Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

james_s, συγχαρητηρια για την επιλογη σου να χρησιμοποιεις μετρητα.

Η επιχειρηματολογια υπερ της χρησης τους, ειναι συντριπτικη, οσο και αν γινεται συστηματικη πλυση εγκεφαλου - αλλα και εξωθηση αναγκαστικης χρησης καρτας- για το αντιθετο.

ιδεολογικοι ειναι οι λογοι της μη χρησης καρτας? Εγω αποφευγω τα μετρητα οπως ο διαολος το λιβανι, και οχι για θρηκευτικους λογους. Η ιδεα οτι καποιος σηκωνει λεφτα απο το ATM και μετα παει με αυτα να ψωνισει ακουγεται το λιγοτερο αστεια.

1 ώρα πριν, Neptu είπε

δες μήπως κάποιος φίλος-συγγενής θέλει να κάνει κάποια αγορά να την κάνεις με την κάρτα σου. Δε φαντάζεστε πόσοι είναι που θέλουν να διώξουν μαύρο χρήμα.

Δηλαδη να κανει ο συμφορουμιτης την αγορα και μετα ο φιλος-συγγενης να του δωσει στο χερι το μαυρο χρημα του?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Haha 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Δηλαδη να κανει ο συμφορουμιτης την αγορα και μετα ο φιλος-συγγενης να του δωσει στο χερι το μαυρο χρημα του?

είναι μια λύση, Αναγουλιάζεις και μόνο στη σκέψη να φανταστώ.

Αλλιώς ας πληρώσει την ποινή, κάπου στα 20% είναι νομίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Εγώ το κάνω τακτικά αυτό. Είναι και εύκολος τρόπος για να μαζέψεις γρήγορα το αφορολόγητο. Στους 3 πρώτους μήνες του έτους το μαζεύω άνετα, μαζί φυσικά με αυτά που καταναλώνω και εγώ για τα δικά μου έξοδα. Εννοείται επιβεβαιώνω πρώτα ότι ο άλλος τα έχει μπροστά του τα χρήματα για να μου τα δώσει άμεσα, αλλιώς δεν κάνω τίποτα.

Μια άλλη λύση είναι αν μένεις με συγγενείς (πχ με σύζυγο ή γονείς) να συννενοείστε μεταξύ σας ώστε να πληρώνει πάντα ο ένας μέχρι να μαζέψει το αφορολόγητο και να του δίνουν τα χρήματα οι άλλοι, και μετά να πληρώνει ο επόμενος.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ το κάνω τακτικά αυτό. Είναι και εύκολος τρόπος για να μαζέψεις γρήγορα το αφορολόγητο. Στους 3 πρώτους μήνες του έτους το μαζεύω άνετα, μαζί φυσικά με αυτά που καταναλώνω και εγώ για τα δικά μου έξοδα. Εννοείται επιβεβαιώνω πρώτα ότι ο άλλος τα έχει μπροστά του τα χρήματα για να μου τα δώσει άμεσα, αλλιώς δεν κάνω τίποτα.

Μια άλλη λύση είναι αν μένεις με συγγενείς (πχ με σύζυγο ή γονείς) να συννενοείστε μεταξύ σας ώστε να πληρώνει πάντα ο ένας μέχρι να μαζέψει το αφορολόγητο και να του δίνουν τα χρήματα οι άλλοι, και μετά να πληρώνει ο επόμενος.

το θέμα είναι ότι ο φίλος δε ψάχνει γενικά τρόπους. Ψάχνει ένα τρόπο να γίνει τώρα άμεσα, οπότε υπάρχει και η πίεση του χρόνου

• Like 1
Δημοσ.

Ο κωδικός είναι ανοιχτός και γράφεις εσύ ό,τι ποσό νομίζεις ότι έκανες ως δαπάνες στη δήλωση. Αν νομίζεις ότι οι αγορές μέσω revolut μετράνε, τις γράφεις. Κι εγώ π.χ. έκανα με business card διάφορες δαπάνες που μετράνε αλλά δεν τις εμφανίζει στο "αφορολόγητο". Τις πρόσθεσα κανονικά. Κανένα πρόβλημα. Απλά κατέβασα τις κινήσεις ώστε σε περίπτωση ελέγχου να αποδείξω ότι ήταν πληρωμές που μετράνε.

Δημοσ.

Το πραγματικό εισόδημα, αυτό δηλαδή βάσει του οποίου γίνεται ο υπολογισμός του 30% είναι το μεικτό - ασφάλιση; Δηλαδή αυτά που μπαίνουν στην τράπεζα + φόρος; Ή τα καθαρά σκέτα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SOADNICK είπε

Το πραγματικό εισόδημα, αυτό δηλαδή βάσει του οποίου γίνεται ο υπολογισμός του 30% είναι το μεικτό - ασφάλιση; Δηλαδή αυτά που μπαίνουν στην τράπεζα + φόρος; Ή τα καθαρά σκέτα;

Για ελ. επαγγελματίες είναι στο καθαρό.

Δημοσ.
5 hours ago, SOADNICK said:

Είναι το φορολογητέο εισόδημα, ήτοι μικτό - ασφαλιστικές εισφορές 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

ιδεολογικοι ειναι οι λογοι της μη χρησης καρτας? Εγω αποφευγω τα μετρητα οπως ο διαολος το λιβανι, και οχι για θρηκευτικους λογους. Η ιδεα οτι καποιος σηκωνει λεφτα απο το ATM και μετα παει με αυτα να ψωνισει ακουγεται το λιγοτερο αστεια.

Και εγώ είμαι υπέρ της ευκολίας του πλαστικού χρήματος, όμως η αφαίμαξη των τραπεζών είναι τεράστιο πρόβλημα.

Ένα πενηντάρικο αν αλλάξει 10 χέρια παραμένει 50άρικο. Αν αλλάξει ηλεκτρονικά 10 τράπεζες θα γίνει 25 ευρώ.

Από την στιγμή που το κόστος του ηλεκτρονικού χρήματος δεν είναι απολύτως 0, είμαι της γνώμης ότι το 30% είναι αντισυνταγματικό.

Πρέπει το κράτος να φτιάξει ψηφιακό πορτοφόλι με μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, patatasc είπε

Και εγώ είμαι υπέρ της ευκολίας του πλαστικού χρήματος, όμως η αφαίμαξη των τραπεζών είναι τεράστιο πρόβλημα.

Ένα πενηντάρικο αν αλλάξει 10 χέρια παραμένει 50άρικο. Αν αλλάξει ηλεκτρονικά 10 τράπεζες θα γίνει 25 ευρώ.

Από την στιγμή που το κόστος του ηλεκτρονικού χρήματος δεν είναι απολύτως 0, είμαι της γνώμης ότι το 30% είναι αντισυνταγματικό.

Πρέπει το κράτος να φτιάξει ψηφιακό πορτοφόλι με μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών.

Που την βλέπεις την προμήθεια?

Μιλάς σαν ιδιώτης η επιχείρηση?

ΥΓ. Να υποθέσω ότι την ίδια 'άποψη' έχεις και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Haha 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μεταφορά 200 ευρώ από λογαριασμό εθνικής σε eurobank, με όλα τα έξοδα δικά μου. Κόστος, 3,70 ευρώ (μόνο).

Κέρδη τραπεζών 1,5 δις (κυρίως από προμήθειες).

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Σε οποιαδηποτε κινηση γινεται μεσω τραπεζης υπαρχει προμηθεια, δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα οι τραπεζες.

• Like 3
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...