poulinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, mefistotelis said: Καλημέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σκόπευα και εγώ κάποια στιγμή να ενημερώσω για το θέμα. Αρχές Ιανουαρίου επισκέφτηκα πάλι την ΕΥΑΘ και δεν μπόρεσε πάλι να υπάρξει κάποια συνεννόηση. Αποφασίζω να κάνω ένσταση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΑΘ. Εκεί διαπιστώνω ότι έχω περιθώριο 150 χαρακτήρες (σχεδόν δύο προτάσεις) για να εξηγήσω όλο το ιστορικό. Παρ' όλ' αυτά όμως καταθέτω την ένσταση και συνημμένο το χαρτί του τεχνικού ελέγχου ότι δεν διπιστώθηκε διαρροή. Μετά από μία εβδομάδα μου στέλνουν απάντηση ότι λόγω διαρροής δικαιούμαι έκπτωση. Επισκέπτομαι εκ νέου την ΕΥΑΘ για να καταθέσω ένσταση εγγράφως. Με την έγγραφη ένσταση μου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξω πλήρως το ιστορικό και να καταθέσω επίσης και μία σειρά συνημμένων εγγράφων. Στην ένσταση ζητώ να μην ληφθούν υπόψη οι τελευταίες μετρήσεις και να μου καταλογιστούν τα συνήθη 45m3 κάθε τετραμήνου. Η παρατήρηση του χρήστη nvel "Να ρωτήσεις στην ευαθ πως ένας μετρητής με Qn=1.5 μπορεί να μετρά 195m3 ανά ημέρα" με οδήγησε να ψάξω λίγο παραπάνω τις τεχικές προδιαγραφές των υδρομέτρων. Έτσι στην ένσταση αναφέρω " Επίσης σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ2-1393-2007 (ΦΕΚ 521Β΄) (συνημμένο 4) ο λόγος υπερφόρτωσης Q4 προς την μόνιμη παροχή Q3, πρέπει να είναι Q4/Q3=1,25. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζουμε αυτό θα ανάγονταν σε 7,25/1,5= 5,8, επιβεβαιώνοντας την αστοχία του υδρομέτρου." Δηλαδή για κάποιο διάστημα το υδρόμετρο λειτουργούσε στα κόκκινα και κατέγραφε 7,25 κυβικά την ώρα ενώ το υδρόμετρο φέρει ένδειξη Qn=1,5 m3 . Δεν είμαι τεχνικός και δεν έχω σχέση με τον χώρο αλλά θεώρησα σωστό να το αναφέρω. Μετά από λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο από την ΕΥΑΘ και μου είπαν ότι εκ παραδρομής έλαβαν το χαρτί της μη διαρροής ως διαρροής στην πρώτη ένταση που έγινε ηλεκτρονικά. Όσο για την έγγραφη ένσταση μου είπαν ότι θα το διερευνήσουν και θα μου απαντήσουν . 'Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και ακόμα περιμένω. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. μακαρι να βγει ακρη και να μην πληρωσεις τιποτα. {off topic} μέχρι να το φτιαξουν παιζει να μας εχεις στερεψει ολες τις λιμνες που υπαρχουν. εκτακτη ανακοινωση.μετα απο διαρροη του χρηστη @mefistotelis η ελλαδα έχει μετατραπει σε μια απεραντη ερημο. τα νερα απο την διαρροη ακομα αγνοουνται στο που καταληγουν. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου από poulinos 1 1
asdfnikos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, mefistotelis είπε Καλημέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σκόπευα και εγώ κάποια στιγμή να ενημερώσω για το θέμα. Αρχές Ιανουαρίου επισκέφτηκα πάλι την ΕΥΑΘ και δεν μπόρεσε πάλι να υπάρξει κάποια συνεννόηση. Αποφασίζω να κάνω ένσταση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΑΘ. Εκεί διαπιστώνω ότι έχω περιθώριο 150 χαρακτήρες (σχεδόν δύο προτάσεις) για να εξηγήσω όλο το ιστορικό. Παρ' όλ' αυτά όμως καταθέτω την ένσταση και συνημμένο το χαρτί του τεχνικού ελέγχου ότι δεν διπιστώθηκε διαρροή. Μετά από μία εβδομάδα μου στέλνουν απάντηση ότι λόγω διαρροής δικαιούμαι έκπτωση. Επισκέπτομαι εκ νέου την ΕΥΑΘ για να καταθέσω ένσταση εγγράφως. Με την έγγραφη ένσταση μου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξω πλήρως το ιστορικό και να καταθέσω επίσης και μία σειρά συνημμένων εγγράφων. Στην ένσταση ζητώ να μην ληφθούν υπόψη οι τελευταίες μετρήσεις και να μου καταλογιστούν τα συνήθη 45m3 κάθε τετραμήνου. Η παρατήρηση του χρήστη nvel "Να ρωτήσεις στην ευαθ πως ένας μετρητής με Qn=1.5 μπορεί να μετρά 195m3 ανά ημέρα" με οδήγησε να ψάξω λίγο παραπάνω τις τεχικές προδιαγραφές των υδρομέτρων. Έτσι στην ένσταση αναφέρω " Επίσης σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ2-1393-2007 (ΦΕΚ 521Β΄) (συνημμένο 4) ο λόγος υπερφόρτωσης Q4 προς την μόνιμη παροχή Q3, πρέπει να είναι Q4/Q3=1,25. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζουμε αυτό θα ανάγονταν σε 7,25/1,5= 5,8, επιβεβαιώνοντας την αστοχία του υδρομέτρου." Δηλαδή για κάποιο διάστημα το υδρόμετρο λειτουργούσε στα κόκκινα και κατέγραφε 7,25 κυβικά την ώρα ενώ το υδρόμετρο φέρει ένδειξη Qn=1,5 m3 . Δεν είμαι τεχνικός και δεν έχω σχέση με τον χώρο αλλά θεώρησα σωστό να το αναφέρω. Μετά από λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο από την ΕΥΑΘ και μου είπαν ότι εκ παραδρομής έλαβαν το χαρτί της μη διαρροής ως διαρροής στην πρώτη ένταση που έγινε ηλεκτρονικά. Όσο για την έγγραφη ένσταση μου είπαν ότι θα το διερευνήσουν και θα μου απαντήσουν . 'Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και ακόμα περιμένω. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. Και έτσι καταλαβαίνεις πόσο σημασία δίνουν στης ενστάσεις που της περνάνε "Μηχανικά" στο 95% τον περιπτώσεων... 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα