famas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Κι να προσκομίσει απόδειξη/τιμολόγιο από υδραυλικό ότι επιδιόρθωσε τη (φανταστική ) βλάβη κι ως εκ τούτου ζητήσει έκπτωση; Είχα παρόμοιο θέμα με υψηλή κατανάλωση και με απόδειξη από υδραυλικό ότι διορθώθηκε η βλάβη έγινε αίτηση (κατόπιν οδηγιών της Δ.Ε.Υ. ΧΧΧ) κι επήλθε έκπτωση 90% Το πρόβλημα θα είναι αν όντως υπάρχει κάπου διαρροή.
korakios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mefistotelis είπε Από τους γείτονες κανείς δεν είχε παρόμοιο πρόβλημα. ναι , έχουν όμως την ίδια μέτρηση στο ρολόι με αυτή του λογαριασμού ή είναι κάποια χρόνια πίσω ? 15 λεπτά πριν, famas είπε Κι να προσκομίσει απόδειξη/τιμολόγιο από υδραυλικό ότι επιδιόρθωσε τη (φανταστική ) βλάβη κι ως εκ τούτου ζητήσει έκπτωση; Είχα παρόμοιο θέμα με υψηλή κατανάλωση και με απόδειξη από υδραυλικό ότι διορθώθηκε η βλάβη έγινε αίτηση (κατόπιν οδηγιών της Δ.Ε.Υ. ΧΧΧ) κι επήλθε έκπτωση 90% Το πρόβλημα θα είναι αν όντως υπάρχει κάπου διαρροή. γιατί να το κάνει αυτό απο τη στιγμή που κάνανε πατάτα , δε φτάνει που ξοδεύει χρόνο να πληρώσει και υδραυλικό ?
famas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, korakios είπε ναι , έχουν όμως την ίδια μέτρηση στο ρολόι με αυτή του λογαριασμού ή είναι κάποια χρόνια πίσω ? γιατί να το κάνει αυτό απο τη στιγμή που κάνανε πατάτα , δε φτάνει που ξοδεύει χρόνο να πληρώσει και υδραυλικό ? Σωστά τα λες, αλλά αν δεν μπορεί να αποδείξει ότι το υδρομέτρο είναι χαλασμένο τι να κάνει;
mefistotelis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Έχουν έρθει από εταιρεία που ασχολείται με υδραυλικές εγκαταστάσεις και δεν διαπιστώθηκε διαρροή. Θα δω και στους γείτονες αν συμβαδίζουν οι λογαριασμοί με τους μετρητές ( επίσης είμαι ο μόνος με παλιό μετρητή, στα άλλα σπίτια έχουν αλλαχθεί με πιο καινούρια μοντέλα)
korakios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, famas είπε Σωστά τα λες, αλλά αν δεν μπορεί να αποδείξει ότι το υδρομέτρο είναι χαλασμένο τι να κάνει; μπορεί όμως να αποδείξει οτι δε γίνεται να καταναλωθούν αυτά που χρεώσανε (διάβασε πίσω)
famas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, korakios είπε μπορεί όμως να αποδείξει οτι δε γίνεται να καταναλωθούν αυτά που χρεώσανε (διάβασε πίσω) Μακάρι.
kostasbm Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, mefistotelis said: Καλημέρα και χρόνια πολλά στο υπέροχο forum του insomnia. Συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από την εγγραφή μου και κάνω την πρώτη μου ανάρτηση για ένα άσχετο θέμα που όμως δυστυχώς είναι αρκετά σοβαρό (για την τσέπη μου τουλάχιστον). Όπως λέει και ο τίτλος, η ΕΥΑΘ ισχυρίζεται ότι έχω καταναλώσει το τελευταίο τετράμηνο σχεδόν 4000 κυβικά μέτρα νερού. Επισυνάπτω φωτογραφίες από τον τελευταίο λογαρισμό που είχε εκδοθεί τον Αύγουστο και από το υδρόμετρο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 2 Δεκεμβρίου πέρασε ελεγκτής από την ΕΥΑΘ και άφησε σημείωμα στο υδρόμετρο. Εγώ το αντιλήφθηκα στις 6 Δεκεμβρίου μετά από υπόδειξη γείτονα. Από εκείνη τη μέρα βγάζω φωτογραφίες το υδρόμετρο και η κατανάλωση είναι κανονική. Φυσικά το υδρόμετρο λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει κατανάλωση στο σπίτι. Από τα γεγονότα αυτά μπορεί κάποιος να βγάλει εύκολα το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει διαρροή (ή αν υπήρχε αυτοϊάθηκε γιατί δεν παρενέβη κανένας για επιδιόρθωση διαρροής ). Το άλλο περίεργο είναι ότι ο ελεγκτής κατέγραψε κατανάλωση 3288 κυβικά στις 2 Δεκεμβρίου ( 2631 τελευταία ένδειξη λογαριασμού + 3288 =5919 κυβικά ένδειξη υδρομέτρου σύμφωνα με τον ελεγκτή). 6 Δεκεμβρίου που ξεκίνησα την παρακολούθηση το υδρόμετρο έδειχνε 6570 (καταναλώθηκαν 651 κυβικά σε 5 μέρες σύμφωνα με την ΕΥΑΘ). Ο σωλήνας από το υδρόμετρο μέχρι το σπίτι είναι εξωτερικός και δεν μοιράζεται με άλλο σπίτι. Η ΕΥΑΘ δεν δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα στο υδρόμετρο και ισχυρίζεται ότι ή έχω διαρροή ή τα κατανάλωσα. Ενδεικτικά να αναφέρω επίσης ότι 4000 κυβικά είναι 4000000 λίτρα νερού. Με μπακαλίστικο τρόπο είδα ότι η βρύση του νεροχύτη θέλει 10 δευτερόλεπτα για να γεμίσει ένα δοχείο 2 λίτρων, το οποίο ανάγεται σε 17280 λίτρα την μέρα και σε 4 μήνες 2073600 λίτρα αν τρέχει συνέχεια . Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας επειδή δε φαίνεται στις φωτό...είναι σφραγισμένο το ρολόι ??????έχεις εξετάσει τη παροχή μετά το ρολόι ?? είπες ότι είναι εξωτερική (μέγα λάθος) πηγαίνει σίγουρα κατευθείαν στο σπίτι ?? μπορεί κάποιος να παρεμβει με δόλο?είχες μήπως κάποιες φορες διακοπή το νερό ??
mefistotelis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Η απόσταση από το υδρόμετρο μέχρι το σπίτι είναι περίπου 24 μέτρα και είναι πλήρης ορατός ο σωληνας από την εσωτερική πλευρά του μαντρότοιχου. Σίγουρα δεν έχει παρέμβει τρίτος ( το άσχημο με τον εξωτερικό σωλήνα είναι ότι υπόκειται εύκολα το νερό στις εξωτερικές θερμοκρασίες, καυτό το καλοκαίρι και παγωμένο το χειμώνα).
link_z Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Ψάξε λογαριασμούς τελευταίων ετών μήπως και δεν σου έβαζαν καθόλου χρήση και ξαφνικά μετα από 10 χρόνια πέρασε κάποιος και μπήκε όλη η κατανάλωση μαζί.
Agmourk Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως είχα παρόμοιο θέμα με ΔΕΔΔΗΕ. Δεν πέρασε ποτέ ο εργολάβος και έβαλε του κεφαλιού του (400kWh) παραπάνω σε περίοδο που δεν ήταν κανείς σπίτι. Αλλά το έβγαλα φωτογραφία, το έστειλα και διορθώθηκε. Στην ΕΥΑΘ δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από Agmourk
basilis_k6 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 υποθέτω οτι με βαση τους τελευταιους 4μηνους της φωτο εχεις περιπου 85m3 το χρονο. 2600/85= περιπου 30 χρονια. το ρολοι ειναι εκει 30 χρονια ή μήπως ειναι 50 και κάπου χάσαμε μια 20ετία που τωρα ηρθε ολη μαζεμενη?
mefistotelis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Επιβεβαίωσα ότι στα άλλα τρία σπίτια οι λογαριασμοί συμβαδίζουν με τα υδρόμετρα και είναι φυσιολογικές οι καταναλώσεις. Όπως είπα, είμαι ο μόνος με ρολόι που δεν έχει αλλαχθεί. Το σπίτι είναι από το 1980 και πάντα οι λογαριασμοί ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια.
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πολύ ενδιαφέρον θέμα. Η αρχική περιγραφή θέλει χώρισμα σε παραγράφους, κρίμα να γίνεται δυσανάγνωστη γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ καλή, έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται δοσμένες με ορθολογικό τρόπο. Στο θέμα τώρα, απότι καταλαβαίνω ήρθαν να μετρήσουν στον προβλεπόμενο χρόνο τον Νοέμβριο και επειδή είδαν μεγάλη κατανάλωση ήρθαν πάλι μετά από δύο μόλις εβδομάδες, σωστά; Ρωτάω γιατί δεν το καταλαβαίνω από τον λογαριασμό αν το γράφει ότι ήρθαν και τον Νοέμβριο. Μια μικρή παρένθεση για να μπει το ποσό σε μια κλίμακα. Η ένδειξη του υδρομέτρου τον Αύγουστο ήταν 2631 κυβικά νερό. Αυτό είναι το συνολικό ποσό που έχει περάσει από το ρολόι από τότε που εγκαταστάθηκε στο νεόδμητο σπίτι κάπου το 1980? Πριν το καλοκαίρι είχες κοιτάξει καθόλου το ρολόι να δεις ότι οι ενδείξεις συμφωνούν με των λογαριασμών; Οπότε κάπου τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο άρχισε μια τεράστια κατανάλωση, μετά για δύο εβδομάδες η κατανάλωση έγινε κολοσσιαία ενώ 2-6 Δεκέμβρη ήταν πάλι απλά τεράστια, μέχρι που έφτιαξε μυστηριωδώς όταν άρχισες να το καταγράφεις. Πολύ περίεργα πράγματα και προσωπικά συμπεραίνω όπως και άλλα μέλη ότι γράφει λάθος ο μετρητής. Άμα δεν είναι αυτό μετά πάμε σε διαστημικές θεωρίες ή/και σενάρια συνομωσίας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό πρακτικά, αλλά μια σκέψη είναι ότι μετρητής δεν γράφει απλά περισσότερο νερό από το πραγματικό σε συνεχή βάση, αλλά μπορεί να πήδηξε κάποια ψηφία μια φορά τον Οκτώβριο, μια φορά τέλη Νοέμβρη και πάλι στις 4 Δεκέμβρη. Το ότι στο διβδόμαδο κατεγράφησαν 195 κυβικά την μέρα δεν σημαίνει ότι έγιναν απόλυτα ομοιόμορφα, μπορεί κάποιες μέρες να ανέβαινε και κατά 500 ξερωγώ. Υπό την σκέψη ότι μπορεί η κατανάλωση να ανέβει αστραπιαία θα πρότεινα να καταγράφεις τις ενδείξεις κάθε μέρα και να κρατάς αρχείο με τις φωτογραφίες. Αν σε μία μόνο μέρα τύχει να δείξει πχ 300 κυβικά θα είναι ισχυρό πάτημα για βλάβη του μετρητή. Καθώς αν καταλαβαίνω καλά την πληροφορία του συμφορουμίτη περί Qn=1.5 αυτό σημαίνει ότι ο μετρητής μπορεί να καταγράψει μέγιστο μέχρι 36 κυβικά την μέρα. Αξιοποιώντας αυτή την τεχνική προδιαγραφή βρίσκεις πάτημα στην ένσταση αλλά θα το πήγαινα και ένα βήμα παραπέρα. Δοκίμασε να στείλεις mail στην κατασκευάστρια εταιρεία του μετρητή ζητώντας να σου στείλουν γραπτώς την μέγιστη ροή που δύναται να καταγράψει σε μια μέρα το συγκεκριμένο μοντέλο. Και αν δεις ότι απαντάνε ζεστά δες μήπως έχουν καμιά ιδέα για πιθανές βλάβες που αυξάνουν την ένδειξη. Και για να το πάω ακόμα ένα βήμα παραπέρα, με την βοήθεια κάποιου που έχει τις αντίστοιχες τεχνικές γνώσεις, πριν και μετά το υδρόμετρο υπάρχει ο σωλήνας νερού. Για μια συγκεκριμένη διατομή αγωγού και μια δεδομένη πίεση δικτύου στην περιοχή, μπορεί να περάσει συγκεκριμένη ποσότητα νερού που πιθανώς να είναι μικρότερη από τα 195 κυβικά που υποτίθεται πέρναγαν την μέρα (8κυβ. την ώρα, 135L/min). Αν βρεις αυτό το νούμερο -και γιατί όχι εγγράφως με την σφραγίδα κάποιου μηχανικού- θα είναι ακόμα ένα ισχυρό χαρτί Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από cthulhucarbide 1
Arkin Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Απιστευτα πραγματα τωρα ειδα το θεμα και απλα δεν ξερω τι να πω. Δεν υπαρχει περιπτωση να καταναλωσει ενα σπιτι τετοιες ποσοτητες νερου εδω ολο το χρονο ειμαστε στα 200 κυβικα με το ζορι με 2 πλυντηρια τη μερα 4 ατομα ποτισματα κηπος κτλ και αυτοι λενε οτι καταναλωσες τοσα τη μερα? Πραγματικα που πηγε τοσο νερο? 1000 κυβικα καταναλωνω σε ενα ποτισμα 2500 δεντρων επι 10 ωρες μιλαμε για τρελες ποσοτητες νερου. Μολις ειδα 10000 ευρω με ηρθε μια ανατριχιλα και ευχομαι να βγαλεις ακρη τι κρυβεται απο πισω θα φανει σε ελεγχο. Και το απιστευτο οτι σε χρεωσαν αλλα 5000 οτι πηγε στην αποχετευση δηλαδη τοσο νερο δεν μπορει να περασει απο την αποχετευση τη μερα. 200 κυβικα τη μερα απο μια σωληνα 3αρα και αν. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από Arkin
cpc464 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Το ποιό πιθανό σενάριο είναι ότι έχει να γίνει πραγματική μέτρηση χρόνια και τώρα έτυχε να περάσει κάποιος, 4000 κυβικά θα είχε πνιγεί η περιοχη. Φίλος μου υδραυλικός ζητάει καμιά φορα βοήθεια απο εμένα και είχα πάει σε αφανή διαρροή,το ρολόϊ του ακινήτου γύρναγε με τον γενικό νερού του σπιτιού κλειστό,μου είναι απίστευτο να έχει γράψει τόσο λίγο σε μερικές βδομάδες το δικό σου,κάνε ένσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα