Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά στο υπέροχο forum του insomnia. Συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από την εγγραφή μου και κάνω την πρώτη μου ανάρτηση για ένα άσχετο θέμα που όμως δυστυχώς είναι αρκετά σοβαρό (για την τσέπη μου τουλάχιστον). Όπως λέει και ο τίτλος, η ΕΥΑΘ ισχυρίζεται ότι έχω καταναλώσει το τελευταίο τετράμηνο σχεδόν 4000 κυβικά μέτρα νερού. Επισυνάπτω φωτογραφίες από τον τελευταίο λογαρισμό που είχε εκδοθεί τον Αύγουστο και από το υδρόμετρο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις  2 Δεκεμβρίου πέρασε ελεγκτής από την ΕΥΑΘ και άφησε σημείωμα στο υδρόμετρο. Εγώ το αντιλήφθηκα στις 6 Δεκεμβρίου μετά από υπόδειξη γείτονα. Από εκείνη τη μέρα βγάζω φωτογραφίες το υδρόμετρο και η κατανάλωση είναι κανονική. Φυσικά το υδρόμετρο λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει κατανάλωση στο σπίτι. Από τα γεγονότα αυτά μπορεί κάποιος να βγάλει εύκολα το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει διαρροή (ή αν υπήρχε αυτοϊάθηκε γιατί δεν παρενέβη κανένας για επιδιόρθωση διαρροής ). Το άλλο περίεργο είναι ότι ο ελεγκτής κατέγραψε κατανάλωση 3288 κυβικά στις 2 Δεκεμβρίου ( 2631 τελευταία ένδειξη λογαριασμού + 3288 =5919 κυβικά ένδειξη υδρομέτρου σύμφωνα με τον ελεγκτή). 6 Δεκεμβρίου που ξεκίνησα την παρακολούθηση το υδρόμετρο έδειχνε 6570 (καταναλώθηκαν 651 κυβικά σε 5 μέρες σύμφωνα με την ΕΥΑΘ). Ο σωλήνας από το υδρόμετρο μέχρι το σπίτι είναι εξωτερικός και δεν μοιράζεται με άλλο σπίτι. Η ΕΥΑΘ δεν δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα στο υδρόμετρο και ισχυρίζεται ότι ή έχω διαρροή ή τα κατανάλωσα. Ενδεικτικά να αναφέρω επίσης ότι 4000 κυβικά είναι 4000000 λίτρα νερού. Με μπακαλίστικο τρόπο είδα ότι η βρύση του νεροχύτη θέλει 10 δευτερόλεπτα για να γεμίσει ένα δοχείο 2 λίτρων, το οποίο ανάγεται σε 17280 λίτρα την μέρα και σε 4 μήνες 2073600 λίτρα αν τρέχει συνέχεια . Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.jpeg

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟΥ.jpg

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.jpg

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.jpg

Δημοσ.

Κάνε κάποια τεστ μόνος σου. Κλείσε όλες τις βρύσες και δες αν γράφει ότι υπάρχει κατανάλωση. Μετά άνοιξε μια βρύση και δες πόσο γράφει. Για τόσο μεγάλη κατανάλωση σίγουρα πρέπει να μιλήσεις μαζί τους, είτε υπάρχει βλάβη είτε όχι. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνεις ένσταση στη δευαθ να ελεγχθεί το υδρομετρο.

Το κόστος είναι 40 ευρώ. Αν αποδειχθεί ότι είναι ελαττωματικό τότε απαλλασσεσαι από το κόστος του ελέγχου κ επιπλέον διαγράφεται μέρος της οφειλής ( δεν γνωρίζω πόσο). 

Αν δεν προκύψει σφάλμα του μετρητή τους δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Βέβαια καλό είναι να φέρεις κ υδραυλικό ώστε να ελεγχθεί η εσωτερική εγκατάσταση, αν κ με τόσο νερό μια πιθανή διαρροή θα ήταν εύκολα ορατή.

Επεξ/σία από bill999r
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ κινούμαι προς την κατεύθυνση της ένστασης και του ελέγχου του ρολογιού.  Πέραν της όποιας εξέλιξης,  θα μεταφέρω το τέλος της υπόθεσης στο forum ώστε τουλάχιστον να βοηθήσω κάποιους που πιθανόν να βρεθούν στην ίδια θέση.  Σας ευχαριστώ και πάλι και καλά Χριστούγεννα. 

• Like 2
Δημοσ.

Ενα βυτίο έχω χωρητικότητα 6,2 κυβικά. Πως γίνεται να υπήρξε κατανάλωση 650 βυτίων ή διαφορετικά 5 βυτίων κάθε μέρα ?!!?!?

• Να στο έκλεψαν δύσκολο
  • Να χυνόταν στο οικόπεδο σου, αν το οικόπεδο δεν είναι τεράστιο, δύσκολο
  • Έχετε διακοπές στο νερό? Έχεις αυτόματο πότισμα? να υπήρχε διακοπή κ να έγραφε αέρα που έβγαζε το δίκτυο με αστρική ταχύτητα?
  • Η εταιρεία κοιτάει μόνο τη μέτρηση του Υδρόμετρου. Αν αυτή γράψει κάτι, αυτό βλέπουν, ότι κ να τους πεις. Δεν τους απασχολεί κάτι άλλο. Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν δουλεύει σωστά το υδρόμετρο. Μετά το υδρόμετρο, είναι δική σου ευθύνη.

image.png.cec9d4b3e44a908699455da0a7e90444.png

• Thanks 1
Δημοσ.

Μυρίζει σενάριο που παίχτηκε Νότιο Πήλιο και Βόλο . Δεν περνούσε ποτέ ελεγκτής για πολλάαα χρόνια (ανάπτυξη και εκεί) και τα βάλανε όλα μαζεμένα . Όμως θα πρέπει να ψάξεις στη γειτονιά σου αν είχαν παρόμοιο θέμα και άλλα άτομα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόλις ήρθε και ο λογαριασμός.  Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, μέχρι τον Αύγουστο κατανάλωνα κάθε μέρα 0,25 κυβικά, από Αύγουστο μέχρι τέλος Νοεμβρίου πήγα στα 13,3 κυβικά τη μέρα και από 20 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες εκτοξευτικα στα 195 κυβικά τη μέρα.  Να επισημάνω πάλι ότι το ρολόι εδώ και δύο εβδομάδες που το παρακολουθώ λειτουργεί κανονικά χωρίς να έχει παρέμβει κάποιος σε οτιδήποτε. 

20241223_152445~2.jpg

Να θυμίσω τώρα το υδρόμετρο έχει ένδειξη 6573. 

• Sad 7
Δημοσ.

Νομιζω πρεπει να μιλησεις με δικηγορο. Στον ελεγχο δεν προκειται να βρουν τιποτα. Μπορει απλα ο ελεγκτης να εβαλε ενα ψηφιο παραπανω στην μετρηση και αντε τρεχα εσυ να το αποδειξεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως λέει κ ο Κοράκιος, είμαστε σίγουροι ότι μέτραγαν τόσα χρόνια?

Παίζουν περιπτώσεις που είχαν να μετρήσουν χρόνια και έβαζαν ένα Μ.Ο. ως κατανάλωση. 

Μήπως δεν ήταν προσβάσιμο το ρολόι?

Μήπως Οι γείτονες έχουν ίδια θέματα?

Για εμένα κατά 99% κάτι τέτοιο παίζει. Είναι δικό τους πρόβλημα και πρέπει να σε χρεώσουν με την ελάχιστη χρέωση. 4000*0.42€

1 λεπτό πριν, gbras είπε

Νομιζω πρεπει να μιλησεις με δικηγορο. Στον ελεγχο δεν προκειται να βρουν τιποτα. Μπορει απλα ο ελεγκτης να εβαλε ενα ψηφιο παραπανω στην μετρηση και αντε τρεχα εσυ να το αποδειξεις.

Μα οι τελικές μετρήσεις είναι σωστές. Σωστά έχουν γράψει την τελική μέτρηση. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, mefistotelis είπε

Μόλις ήρθε και ο λογαριασμός.  Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, μέχρι τον Αύγουστο κατανάλωνα κάθε μέρα 0,25 κυβικά, από Αύγουστο μέχρι τέλος Νοεμβρίου πήγα στα 13,3 κυβικά τη μέρα και από 20 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες εκτοξευτικα στα 195 κυβικά τη μέρα.  Να επισημάνω πάλι ότι το ρολόι εδώ και δύο εβδομάδες που το παρακολουθώ λειτουργεί κανονικά χωρίς να έχει παρέμβει κάποιος σε οτιδήποτε. Να θυμίσω τώρα το υδρόμετρο έχει ένδειξη 6573. 

Να ρωτήσεις στην ευαθ πως ένας μετρητής με Qn=1.5 μπορεί να μετρά 195m3 ανά ημέρα

Επεξ/σία από nvel
  • Like 13
  • Thanks 3
Δημοσ.

Επίσης έχω την απορία αν πέρασαν δύο φορές. Ο λογαριασμός που πήρα σήμερα, αναφέρεται σε κατανάλωση ως τις 20/11. Αν καταλαβαίνω σωστά, πέρασε κάποιος ελεγκτής της ΕΥΑΘ στις 20/11 και έκανε καταγραφή για να βγει ο λαγαριασμός. Είδαν κατανάλωση 1200 κυβικά και έστειλαν 2ο ελεγκτή στις 2 Δεκεμβρίου, ο οποίος καταγράφει κατανάλωση 3288 κυβικά ( δηλαδή 2088 κυβικά σε 12 ημέρες) . Από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου άλλα 650 κυβικά και ως εκ θαύματος από τη στιγμή που το παρακολουθώ ( 6 Δεκεμβρίου και μετά) όλα λειτουργούν φυσιολογικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mefistotelis είπε

Επίσης έχω την απορία αν πέρασαν δύο φορές.

σου απάντησα πριν , αλλά ενδιαφέρον έχει και αυτό που ανέφερε ο @nvel και δώσε βάση εκεί .

Στη δικιά μας περίπτωση έγινε χρέωση με την ελάχιστη κλίμακα (μετά απο αμφισβήτηση της χρέωσης)  , κάποιοι βάλανε δικηγόρο και η αποπληρωμή έγινε με δόσεις άτοκα

α, επίσης βοηθά να βγεις σε κανα ράδιο με ονοματεπώνυμα δημόσια (διευθυντή , ελεγκτών κτλ) αν το καθυστερούν

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Από τους γείτονες κανείς δεν είχε παρόμοιο πρόβλημα. Τελευταία φορά που είχε πρόβλημα το σπίτι ήταν το 2009 όταν και αλλάχθηκε ο σωλήνας από το υδρόμετρο ως το σπίτι και μπήκε εξωτερικά . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mefistotelis είπε

Από τους γείτονες κανείς δεν είχε παρόμοιο πρόβλημα. Τελευταία φορά που είχε πρόβλημα το σπίτι ήταν το 2009 όταν και αλλάχθηκε ο σωλήνας από το υδρόμετρο ως το σπίτι και μπήκε εξωτερικά . 

και πάλι όμως απο τη στιγμή που δε βγαίνουν τα νούμερα , έχεις πάτημα ...

• Thanks 1
Δημοσ.

Οι φωτο του μετρητη που εχεις ανεβασει τον δεκεμβρη λενε ~6570, η τελευταια  μετρητης του λογαριασμου λεει 3831 (εκτος αν δεν βλεπω καλα), μιλαμε δηλαδη για αλλα ~3000 κυβικα σε 10 μερες😪

Μηπως βέπετε ολοι αλλο μετρητή😁

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...