mefistotelis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Σύμφωνα με τον χθεσινό λογαριασμό, το λογαριασμό του προηγούμενου τετραμήνου, το ειδοποιητήριο του ελεγκτή και τη δική μου παρατήρηση στις 6 και 24 Δεκεμβρίου, ισχύει το παρακάτω διάγραμμα. 1ο Σενάριο : Οι ελεγκτές περνούν κανονικά. Λογικά θα τηρούν κάποια βιβλία καταγραφής και ίσως και να λαμβάνουν και φωτογραφίες από τα υδρόμετρα και θα συμβαδίζουν με το διάγραμμα. 2ο Σενάριο : Πέρασαν μετά από χρόνια και σκέφτηκαν να μη βάλουν όλη αυτή τη τεράστια κατανάλωση σε ένα λογαριασμό αλλά προς διευκόλυνσής μου, να πληρώνω 10000 € κάθε φορά για τους επόμενους δυο τρεις λογαριασμούς. 1 1
nvel Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Καθώς αν καταλαβαίνω καλά την πληροφορία του συμφορουμίτη περί Qn=1.5 αυτό σημαίνει ότι ο μετρητής μπορεί να καταγράψει μέγιστο μέχρι 36 κυβικά την μέρα. ένα υδρόμετρο με Qn=1.5 έχει Qmax=3 οπότε καταγράφει μέχρι 72m3/d και οι μετρήσεις που φαίνονται στο σχήμα παραπάνω τεχνικά δεν στέκουν. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από nvel 5 4
sphinxgr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, mefistotelis είπε Σύμφωνα με τον χθεσινό λογαριασμό, το λογαριασμό του προηγούμενου τετραμήνου, το ειδοποιητήριο του ελεγκτή και τη δική μου παρατήρηση στις 6 και 24 Δεκεμβρίου, ισχύει το παρακάτω διάγραμμα. 1ο Σενάριο : Οι ελεγκτές περνούν κανονικά. Λογικά θα τηρούν κάποια βιβλία καταγραφής και ίσως και να λαμβάνουν και φωτογραφίες από τα υδρόμετρα και θα συμβαδίζουν με το διάγραμμα. 2ο Σενάριο : Πέρασαν μετά από χρόνια και σκέφτηκαν να μη βάλουν όλη αυτή τη τεράστια κατανάλωση σε ένα λογαριασμό αλλά προς διευκόλυνσής μου, να πληρώνω 10000 € κάθε φορά για τους επόμενους δυο τρεις λογαριασμούς. Όλες αυτες ειναι μετρησεις της εταιρείας ή είναι κ δικές σου? Εσυ έχεις μετρήσει όντως τέτοιες αποκλίσεις μεταξύ χρονικών διαστημάτων? *έχω εξοχικό κ για να μην μου γίνει κάτι τέτοιο, θέλω smart μετρητη κεντρικής παροχής που να με ενημερώνει σε app για κατανάλωση. Δεν έχω βρει κάτι αξιόπιστο όμως. Να έχει πχ μπαταρία / ηλιακός κ να στέλνει μια φορά την εβδομάδα μια μέτρηση μέσω Tuya , όπως μου στέλνουν οι θερμοκρασίας / υγρασίας.
mefistotelis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Όλες αυτες ειναι μετρησεις της εταιρείας ή είναι κ δικές σου? Εσυ έχεις μετρήσει όντως τέτοιες αποκλίσεις μεταξύ χρονικών διαστημάτων? *έχω εξοχικό κ για να μην μου γίνει κάτι τέτοιο, θέλω smart μετρητη κεντρικής παροχής που να με ενημερώνει σε app για κατανάλωση. Δεν έχω βρει κάτι αξιόπιστο όμως. Να έχει πχ μπαταρία / ηλιακός κ να στέλνει μια φορά την εβδομάδα μια μέτρηση μέσω Tuya , όπως μου στέλνουν οι θερμοκρασίας / υγρασίας. Η ΕΥΑΘ μέτρησε μέχρι 2 Δεκεμβρίου, από 6 Δεκεμβρίου είναι τα δικά μου. Δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ποτέ με το μετρητή του νερού, μόνο με αέριο και ρεύμα.
sphinxgr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 31 λεπτά πριν, mefistotelis είπε Η ΕΥΑΘ μέτρησε μέχρι 2 Δεκεμβρίου, από 6 Δεκεμβρίου είναι τα δικά μου. Δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ποτέ με το μετρητή του νερού, μόνο με αέριο και ρεύμα. περίεργα πράγματα. Περίεργα γιατί εσύ βγάζεις σωστές μετρήσεις κ οι ΕΥΑΘ ότι να ναι
magicnumbers Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στάνταρ όπως κάνουν κ σε άλλες περιοχές δε μετρανε καν. Στην Κέρκυρα δεν έρχεται λογαριασμός πάει ο κόσμος κ πληρώνει όσα νομίζει στονομα του κάθε τόσο κ καααποια στιγμή πάνε κ μετρανε άμα πάνε κ συμφιζονται. Παρομοίως το ρεύμα ο δεδηε δεν έχει καταμετρητές η βάζει εποχικούς με συμβάσεις κλπ. Φυσικά ότι μετρήσουν άμα μετρήσουν. Δεν είναι σίγουρο ότι θα βρουν το ρολοι. Δεν ξέρουν λεπτομέρειες σε κάθε σημειο,αφού αλλάζουν υπάλληλοι συνεχώς.Αποτέλεσμα να μετράνε κάθε 6 μήνες κ οι υπόλοιποι μηνιαίοι λογαριασμοί -όπως έγιναν τωρα- γράφουν πάνω "Εκτίμηση". Με εκτίμηση λοιπόν 😄😄 Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από magicnumbers 1 2
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, nvel είπε ένα υδρόμετρο με Qn=1.5 έχει Qmax=3 οπότε καταγράφει μέχρι 72m3/d και οι μετρήσεις που φαίνονται στο σχήμα παραπάνω τεχνικά δεν στέκουν. Άρα το μέγιστο που μπορεί να καταγράψει ο μετρητής σε μια μέρα είναι 72 κυβικά. Πάλι πολύ μικρότερο από τα 196 οπότε είναι τεχνικά αδύνατο να πέρασε τόσο νερό, δεν αλλάζει κάτι στην συνολική εικόνα ____________________________________________________________ Όσοι λέτε ότι μπορεί να μην κατέγραφαν προηγουμένως και να μαζεύτηκαν τώρα όλα μαζί που μέτρησαν, σκεφτείτε ότι μέσα σε 40 χρόνια υπήρχαν 2631 κυβικά και μέσα σε 3 μήνες έγιναν 6570. Δηλαδή δεν παίζει ακόμα και να είχαν 10 χρόνια να μετρήσουν. Αλλά αφού έτσι και αλλιώς υπάρχουν μετρήσεις από Αύγουστο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Δεν γίνεται να αυξήθηκε τόσο η μέτρηση εκτός αν κάθε φορά κοίταγαν άλλο ρολόι. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να διερευνηθεί. Πρέπει ο οπ να πιάσει τον υπάλληλο που κάνει τις μετρήσεις να μιλήσουν και ίσως βγει τίποτα στην επιφάνεια 1 1
nogoso Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα και από μένα, εφόσον διαπίστωσε και μόνος του 651 κυβικά μέσα σε 4 μέρες, δεν στέκει το επιχείρημα ότι δεν κατέγραφαν. Μήπως είχες τραβήξει φωτογραφίες 2/12 και 6/12 είχες τραβήξει ; 1
mariosnik_ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Διαβασα βιαστικά κάποιες απαντήσεις. Σε έχουν καλύψει οι περισσότεροι. Να πω συνοπτικά πως θα κινηθείς. Κλείσε τον γενικο από το σπίτι και δες άμα μετράει το ρολόι. Αν δεν μετράει, άνοιξε τον να δεις πάλι άμα μετράει. Εφόσον πάλι δεν μετράει, αυτό σημαίνει ότι δεν είχες ούτε έχεις διαρροή πουθενά. Αυτοιαση διαρροών κτλ δεν υπάρχουν, είναι βλακειες, αν συμβεί διαρροή αυτή μπορεί είτε να σημειωνει ίδιες απώλειες είτε υψηλότερες με το πέρασμα του χρόνου. Άμα είχες τόσο μεγάλη διαρροή νερού υπογείως είτε στο οικόπεδο, με τόσα κυβικα θα είχες σίγουρα προβλήματα στατικοτητας στο οίκημα σου ή καθιζήσεις δαπέδων. Είναι απλά τεράστιος αριθμός. Εξεταζουμε μετά από αυτό τρεις περιπτωσεις. Α. Κλοπή νερού από κάποιον. Απλά έλεγξε τους σωλήνες σου αν είναι εξωτερικοί, μπας και.... Αλλά με την κατανάλωση που έχεις, ακομα και 10 οικογένειες να σου έκλεβαν νερό δεν θα είχες φτάσει τόσο πολλά κυβικά μέτρα. Β. Λάθος καταμέτρηση από τον υπάλληλο. Μπορεί μεν να συμβεί. Αλλά στις περιπτώσεις που σου κολλάει και χαρτάκι, σχεδόν σίγουρα έχει διπλοτσεκαρει τις ενδείξεις να δει αν όντως ισχύουν. Και σε εμάς μας είχαν κολλήσει χαρτάκι κάποτε από την ΕΥΔΑΠ. Είχαμε διαρροή και μας ήρθε ένα ωραίο 500αρι. Γ. Είχαν να μετρήσουν πολλά χρόνια. Θα το διαπιστώσεις εύκολα άμα ήταν μηδενικοι όλοι οι προηγούμενοι λογαριασμοί σου, μήπως επάνω έγραφαν ένα ποσόν κατ' εκτίμηση κάτι σαν το έναντι; Δυστυχώς σε τέτοιο σενάριο, πρέπει να κινηθείς δικαστικά με αμφίρροπα αποτελέσματα διότι θα ρίξουν ευθύνη και σε εσένα που δεν ενημέρωσες τον παροχο εγγράφως. Όσοι βλέπετε 0 κατανάλωση γενικά μην νομίζετε ότι θα σας τα χαρίσουν, άμα δεν ενημερωθεί ο πάροχος, τα πληρωνετε μαζεμένα. Δ. Χαλασμένος μετρητης. Κάνε αίτηση να το ελέγξουν. Αμα βρεθει ότι μετράει λάθος, διαγράφεται η οφειλή, όχι όλη όμως... Συναρταται από το ποσοστό της απόκλισης της μέτρησης που θα εντοπίσουν. Επίσης, πρέπει να το χειριστεις και διπλωματικα το θέμα. Πχ, άμα δεν βγάλεις άκρη με τα παραπάνω, ακομα και να μην έχεις διαρροή, κάλεσε υδραυλικό αν μπορεί να σου βεβαιώσει ότι υπήρχε αδιαφανής διαρροή αν το δεχτεί, θα σου μειώσουν σημαντικά την οφειλή. 1
mefistotelis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δυστυχώς όπως προείπα δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον μετρητή του νερού. Τον παρακολουθώ από 6 Δεκεβρίου και μετά. Επίσης έχουν έλθει από εταιρία που ασχολείται με υδραυλικές εγκαταστάσεις και δεν εντόπισαν διαρροή. Αν δηλώσω (ψευδώς) διαρροή θα ρυθμίσω αυτόν τον λογαριασμό των 10000€. Υπολείπονται όμως 2739 κυβικά που θα μπουν στον επόμενο λογαριασμό τετραμήνου και όταν εκδοθεί μπορεί να φτάσει τις 20000€. Την Παρασκευή θα επισκεφτώ την ΕΥΑΘ για να βγάλω κάποια άκρη (θα ενημερώσω για την όποια εξέλιξη για να υπάρχει στο αρχείο του insomnia). Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, mefistotelis είπε Δυστυχώς όπως προείπα δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον μετρητή του νερού. Τον παρακολουθώ από 6 Δεκεβρίου και μετά. Επίσης έχουν έλθει από εταιρία που ασχολείται με υδραυλικές εγκαταστάσεις και δεν εντόπισαν διαρροή. Αν δηλώσω (ψευδώς) διαρροή θα ρυθμίσω αυτόν τον λογαριασμό των 10000€. Υπολείπονται όμως 2739 κυβικά που θα μπουν στον επόμενο λογαριασμό τετραμήνου και όταν εκδοθεί μπορεί να φτάσει τις 20000€. Την Παρασκευή θα επισκεφτώ την ΕΥΑΘ για να βγάλω κάποια άκρη (θα ενημερώσω για την όποια εξέλιξη για να υπάρχει στο αρχείο του insomnia). Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα Εγώ θα ζήταγα απο υδραυλικό να μου βάλει άλλο ένα ρολόι ,να δω τι γράφει και εκείνο.Είναι τρελά τα νούμερα . 2
korakios Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Α. Κλοπή νερού από κάποιον. δεν παίζει και να ήθελε να τραβήξει τόσο νερό (τεχνικά αδύνατο) 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Β. Λάθος καταμέτρηση από τον υπάλληλο. έχει ανεβάσει φωτό ο mef 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Γ. Είχαν να μετρήσουν πολλά χρόνια. Θα το διαπιστώσεις εύκολα άμα ήταν μηδενικοι όλοι οι προηγούμενοι λογαριασμοί σου, όχι , δεν είναι απραίτητο , το κάνανε σε όλο το Νότιο Πήλιο και σε περιοχές στο Βόλο , βάζανε μικρές καταναλώσεις και όχι μηδενικές . Σε κάποιους ήρθε απο 100€ παραπάνω έως 10Κ ... 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δ. Χαλασμένος μετρητης. Κάνε αίτηση να το ελέγξουν. Αμα βρεθει ότι μετράει λάθος, διαγράφεται η οφειλή, όχι όλη όμως... Συναρταται από το ποσοστό της απόκλισης της μέτρησης που θα εντοπίσουν. αυτό ίσως, πχ έχω ακούσει οτι παλιό ρολόι αν πάρει αέρα ,μπορεί να ξεφύγει το κοντέρ , αλλά απο τη μέρα που μετρά ο mef συχνά , δεν έχει διαπιστωθεί λάθος
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εγώ θα ζήταγα απο υδραυλικό να μου βάλει άλλο ένα ρολόι ,να δω τι γράφει και εκείνο.Είναι τρελά τα νούμερα . Σωστή και αυτή η σκέψη. Είναι το ίδιο βέβαια με την δικιά μου που του είπα να βγάζει φωτογραφία το ρολόι κάθε μέρα ώστε να το πιάσει στα πράσα όταν δαιμονιστεί 1 ώρα πριν, korakios είπε έχει ανεβάσει φωτό ο mef Δεν ξέρει όμως πόσο ήταν η ένδειξη πριν ξεκινήσει όλο αυτό. Το μόνο που ξέρει είναι πόσο έγραφαν οι λογαριασμοί που ποιος ξέρει αν ήταν αληθινές μετρήσεις 1 ώρα πριν, korakios είπε αυτό ίσως, πχ έχω ακούσει οτι παλιό ρολόι αν πάρει αέρα ,μπορεί να ξεφύγει το κοντέρ , αλλά απο τη μέρα που μετρά ο mef συχνά , δεν έχει διαπιστωθεί λάθος Αυτό παίζει να αλλάξει κάποια στιγμή όμως και καλύτερα να το παρακολουθεί για να το δει όταν θα γίνει
cpc464 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μήπως να κάνεις και έναν έλεγχο νύχτα που επειδή πέφτουν οι καταναλώσεις το δίκτυο έχει μεγαλύτερη πίεση?. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από cpc464
mefistotelis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Επανέρχομαι στο θέμα καθώς μόλις γύρισα από ΕΥΑΘ. Δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη. Οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το δυναμικό της ΕΥΑΘ είναι για να διεκπεραιώνουν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό, αίτηση για νέα υδροληψία κλπ. Σε ένα θέμα σαν το δικό μου που απαιτείται μία στοιχειώδης τεχνική γνώση, δεν υπήρχε κατάλληλα καταρτισμένος υπάλληλος. Ενδεικτικά ανέφερα και την προδιαγραφή του υδρομέτρου Qn=1.5 , για να δείξω ότι είναι αδύνατη η κατανάλωση που ισχυρίζονται και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο. Ενδεικτικά μια υπάλληλος μου είπε " εμείς δεν ξέρουμε από αυτά, αλλά τέτοιες καταναλώσεις έχουμε ξαναδεί". Γενικότερα μιλώντας με πάνω 10 υπαλλήλους κατάλαβα ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της ΕΥΑΘ σε όλα τα προβλήματα καταναλώσεων είναι μόνο ένας : "Αγαπητέ καταναλωτή πες ότι έχεις διαρροή και θα σου κάνουμε μια έκπτωση". Όπως έχω εξηγήσει στο forum, δεν είχα ποτέ διαρροή και ούτε ήρθε υδραυλικός να φτιάξει διαρροή. Ο υδραυλικός ήρθε μόνο και πιστοποιήσει τη μη ύπαρξη διαρροής. Ο τελευταίος λογαριασμός είναι στις 10000€ με 1200 κυβικά κατανάλωση. Έχουν μείνει απέξω περίπου 2700 κυβικά, τα οποία πάνε στον επόμενο λογαριασμό (που μάλλον θα ξεπεράσει τα 20000€). Μόνη λύση που έχω είναι η κατάθεση ένστασης και ελπίζω να δικαιωθώ. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και τη βοήθεια που μου δώσατε. Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά! 1 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα