Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. 

Εχτισα καινουργιο πς προσφατα, οποτε λεω να κανω δωρο το παλιο στον πατερα μου.

Ο πατερας μου εχει ενα gaming λαπτοπ αλλα εχει αρχισει και τα τρωει τα ψωμια του οποτε ειπα να του δωσω το παλιο μου pc.

Το pc αποτελειτε απο:

cpu: Ryzen 5 2600

ram: 16gb DDR4 corsair 

mobo: B450 msi

psu: Corsair rm650

ssd: Samsung evo 850 1tb

Σε αυτο το συστημα ειχα πανω μια 1080 η οποια μας αφησε χρονους.

Ποια θα ηταν μια καλη λυση για καρτα γραφικων? Αξιζει καινουργια σε αυτο το συστημα η να παω για μεταχειρισμενη?

Κυρια χρηση το παιχνιδι forge of empires.

Μπατζετ γυρω στα 100-150€.

Αν εχετε να προτεινεται και μια οθονη γυρω στα 100-150€.

Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, LabrakisG1992 said:

Καλησπερα σε ολους. 

Ο πατερας μου εχει ενα gaming λαπτοπ αλλα εχει αρχισει και τα τρωει τα ψωμια του οποτε ειπα να του δωσω το παλιο μου pc.

Το pc αποτελειτε απο:

Ποια θα ηταν μια καλη λυση για καρτα γραφικων? Αξιζει καινουργια σε αυτο το συστημα η να παω για μεταχειρισμενη?

Ευχαριστω.

Καρτα,μια μεταχειρισμενη RX 6600 και αν γινεται με εγγυηση,μεχρι 170 ευρω. Για οθονη, αυτη : https://www.e-shop.gr/othoni-dahua-dhi-lm27-e231-27-led-fhd-165hz-1ms-black-p-PER.232161  Κινεζικη,αγνωστη και ομως εξαιρετικη. Το λεω επειδη εχω αγορασει απο αυτην την μαρκα για το δευτερο pc μου και ειναι απιστευτο VFM. Απο αυτες τις σπανιες περιπτωσεις που λες,πως γινεται αγνωστη Κινεζικη και καλη και ομως ειναι και μαλιστα παραειναι.

Επεξ/σία από benign
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, LabrakisG1992 said:

Καλησπερα σε ολους. 

Το pc αποτελειτε απο:

Ευχαριστω.

Αφού το πάνω όριο σου είναι τα 150 κάνε μια υπέρβαση παραπάνω και πάρε μια 6600 καινούργια.Θα έχει περίπου τις ίδιες επιδόσεις με την 1080.

Εναλλακτικά θα ψάξεις να βρεις 2060/5700xt από τα μεταχειρισμένα που είναι άγνωστο πόσα χρόνια δουλεύουν και χωρίς εγγύηση.Πιστευω το 50ευρω πρακτικά διαφοράς αξίζει τον κόπο να πας σε καινουργια και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Plan b ψάξε και για καινούργια a750 που ίσως πέσει η τιμή της αλλά πρέπει να υποστηρίζει η μητρική σου resizable bar(νομίζω πως ναι, αλλά σιγουρέψει το) αλλά και εκεί -εαν παίζει παλιά παιχνίδια ο πατέρας σου- ίσως είναι hit and miss η arc.

Plan c ρίχνεις κατά το ~ημισυ τις απαιτήσεις σου και ψάχνεις για 1060 6gb η rx570/rx580 8gb με κανένα 70αρη(πάλι θέμα τύχης εάν θα σου βγει "καλή" αλλά το ποσό είναι αντικειμενικά μικρότερο.

Spoiler

Στο τέλος της μέρας βέβαια αυτές οι λύσεις αν και κατατι φθηνότερες δεν έχουν καλύτερο vfm από καινούργια 6600.

~Μισες επιδόσεις, ~μισή διάρκεια ζωής(?), ~μισα χρηματα και μηδέν μεταπωλητικη αξία.

Edit->

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εάν την έχεις ακόμα την 1080 και βρίσκεσε Αθήνα, ίσως αξίζει να ψαχτεις μήπως βρεις κάποιον τεχνικό να στην φτιαξει με κανένα ~50ευρω.

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...