια κυβερνηση. Ηταν προαπαιτουμενο κ ψηφισμένο απο EU, απλά το βαπτίσανε οτι η καλή κυβερνηση τα εβαλε με τις κακες τράπεζες, πόσο μαλλον οταν οι μπλε χρωστάνε σχεδον 1 δις πλεον σε αυτες. Προσοχή μην τις κάνουν ντά.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, patatasc είπε Όχι τσάμπα, πρέπει να πληρώνουν τόκους. Τα λεφτά που έχεις 'ανοιχτά' στην τράπεζα δε προσφέρουν τίποτα, δεν είναι assets. Και πλέον δεν ενδιαφέρονται ούτε για κλειστά λεφτά. Για αυτο και τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά...
GREGORYMO Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Vagosman είπε τπτ δεν κουρεψε καμια κυβερνηση. Ηταν προαπαιτουμενο κ ψηφισμένο απο EU, απλά το βαπτίσανε οτι η καλή κυβερνηση τα εβαλε με τις κακες τράπεζες, πόσο μαλλον οταν οι μπλε χρωστάνε σχεδον 1 δις πλεον σε αυτες. Προσοχή μην τις κάνουν ντά. Προ απαιτούμενο λόγω 3' μνημονίου εννοείς? Δεν βγήκαμε το 2018 ? 1 ώρα πριν, Vagosman είπε τπτ δεν κουρεψε καμια κυβερνηση. Ηταν προαπαιτουμενο κ ψηφισμένο απο EU, απλά το βαπτίσανε οτι η καλή κυβερνηση τα εβαλε με τις κακες τράπεζες, πόσο μαλλον οταν οι μπλε χρωστάνε σχεδον 1 δις πλεον σε αυτες. Προσοχή μην τις κάνουν ντά. Πράγματι χρωστάνε πολλά εκατομμύρια και πληρώνουν τόκους δανείων όπως η μισή Ελλάδα.
Neptu Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 παιδιά μη το πάμε στο πολιτικο και χαλάσουμε το θέμα. Η ουσία είναι μια, Περνάμε καλά. Λίγο λιγότερη μιρλά θέλει, λίγο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα