Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, lector είπε

Σε οποιαδηποτε κινηση γινεται μεσω τραπεζης υπαρχει προμηθεια, δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα οι τραπεζες.

Όποιος παρέχει υπηρεσίες, πληρώνεται.

Γιατί να εξαιρούνται οι τράπεζες?

1 ώρα πριν, patatasc είπε

Μεταφορά 200 ευρώ από λογαριασμό εθνικής σε eurobank, με όλα τα έξοδα δικά μου. Κόστος, 3,70 ευρώ (μόνο).

Κέρδη τραπεζών 1,5 δις (κυρίως από προμήθειες).

Ισχύει.

Για αυτό τα κούρεψε η κυβέρνηση.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Neptu είπε

είναι μια λύση, Αναγουλιάζεις και μόνο στη σκέψη να φανταστώ.

δεν αναγουλιαζω, απορω. Ξεφορτωνεται ο ενας το μαυρο χρημα του και το φορτωνεται ο αλλος? Τι πιο απλο να πας στη λαϊκη ή στο σουπερ μαρκετ να ψωνισεις και να ξεφορτωσεις εκει το... μαυρο χρημα σου

13 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ το κάνω τακτικά αυτό. Είναι και εύκολος τρόπος για να μαζέψεις γρήγορα το αφορολόγητο. Στους 3 πρώτους μήνες του έτους το μαζεύω άνετα, μαζί φυσικά με αυτά που καταναλώνω και εγώ για τα δικά μου έξοδα. Εννοείται επιβεβαιώνω πρώτα ότι ο άλλος τα έχει μπροστά του τα χρήματα για να μου τα δώσει άμεσα, αλλιώς δεν κάνω τίποτα.

Μια άλλη λύση είναι αν μένεις με συγγενείς (πχ με σύζυγο ή γονείς) να συννενοείστε μεταξύ σας ώστε να πληρώνει πάντα ο ένας μέχρι να μαζέψει το αφορολόγητο και να του δίνουν τα χρήματα οι άλλοι, και μετά να πληρώνει ο επόμενος.

Και σε ολο αυτο το κοπο μπαινεις επειδη αρνεισαι να ψωνιζεις με καρτα?

3 ώρες πριν, patatasc είπε

Και εγώ είμαι υπέρ της ευκολίας του πλαστικού χρήματος, όμως η αφαίμαξη των τραπεζών είναι τεράστιο πρόβλημα.

Ένα πενηντάρικο αν αλλάξει 10 χέρια παραμένει 50άρικο. Αν αλλάξει ηλεκτρονικά 10 τράπεζες θα γίνει 25 ευρώ.

Από την στιγμή που το κόστος του ηλεκτρονικού χρήματος δεν είναι απολύτως 0, είμαι της γνώμης ότι το 30% είναι αντισυνταγματικό.

Πρέπει το κράτος να φτιάξει ψηφιακό πορτοφόλι με μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών.

Μιλας για ειδικες καρτες, με μια απλη χρεωστικη ομως δεν υπαρχει κοστος.

Βεβαιως και πρεπει να υπαρχουν μηδενικες χρεωσεις συναλλαγων.

53 λεπτά πριν, lector είπε

Σε οποιαδηποτε κινηση γινεται μεσω τραπεζης υπαρχει προμηθεια, δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα οι τραπεζες.

δεν ειναι ετσι,  οταν υποχρεωτικα πλεον ολα γινονται μεσω τραπεζων (οι οποιες θυμιζω τα προηγουμενα χρονια  τροφοδοτηθηκαν με πολλα δισεκατομμυρια για να μη καταρρευσουν) γιατι θα πρεπει ο συναλλασσομενος να πληρωνει το καθε τι? για να παιρνει και καταθετικο επιτοκιο της πλακας?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
14 minutes ago, fitsoulas2024 said:

δεν αναγουλιαζω, απορω. Ξεφορτωνεται ο ενας το μαυρο χρημα του και το φορτωνεται ο αλλος? Τι πιο απλο να πας στη λαϊκη ή στο σουπερ μαρκετ να ψωνισεις και να ξεφορτωσεις εκει το... μαυρο χρημα σου

δεν ειναι ετσι,  οταν υποχρεωτικα πλεον ολα γινονται μεσω τραπεζων (οι οποιες θυμιζω τα προηγουμενα χρονια  τροφοδοτηθηκαν με πολλα δισεκατομμυρια για να μη καταρρευσουν) γιατι θα πρεπει ο συναλλασσομενος να πληρωνει το καθε τι? για να παιρνει και καταθετικο επιτοκιο της πλακας?

Αρχικά, για ποιο λόγο προϋποθέτεις το μαύρο χρήμα, ο πατέρας μου στα 72 του πληρώνει τα πάντα ακόμα με μετρητά, και οι πιθανότητες αυτό να αλλάξει μέχρι να μας αποχαιρετήσει ευελπιστώ απο βαθειά και υγιή γεράματα είναι μηδέν.

Τραβαει λοιπόν 100-100€ τη σύνταξη του και πληρώνει. Αυτού του ανθρώπου με το ΣΤΑΝΙΟ του επιβάλουν πρόστιμο αν δεν πληρώσει με κάρτα γιατί κάποιος εκεί έξω έτσι αποφάσισε. Βεβαια οκ καταλαβαίνω τί λες μιας και όντως υπάρχει ακόμα πολύ μαύρο χρήμα εκεί έξω.

Κατά δεύτερον, η συναλλαγή με κάρτα εμπλέκει φορείς και εταιρίες οι οποίες παρέχουν την υπηρεσία της μεταφοράς, και είναι τουλάχιστον 3. Ο payment processor πχ Cardlink, η Visa/Mastercard και η εκάστοτε τράπεζα. 

Όλοι αυτοί τρώνε ένα 1% περίπου της κάθε online συναλλαγής. Πολλά ή λίγα δε θα το αποφασίσω εγώ, αλλά τόσο είναι.

ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία δεν γίνεται να παρασχεθεί.

Από εκεί και πέρα βέβαια το ότι σε ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ το κράτος να πληρώσεις με αυτόν τον τρόπο για μένα υπάρχει λέξη που το χαρακτηρίζει αλλά δεν θα την εκφράσω..

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Όποιος παρέχει υπηρεσίες, πληρώνεται.

Γιατί να εξαιρούνται οι τράπεζες?

Οι τραπεζες (και οι ασφαλιστικες για οποιον οδηγει οχημα) ειναι ιδιωτικες εταιρειες των οποιων τις υπηρεσιες εισαι υποχρεωμενος να αγορασεις θες δε θες.

23 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Δε διαφωνουμε.

24 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

με μια απλη χρεωστικη ομως δεν υπαρχει κοστος

Φυσικα και υπαρχει, απλα εχει ενσωματωθει στις τιμες των προϊοντων και δε φαινεται σαν ξεκαθαρο κοστος παροχης υπηρεσιας. Ειπαμε τσαμπα δεν ειναι τιποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, polaki είπε

Αρχικά, για ποιο λόγο προϋποθέτεις το μαύρο χρήμα, ο πατέρας μου στα 72 του πληρώνει τα πάντα ακόμα με μετρητά, και οι πιθανότητες αυτό να αλλάξει μέχρι να μας αποχαιρετήσει ευελπιστώ απο βαθειά και υγιή γεράματα είναι μηδέν.

Τραβαει λοιπόν 100-100€ τη σύνταξη του και πληρώνει. Αυτού του ανθρώπου με το ΣΤΑΝΙΟ του επιβάλουν πρόστιμο αν δεν πληρώσει με κάρτα γιατί κάποιος εκεί έξω έτσι αποφάσισε. Βεβαια οκ καταλαβαίνω τί λες μιας και όντως υπάρχει ακόμα πολύ μαύρο χρήμα εκεί έξω.

Κατά δεύτερον, η συναλλαγή με κάρτα εμπλέκει φορείς και εταιρίες οι οποίες παρέχουν την υπηρεσία της μεταφοράς, και είναι τουλάχιστον 3. Ο payment processor πχ Cardlink, η Visa/Mastercard και η εκάστοτε τράπεζα. 

Όλοι αυτοί τρώνε ένα 1% περίπου της κάθε online συναλλαγής. Πολλά ή λίγα δε θα το αποφασίσω εγώ, αλλά τόσο είναι.

ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία δεν γίνεται να παρασχεθεί.

Από εκεί και πέρα βέβαια το ότι σε ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ το κράτος να πληρώσεις με αυτόν τον τρόπο για μένα υπάρχει λέξη που το χαρακτηρίζει αλλά δεν θα την εκφράσω..

Εξαιρούνται οι άνω των 70

https://eleftherostypos.gr/oikonomia/ti-ischyei-gia-tis-apodeixeis-to-2023-pinakas

Όχι ότι συμφωνώ με το μέτρο, διαφωνώ για πολλούς λόγους
Και το κόστος όλων αυτών των προμηθειών ανεβάζει το κόστος συναλλαγής αλλά και όλο αυτό το κυνηγητό κατά της φοροδιαφυγής με όλα αυτά τα γραφειοκρατικά μέτρα, είναι και αυτό έξτρα κόστος για τις επιχειρήσεις

Πέρα από αυτό το να υποχρεώνεις κάποιον να κάνει καταναλωτικές δαπάνες ενός ύψους, μέσω προστιμών, δεν βοηθάει μια οικονομια με μόνιμο εμπορικό έλλειμμα

12 λεπτά πριν, lector είπε

Οι τραπεζες (και οι ασφαλιστικες για οποιον οδηγει οχημα) ειναι ιδιωτικες εταιρειες των οποιων τις υπηρεσιες εισαι υποχρεωμενος να αγορασεις θες δε θες.

Η ασφάλιση οχήματος είναι υποχρεωτική για την προστασία κυρίως τρίτων που μπορεί να πάθουν ζημιά από το όχημα. Υπάρχει κοινωνικός λόγος

Δεν μπορώ να βρω κοινωνικό λόγο στην υποχρεωτική πληρωμή μισθού μέσω τράπεζης και την υποχρεωτική κατανάλωση μέρος του με τραπεζικά μέσα.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, GREGORYMO said:

Για αυτό τα κούρεψε η κυβέρνηση.

Η ΕΕ τα κούρεψε, όχι η κυβέρνηση. Υποχρεωτική εφαρμογή ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, hln3 είπε

Δεν μπορώ να βρω κοινωνικό λόγο στην υποχρεωτική πληρωμή μισθού μέσω τράπεζης και την υποχρεωτική κατανάλωση μέρος του με τραπεζικά μέσα.

Ο γελοιος δηθεν κοινωνικος λογος που προφασιζεται ο νομοθετης ειναι ο περιορισμος της φοροδιαφυγης και του μαυρου χρηματος. Στην πραξη βεβαια τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα και υπαρχουν πολλες αλλοι παραμετροι που το υπονομευουν αυτο, αλλα αποκρυπτονται εντεχνως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/12/2024 στις 4:53 ΜΜ, james_s είπε

Τελειώνει το έτος και είδα στο ebanking πως είμαι 1000+ ευρώ κάτω από το 30% του εισοδήματος της δήλωσης για την επίτευξη του 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα.

Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιώ αρκετά revolut για ασφάλεια και μετρητά.

Ιδέες για να φτάσω πιο κοντά στον στόχο του 30%; δεν έχω κάποιο μεγάλο έξοδο να κάνω μέχρι τέλους του χρόνου

Εάν π.χ. πληρώσω στην ΔΕΗ 300 ευρώ ενώ ο λογαριασμός που ήρθε είναι 50 ευρώ, αυτά τα χρήματα υποθέτω δεν χάνονται και θα έρχονται μηδενικοί λογαριασμοί;

ΕΣΥ στη δηλωση σου συμπληρωνεις το ποσο  των ηλεκτρονικων πληρωμων και (υποτιθεται οτι) η εφορια κανει διασταρωση (ειναι ανεφικτο κατι τετοιο για εκατομμυρια δηλωσεων μικρων ποσων) οποτε τσαμπα αγχωνεσαι.Δε θυμαμαι ποσο καιρο εχει περαστει αυτο το μετρο αλλα ο λογιστης μου απο τοτε , βαζει εκει το καταλληλο ποσο ωστε να μην εχει penalty (ανεξαρτητα με την πραγματικοτητα).

1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

για να παιρνει και καταθετικο επιτοκιο της πλακας?

Την Δευτερα πιστωθηκε το επιδομα θερμανσης σε ενα ξεχασμενο λογαριασμο μου στην Alpha, για να τα μεταφερω στη eurobank , κρατησε 1€ η πρωτη τραπεζα και η δευτερη πηρε αλλα 3,5€ , ολα αυτα για το τρομαχτικο ποσο των 108€.

Ο Κοσμας Μαρινακης φταιει που διαδιδει fake news για καρτελ και αλλα "φανταστικα" ομοια ζητηματα.

Επεξ/σία από leolipop
  • Like 4
Δημοσ.
43 minutes ago, leolipop said:

Την Δευτερα πιστωθηκε το επιδομα θερμανσης σε ενα ξεχασμενο λογαριασμο μου στην Alpha, για να τα μεταφερω στη eurobank , κρατησε 1€ η πρωτη τραπεζα και η δευτερη πηρε αλλα 3,5€ , ολα αυτα για το τρομαχτικο ποσο των 108€.

Ο Κοσμας Μαρινακης φταιει που διαδιδει fake news για καρτελ και αλλα "φανταστικα" ομοια ζητηματα.

Ναι οκ, βέβαια εδώ εσύ ο ίδιος δεν είχες προστατέψει τον εαυτό σου. Ειχες κρατήσει τον παλιό ξεχασμένο λογαριασμό που εσύ είχες δηλώσει κάποτε κάπου στο taxis. 

Επίσης θα μπορούσες να είχες ενεργό το λογαριασμό και με κάρτα ώστε απλά να κάνεις μια αγορά και να τα χρησιμοποιήσεις, εγώ για παράδειγμα έχω και στις 4 τράπεζες λογαριασμό, και ποτέ δεν χρειάζεται να μεταφέρω απτή μια στην άλλη. 

Τέλος θα μπορούσες να πας στην τράπεζα και να ζητήσεις να τα σηκώσεις, αυτό ακόμα γίνεται απτό γκισέ αν δεν κάνω λάθος.

Με τις δικές σου παραλήψεις λοιπόν τα έβαλες κάτω θεώρησες ότι είναι προτιμότερο να χρεωθείς τα 4,5€.

Και εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα, και το αμέσως επόμενο βήμα θα ήταν επιτέλους να αλλάξω την τράπεζα που έχω δηλώσει.

Απορώ γιατί τους αφήνετε να σας τα τρώνε ρε παιδιά όμως.. τσάμπα λεφτά.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, polaki είπε

Ναι οκ, βέβαια εδώ εσύ ο ίδιος δεν είχες προστατέψει τον εαυτό σου. Ειχες κρατήσει τον παλιό ξεχασμένο λογαριασμό που εσύ είχες δηλώσει κάποτε κάπου στο taxis. 

Επίσης θα μπορούσες να είχες ενεργό το λογαριασμό και με κάρτα ώστε απλά να κάνεις μια αγορά και να τα χρησιμοποιήσεις, εγώ για παράδειγμα έχω και στις 4 τράπεζες λογαριασμό, και ποτέ δεν χρειάζεται να μεταφέρω απτή μια στην άλλη. 

Τέλος θα μπορούσες να πας στην τράπεζα και να ζητήσεις να τα σηκώσεις, αυτό ακόμα γίνεται απτό γκισέ αν δεν κάνω λάθος.

Με τις δικές σου παραλήψεις λοιπόν τα έβαλες κάτω θεώρησες ότι είναι προτιμότερο να χρεωθείς τα 4,5€.

Και εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα, και το αμέσως επόμενο βήμα θα ήταν επιτέλους να αλλάξω την τράπεζα που έχω δηλώσει.

Απορώ γιατί τους αφήνετε να σας τα τρώνε ρε παιδιά όμως.. τσάμπα λεφτά.

Δηλαδή η δική μου αμελεία δικαιολογεί τα 4,5ευρω ως έξοδα για μια αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία ;

Κάρτα έχω της τράπεζας , αγορές θα μπορούσα να κάνω και ανάληψη.Γνωριζα για το 1 ευρώ της άλφα , αλλά όχι για τα 3.5 της γιουρομπανκ που χωρίς καμία ειδοποίηση απλά τα πήραν.

Δημοσ.
32 minutes ago, leolipop said:

Δηλαδή η δική μου αμελεία δικαιολογεί τα 4,5ευρω ως έξοδα για μια αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία ;

Κάρτα έχω της τράπεζας , αγορές θα μπορούσα να κάνω και ανάληψη.Γνωριζα για το 1 ευρώ της άλφα , αλλά όχι για τα 3.5 της γιουρομπανκ που χωρίς καμία ειδοποίηση απλά τα πήραν.

Απο τη στιγμή που γνωρίζεις οτι οι μεταφορές μεταξύ των τραπεζών δεν είναι δωρεάν, θα έπρεπε να ξέρεις οτι οι τράπεζες χρεώνουν και εισερχόμενα και εξερχόμενα εμβάσματα αναλόγως το ύψος του ποσού/είδος λογαριασμού εκτός και αν είναι η πρώτη σου φορά μου στέλνεις/λαμβάνεις χρήματα. Οι χρεώσεις για τις συναλλαγές είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, leolipop είπε

ΕΣΥ στη δηλωση σου συμπληρωνεις το ποσο  των ηλεκτρονικων πληρωμων και (υποτιθεται οτι) η εφορια κανει διασταρωση (ειναι ανεφικτο κατι τετοιο για εκατομμυρια δηλωσεων μικρων ποσων) οποτε τσαμπα αγχωνεσαι.Δε θυμαμαι ποσο καιρο εχει περαστει αυτο το μετρο αλλα ο λογιστης μου απο τοτε , βαζει εκει το καταλληλο ποσο ωστε να μην εχει penalty (ανεξαρτητα με την πραγματικοτητα).

για IRIS δεν εχεις ακουσει?

περα αυτου η δουλεια της τραπεζας ειναι να εξυπηρετει χρημα, και να σε χρεωνει για τις υπηρεσιες που σου προσφερει. Μπορουσες να κανεις αναληψη, μπορουσες να τα μεταφερεις με iris, μπορουσες να περιμενεις καμια βδομαδα που τα εξοδα του εμβασματος θα γινουν 50 λεπτα συνολο. Εσυ επελεξες να αγορασεις μια υπηρεσια οντας ανενημερωτος.

Επεξ/σία από alefther
  • Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, esertas είπε

Νομίζω δεν μπορείς να στείλεις με iris στον εαυτό σου.

μια χαρά μπορείς και έχουν γράψει στο φορουμ τον τρόπο

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, fitsoulas2024 said:

Οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με κρυπτο έχουμε περισσότερο μαύρο χρήμα ηλεκτρονικά παρά σε μετρητά.

• Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...