Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελειώνει το έτος και είδα στο ebanking πως είμαι 1000+ ευρώ κάτω από το 30% του εισοδήματος της δήλωσης για την επίτευξη του 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα.

Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιώ αρκετά revolut για ασφάλεια και μετρητά.

Ιδέες για να φτάσω πιο κοντά στον στόχο του 30%; δεν έχω κάποιο μεγάλο έξοδο να κάνω μέχρι τέλους του χρόνου

Εάν π.χ. πληρώσω στην ΔΕΗ 300 ευρώ ενώ ο λογαριασμός που ήρθε είναι 50 ευρώ, αυτά τα χρήματα υποθέτω δεν χάνονται και θα έρχονται μηδενικοί λογαριασμοί;

• Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αγορασε καμμια διαμονη σε ξενοδοχειο με δωρεαν ακυρωση και με την αρχη του χρονου ακυρωνεις την κρατηση. Απλα φροντισε να το κανεις σε καμμια μεγαλη αλυσιδα που τα λεφτα που θα βαλεις ειναι peanuts

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, james_s είπε

Τελειώνει το έτος και είδα στο ebanking πως είμαι 1000+ ευρώ κάτω από το 30% του εισοδήματος της δήλωσης για την επίτευξη του 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα.

Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιώ αρκετά revolut για ασφάλεια και μετρητά.

Ιδέες για να φτάσω πιο κοντά στον στόχο του 30%; δεν έχω κάποιο μεγάλο έξοδο να κάνω μέχρι τέλους του χρόνου

Εάν π.χ. πληρώσω στην ΔΕΗ 300 ευρώ ενώ ο λογαριασμός που ήρθε είναι 50 ευρώ, αυτά τα χρήματα υποθέτω δεν χάνονται και θα έρχονται μηδενικοί λογαριασμοί;

Βεβαίως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω τωρα την επιτευξη του αφορολογητου μου και μου λειπουν 1100 ευρω απο τις συστημικες τραπεζες.

Εχω αγορες 900 ευρω στην revolut.

Να θεωρησω οτι μου λειπουν 200 ευρω ή 1100;

Τελος, σκεφτομαι να κανω καποια ηλεκτρονικη αγορα για να συμπληρωσω το ποσο και να κανω επιστροφη με το νεο ετος. Θα λειτουργησει ή δεν ισχυει η δαπανη μιας και θα γινει refund;

Ευχαριστω

Επεξ/σία από TheDay2012
Δημοσ.

Νομιζω πως οι επιστροφές γίνονται με αντιλογισμό και αφαιρείται από το μετρητή

3 ώρες πριν, TheDay2012 είπε

Βλέπω τωρα την επιτευξη του αφορολογητου μου και μου λειπουν 1100 ευρω απο τις συστημικες τραπεζες.

Εχω αγορες 900 ευρω στην revolut.

Να θεωρησω οτι μου λειπουν 200 ευρω ή 1100;

Τελος, σκεφτομαι να κανω καποια ηλεκτρονικη αγορα για να συμπληρωσω το ποσο και να κανω επιστροφη με το νεο ετος. Θα λειτουργησει ή δεν ισχυει η δαπανη μιας και θα γινει refund;

Ευχαριστω

Είτε δωροκάρτες είτε ψώνισε για οικογένεια/φίλους και να στα δώσουν μετρητά

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, TheDay2012 said:

Αν ολοκληρωθεί η συναλλαγή το 2024, τότε το refund θα ισχύει για το 2025 (θα είναι μείον στο αφορολόγητο του 2025).

Αν η συναλλαγή μπει σε 'δέσμευση' και ακυρωθεί, τότε είναι σαν μη γενόμενη.

Λόγω εορτών και ΣΚ, δε νομίζω να προλάβει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, TheDay2012 είπε

Νομίζω δεν μετράει καν σαν συναλλαγή αν κάνεις ακύρωση, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Αν ήταν έτσι τότε όλοι θα έκαναν αυτό το κόλπο χωρίς να χαλάσουν καθόλου λεφτά. Θα πήγαινε ο καθένας να αγοράσει μια σούπερ ακριβή τηλεόραση από τον Κωτσόβολο και την επόμενη μέρα θα έκανε ακύρωση. 2-3 φορές να κάναμε κάτι τέτοιο θα το είχαμε μαζέψει το αφορολόγητο χωρίς να χαλάσουμε λεφτά. Δες αν η Revolut παρέχει την δυνατότητα από το app της να εκδόσεις pdf με όλες τις αγορές που έχεις κάνει, σε περίπτωση δηλαδή που θα σου ζητήσουν κάποιο αποδεικτικό από την εφορία, και αν γίνεται τότε δήλωσε και τα χρήματα που κατανάλωσες στη Revolut. Πρόσεχε όμως μετράνε μόνο οι αγορές, όχι οι φορτίσεις.

Απλώς προσέχεις από δω και στο εξής για του χρόνου, να χρησιμοποιείς κάρτες Ελληνικών τραπεζών μέχρι να μαζέψεις το αφορολόγητο. Η revolut είναι για να την χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά, όχι για να κάνουμε όλες τις συναλλαγές μας με αυτή.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 2
Δημοσ.

Οι πληρωμές στη Revolut μετράνε κανονικά (απλώς δεν τις εμφανίζει αυτόματα η εφορία).

Η υποχρέωση είναι για το 30% του εισοδήματος να πηγαίνει σε τραπεζικές πληρωμές (χωρίς περιορισμό για το αν οι πληρωμές γίνονται από/σε ελληνικές τράπεζες).

Είναι άλλο οτι δεν εμφανίζονται αυτόματα και άλλο οτι δεν μετράνε.

Δημοσ.

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως για κάτι που είναι γνωστό εδώ και χρόνια (η υποχρέωση εξόδων μέσω κάρτας) υπάρχουν άτομα που την πατάνε και τρέχουν τελευταία στιγμή. Και είναι αρκετοί. Έχει βουίξει το ιντερνετ με αυτό το 30%.

Επίσης ποια είναι ακριβώς η ασφάλεια που παρέχει η revolut σε σχέση ας πούμε με την payzy που χρησιμοποιώ εγώ; Να αρχίσω να τρέμω; Θα μου πάρουν τα χρήματα μου; 

έχετε κάτι κουτοπόνηρες ιδέες πάντως.... και καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ένα μηδενικό.

Λοιπόν.

δες μήπως κάποιος φίλος-συγγενής θέλει να κάνει κάποια αγορά να την κάνεις με την κάρτα σου. Δε φαντάζεστε πόσοι είναι που θέλουν να διώξουν μαύρο χρήμα. Απλά δε φαντάζεστε.

ένας να θέλει να γεμίσει τη δεξαμενή του με πετρέλαιο και έλυσες το πρόβλημα σου

σκέψου κάποια αγορά που έχεις σκοπό να κάνεις και αγόρασε δωροεπιταγές. Αυτό είχα κάνει εγώ σε παρόμοια περίπτωση συγγενή μου που τελευταία στιγμή πήραμε χαμπάρι ότι δεν είχε συμπληρώσει το αφορολόγητο επειδή πλήρωνε με μετρητά. Πήγα λοιπόν στο μαρκετ που έτσι κι αλλιώς ψωνίζω, φόρτωσα κάρτες και τις ξόδεψα στο επόμενο έτος. 

• Like 2
Δημοσ.

james_s, συγχαρητηρια για την επιλογη σου να χρησιμοποιεις μετρητα.

Η επιχειρηματολογια υπερ της χρησης τους, ειναι συντριπτικη, οσο και αν γινεται συστηματικη πλυση εγκεφαλου - αλλα και εξωθηση αναγκαστικης χρησης καρτας- για το αντιθετο.

• Like 1
  • Thanks 3
  • Haha 5
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Neptu είπε

Επίσης ποια είναι ακριβώς η ασφάλεια που παρέχει η revolut σε σχέση ας πούμε με την payzy που χρησιμοποιώ εγώ; Να αρχίσω να τρέμω; Θα μου πάρουν τα χρήματα μου;

Το πιο αστείο είναι οι προπληρωμένες που διαφημίζονται για την "ασφάλεια" που παρέχουν

Φίλε που άνοιξες το θέμα, γιορτές έχουμε παίξε κάνα φρούτο ή βαλτά σε καμιά μια μπιλιά για το καλό

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...